Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF MR. HARRINGTON …. Szerző: Ronde …. Literotica...
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Friss hozzászólások
Rémpásztor: Nagyon szépen köszönök minden...
2024-04-28 00:36
laci78: borzalmas, bing-szintű fordítá...
2024-04-25 16:07
Materdoloroza: Nekem is tetszik. Sajnálom, ho...
2024-04-25 12:54
kaliban: Ez nagyon jó lett! Gratulálok!
2024-04-24 16:25
kaliban: A sztori jó, megért volna egy...
2024-04-24 16:00
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

A gyávaság veszélyei

„A gyávaság veszélyei”
Volt egy ember, kinek történetét mesélem most neked. A neve Neve Nincs. Miért fontos, hogy konkrét neve legyen? Legyen elég annyi, hogy nem különb sem tőled, sem tőlem, egy átlag szürke ember.
N.N. egy szürke napon elindult a munkahelyére, egy nyomdába. Szürke hajnal volt aznap reggel, fél 5 felé járt. Lapzártájuk volt, és még 5 oldalt ki kellett emelnie. Az őszi időben csak a szél által táncra kért levek pompáztak tarka ruháikban. A csípős szélben N.N összébb húzta magán a kabátot, majd gyors léptekkel rontott be a közeli park szürkeségébe.
Mindennap átment ezen a parkon a munkájába menet. A park szürkeségét a madarak színpompás csicsergése törte meg. N.N. szerette a nap ezen szakaszát, mert ilyenkor a szürkeség megszűnt, és színek keretezték be az unalmat és állandóságot. Míg a parkban sétált, gyönyörködött a természetben, figyelte az apró mókusok vidám játékát a fák lombjai között, és elgondolkodott a nehézségeken, amiket a mai nap szürkesége hoz majd el neki. Elmélkedéséből egy beszélgetés foszlányai verték fel. A kíváncsisága a hangok irányába terelte őt. „Ilyenkor a parkban egyetlen ember sincs”. Közelebb érve két férfit pillantott meg ballonkabátban, kalappal a fejükön. Az, amelyik háttal állt neki, valamit tartott a kezében. Testtartása magabiztos volt, és erőt sugárzott. A másik férfi szemben állt vele, de úgy tűnt, nem vette észre, hogy közeledik. Ez a férfi bizonytalannak és feszültnek tűnt. N.N. egy pillanatra látta az arcát: a hideg ellenére patakokban folyt róla a víz.
- Addig kellett volna elmenekülnöd, míg fogalmunk sem volt arról, hogy spicli vagy! – mondta a háttal álló férfi, majd feljebb emelte a kezét. N.N. rálátott a férfi kezére: egy pisztoly volt benne hangtompítóval ellátva. Elég bűnügyi filmet látott ahhoz, hogy felismerje. Gyáván bújt meg egy bokorsor és egy fa takarásában.
- De én nem tettem semmit, nem vagyok spicli, és nem köptem semmit sem a zsaruknak! – mondta a férfi.
- Na persze, Áldozat. Tudod, a Criffer-üggyel buktál le! Kiterveltük az egészet, azt is, hogy ki fogod szivárogtatni a rendőrségnek az információkat, ugyanis azokat csak te tudtad, mindenki másnak mást mondtunk. – Kibiztosította a pisztolyt. N.N. tenni akart valamit, de a lábai gyökeret vertek a földbe.
- Ne, kérlek ne, Gyilkos, családom van, feleségem és gyereke…- de mielőtt befejezhette volna, Gyilkos fejen, mellkason, majd lábon lőtte. Azon a szürke napon Áldozat vére vörösre festette a parkot, az eget, a madarak csicsergését és a mókusok táncát. N.N. a lövések után hátra hőkölt, ám nem figyelt eléggé, és rálépett egy száraz gallyra, ami hangosan recsegve tört el.
- Ki van ott? – Gyilkos a zaj felé fordult, majd tudomást sem véve róla visszafordult a szürke holttest felé, melyből vörös vér szivárgott. Beleeresztett még 3 golyót, majd halk léptekkel elindult a kijárat felé. N.N. a léptek távolodását figyelve mászott ki a bokrok közül, és szemben találta magát a holttesttel. Szája sikolyra nyílt, ám az utolsó pillanatban visszafogta magát arra gondolva, hogy Gyilkos még a közelben lehet. Feltápászkodott és futásnak eredt a kijárat felé, ám figyelmetlen volt: nem vette észre a park kapujának árnyékában megbúvó alakot, aki már türelmesen várta érkezését.
A park után még szaladt pár utcányit, majd megállt egy kis utcácskában kifújni magát. Csak akkor tudatosult benne a tény, hogy a szeme láttára öltek meg egy embert. Erre a gondolatra elszörnyedve rogyott térdre az utcácskában, és megmerevedve maradt ott percekig, órákig. Számára ez rejtély maradt, de nem is foglalkozott vele. Mikor felocsúdott és kifordult a kis utcácskából, az emberek már elkezdtek jönni-menni az utcákon; mind munkába igyekeztek. N.N. csak arra tudott gondolni: „Ez csak álom volt, egy nagyon rossz álom, ez nem történhet meg velem”. Ez a csalfa tudat megvigasztalta egy kicsit, és újult erővel indult meg egy újságos bódé felé, ahol mindennap vásárolni szokott egy napilapot és egy pohár feketekávét. Mikor a bódéhoz ért, beszélgetést hallott:
- Hallottad? Egy hullát találtak a közeli parkban ma reggel. A rendőrség szemtanúk után kutat. – Mikor N.N. ezt a hírt meghallotta, az utolsó reménye is elszállt afelől, hogy ez az egész csak egy rossz álom. Megvette az újságot és a kávét, majd tovább indult a nyomda felé. „A rendőrség szemtanúk után kutat” ez az egy mondat keringett egész úton a fejében. „Szóval akkor én most szemtanú vagyok, be kell mennem a rendőrségre, de valamilyen ügyet emlegettek, szóval ez valami gengszteres dolog lesz, igaz? Akkor ez a pasas biztosan nem jár egyedül. Ha kiderülne, hogy én adtam fel őket, biztosan megkeresnének, a családom, mindenki veszélyben lenne.”
Időközben megérkezett a nyomdába. Mindenki üdvözölte, de ő csak egy-egy biccentést küldött a közelebbi kollégái felé. Elkezdett dolgozni, ám megint elmerült a gondolataiban: „Feladhatnám őket a rendőrségen névtelenül, például ha nyilvános vonalról beszélek, azt biztosan nem tudják lenyomozni, és akkor a nevemet sem adnám meg. Ezt fogom tenni. Egy ember meghalt, és semmit sem tettem. Gyáván elbújtam a bokrok között. Jézusom, körül sem néztem! Lehet, hogy követett valaki, vagy félreértette, és látta, hogyan menekülök el a parkból. Nem mehetek a rendőrségre.” Egy hatalmas csattanás szakította meg a gondolatmenetét: az egyik kollégája, James tett le elé egy nagy hegynyi kéziratot.
- Ez meg micsoda?- kérdezte N.N. meglepetten. - Úgy tudtam, a mai napi újságot már kivitték.
- Igen, ki, de biztosan hallottad, hogy találtak egy hullát a közeli parkban. Kb. 6-szor belelőttek, és senki nem látott vagy hallott semmit sem. Valószínűleg hangtompítót használtak a gyilkosságnál, és egy téglát lőttek le. Ezt a rendőrség már kijelentette, szóval biztos, hogy valami gengszter vagy maffia ügy áldozata lett szerencsétlen. – N.N szomorúan hajtotta le a fejét. Nagyon is jól tudta, hogy ez történt, de nem mert szólni.
– Óh, jut eszembe, ezt neked küldték! – és James átnyújtott egy levelet. N.N. kíváncsian vette át a borítékot; a leveleit nem a munkahelyére kérte. A levélben írott betűkkel a következő állt:
„Mr. N.N. Üdvözlöm!
Találkoztunk már, pontosabban pont hogy elkerültük egymást, ugyanis Ön olyan sietve távozott a parkból… Látta az incidenst, és bár Ön nem tudja, hogy ki vagyok, én nagyon is jól tudom, hogy Ön kicsoda. Az élet nem kegyes Önnel, az már biztos. Na már most: feltételezem, hogy megfordult a  fejében a gondolat, hogy netalántán a rendőrséghez fordul segítségért, ezt azonnal vesse el! Mielőtt találna egy nyilvános vonalat, már meg is halt! Mindenhol vannak embereim, még az Ön nyomdájában is. A lényegre térek, N.N.: két lehetősége van. Megpróbálja értesíteni a rendőrséget, és akkor én még a mostaninál is jobban megkeserítem az életét, vagy elégeti ezt a levelet, és öngyilkosságot követ el. Ezt a büntetést rovom ki önnek azért, mert gyáván meghúzódott a bokrok között, ahelyett hogy embertársának segített volna, és rám vetette volna magát, míg volt alkalma. Szóval, választhat.
Üdvözlettel Mr. Gyilkos!”
N.N sokkot kapott a levél olvasása után. Fejében pörögtek a kérdések és gondolatok: „Honnan tud rólam ez a szemét? Ha beviszem ezt a levelet a rendőrségre, talán… De nem! Mást kell kitalálnom! Játsszam el a halálomat, de hogy? Rá fog jönni! Bölcsebb lenne eltűnni, és hallgatni az egészről. De szólnom kell a rendőrségnek, nem érdekel, hogy megkeseríti az életemet… És ha ez az őrült azt találja ki hogy elveszi tőlem a családomat?! Azt tényleg nem bírnám ki! Beleőrülök a tehetetlenségbe!” Egyik ötletet vetette el a másik után, majd eszébe jutott, hogy Gyilkosnak itt is vannak emberei a nyomdában. Minél előbb el akart tűnni arról a fojtogató helyről. Rosszullétre hivatkozva kikérte a nap többi részét, és elindult a park irányába. „Ezt nem hiszem! Ennyire nem vagyok kicsi és magatehetetlen, tennem kell valamit! Feladom a rendőrségen, de akkor tönkreteszi az életemet! Én ezt nem fogom neki megengedni, de nem leszek a kis kutyája sem, hogy végrehajtsam a parancsait! Férfiúi kötelességem megvédeni a tulajdonom! Ezt nem engedem, nem engedem annak a szemétnek!”  Ám mielőtt bement volna a parkba, megállt egy fegyverkereskedésnél, és a kézi pisztolyokat kezdte nézegetni. A szeme egy revolveren akadt meg, ami épp hogy nagyobb volt, mint a tenyere, és 15 dollárba került.  A pisztoly elveszett a hatalmas automatafegyverek és sörétesek között. A pisztolyban  önmagát látta meg a gengszterek között.
- Ezt szeretném - lépett oda a pénztároshoz N.N. – Várjon egy percet! Kipróbálhatnám, mielőtt megveszem?
- Persze, csak tessék - mosolygott rá a pénztáros – A céltáblák szemben vannak.
N.N. célzott és lőtt, a pisztoly hátra rúgott. „Az első golyó”. Fejében a következő gondolatok kavarogtak: „Ha már meghalok, nem fogok névtelenül eltűnni a nagykutyák között! Nem leszek tehetetlen! Nem engedek a gyávaságomnak!” Majd újra lőtt, ám ezúttal nem a céltáblára, hanem a pénztárosra célzott, aki azonnal holtan esett össze. „Második golyó. Nem vagyok gyáva.” A boltban nem volt senki más sem rajtuk kívül, így N.N. a pultra rakta a 15 dollárt, majd kisétált a boltból. „Nem fogok eltűnni, mint egy kis bogár a szélben.”. Az utcára érve célzott és lőtt. Lelőtt egy asszonyt, aki a kislányát kísérte óvodába. A gyerek sokkos állapotban üvöltött. „Harmadik golyó. Egy gyáva nem tesz ilyet.” Az utcán az emberek sikoltozni és szaladgálni kezdtek. Egyetlen ember állt nyugodtan egy bódé árnyékéban: James, ám N.N. nem vette észre őt. Meglátta egy barátját, aki rémülten szaladt el előtte. Célzott és lőtt. „Negyedik golyó. Híres leszek.” A rendőrségi autók szirénái visszhangoztak az utcán. „Nem hagyom, hogy így eltiporjatok!” Belelőtt az egyik autó kerekébe. A kerék kidurrant, és az autó felborult, benne 5 rendőr lelte halálát. „Ötödik golyó. Te következel, te gyáva!” N.N megállt egy pillanatra, és körülnézett a szürke káoszon és pusztításon, amit ő teremtett, majd egy közeli hídhoz sétált, felkapaszkodott a szürke tartóoszlopokra, és eszelősen vigyorgott.
- Ismerje meg nevemet a világ! Soha se feledjétek, hogy egyetlen bogárka képes volt megölni a gyávaságával kilenc embert! Nem leszek gyáva, nem ölöm meg magam! – ordította. Fejéhez emelte a pisztolyt, és újra körbenézett a zokogó tömegen, akik halottaikat siratták. Szemében utat törtek a könnyek. Hallani vélte a parkban lévő madarak örömteli énekét, látni vélte a színes levelek táncát a széllel, és felidézte Áldozat arcképét. „Hát mégis gyáva vagyok!” Majd meghúzta a ravaszt. A szürke káoszt vörös vére festette színesre.
Hasonló történetek
10206
Michel a következő hullám tetejéről vette észre a sziklát. Tudta, hogy vége van. A következő pillanatban a hajó pozdorjává tört alatta, ő pedig csuklóin a szétszakadt kötéllel elsüllyedt a hullámokban. Fuldokolni kezdett, de aztán rájött, hogy kap levegőt. - Biztosan valami légbuborékba kerültem - gondolta, de ekkor meglátta ismét a női arcot. Kék szemek, gyönyörű telt ajak, hullámos haj, mely egybefolyt a tengerrel lassan az alakja is kirajzolódott. Tökéletes keblek, lapos has vékony...
4468
Szerelem volt ez az első látásra. Valami olyan, mely mindent elsöpör. Egy hurrikán, mely kitép minden fát, és ledönt minden falat. Ember ilyen erős szerelmet még soha nem érzett, mint én akkor.
Hozzászólások
otto64 ·
Azt kérdezted, mi a véleményem. Pályázatra írtad, gondolom ott (már) véleményezték. (Szerintem) megegyezik a véleményem az ottanival. Becsülni való az ambíciód, és írásod a novellisztikus elemeket sem nélkülözi, ... DE (és fogadd ezt jótanácsként)
Írj, írj sokat, s ha megírtál valamit, és tetszik is neked, rakd be a fiókodba, és 1/2 év múlva vedd elő, olvasd el, és ha akkor is tetszik, CSAK akkor publikálj. Addig pedig olvass sokat, mondjuk klasszikusokat.
MD1994 ·
Hello, :)
Igen, pályázatra írtam de annak az eredménye csak novemberben derül ki, ám miután beadtam rögtön feltettem ide is hogy meghallgassam a véleményeket, hogy min kell változtatnom és mi az ami jó és megmaradhat. A kritikádat nagyon szépen köszönöm, megfogadom!!!!!!
Üdvözlettel, az Író.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: