Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
CRonaldo: Ez a része megrémisztett és fe...
2024-10-03 11:55
Xavierr_00: De jó! Örülök, hogy elnyerte...
2024-10-01 10:46
MILLAn: Most olvastam el az eddigi rés...
2024-09-30 21:12
Xavierr_00: Nagyon tetszett, ma végeztem m...
2024-09-29 20:33
Xavierr_00: Köszönöm! Nagyon Örülök, hogy...
2024-09-29 20:18
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Az igazi boldogság (házidolgozat)

Igazán boldog ember nincs a világon. Olyan, aki egész életében boldog volt, boldog, és boldog is marad. Az ilyen személy esetleg csak a fantázia szüleménye lehet. De mégis vannak kis dolgok, amelyek pár pillanatig tartanak, néha teljesen váratlanul érkeznek, és amilyen váratlanul érkeztek ugyan olyan váratlanul és gyorsan el is tűnnek. Igazából ezek a másodpercnyi idők jelentik az igazi boldogságot az ember életében. Ezek a pillanatok a legritkábbak a földön. Kis dolgokból, meglepetésekből, egy párkapcsolatból, családon belüli eseményekből, tanulmányi illetve munkahelyi sikerérzetekből, és az élet kisebb nagyobb örömpillanataiból keletkezhetnek.
A boldogság múlandó, akárcsak az emberi élet. Igazán boldog életet, vagy akár csak boldog életet az élhet, akinek van családja, van kit szeretnie, és vannak, akik őt szeressék, mert az igazi boldogság nem csak az élet apróbb örömeiből és a rövid pillanatokból, hanem legfőképp a szeretetből fakad. E szeretetnek három fő ágazata van. A családi szeretet, a szerelem és a baráti szeretet. Tévhitben élnek azok, akik szerint akkor boldog igazán egy ember, ha mindene megvan, van pénze, mindent meg tud magának venni. Mert lehet, hogy ezeknek, az embereknek van pénze, de lehet, hogy nincs olyan családja, és barátai, aki szeresse őt, vagy akiket ő tudjon szeretni. Vagy egy ember lehet egy világsztár is akár, de ha magányos, barátok és család nélkül, akkor nem boldog, mivel pénzen nagyon sok mindent meg lehet venni, de azokat a dolgokat, melyek a boldogsághoz vezetnek, nem. Éppen ezt tanítja egy ősi kínai tanítás, mely így szól:

Pénzen vehetsz magadnak:
Házat, de nem otthont,
Ágyat, de nem békés álmot,
Könyvet, de nem bölcsességet,
Szövetségest, de nem barátot,
Szépítőszert, de nem bájt,
Tollat, de nem tehetséget,
Szórakozást, de nem boldogságot,
Bódítószert, de nem békességet,
Fegyvert, de nem biztonságot,
Gyógyszert, de nem egészséget,
Élelmet, de nem életet,
Hízelgést, de nem őszinteséget,
Feszületet, de nem hitet,
Vallásos szertartást, de nem üdvösséget,
Egy helyet a temetőben, de nem a mennyben.

Ugyanerről szól egy másik mondás: „A pénz nem boldogít!” Tehát a boldogság nem a pénzből, a hírnévből, a hatalomból, szépségből, vagy esetleg egészségből fakad. Mert lehet valaki mozgáskorlátozott, rendelkezhet némi testi hibával, kicsit csúnyább, mint a többi ember, vagy esetleg szegényebb, nincs annyi pénze, mint más embereknek, attól meg lehet neki a megfelelő környezete, szerető barátai, családja, akik mindenben támogatják, mellette állnak, segítik és óvják a bajtól, és így az a személy lehet akár a világon a legboldogabb ember.
Mint ahogy Kölcsey Ferenc is megírta a Parainesis Kölcsey Kálmánhoz című művében, hogy a boldogság titka:
„Szeretni az emberiséget.”, azaz nem szabad úgy élni, hogy csak magunkra gondolunk, hogy nem tisztelünk, nem segítünk másokat. Éppen ellenkezőleg, tisztelni kell minden embert, mindegy az, hogy öreg vagy fiatal, hogy férfi vagy nő. Ugyanígy segíteni kell az embereket ahol és amikor csak lehetséges azt.
„Szeresd a hazát.”, azaz büszkén kell viselni a saját nemzetiségünket, mindegy, hogy ki mit mond erről az országról, az a lényeg, hogy büszkének kell lennie az embernek arra, hogy magyar.
„Minden élmény önáldozattal jár.”, azaz ha valami jó vagy rossz dolog is történik az emberrel az életben, viselni kell a következményeit, nem szabad menekülni előlük, így az ember megtanulja, hogy mi a helyes és mi nem.
„Törekedjél ismeretekre.” Ez minden emberre vonatkozik, aki dolgozik, aki tanul, de még az újszülött kisgyermekre is. Mivel az élet mindig hoz újabb és újabb meglepetéseket, amelyek miatt az ember gyakran követ el hibákat, de ezekből a legjobb tanulni, ezért is mondják, hogy az élet a legjobb tanár.
„Teljes birtokában lenni a nyelvnek.” és „Meleg szeretettel függj a hon nyelvén.”, ez szintén azt fejezi ki, hogy büszkének kell lennünk arra, hogy magyarnak születtünk. Nemzetiségünket és nyelvünket is egyaránt tiszta szívvel és méltósággal kell vállalnunk.
„Fáradj hazádért, s nem tenmagadért.”, azaz ne légy önző! Ha a hazának nem segítünk a fejlődésben akkor az magától nem fog semerre sem haladni.
Ezek az idézetek nem azt jelentik, hogy szigorúan ehhez kell tartania magát az embernek, és akkor cserébe élete végéig boldog lesz. Ezek csak kis részei annak a küzdelemnek, amit az életben a boldogságért kell hogy folytassunk. Ha ezeket megfogadjuk, akkor talán valamivel könnyebb lesz ez a küzdelem, és talán lesznek majd vagy lesznek még boldog perceink az életben.
Hasonló történetek
3836
De amikor megfordulok egész közel érzem a száját a számhoz, és érzem a forró leheletét, ami átjárja minden porcikámat. Mélyen a szemébe nézek. Ő viszonozza a tekintetem. Érzem, már teljesen hozzám bújt, és az ölelése egyre szorosabb. Szinte már fáj ez az ölelés, mikor hirtelen megcsókol, és eltűnik minden fájdalom, és minden ami csak körülöttünk létezik...
4491
Jelenleg 13 éves vagyok.
Hozzászólások
További hozzászólások »
Hááát... ·
Szerintem házidogának tök jó!egyszer mi is kaptunk egy ilyen témát...hamarabb is megírhattad volna,mert akkor lett volna mit bemásolnom! :smile:

Violence ·
No0oB: minden joga megvan hozzá hogy kitörölje, ezért van létrehozva az oldanak azon funkciója...

Egyébként érdekes, csak nekem túl rövidnek tűnt, mikor tényleg belemerültem volna vége lett...de azért jó! :innocent:

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: