Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF MR. HARRINGTON …. Szerző: Ronde …. Literotica...
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Friss hozzászólások
Rémpásztor: Nagyon szépen köszönök minden...
2024-04-28 00:36
laci78: borzalmas, bing-szintű fordítá...
2024-04-25 16:07
Materdoloroza: Nekem is tetszik. Sajnálom, ho...
2024-04-25 12:54
kaliban: Ez nagyon jó lett! Gratulálok!
2024-04-24 16:25
kaliban: A sztori jó, megért volna egy...
2024-04-24 16:00
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Der Krieg an der Donau VIII. - A Fajbunkó-misszió

A történet eddigi részeiben már számos utalás történt az ún. Fajbunkó-misszióra, és az is világossá válhatott az olvasó számára, hogy a bogdányi vezérkar valamiképp ettől a rejtélyes küldetés sikerétől várta a barbárok támadásának visszaverését. De miről is volt szó tulajdonképpen?
Mielőtt a kérdésre megadnám a választ, tekintsük át a Dunakanyar és a Visegrádi-hegység adott politikai viszonyait!
A Barbár birodalmat már ismerjük: a kánság Tahitótfalut és Kisoroszit foglalta magában 2006 augusztus 24-ike előtt. A Newpad-Rémai Császárság szintén előttünk lehet: Bogdány falu és a hozzá tartozó erdők, egészen az Urak Asztaláig (593m), a Kalicsa-patak és az Áprily-völgy által határolva. A Bogdánytól nyugatra fekvő Visegrád önálló városállamot alkotott, perszonálunióban a Duna bal partján fekvő Nagymarossal – ezen államalakulat elméletileg királyság volt, a gyakorlatban azonban Jákob Zuckelmander, egy dúsgazdag bankár uralkodott felette.

A Bogdányt és Visegrádot elválasztó Áprily-völgy szintén önálló kis államnak (völgységnek) számított, noha hivatalosan a Newpad-Rémai Birodalomhoz tartozott – ám mondjuk Szicíliában is vannak olyan területek, ahová az olasz államapparátus képviselői be nem tennék a lábukat, ugye értik. Aki elolvasta az előző részt, az már tudhatja, kinek a neve is fémjelezte ezt az amúgy festői szépségű miniállamocskát. Aki nem, az fogjon neki az olvasásnak, most rögtön.
Ez a négy állam uralta a Duna menti régiót, befolyásuk, hatalmuk rendkívül nagyra nőtt az idők során. Területi kiterjedésük azonban együttvéve is eltörpült a pilisszentlászlóiak hatalmas országához, Norvszorviához képest.
Norvszorvia fiatal állam volt, keleten a szlovák származású norvok lakták, akik magukénak tudhatták a hegység szívében fekvő zárt helységet, Pilisszentlászlót. Nem rendelkeztek jelentékeny katonai vagy politikai erővel, de fakitermelésből és pásztorkodásból megéltek valahogy. Bár a bogdányiak lenézték őket (Pilisszentlászló olyan hely volt, ahol az asszonyok lóval jártak a kocsmába), azért nem volt rossz viszony a két falu között, és élénk kereskedelmet folytatták egymással. A nyugatabbra élő szorvok viszont hamisítatlan csőlakók voltak, identitászavaros, Pomáz külterületeiről menekült suttyók, akik közé ráadásul számos, Bogdányból elűzött sváb vegyült. Központjuk Pilisszentlélek volt, ami egy gyönyörű hely, de a szorvok pár év alatt úgy lelakták, mint a szovjet katonák egy laktanyának használt grófi kastélyt.

Szorvia ugyanakkor jelentős területre terjedt ki: a kevéssé ismert, pilismaróti hegyektől a Pilis hegyig, Kesztölctől Dömösig. Az őslakos szorvok utáltak dolgozni – bár ezzel a pl. a bogdányiak is így voltak – ezért a szorgos svábok dolgoztak helyettük, ám ezeket többnyire elnyomták. Bevételeik nagy részét mégis az idegenforgalomból szerezték – hiszen az ország területén volt például Dobogókő, a híres Dunára látó kilátó.
Hogy Norvia és Szorvia voltaképpen miért is alkotott közös államalakulatot, azt a kérdés felett folytatott hosszas mélázásom után sem tudnám határozottan megmondani. Talán már a két ország neve együtt kimondva frankón hangzik, akárcsak az, hogy mondd és lásd Csehszlovákia.

A Newpad-Rémai Császárság nem volt határos a szorvok által lakott erdős vidékekkel, ezért sokáig nem is fűzte hozzá különösebb viszony. A Bogdányhoz képest hatalmas terület iránti érdeklődés először 2005 végén élénkült meg, amikor is a bogdányi gazdasági miniszter közzétette jelentését a nemrég megválasztott Simon császárnak. E jelentésben utalt arra, hogy az ország katasztrofális helyzetben van, a lakosság henyesége és az erőforrások kimerülése következtében zuhan az ipari termelés. Békeidőben, tette hozzá, a dolog leszarható, ám nézzük csak meg: A Barbár Kánság épp most veszi be Kisoroszit, s ki tudja, merre nyomul tovább? Bogdány, közölte a miniszter, egy éven belül államcsőd áldozatává válik, ha nem tesznek valamit.
Simon császár, aki pontosan látta a helyzetet, közölte miniszterével, hogy megteszi a szükséges lépéseket. Rövid távon nem tud változtatni a helyzeten, ez nyilvánvaló. Ahhoz szemléletváltásra van szükség, a sváb hagyományok bizonyos felélesztésére, és a többi. Addig is azonban hitelt vesznek fel. A császár utasította miniszterét, keresse fel a visegrádi bankárt, Jákob Zuckelmandert, és vegyen fel egy nagyobb kölcsönt, aminek segítségével elindíthatják az iparfejlesztési és fegyverkezési programot.

Ezt a kölcsönt Bogdány meg is kapta, de ez csak az első lépés volt.
A kölcsön mintegy tíz százalékát arra költötték, hogy felállítsák a Titkos Nyersanyagfelkutatási Hivatalt, a TINYERHIV-et. E szervezet feladta volt, hogy teljes titokban, jól képzett emberekkel küldetéseket indítson a Visegrádi-hegység belsejébe, hogy akár idegen államok területén is felkutasson olyan nyersanyaglelőhelyeket, ahonnan később értékes ásványanyagokat lehet kitermelni és a birodalomba szállítani. Ez a „később” akkor jön majd el, amikor a bogdányi hadsereg nyomást tud gyakorolni a szóban forgó államokra, hogy adják el a Császárságnak a felfedezett bányák koncesszióját.
A TINYERHIV 2006 első négy hónapjában mintegy 15 expedíciót indított, hármat a birodalom saját területére, négyet Norviáére, a legtöb, nyolc viszont
A szorvok által ritkán lakott, gigantikus nyugati erdőségekbe irányult.
A kutatásokat eredménytelenek voltak, ellenben rengeteg pénzeszközt emésztettek fel, ráadásul diplomáciai bonyodalmakhoz vezettek. Simon császár április végén úgy határozott, határozatlan időre felfüggeszti a TINYERHIV akcióit. Csakhogy ekkor már készenlétben állt egy teljesen felszerelt és kiképzett csoport, indulási parancsra várva. Simon végül ennek az egynek még engedélyezte az expedíció megkezdését.

A TINYERHIV Totennacht-különítmény-e május elsején, az éjszaka leple alatt hagyta el Bogdányt, és egy héttel később tért vissza. Amit magával hozott, mindössze néhány ásvány volt – az elkeseredés általános volt, senki nem hitte, hogy különösebb gazdasági értékkel bírnának. Simon császár feloszlatta a TINYERHIV-et. Addigra már más dolgok kötötték le a figyelmét: Barbária mozgolódása a déli határon.
A Totennacht-különítmény geológusa, Erdész Viktor viszont, intuícióját követve, május 10-én, vizsgálni kezdte az ásványt. Méghozzá úgy, hogy a laboratóriumi költségeket saját zsebéből fizette.
A munka azonban nem tartott sokáig. Tizenegyedike reggelén, a bogdányiak legnagyobb döbbenetére, diadalüvöltéseket hallatva rohant ki az utcára a Szent Donát utcai laborból, mégpedig egy szál ondófoltos alsónadrágban (ez utóbbi tényt a későbbi beszámolók elhallgatták). Pár órával később pedig szenzációs jelentést tett le Simon császár asztalára.
Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük e dokumentumot.


"AZ ADUIN233-as ÁSVÁNY”

2006. május 10.

16 n 61 WR (I 9/4)
SZIGORÚAN TITKOS

Tárgy: Norvszorvia területén, a Kis-Szoplák hegy oldalában felfedezett, beláthatatlan gazdasági és katonai jelentőséggel bíró ásvány jellemzői, kitermelési és felhasználási lehetőségei.

A lényeg:

T. Simon császár!
A TINYERHIV Totennacht-különítménye, 2006. május elsején az Ön megbízásából megkezdte küldetését a Cukorsüveg-Sárosbükk-Szoplákok útvonalon, gondosan elkerülve a norvszorv helyőrségeket. Végső célunk a Nagy-Szoplák volt, amely már a Pilis területén fekszik. Ám különítményünk nem jutott el odáig, mivel sajnálatos módon számos emberünk lerészegedett. Táborunkat május hatodikán este a Kis-Szoplák lábánál vertük le. Hetedikén hajnalban én magam korán keltem, és próbafúrásokat végeztem a hegyoldalban. És rábukkantam egy ásványra, amelynek főbb jellemzői, ill. a Janszinov-táblázat alapján az Aduin233-as nevet adtam. A zsákmányt leltárba jegyeztem, és vizsgálni kezdtem.
Mivel a terepen nem végezhettem Mössbauer-féle pordiffrakciós, sem elektronmikroszkópos elemzést, be kellett érnem felületes kémiai elemzéssel. Természetesen szó sem lehetett szimultán frekvens ICP-spektométer használatáról. A ME AMRAY 1810i típusú készülék, illetve… (itt most mintegy ötszáz szónyi tudományos rizsa következik, meghúzva és kivágva – a szerk.)… által bizonyítást nyert, hogy a felfedezett ásvány alighanem egy vasgazdag trioktaéderes szmektit, annak is egy egészen speciális fajtája, ami világít a sötétben.
Meggyőztem a Totennacht-különítmény parancsnokát, hogy fújjuk le a Nagy-Szoplákra tervezett továbbhaladást, és térjünk vissza Bogdányba. Különös érzéseim voltak zsákmányunkkal kapcsolatban. Annyira izgatott lettem!

És most már tudom, nem véletlenül. Ma éjszaka végre megvizsgálhattam az ásványt laboratóriumi körülmények között. A század felfedezése ez, bizton állíthatom.
Bár az elején erre utaltam, az ásvány lényegi jelentőségét ebben a szigorúan titkos jelentésben sem merem bővebben kifejteni. Ezért kérnék öntől egy időpontot meghallgatásomra. Felséged be fogja látni, milyen óriási hatalommal és felelősséggel ruházott fel minket a sors ezen ásvány felfedezésével.
Végezetül, szilárd meggyőződésem, hogy vissza kell térnünk a Kis-Szoplákra. Akár háború árán is, de biztosítani kell a Birodalom számára az anduin lelőhelyét.
Türelmetlenül várom, hogy beszámolhassak fenségednek felfedezésem részleteiről.

Erdész Viktor, a TINYERHIV geológusa

****

Erdész Viktor meghallgatására Simon császárnál hamarosan sor is került. A geológus részletesen beszélt az aduinról, és Simon császár fel is fogta a jelentőségét, ahogyan ez várható volt. Ám, lévén szó hatalmas súlyú dologról, húzni kezdte az időt, ahogyan azt a politikusok szokták, amikor fontosabb dologról van szó, minthogy mennyi pénzt süllyesszenek az államkasszából a saját zsebükbe. Erdész könyörgésére ellenére sem egyezett bele újabb expedíció indításába, bár ahogy a barbár fenyegetés nőtt, nőtt rá a hajlandósága. Már éppen úgy döntött, kimondja az okét a dologra, amikor patakba fulladt.
Erdész persze nem kívánta annyiban hagyni a dolgot, az új kormányzóhoz, Schwiebus Konrádhoz fordult, aki viszont azt hitte, ugratják, és goromba módon elküldte francba a geológust, ahányszor csak meghallgatást kért tőle az ügyben. Aztán néhány áskálódó, szakmailag féltékeny ellenfele megvádolta Erdészt, hogy titkos kapcsolatokat ápol a Pogdane Puve szervezettel, amely ugyebár a júliusi puccsot kirobbantotta (lásd e történet bevezető részét). Bár a geológus tisztázta magát a vádak alól, Schwiebus Konrád bizalmatlansága csak nőtt iránta.
Hanem aztán, közvetlenül a barbár támadás előtt a kétségbeesett kormányzó mégis meghallgatta az addigra lelkileg összetört, heroinistává lett Erdész Viktort. Megdöbbent a hallottakon, s bár erős fenntartással kezelte a geológus állításait, életbe lépett a „minden szalmaszálba belekapaszkodni” effektus. Bele is egyezett, hogy a sebtében feltámasztott TINYERHIV augusztus 24-én Erdész vezetése alatt újabb expedíciót indítson a kis-Szoplákhoz.

Aznap azonban bekövetkezett a barbár támadás, az expedíciót el kellett halasztani, mivel a felszerelés egy része megsemmisült a bombázások következtében. Ám Schwiebus beszámolt a vezérkarnak Erdész felfedezéséről és annak jelentőségéről. A vezérkar úgy döntött, a küldetést feltétlenül végre kell hajtani, s immár kiemelt fontosságúnak tekintették. A hiányzó felszerelést sebtében pótolták.
Az szigorúan titkos expedíció új időpontját 2006. augusztus 26. O óra O percre tűzték ki, és a Fajbunkó-misszió fedőnevet kapta.
Folytatások
2663
- A hajók valóban Kisorosziban vannak, és ott is maradnak. Egy ideig legalább, de egyébként sincs jelentősége. Nem érkezik azon egyáltalán barbár katona sem. Ezekben a percekben az embereim – akik korábban ennek a seggfejnek a miniszterei meg talpnyalói voltak – épp átveszik a hatalmat Tahitótfaluban. A barbár tankok valószínűleg már hazafelé tartanak a Kalicsa völgyéből és Bogdányból. A harcnak vége...
Előző részek
2493
- A helyzetünk súlyos, és holnap alighanem még súlyosabbra fordul. A barbár tankok számát úgy százra becsüljük, míg nekünk már alig néhány darab maradt. Most azonban, hogy kivertek minket a síkságról, nem is vennénk sok hasznukat. A harc Bogdányban folytatódik, ahol a barbárokat lelassítjuk majd – minden házat elbarikádoztunk, és remekül belőttük a tüzérséget a Rainwein-Garten dombon, a Friedhof-Ackeren és a Templomdombon is, ami a látszólag új főhadiszállást fedezi...
Hasonló történetek
3880
"Az ember akkor jön rá milyen fontos egy állat, vagy egy ember, ha elveszíti." Már nem tudom ki is mondta ezt, de igaza volt. És ha valakit nem szerettünk, vagy úgy éreztük nem olyan fontos, rájöhetünk hogy ez még se így van...
2686
Nem is tudom, ti szeretitek a romantikát?
Hozzászólások
További hozzászólások »
No0oB ·
:S

Most csak összevissza írtál mindent, remélem következő részben tisztázod az ellentmondásokat.

No0oB ·
Vagy nem is annyira ellentmondásokat, hanem inkább rejtélyeket.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: