Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
Xavierr_00: De jó! Örülök, hogy elnyerte...
2024-10-01 10:46
MILLAn: Most olvastam el az eddigi rés...
2024-09-30 21:12
Xavierr_00: Nagyon tetszett, ma végeztem m...
2024-09-29 20:33
Xavierr_00: Köszönöm! Nagyon Örülök, hogy...
2024-09-29 20:18
Xavierr_00: Köszönöm! Örülök, hogy elnyert...
2024-09-29 20:16
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Nyári tábor, avagy lehet-e kvibliből boszorkány(8)

- Kész vagy? - Kérdezte Imola.
- Persze, pár tizenön éve. - viccelődött Tünde.
- Ne hülyéskedj, és gyere már... Mindenki rád vár.
- Jól van... akár mehetnénk is, csak elveszem a táskám.
Felkapta az ágyáról a táskát, és beledobált pár dolgot.
- Na, menjünk...
A lányok felhúzták a nyúlcipőt. Öt perc múlva már a buszon ültek, és várták az indulást.
- Szerinted milyen verseny lesz?
Mike lopakodott a lányokhoz. Arcán széles vigyor terült szét.
- Nagyon kíváncsi vagyok... Hátha bevisznek minket Vámpírka házába.
- Szerintem nem lenne a legjobb...A múltkor mondták, hogy nem a legveszélytelenebb...- csatlakozott Emese.
- De szerintem szuper lenne, ha mondjuk felfedeznénk ott egyet s mást.- kacsintott Anna. Elvégre is híres volt, vámpír volt, vérszomjas, na meg ki tudja még mi...Úgy értem lehet megtaláljuk a kínzókamráját, vagy a koporsóját...
- Ne hülyéskedjetek már. Nem vicces. Ki tudja, milyen átkok vannak azon a házon. - replikázott Tünde.
- Szerintem nem ott lesz a verseny. - mondta Christian. Gondolom azért jött jól nekik a múltkori kiruccanás, mer így egy kicsit megismerhettük a falut. Úgyhogy szerintem az egész falu lesz a színhely.
- Ja... de most komolyan. Ti merre jártatok? - kérdezte Kate. Ha Christiannak lesz igaza szükségünk lesz minden kis infóra.
- Mi voltunk a kastélynál, a főtéren, meg láttuk a híres Dracula szobrot.- válaszolt Emese.
- Mike? - kérdezte Kate.
- Én egész végig a kastélynál jártam. Körüljártam párszor. És ti?
- Mi is a kastélynál, de voltunk még pár fura utcában. Körülnézünk az üzletekben.- válaszolt Imola.
- Hát ezzel nem sokra mentünk...- mondta Kund. Nagyjából ugyanazt látta mindenki. Ez két dolgot jelenthet. Az első hogy csak ennyiből áll a falu, a második, hogy valami hatására mindenkit csak az a pár fontosabb hely vonzott...
- Igen...biztosan így volt. De az is lehet, hogy Jackék rendezték így a dolgot. - mondta Tünde.
- Apropó... kapott már valaki valamit attól a ládától? - kérdezte Levi.
- Hát nálam eddig csak hülye szövegek jelentkeztek...- válaszolt Tünde. Mindig olyasmiket mondott, hogy türelmes kell lennem, meg hogy a várakozás jót tesz meg ilyesmik. De Mikenak volt egy elég érdekes esete...- mosolyodott el.
Mike elpirult, de azért átvette a mesélést.
- Igen... És azóta sem nyitottam ki... szerintem vicc az egész. eléggé ismerem Jacket... Néha fura ötletei vannak. Nem is csodálkoztam, mikor Kate szülinapján megjelentek az ikrek... Jó haverek.

- Jól van, de mi is volt az az eset, amit Tünde emlegetett? - kapott a szón Anna.
- Hát az úgy volt, hogy mikor kinyitottam a ládát, egy darab pergament találtam benne. Kivettem, s megfordítottam. Mindkét fele üres volt. Gondoltam valami láthatatlan tintával van rá írva, s mivel én kvibli vagyok, nem tudom láthatóvá tenni az írást. El akartam tenni, hogy majd valakinek a segítségét kérjem, de mikor benyúltam a szekrényembe véletlenül feldöntöttem a titás öveget, s az ráfolyt a pergamenre. Erre aztán valami írás jelent meg rajta, s olyasmit mondott, hogy ezt nem kellett volna, s büntetésből szaladjam párszor körbe a házat, s akkor majd megkapom az ajándékot.
- Na és, mi volt olyan teljesíthetetlen ebben? - kérdezte Levi. Én szívesen körbeszaladtam volna.
- Nem hiszem.- mondta Mike. Arca olyan színt öltött, mint a rák.
- Miért?
- Mert meztelenül kellett volna megtegyem.
Mindenki nevetett. Néhányan hátrafordultak.
- Na ezt megnéztem volna...- mondta Emese. És mások? van valaki aki még mindig teljesíti a kéréseket?
A választ viszont már nem tudhatták meg, mert Jack szólalt meg.
- Jó reggel azoknak, akikkel még nem találkoztam ma.
Erre Tünde arcán rózsaszínű foltocskák jelentek meg.
- Amint tudjátok, ma itt a faluban lesz egy kis feladatotok. Egyelőre csak annyit árulok el, hogy nagy szükségetek lesz a jó kapcsolatokra. Remélem sikerült megbarátkoznotok másokkal is, nem csak a saját csoportotokkal, mert ebben a feladatban lehet ők segítenek majd ki a bajból. Hamarosan megérkezünk. Kérek mindenkit kövessen majd. Elíz és T.T. már a játék kezdőhelyén várnak benneteket. Elkészítették a színhelyet. Majd ott mindenki figyeljen, mert tudnotok kell a szabályokat. Tíz perc múlva kiléphettek a falu főterén. Addig is készüljetek fel. Ja és még valami: csak varázspálcákat hozhattok.
A buszban megint zsivaly tört ki. Csodák csodájára mindenki a varázspálcás ügyet beszélte meg. Tíz perc múlva tényleg a fötéren állt már mindenki.

- Jól van. Kövessetek. - mondta Jack.
A csoport elindult Jack nyomában. Pár méter után már többen is gyanakodni kezdtek.
- Ez az út a kastélyhoz vezet. - szólt Mike.
Megjegyzését halk suttogás követte. Már töben is észrevették ugyanezt. Nemsokára megérkeztek a kastély kapujához. Itt Elíz és T.T. is csatlakozott a csoprthoz. Jack kinyitotta a kaput.
- Fáradjatok beljebb...Nem kell félni. A minisztérium már végignézte a helyet, és semmi veszélyeset nem talált. Nyugodtan bejöhettek.
A fiataloknak ez mégsem tűnt a legjobb ötletnek. Páran hátrább léptek, és a legtöbbnek a félelem látszott a szeméből. Mike viszont a legnagyobb nyugalommal lépte át a küszöböt. Tünde, Imola, Kate és Chrisian követték. Lassan a többiek is felbátorodták, miután látták, hogy nem történt semmi velük. Szépen lassan mindenki besétált a parkba.

- Nos, látom, hogy nem a legszívesebben fogadtátok a hírt, miszerint itt lesz a következő verseny. Gondolom segíteni fog rajtatok, ha elárulom, minden lépéseteket mágikus kamerák figyelik. Amint már említettem, minden rendben. Nos, most feloszlanak a csoportok, olyan értelemben, hogy az egyéni teljesítményt figyeljük majd. Ez nem azt jelenti, hogy mindent egyedül kell csinálnotok, sőt bárkivel együttműködhettek. A kastély területén elrejtettünk egy kupát, s ezt kell megtalálnotok. A kupa különös ismertetőjele, hogy fekete színe van, és ha vizet töltesz bele, az rögtön elpárolog. Egyelőre ennyit róla. Különböző utalásokat találtok majd arról a helyről ahol megtalálhatjátok. Ezekez kellene követnetek, de nem árulom el nektek,hogy mik lehetnek az utalások. Nektek kell rájönnötök. A verseny este kilenc órakor végződik, és az nyeri aki a kupát megtalálja. Abban az esetben, ha ilyen nem lesz, az lesz a győztes, aki a legközelebb lesz a megtalálásához. Jó szórakozást!

Mindenki szétszéledt. Legtöbbjükből már elszállt a félelemérzet, így egyedül indultak a felfedezőútra, akiknek viszont még mindig kétségeik voltak csoportokat alkottak. Tünde egyedül fogott hozzá a keresgélésnek. Először elgondolkozott azon, amit Jack mondott. ’’ A kastély területén elrejtettünk egy kupát ’’. Ezek szerint nem csak a kastélyban lehet, hanem itt a parkban, vagy bárhol a kerítésen belül. Ekkor a fejébe ötlött az álma... Hiszen nekem van egy kis előnyöm a többiekhez képest. Ismerek pár helyet, amit a többiek még nem. De nem lenne helyes csak erre bízni magam. Az álom, ez meg valóság. De van egy módja, hogy megbizonyosodjak arról, hogy igaz- e amit álmodtam.

Beszaladt az épületbe. Álmomban a baloldali teremből jöttünk ki. Elindult a szoba felé. Az ajtó nagyot nyikordulva nyílt ki. Bent viszont egészen mást talált, mint amire számított. A szobát átjárta az a dohos szag, ami a több éve érintetlen házakban található. A tárgyakat annyira beborította a por és a pókháló, hogy kivehetetlenné lett mi is van a teremben. Ebbe az is belesegített, hogy olyan sötétség volt a teremben, mintha legalább hat méterrel lettek volna a föld alatt. Tünde, miután a por hatására kiköhögte magát, az ablakok felé indult. Megpróbálta kinyitni a zsalugátereket, de hamarosan rájött, hogy ez nem a legkönnyebb foglalkozás. A sok év ezekre is hatással volt. Találni kellene valamit. Hátha sikerül kifeszíteni. Körülnézett a teremben. Szeme alkalmazkodott a sötéthez, így sikeresen kikerülte a nagyobb tárgyakat. Megpróbálta kitalálni a különböző sziluettekből, hogy mi hol van. Lassan körbesétált a szobában, és egyik helyen észrevette, hogy valami hiányzik. Közelebb ment ahhoz a részhez, és rájött, hogy a kandalló előtt áll. Ha itt kandalló van, piszkavasnak is lennie kell. Óvatosan tapogatta végig a tűzhely környékét, s nemsokára egy hegyes tárgyba ütközött a keze. Felkapta, s a zsalugáterek felé indult. Mikor végre meglazította annyira őket, hogy megpróbálhatta kinyitni, nagy meglepetésére azok maguktól kicsapódtak.

Hátratántorodott az ijedségtől, megbotlott, s átesett egy alacsony asztalon. Ráadásul a hirtelen jött fény is zavarta a szemét. Háta mögött valaki felkacagott. Nagy nehezen feltápászkodott a földről.
- Hát mit is mondjak, nagyon vicces volt. - mérgelődött Tünde. Minek kellett ezt csináld?
- Bocs, de olyan sötét volt, hogy nem láttalak. - szabadkozott Imola. Mit csinálsz itt egyedül?
- Szerinted?
- Jól van na...bocsika. Csak láttam, hogy mindenki elmegy e mellett az ajtó mellett, s gondoltam jó lenne körülnézni, mielőtt másoknak is eszébe jut. Egyébként mit csináltál az ablakoknál?
- Próbáltam kinyitni őket.
- És mire való a pá..... Óh...bocsi. Elfelejtettem.
- Semmi gond. Na de mi lenne, ha keresgélnénk, és nem dumálnánk?
- Szerintem itt nincs mit keresni.
- Miért?
- Nézz csak körül. Mit látsz?
- Öööööö... port?
- Pontosan. A por nagy. A lábnyomok meglátszanának, ha járt volna itt valaki.
- Igazad van. Menjünk.
A lányok kisétáltak a szobából. A folyóson összefutottak Emesével és Annával, így négyesben folytatták a kutatást.
- Merre jártatok már?- kérdezte Tünde. Találtatok már valamit?
- Nem...egyelőre semmit. És ti?
- Nem, mi sem... De elég nehéz lesz találni valamit, ha mindenki össze visszaszaladgál. Elrontják a színhelyet, és minden nyomot elveszítünk. Gondolkozzunk egy kicsit. Hátha valami nyomon elindulhatnánk.
- Szerintem semmi nyomot nem találtok, ha csak úgy ott álldogáltok. - szólalt meg valaki a hátuk mögött.
Kate sétált feléjük, roppant sápadta arccal.
- Hát veled meg mi történt?- kérdezte Imola. Vámpírt láttál?
- Nem... A kastély van ilyen hatással rám... Tudjátok, kissé klausztrofóbiás vagyok. Csak azt nem értem, hogy miért is jött ez most elő, hiszen ez a kastély nagyon nagy.
- Á..Értem.- mondta Tünde. Nem a nagyság miatt... biztos az zavart be, hogy nagyon régi, és kicsit félelmetes meg minden.
- Igen, lehet. Én is csatlakozhatok hozzátok?
- Persze. Csak az a kérdés, ha megkapjuk a kupát, ki fogja elvenni?- kérdezte Emese.
- Majd ráérünk akkor ezen gondolkodni. - szólalt meg Imola. Na menjünk.
Mind az öten felmentek az emeletre. Jobbra fordultak, s elsétáltak a folyosó végéig.
- Na jó, kezdjük innen, s utána menjünk szépen sorba a szobákon. - javasolta Imola.

Benyitott az ajtón. A másik teremtől eltérően itt világosság volt, s a sok por is hiányzott. A szoba egyik fala előtt egy íróasztal állt. Tele volt rakva régi pergamenekkel, könyvekkel. Az íróasztallal szembeni falon különféle trófeák lógtak. Volt medve, szarvas, sőt oroszlán is. Anna elhúzta a száját.
- Fúj... én biztosan nem szeretnék olyan dolgozószobát, ahol szembe néznek velem meggyilkolt állatok fejei.
- Őszintén én sem. De régebben ez divat volt. A kérdés csak az, hogy mit keres itt oroszlán? - tette fel a kérdést Tünde.
- Nincs időn ezzel foglalkozni, lányok. - szólalt meg Emese. Itt már jártak mások is rajtunk kívül. Ez azt jelenti, hogy mások jóval előttünk tartanak a nyomozásban. Ha eredményt akarunk, sietnünk kellene.
Ezzel nekifogott az íróasztalon körülnézni.
- Gyertek csak ide!- szólalt meg hírtelen.
A többiek felkapták a fejüket.
- Találtál valamit?- kérdezte Kate.
- Igen, azt hiszem.
Mindenki az íróasztal köré gyűlt.
- Figyeljetek csak. Körülnéztem a pergamenek között, és úgy tűnt, mintha valaki direkt összekeverte volna őket. Voltak olyanok, amiken nagy szamárfülek voltak. Valaki biztos kapkodni próbált. Az egyik pergamen üres volt, és a többi erre volt téve. Eszembe jutott mit mondott ma Mike. Hogy a tintát a papírra csepegtette... Azt hiszem ez is ilyesmi lesz.
- Mire vársz akkor? Írjál rá valamit. - javasolta Anna.
Emese felkapta a tollat. Belemártotta a tintába, majd írni kezdett.
A FEKETE KUPÁT KERESSÜK
Miután ezt leírta, a tinta lassan eltűnt. Helyette viszont egy másik írás jelent meg.
NAGYON ÖRÜLÖK. KERESSÉTEK.
A lányok idegesek lettek.
- Méghogy keressétek! - szólalt meg Emese. Szerintem, meg kellene győzni arról, hogy elárulhatja a titkot.
- Ok. Próbáld meg!
ELÁRULNÁD MERRE VAN A KUPA?
A válasz kicsit váratott magára.
NEM
- Hát ez nem volt valami meggyőző. - mondta Imola. Hadd csak, majd én..
Emese átadta a tollat.
ÁRULD EL MOST RÖGTÖN, HOGY HOL A KUPA, VAGY BEDOBLAK A KANDALLÓBA!
Ezuttal a válasz nem váratott magára.
AKKOR SEM ÁRULNÁM EL, HA EZT MEGTENNÉTEK.
Imola felírta a következő kérdést.
MIÉRT?
A kérdőjelet még le sem írta igazán, mikor a tinta újra eltűnt. Helyette most piros színű írás jelent meg.
AZÉRT, MERT NEM TUDOK SEMMIT HOLMI FEKETE KUPÁRÓL.
- Hát ezzel nem megyünk sokra. Szerintem ez valamilyen csapda. Azért rakták ide, hogy itt írjunk bele estig, s addig a többiek megtalálják a kupát. Szerintem tovább kellene menni. - javasolta Kate.
- Aha, szerintem is. De azért ezt magammal viszem...Hátha tud valamit. - mondta Tünde.
Kis idő múlva már egy másik ajtó előtt álltak.
- Na, bemegyünk?- kérdezte Imola.
- Igen...épp ideje lenne. - válaszolt Kate.
Bementek a terembe. Furcsa, hatszög alakú helyen találták magukat. A falakat mindenütt könyvekkel teli polcok borították. A terem közepén egy óriási asztal volt. Rajta térképek, könyvek, földgolyók. A termet egy kellemes, piros színű lámpa világította meg.
- Szuper...a könyvtár. - örvendezett Tünde.
Ezzel elindult a polcok mentén körülnézni.
- Odanézzetek! Ez a könyv legalább 500 éves lehet...
- Oké, oké... elhisszük. De ne a könyvekkel foglalkozz. Nyomokat keress.- mondta Kate.
Tünde nem szívesen, de azért visszatette a polcra a régi könyvet, s folytatta a keresgélést.
- Ide szívesen visszajönnék. - tette azért hozzá.
Már egy jó ideje keresgéltek, de semmit nem találtak.
- Hát ez remek. Nem hiszem el, hogy semmit nem találunk. Még egy nyommentes terem. - csattant fel Imola.
- Ne idegeskedj. Menjünk inkább tovább. - szólalt meg Anna.
Mindnyájan az ajtó felé indultak. Lenyomtá a kilincset, de az ajtó nem nyílt.
- Ne idegeskedjek? NE IDEGESKEDJEK? - kezdett el Imola újra siránkozni. MOST MI A FENÉT CSINÁLJUNK?

Emese még párszor megpróbálta kinyitni az ajtót, de nem sikerült.
- Hát igen..- motyogta Tünde. Most jön az a rész, amikor lerámolunk minden könyvet a polcról, s az utolsó egy titkos ajtót nyit...Az ajtó majd egy sorozatgyilkos menhejéhez vezet, és sorban meggyilkol minket....Pont mint egy nagyon rossz filmben.
- Miről beszélsz?- kérdezte Anna. Mi az a film?
- Á....hagyjuk.
- Oké...most mit csináljunk? Várjuk meg, amíg jön valaki, s kezdjünk dörömbölni? Vagy egyszerűen bízzuk magunkat Jack mágikus kamerájára?- kérdezte Emese.
- Nem tudom, de én kezdek unatkozni. Megyek még egyszer körülnézni. - suttogta Tünde, azzal arrébb ment, s levett egy könyvet a polcról.
- Most komolyan....Te még élvezed is, ugye?- csattant fel Kate. Élvezed, hogy millió könyv közé vagy bezárva ítéletidőkig? Éhen fogunk halni! Nem is... Szomjan! Majd kannibalizmushoz kell folyamodnunk!
Ezzel nekirontott az ajtónak, s dörömbölni kezdett.
A többiek hozzá siettek.
- Nyugi.... Semmi gond... Jack mindjárt itt lesz. Nyugodj már le.
Kate lassan megnyugodott. Félrevonult egy sarokba, leült a földre, s maga elé meredt. Már legalább egy fél óra eltelhetett, mikor Tünde felkapta a fejét.
- Hallgassátok csak! Valakik járnak errefele!
Most rajta volt a sor, hogy tiszta erejéből az ajtót verje. A felmentő sereg hamarosan ott is volt. Az ajtó nemsokára egy kattanással kinyílt, s a lányok szabaddá váltak. Kirohantak a teremből, majd miután magukhoz tértek, megfordultak, hogy megköszönjék a segítséget. Nagy örömükre Levi, Kund, Christian és Mike állt velük szembe. A fiúk minden erejükkel azon voltak, hogy visszatartsák nevetésüket.
- Hogy sikerült bezárnotok ide magatokat, lányok?- kérdezte Kund.
- Inkább ne is kérdezd! - mondta Emese. Gyerünk! Sok időt vesztettünk! Meg kell találnunk azt a Kupát!
- Hová olyan sietősen? Meg sem köszönitek, hogy kiszabadítottunk? - tette fel a kérdést Mike.
- Jól van! Köszönjük, de most mennünk kell... Legalább egy órát elvesztettünk itt a könyvtárban. Be kell hoznunk. - mondta Tünde.
- Hát azzal egyet értek, hogy sok időt elvesztettetek kis teaszünetetekkel. - Nevetett Levi. De nem kell sietnetek. A versenynek vége. A kupát megtaláltuk. Most az egész csoport titeket keres. Jacknek elromlott a kamerája, így nem látta hova tűntetek. Gyertek! Szóljunk neki, hogy megvagytok.
A csapat el is indult. A halálsápadt Jacket a parkban találtak meg. Mikor meglátta a fiatalokat, örömében elkiáltotta magát, majd kifelé terelte őket az utcára.
- Maradjatok itt. Visszahívom a többieket is.

Ezzel visszasietett a kastélyba. Néhány perc múlva mindenki az utcán álldogált.
- Annak örömére, hogy mindenki épségben visszajött, egy teljes órát tölthettek a faluban. Utána a busznál találkozunk.
Mindenki szétszéledt. Tünde visszaszaladt a buszba a pénztárcájáért, majd a többiekkel elindultak egy jó kocsmát találni. Ez viszont, mintha tudta volna, hogy még nem töltötték be 17. életévüket, nem került elő. Helyette betértek egy boltba, ahol megvettek pár üveg vajsört, s utána visszafelé indultak. A buszban iszogattak. Az egy óra már lassan letelt, s a fiatalok visszafelé szivárogtak. Már mindenki ott volt, kivéve Jacket. Ő is nemsokára megjelent, kicsit "ázottan". Mikor látta a döbben arcokat, megmagyarázta:
- Én már nem vagyok fiatal. Nem tudok egyhamar alkalmazkodni az ilyen eltűnéses dolgokhoz.
Ezzel beesett székébe, és nagy hortyogásba kezdett.
A sofőr szigorú tekintettel nézett Jackre, majd becsukta az ajtót, s elindította a buszt.
- Összesítve a dolgokat nem is volt a mai olyan rossz nap. - mondta Mike. Csak azt nem értem, miért nem jutott eszetekbe egyikőtöknek sem az, hogy ALOHOMORA.
Hasonló történetek
3472
Ahogy a védelem kiépült, Dareth handorioi hódításait emiatt be is fejezte, és inkább északra, Rolenciába vezényelte szörnyű hadát. Rolencia nem volt egységes birodalom, nem volt összetartás, így nem is tudtak fennmaradni. Viszont érdekes módon, mintha megelégedett volna ennyivel, Mágusföld határán, a Benfini-hegységnél megállt. Nem tudni, hogy miért...
3794
Mephalának tényleg kapaszkodnia kellett, mert olyan gyorsan indult el a sárkány, hogy a szél majdnem levitte. Az íját ki is vitte a kezéből. Mephala a sárkány nyakán ült, és érezte, ahogy a tűz a lábai között járkál. Az két küklopsznak esélye sem volt a két sárkány ellen, szénné égették a őket...
Hozzászólások
Mellesleg ·
Mellesleg mi a véleményetek erről a történetről?

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: