Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
1986 nyara. A felszabadulás óta először látható vérfarkas a Fővárosi Állat-és Növénykertben!...
A történet egy fantasy paródia, elsősorban az 1920-30-as évek amerikai fantasy szerzőinek...
fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF MR. HARRINGTON …. Szerző: Ronde …. Literotica...
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Friss hozzászólások
Materdoloroza: Ez is nagyon bejött! Még! Még!...
2024-05-16 12:16
laci78: hehe, jól sikerült újfent - fő...
2024-05-15 18:01
kaliban: Imádom!
2024-05-14 13:59
laci78: szuper, köszi! :) várom, nagyo...
2024-05-14 13:55
Materdoloroza: Nagyon tetszik.
2024-05-14 11:32
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

FORRADALOM

Nincs egy vér, egy ISTEN,
Egy ember, ki segítsen?
FORRADALOM, hát hol vagy?
Ki kényszerít, hogy nyugton maradj?

Hol van PETOFI, s a népe?
Hol a BÁTORSÁG idilli képe?
Hol e NÉP, s a lelkesedés?
Hol??? Belepte a feledés!!!
Hasonló versek
2559
Egy szót se szólt ő,
csak kérdő testével közeledett,
mert nem tudta, hogy olyan kérdés a vágy,
melyre válasz soha sincsen,
lomb, amelynek ága nincsen,
föld, amelynek...
1871
A élet egyetlen esély - vedd komolyan!
Hozzászólások
További hozzászólások »
turulmadár ·
Azt még azért hozzáfűzném, hogy az is tök, jó, hogy a zsidó kézben lévő gyárak élő zombivá tesznek itt milliókat, de sajnáljuk szegény zsidókat, a trianonnal mindenétőll megfosztott magyarság, meg büdös román, meg szerb, meg ukrán, meg szlovák! Pedig ők a mai napig szeretettel néznek ránk! Érdekes felfogás! A cunamira, meg ide, meg oda összegyűjtünk milliókat, a moldvai magyarok meg éheznek, meg nem tudják őket tanítattni, de oda sajnáljuk a pénzt! Egy dologban való igaz példát vehetnénk a zsidóktól: ők nem más nemzet seggét nyalják, ha a szükség úgy hozza összefognak! Ha háború van náluk a világ ÖSSZES pontjáról küldik haza a pénzt önként és dalolva! Mi meg ide a szomszédba is restek vagyunk saját testvéreinket segíteni, de mindenki mást igen! De remek emberek vagyunk!!! És ez ebből a felfogásból jön! Mi nem vagyunk méltók euróopára, még arra sem, hogy egymást szeressük és összefogjunk. Inkább szeressünk másokat, mert úgy szebb a világ! SZÉP DOLOG! Én először a testvéremnek segítek, aztán a barátaimnak és ha van erőm, akkor másoknak! Ez az egészséges sorrend!!!

Sharma ·
A betegséged neve paranoia és ateizmus.
Három kérdésemre nem válaszoltál:
A családod már egy álló évezrede itt él a Kárpát-medencében?
És mit kerestél egy szórakozóhelyen kokárdával ahelyett, hogy ünnepeltél volna?
És mit gondolsz, ha Koppány győzött volna, akkor mi lenne az országunk helyén? A Római Birodalom összeomlott, a Bizánci Birodalom megszűnt.
Egy ember nem irányíthat egy egész nemzetet, támpont kell, hogy éljünk, út, amit kijelölnek nekünk. Ezt teszik a szüleink, és ezt tették a királyaink is, hogy az ország ne szünjön meg haláluk után (Nagy Sándor, Attila birodalma szétesett a személy nélkül). Ilyen volt a hit, mint összetartó és kovácsoló erő. elsősroben abban hittek, hoyg segít rajtuk, utána kezdték csak felismerni ebben az isteni gondolatot és nevet adni annak a lénynek, akiben eddig is hittek.
Soha nem mondtam, hogy az Egyház jó, és elsősorban a biztos hitéről beszéltem nem pedig a vívmányairól. Sokszor volt konok, ostoba, de mindig az emberiséget tükrözte. Ahogy a legtöbben megértőbbek lettünk, úgy lett az Egyház is egyre nyílttabb. Voltaire-rel egyetértettem, mert az ő idejében az Egyház gyalázatos intézmény volt. De ezt nem azt jelenti, hogy minden ága, minden tanítása hamis, hogy értékei, amiket évezredek óta hangoztat, és Isten, akit képviselni (és ne felejtsd el hogy a Hadak Ura, meg a te ősi istened egy az én Istenemmel, bárminek is nevezd a vallásodat s bárminek is nevezzém én) PRÓBÁL rossz lenne.
Nem hiszek az Egyház világi hatalmában, sem pediga gazdagságában sem a papok mindenhatóságában, de hiszek a jószándékban, s hogy igenis sokan próbálnak az ő soraikból segíteni minket. Nagyon sok jó emberrel találkoztam, s pár unszimpatikussal is közülük, s nem állítom, hogy aki nem nevezi néven Istent ne lehetne jó.
Nem állítom, hogy jobb vagyok akárkinél, és nem azért védem embertársamat, hogy jutalmat kapjak érte. Ez egy gyerek gondolkodása, de fejlődünk. (A gyerek fejlődését többen is megpróbálták nyomonkövetni, az egyik volt ez, mikor a motivációt kutatták. Lehet büntetés, jutalom, a szülő tekintélye etc.)
Észrevetted? Amikor azt hitted, hogy egyetértek veled, akkor nagyban helyeseltél és dörgölőztél, mikor viszont ellentmondtam neked, akkor tele lettél méreggel. Ha biztos lennél a dolgodban, akkor az ügyednek nem heves védelmezője lennél hanem inkább ismerője, aki nyugodtan állítja azt amit. Miért védekezel, ha nem támadlak? Lehet, hogy te se vagy biztos a dolgodban, s így akarod magad meggyőzni?
ui. Egy dolgot kérek, mégpedig: ne tagadd a Holokausztot. Ez a legbutább dolog, amit tehetsz és ez lehető legrosszabb betegség. Egy hatalmas összeesküvésbe képzelni magad csak azért, mert nem ismertél túlélőt vagy annak rokonát tényleg paranoia.
turulmadár ·


A paranoia lehet, de én ateista??? Nálam Istenfélőbb embert nehezen találnál! Az én hitem belső motiváció és nem képmutatás!
Nos tény hogy indulatomban ezek a kérdések megválaszolatlanok maradtak!
Az elsőre a válasz: genetikailag nincs már tiszta magyar, ám nemesi családból származom, családfánk, (nem hivatalos kutatás alapján) Vajk körüli/utáni időkre vezethető vissza! Tehát az KB 1000 év! és erre büszke vagyok A magyar, illetve hun eredetű népeket soha nem a vér szerinti származás kötötte össze, hanem a hitvallás! Ami nem egyenlő az egyházi vallással! Ahogy Atilla nagy hun királyunk is mondta Anonymus feljegyzése alapján, hun az, aki annak vallja magát és küzd a hun ügyért! Ahogy történelmünkben is bizvást ezernyi nem magyar származású nagy magyart találnék! De ma sajnos a magyarnak lenni gondolatot papírhoz és szüéletési helyhez kötjük! Pedig egy határon túli magyar magyarságát tekintve tíz \"hazaival\" tesz ki! És ez a gáz! Az itteni tíz millióból 8 nem küzd a magyar ügyért, csak piócaként követel, hogy én és én és én! Még a maradék kétmillió tudja, érzi, hogy kötelességünk építeni a hazát, a nemzetet! Európában, de tán a világon nincs még egy olyan nemzet, aki így pusztítja magát, mint a magyar! És az én ars\'poeticám ez ellen szól, nem a más nemzetek ellen!
A második kérdés, az ominózus eset szombaton történt, részt vettem egy megemlékezésen, koszorúztam is! Ám pont a Pilvax miatt gondoltuk úgy barátaimmal, hogy este egy beszélgetésre egy helyi kávézóban összegyűlünk a hangulat miatt! Ott kaptam meg a mit magyarkodok jelzőt!
A harmadik pedig nem Koppány győzelmén van a hangsúly, meg nem a vallásán, hanem az ideológián, amit képviselt! Egy Európa seggétől független magyar állam! Szép amit rólunk kalandozás meg minden hülyeség néven összehordtak, ám ajánlanám figyelmedbe, hogy a legújabb kutatások, már egészen másról beszélnek, mint amiről az iskolában tanultál! Adjuk vissza az igazságot ennek a nemzetnek, és ha nem tesszük, hát legalább annyi hazafiságunk legyen, hogy ne szajkózzuk nemzetünk történelmét romboló hülyeségeket!!! Minden nemzet büszke a múltjára egyedül ez a birka csürhévé sorvadt magyarság degradálja önszántából saját múltját, büszkeségének és identitásának gyökerét! Na ez a betegség, nem a paranoia!!! És meg lehet nézni, hogy Vajk útján elindítoot nagy magyar haza Európa seggtörlőjévé vált, s maradt a mai napig! Hát szép hála azért mit ezer év alatt Európáért tettünk! Bezzeg a nagy Svájc, milyen dicső aki szarik Európára és fennállása alatt csak arra volt képes, hogy a zsidó pénzt összeharácsolja! És mégis a nagy Svájc...Érdekes, hogy miért nem svájcba viszik a szemetüket a németek? Miért a Rába habzik? Miért a Tisza ciános...??? Nem tűnik fel senkinek???
Tény és való, hogy egyetlen Isten van a világban ezen nem lehet vita! Viszont ennek az egy Istennek végtelen számú megnyilvánulása van ez okozza a sokfélet hitrendszer létét! Nekem egy ősibb megnyilánulása szebb, ennyi! És ha megfigyeled a verseimet én is arról beszélek, hogy kell a hit! De a nemzeti hitvallás erőssége is fontos! Na ez nincs ma magyarországon!!! És hogy a keresztény egyház mindig az emberséget tükrözte arról megkérdezném azokat a megkínzottakat, akiknek millióit küldte emberségből túlvilágra az emberséges egyház a beteg kínzási módszereivel! Nézd meg az egyház történelmét! Mindig valamilyen vérontás tapad hatalmának megszilárdításához és ez történelmi tény! Ez emberség? Nem vakhitre épített hatalomvágy! Nem a keresztény hitet támadom! Minden hit fontos, mert értéket őriz! A hiba, hogy ezzel a hittel egy maffiát tartanak fenn a hívők! A vakhit a hiba, nem a hit! És rátapintottál, én büszkén vallom magam gyereknek, ugyanis egy gyermek még minden hazugság nélkül látja és érzi az igazságot és egy gyermek, szívéből rajong, szívéből őszinte és nem képmutató! Nos igen gyerek vagyok, de nem is szeretnék megváltozni, hiszen este tükörbe nézve nyugodtan alszom el, mert van hitem, van becsületem, van hűségem és van gyökerem!
És hidd el ügyem ismerője vagyok, életem szántam rá, nem képmutatásból, hanem hitből és szeretetből, csak tudod amikor az ember érvekkel próbál győzködni hosszú ideig és vele szemben csak a reklámból jól ismert pa-pa-pa-pa fülét csapkodó embert talál, taktikát kénytelen váltani. Nem nyitott ez a világ, nem akarja megismerni a másik álláspontot, csak feszültrséget próbál gerjeszteni! Engem CSAK AZ IGAZSÁG ÉRDEKEL! De hiába suttogod az igazságod, ha a veled szemben állók kiabálva üvöltik az övék! Nem hallja meg senki szavad! De már nem is érdekel! Húsz év alatt belefáradtam! Bevégeztem! Istenemnek ígértem egyszer, hogy mindent megteszek e nemzetért és hittem, hogy ezt be kell tartanom! Elbuktam, ám fel nem adom, de szűkítem a kört, talán egyszer majd eljön az idő, hogy a süket fülek megnyílnak, csak az nehogy már késő legyen! A sír szélén áll ez a nemzet, a s az elföldelt koporsóban már késő eszmélni! Ez nem a saját érdekem, az ébredés a kómából az ország érdeke, a nemzet érdeke! De nem is rágom tovább a számat, mint mondtam bele is fáradtam, ez a levelem az utolsó ilyen nyilvános felszólalásom a témában! Van nekem családom, meg vannak barátaim, akik értékelik ezt a hitvallásomat! Nem próbálom megváltani ezentúl a magyarságot, maradok azoknál, akik megértik szavaim!
A holokausztot meg nem tagadom, csak gyanus, hogy zsidó fejből pattant ki, zsenuiális pénzátmentő tranzakció volt! Nem a túlélőket és a halottakat vádolom, hanem azokat a zsidókat, akik most abból a pénzből multik! Ennyi nem több! Lehet őket ezért sajnálni, belőlem megvetést vált ki! És ha egy téma korrektül érdekel, akkor ne csak a győztesek irodalmát olvasd el kérlek! És egy kérdés: Trianonért ki sajnál minket? Ki kért bocsánatot a határon túli megfosztott ötmillió magyarért? Hol emlékeznek meg trianonról, mint btragédiáról és a magyarságot ért igazságtalanságról??? Na látod, erről beszélek! Még a hülye magyar se trianont gyászolja, hanem, a holokausztot!!!! Én meg sok határontúli magyart ismerek, akiknek például az apja az elárasztott erdélyi faluban lelte halálát, vagy olyat, akinek családját Benes semmizte ki, vagy akit vajdaságban vertek halálra! Valahogy valamilyen beteg gondolat folytán értük jobban fáj a szívem, mint a zsidók irtotta zsidókért!!!
Végezetül köszönöm neked, hogy előző indulatos levelemre kultúráltan reagáltál! Nem ellened szólt az indulat, ez húsz év fájdalma volt csak és az egyre nagyobb reménytelenség felderengő képe!

Köszönöm hozzászólásodat!

Szia
Sharma ·
Csak a rossz odlalát látod a dolgonak. Nem mondanám, hogy belelátok az Egyházba, és soha nem tagadtam a hibáit. De ők voltak azok, akik miatt túléltük. Hiába mész vissza Attilához, az ő uralma széthullott(nem volt király, mert király az, akit a Szent Koronával megkoronáznak és felkennek), István meg felismerte, hogy az ország egysége csak úgy lehetséges, ha valami összetart. Az ország határai változhatnak, az etnikai megosztottság is nőhet, de a vallás állandó.
Kávézó=szórakozóhely?
Ne bolondíts, mindenki ezt hangoztatja körülöttem, s ezt mindig azok, akik magukat a magyar nép tisztelőjének mondják. Akkor most kik azok, akik nem tisztelik?
A te Istened gyűlöletről és faji megkülönböztetésről szól? A te Istened mások Istene ellen szól?
"hanem hitből és szeretetből"
"Lehet őket ezért sajnálni, belőlem megvetést vált ki!"
"Engem CSAK AZ IGAZSÁG ÉRDEKEL"
Az igazság relatív, senkinek nincs joga ítélni(egyedül az Istennek, akit bánom, hogy elővettem). Vannak az együttéléshez szükséges morális és erkölcsi szabályok, de semelyikük neve nem igazság.
Megmondták már nekem százszor és én ezerszer fogom továbbadni: könnyű sajnálni magad, s azért sírni, de nehéz másért. Ez már nem a te fájdalmad. Ez az akkor élők fájdalma volt. Te úgy érzed az országod személyében te vesztettél valamennyit a büszkeségedből, most egy dicső nemzet fia lehetnél.
Ez egyszerűen csak büszkeséged megcsorbítása, önsajnáltatás, mert te sohase élted át. Értelmetlen állandóan a múlttal jönni, miközben mások előrenéznek, és mi hiába utalunk vissza dicső gyökereinkre, ha nem haladunk tovább csak lemaradunk és elbukunk. Nem kell otthagyni, de te sem úgy vezetsz, hogy hátranézel, nem?


A fennkölt nem egyenlő fenségessel. A fennköltet ki lehet parodizálni, el lehet túlozni, a fenséges örök.
Csinálj valamit a stílusoddal.
turulmadár ·

Mint mondottam nem szállok síkba többet ezen a téren, nem győzködök, nem magyarázkodok! Aki ismer érti szavaim, tudja miről beszélek! Te nem akarod megérteni, és nem is ismersz, ennek ellenére megmondod milyen vagyok, mit érzek!

Neked sem ártana valamit tenni a stílusoddal!

Hétköznapi nő ·
Jaj, Turul! Akkor itt is írom: A zsidógágellenességedet továbbra is téves felfogásnak, fajgyűlöletnek érzem. Attól meg a hideg kiráz, hogy a holokausztot- több millió ember lemészárlását - pénzátmentésként deffiniáljuk! Ezt nekem elfogadhatatlan.
Nézzük más szempontból. Mondhatjuk, ugye, hogy az írásaim, hozzászólásaim alapján megkedveltél engem valamilyen szinten, mint olyan embert, aki értékeli a verseidet? Ha így van, és én most azt mondanám: " Képzeld csak, én zsidó származású magyar nő vagyok! " , akkor hirtelen rosszá, mássá válnék a szemedben???
Tűzmadár ·
Mindenki érti, miről írsz. Pontosan arról, amiről Benes, a kollektív felelősség létjogosultságáról. A te értelmi szintednek megfelelően magyarázva: Benes szerint a magyarok a szemetek, és a csehek az angyalok, szerinted a zsidók a szemetek és a magyarok az angyalok. Mi a különbség? Csupán a szó, mint ahogy közted, és Benes közt is csupán a név a különbség.
A sok zagyvaságot amit ideírtál szét lehetne szedni, és mondatonként cáfolni, de minek? Téged nem lehet meggyőzni, mert képtelen vagy gondolkozni, csupán a demagógiát harsogsz. Amint valaki cáfolná egyetlen állításod, ahelyett, hogy belátnád az igazát, diadalmasan hozzávágnál még fél tucat demagógiát. Olyan vagy, mint az a nő, aki tépett otthonkában a férje által össze-vissza verve téblábol a bolondokháza udvarán, és egyfolytában azt hajtogatja: „De megérte. De megérte. De megérte.”

Elnézést az olvasóktól a személyeskedésért, törekedni fogok arra, hogy tőlem többé ne forduljon elő. :-(
Sharma ·
Akkor a válasz az lenne, hogy elfogult vagy.
És jönne a családfájával. Ő igazi magyar, tehát a magyarok összes szemétsége is hozzá tapad. Nem angyalok a magyarok, s nem ördögök. Mondtam már, hogy nem vagyunk egyetlen nemzetnél sem jobb vagy rosszabb.
És igenis megbecsülnek minket, akik értik miről van szó. Volt már, hogy arra kérdésre, honnan jöttél Magyarország a válasz, sírva borultak a nyakunkba. S az illető nem volt magyar. Még csak származású sem.
(Nem szeretem ezt a szót.)
turulmadár ·
Még jó hogy te tökéletes vagy! Gondolom tükröt nem tartasz otthon igaz? Nálunk bizony van! Néha nézz már bele! Megéri!

Köszi!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: