Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
Gayadam: Köszi , várjuk izgatottan a fo...
2024-10-04 10:10
Xavierr_00: Szia! :) De jó! Örülök, hogy t...
2024-10-04 10:02
Gayadam: Szia nagyon tetszik a sztorid...
2024-10-04 09:48
Xavierr_00: Köszönöm, hogy megírtad a véle...
2024-10-03 13:37
CRonaldo: Ez a része megrémisztett és fe...
2024-10-03 11:55
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Elfeledett emlékek II

Durien arca komor volt, s fáradt. Egy kőpadlóból kiemelt pódiumon térdelt, valahol a föld alatt rejtőző hatalmas csarnokban, mely a Gordius klán búvóhelye volt. A csarnok a királyság fővárosa alatt rejtőzködött, régen élt sötét erők hagyatékaként, s most fészkéül szolgálva a legrettegettebb ragadozóknak: fejvadászoknak. A kontinens északi részén működő tolvajcéhek, embervadászok klánjai mind eme gyűjtőből futott ki, s terpeszkedett szét, behálózva a Hilixi kontinenst, akárcsak egy polip mérgező csápjai. Irányítói a magukat Gordiusoknak nevező szekta nagymesterei voltak, kik úgy mozgatták a felszíni élet szálait, mint a bábos saját bábjának fonalait.

Pénzért bármire képesek, mindenkitől függetlenek, nem tisztelnek se élőt, se holtat, csak a pénzt és a hatalmat. Ez a barlangcsarnok volt a tanácskozó helye a vezetőknek, s itt tettek jelentést a feltétlen hűséggel tartozó tagok is. Durien még mindig mozdulatlanul várta, hogy kérdezzék, tudta, hogy mikor nyissa ki a száját. Térde már kissé sajgott, de a maga két évtizedével már átesett azokon a kiképzéseken, melyek, ha kellett feledtették vele a fájdalmat. Alkatilag nem volt túl magas, de széles vállai, s fedetlenül hagyott izmos karjai ellensúlyozták a hatást. Két combjára erősítve egy-egy rövid kard pihent olajosan csillogó bőrtokban. Keresztvas nélküli, késekre emlékeztető markolataik kopottak voltak, sűrű használatról árulkodtak. Jó fegyverforgató hírében állt, mindig hideg fejjel gondolkodott, de makacssága, s önfejűsége miatt nem emelkedhetett magasabb rangra a hadzsnál. Hadzs: azt illették ezzel a címmel, aki már bizonyított a klán vezérei előtt, s alkalmas volt fontos ügyek intézésére is. Ismertetőjelük a mellkasukat, hátukat, s karjaikat borító indaszerűen tekergő misztikus tetoválások voltak, s köztudott volt, hogy általában párban dolgoznak. Szabad vadászoknak is nevezték őket. Durien azonban egymaga térdelt a tanács előtt, fejét előrehajtva a kőpadlózat mintáit tanulmányozta.

- Tehát azt mondod ifjú Durien, hogy a zavargások idejére terveztétek az akciót. Mi jött közbe? Hogyan veszítetted szem elől a Peitet?
- Nagyuram! Több volt az, mint zavargás. Egy puccs volt a kormányzó ellen, amit a város falain kívülről érkező zsoldosok zavargással, összecsapásokkal próbáltak elrejteni a kémek szemei elől. Nem tudtuk, hogy ekkora léptékű felkelés tör ki, csak információink voltak róla, hogy a déli határhegységben meghúzódó mágusok nem nézik jó szemmel, hogy városaik elől elzárják a kereskedelmi vonalakat.
- Tehát nem csak ti pájáztatok a kormányzóra aznap.
- Így van Nagyuram.
- De még mindig nem feleltél a kérdésemre!

A Durient kiemelő pódium előtt öt- hat méterre húzódó lépcsősor magas gránitból faragott trónszerű székek lábánál végződött. Összesen három szék, a jobb szélen ülő sötétbe burkolózó alak kérte számon a hadzsot. Az öreg mesternek csupán csak kisértetiesen villanó szembogarai, s halványan elútűnő szigorú arcvonásait lehetett látni. Durien fejet hajtott, leróva bocsánatkérő tiszteletét, mert tudta, hogy az az öreg egyetlen szavával a pokolba küldheti őt.
- Beszerveztem magam a királyi testőrségbe, Peite meg egy meggyilkolt kém helyére állt be, így elsimított minden nyomot utánam, vagy bármit, ami utalhatna ránk. Egyeztettünk. Aznap a kormányzó közvetlen közelébe osztottak be őrségbe. Peite akkor már bent volt, elintézte a kormányzót. Ismerte az alakváltók varázsigéjét, magára öltötte az alakját. Takarítottunk, egész simán is haladtak a dolgok, amíg ki nem tört a harc. Ő a kormányzó bőrébe bújva nem tudott mit tenni és egy egész testőrség is kevés lett volna a védelmére. Kénytelenek voltunk jó polgárként harcolni és ő elesett. Dwon varázsige taszította a mélybe.
- Tehát a hatalom átvétel tökéletes lett volna, ha nincsenek azok az átkozott délvidéki kószák!
Csattant fel a középső gránittrónuson ülő magas, alak, s a kezében tartott démonfejes bot vasalt végével a kőpadlóra koppintott.
- Most kicsúszott a kezünkből a hatalom, a kormányzó halott, eltűnt az egyik legjobb hadzsunk, és ami ezt tetézi a város irányítását átvették az egészet kitervelő mágusok.
Ez a bal széken ülő zömök, rusnya képű alak hangja volt. Kiváló méregkeverőként ismerték s csavaros eszéért került be a tanácsba. Az ő eszét azonban ez az ügy is meghaladta.
- Olyan dologba nyúltunk, ami túlnőtt rajtunk. Legújabb jelentések szerint…

Ismét a jobb széken ülő sötét alak tompa hangja volt, de immár kiemelkedett a sötétből. Mély kék köntöst viselt, arcát hegyes kecskeszakáll díszítette, fiatalos vonásaiból szinte gúnyt űztek a szeme sarkában, s homlokán kirajzolódó szarkalábak, s halvány ráncok. Beszélték a varázshasználó sötét erőkkel paktált élete meghosszabbítása érdekében, de eddig semmi bizonyíték nem került elő ez üggyel kapcsolatban. Glacius, mert így hívták a köntösös fickót folytatta, miközben körüljárt egy kőtáblából faragott terepasztalt, mely a kontinens északi részét ábrázolta határostul, mindenestül.
-... tehát a legújabb jelentések szerint a népek mozgolódnak. A Birodalom szövetségesei nem fogják szó nélkül hagyni ezt az arcátlanságot. A Szent testvériség lovagjai kelnek át a Határfolyón, északi hadurak vezette nomád seregek, a tengerről lehajózó kalózflotta tart a város felé. Mind válaszolt a Birodalom szavára. De egy biztos, a mágusok sem tétlenek.

A zömök méregkeverő Baak, ki szintén felállt trónusából összeráncolta busa szemöldökeit, zavarában állát dörzsölgette.
- Tehát egy háború előszelének kellős közelében vagyunk.
Elmosolyodott, kecsegtető volt ez a kis eszmefuttatás. Megnyalta kiszáradt szája szélét, s Durienre nézett.
- Hadzs! Vidd a hírt, s add parancsba mindenkinek, hogy vonuljanak el a barlangrendszerekbe. Vissza kell húzódnunk
Glacius magas, szikár alakját halk kacagás rázta meg, köntöse sötét anyagai finoman hullámzó fodrokat vetett a terem hatalmas árnyékaiba.
- Úgy néz ki mi leszünk itt a nevető harmadik. Ha azok ott fenn kinyírják egymást csak ránk fog várni ez a gyümölcs. Durien! Keresd meg Peitet! Legkiválóbb tanítványomat mégsem hanyagolhatom.
- Úgy lesz Nagyuram! Engedelmükkel…
Glacius hanyagul intett, s a fiatal harcos felegyenesedve pördült meg sarkán a kijáró felé véve az irányt. Alakját hamarosan elnyelték a fáklyák fényein túlnyúló árnyékszörnyek.
Hasonló történetek
3922
Papjait a leghűségesebb követői közül választotta ki. Természetfeletti képességekkel ruházta fel őket, inkább mágusoknak lehetett őket nevezni, mint papoknak. Hívei két rendet alakítottak ki a tiszteletére. Az egyik a rend volt a Haron Rendje, aki a természet felett kapott korlátlan hatalmat...
3796
Mephalának tényleg kapaszkodnia kellett, mert olyan gyorsan indult el a sárkány, hogy a szél majdnem levitte. Az íját ki is vitte a kezéből. Mephala a sárkány nyakán ült, és érezte, ahogy a tűz a lábai között járkál. Az két küklopsznak esélye sem volt a két sárkány ellen, szénné égették a őket...
Hozzászólások
Mellesleg ·
Mellesleg mi a véleményetek erről a történetről?

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: