Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
Rémpásztor: Nagyon szépen köszönök minden...
2024-04-28 00:36
laci78: borzalmas, bing-szintű fordítá...
2024-04-25 16:07
Materdoloroza: Nekem is tetszik. Sajnálom, ho...
2024-04-25 12:54
kaliban: Ez nagyon jó lett! Gratulálok!
2024-04-24 16:25
kaliban: A sztori jó, megért volna egy...
2024-04-24 16:00
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Neodémoni Világszemlélet (első kiadás)

(Előzetes megjegyzés: ez egy filozófiai / vallási írás, és elképzelhető, hogy még bővülni, változni fog. Ennélfogva kérek minden olvasót, hogy mutasson rá a mű ködös foltjaira, melyeket a következő kiadásban igyekszem orvosolni.)

Pi-Tec által kimondott neodémoni elvek:



== ÖNMAGAD ISMERETE ==



TEST, SZELLEM, LÉLEK.

A jelenlegi tudáshalmaz alapján e három princípium alapján állítható össze legpontosabban egy ember személye. A test a biometriát, a szellem a tudati gondolatiságot, a lélek az érzelmeket, ösztönöket, a mélyebb indíttatásokat képviseli.

Bár ez három külön terület, végső soron összefonódnak, hiszen a tested tapasztalja meg, ami alapján a lelked érez, és a szellemeddel kitalálod, hogy milyen módon kell válaszlépéseket tenned, hogy a te igényeid szerint változzanak a dolgok.



FELELŐSSÉGTUDAT.

Az ember minden tettéért, és minden nem tettéért, mindig vállalja a következményeket. Ha nem akarsz, nem eszel, de akkor magadnak ártasz. Ha akarod, elbújhatsz egy veszélyes helyzetben, de akkor talán kísérteni fog a bűntudat, hogy az életed árán megmenthettél volna neked fontos embereket. Persze egyénfüggő, hogy kinek milyen az értékrendje. Pusztán annyi a lényeg, hogy amennyiben nem sodorja az embert az események láncolata, érdemes számolnia minél több lehetőséggel, és azok összes következményével.



ÖNISMERET, KÖRNYEZETISMERET.

Legyen önkritikád. Tudd a képességeid határait, és azt, hogy mik a vágyaid, céljaid. A tapasztalataid alapján folyamatosan tedd próbára és pontosítsd, finomítsd a magadról és környezetedről alkotott elképzelésed. Ne hagyd magad befolyásolni, de vedd figyelembe és mérlegeld a feléd érkező utalásokat (ezek nemcsak emberektől, de akár egyszerű, természetből jövő jelek is lehetnek). Szükség esetén idomulni kell a környezetedhez, még akkor is, ha csupán látszatra teszed. Ne szégyelld se elfedni, se megmutatni magad, de mindig légy tisztában azzal, hogy mit teszel a magad, és mit a környezeted kielégítésére.

Mérsékelten alapozhatsz magadra is, amikor a környezetedet vizsgálod: ember vagy. Mások is emberek. Neked vannak vágyaid és céljaid. Másoknak is vannak vágyai és céljai. Vannak céljaid, amik ütköznek másokéval. Ez fordítva is igaz. Innentől nyugodtan tovább lehet vezetni a gondolatmenetet, és az egyénekre szabott különbségeket. A hasonlóság rendszert visz az egyéni dolgok sokféleségébe.



A TÚLZÁSOKTÓL VALÓ TARTÓZKODÁS.

Veszélyes dolog valamit fanatikusan követni. Még ezen sorokat is csak irányelvként szabad tekinteni, mert nincsenek abszolút érvényű szabályok. Meg kell látni a különbséget az egyes helyzetek között, és törekedni kell a kialakult sztereotípiák, szabványok egyéni szituációkra és tárgyakra való módosítására. Nem érdemes feltételezések alapján ítélni, mert az ember értékes dolgoktól vághatja el magát. Példának okáért van oka az embernek, hogy rasszista eszméket valljon, de nem ajánlott alábecsülni más emberek képességeit. Lehet, hogy például Magyarországon a romák "lopnak, csalnak és hazudnak", de azt is tudni kell, hogy ez csak azokra a romákra jellemző, akiket a társadalom kivetett, és más országokban egyáltalán nincs ilyen jellegű probléma a cigánysággal - ellenben az Egyesült Államokban például a feketékkel szemben nagy az ellenszenv.



MINDENNEK VAN MÚLTJA, JELENE ÉS JÖVŐJE.

Te azért létezel, mert létrejöttél, valószínűleg úgy, hogy egy embei ondósejt és egy emberi petesejt egyesült. Tovább lehetne menni, hogy azok hogyan keletkeztek, de ettől most nyugodtan eltekinthetünk. Most az vagy, aki, ezt eléggé jól tudod. Hogy mi lesz a következő pillanatban, azt csak saccolni tudod. (Persze lehet, hogy ebben a pillanatban teremtett mindent egy hatalmas erő, és az emlékeink csak úgy lettek betáplálva a fejünkbe, de maradjunk a valóság virtualitásának a szintjén.) Ugyanígy van oka és okozata minden másnak is, legyen az élőlény, tárgy vagy fogalom. Ezeket érdemes szem előtt tartani.







== A SZABADSÁG ELSŐBBSÉGE ==



SZABADOSSÁG HELYETT SZABADSÁG.

A szabadság és a szabadosság közötti különbség, hogy aki szabados, az megpróbál minden szabályt áthágni, túlmenni minden határon. Aki szabad, az a lehető legtöbbet képes elérni a szabályok és kötöttségek tengerén belül is.



A SZABADSÁG KITERJESZTHETŐ.

A szabadság a lehetőségek felkutatásával bővíthető. Ezen lehetőségeket a fraktális hiper-relativitás (ld. később) eszméje segítségével könnyebben meg lehet találni.

Vegyük példának a technológiát: ma már képesek vagyunk szemmel láthatatlan, majdhogynem molekuláris nagyságrendű mikroáramköröket, sőt, lassan nanoáramköröket előállítani. Ehhez fel kellett találni a gépeket, amelyek ezeket előállítják, azokhoz azokat, amik őket állítják elő, meg amik azokat, meg azokat, és így tovább. Az egész visszavezethető addig, hogy az ember felfedezte a fém-megmunkálást és az ötvözést.

Az ember magtalálta az utat nemcsak a víz alá és az egekbe, de a kozmoszba, a végtelen világűrbe is. Te is megtalálhatod a magad függetlenségéhez vezető utat, ha keresed.



A CÉL AZ OPTIMÁLIS FÜGGETLENSÉG ELÉRÉSE.

Az ember egyik vágya az omnipotencia, a mindenhatóság: hogy Isten lehessen. De az isteni létezés lényege nem annyira a környezetünk fölötti korlátlan uralom, mint inkább a magunk függetlenné tétele a szükségleteinktől. De nem szabad elfelejteni, hogy a szükség kielégítése egyfajta megkönnyebbüléshez, gyönyörhöz vezet. Ez a WC-zéstől egészen egy magasröptű beszélgetésig bármire kiterjedhet. Az ember maga kell eldöntse, hogy milyen vágyakat, szükségleteket tart hasznosnak, és melyeket nem. Az étkezés élvezetéről senki se mondana le. De arról, hogy éhenhaljon, ha nem eszik, biztosan.







== FRAKTÁLIS HIPER-RELATIVITÁS ==



A RELATIVITÁS RELATÍVE RELATÍV.

Még a nézőpont maga is csak egy bizonyos szemszögből viszonylagos. A mottó lényege, hogy mindenki számára pusztán annyi a világ, amennyit érzékel belőle, márpedig az érzékeink csalfák. Ennélfogva a hit és a tudás eggyé olvad, a fogalmak képlékennyé válnak, a valóság pedig lehetőségek végtelen tárházává.



A RELATÍVE RELATÍV RELATIVITÁS SZABADDÁ TESZ.

Miután az érzékelt valóság a fentiek tudomásul vétele után csupán egy képlékeny masszának tűnik, minden nemű kapaszkodó nélkül, ezért az ember elkezdhet kutatni a benne rejlő lehetőségek után, melyeket épp abból kifolyólag, hogy egy tetszőleges dolgot (relatíve) végtelen szemszögből lehet elemezni.







== A NEODÉMON LÉNYE ==

A démonokat a többség a bibliai Sátán figurájával azonosítja, aki félrevezetéssel csábította Évát a tiltott gyümölcs elfogyasztására.

Egy Neodémon lételeme a kétely maga, a dolgok instabilitása, az értelmezhetőségük képlékenysége. Minden mondatában új nézőpontra helyezhet egy dolgot, mert látásmódja kiterjed annak a dolognak több - hasznavehető - megközelítésére is.

Természetesen, hogy ártalmas-e egy embernek, amit a Neodémon tesz vele, az erősen relatív a szituáció, a személy és ezer más tényező függvényében.
Hasonló történetek
5400
Ez a lány az egész életét maga irányította, olyan magabiztosnak tűnt, hogy azt bármelyik férfi elirigyelhette volna. Most mégis éreztem benne valami bizonytalanságot. Egy pillanatra megálltam és éreztem, hogy remeg alattam. Megsejtettem, hogy ez nem csak a szeretkezésünknek szól. Tartott valamitől. Elemeltem a fejem és az arcára néztem. Már csak egy fiatal lány volt, pont olyan, mint bármelyik...
3825
Hirtelen ágrecsegést hallottak. Felkapták íjaikat, hogy rögtön lőni tudjanak a medvére. De a bokrokból három ló tűnt elő. Az egyiken Nabaha, a másikon Jeny ült a harmadikat meg kötőféken vezették. A két lány teljesen ki volt pirulva. Ruhájuk rendezetlen volt...
Hozzászólások
További hozzászólások »
gyémánt ·
Hoppá, megleptél. Hát hasonló jellegű, élet-filozófikus gondolatokat már nagyjaink is megírtak. Mivel sok féle összefüggésben, értelmezésben gondolkodhattak - gondolkodhatsz - ez azt hiszem szinte kifogyhatatlan téma-tárház. Jól megfogtad, tetszett az írás, fogalmazás mód...

No0oB ·
Legfőbb fogyatékosság a terjedelemből fakad: ilyen gondolatokat vagy tudományosan, vagy bölcseletileg érdemes megközelíteni, az összes többi az inkorrektség, hiányosság jogos érzetét kelti.

A tudományos megközelítés címét azért nem kaphatja ez az iromány, mert hiányoznak belőle a géniuszra valló kreatív összefüggésfeltárások, szakkifejezések, fogalmazástechnikák, stb., bölcseletileg pedig egy érzés- vagy gondolatlavinát elindító kompresszált jelentéstartalmú néhány sorral lehetett volna kezdeni valamit a témában.


Ez mindkét formán kívül esik.
Pi-Tec ·
Tény, a terjedelem távolról sem kielégítő. Erre a bevezetőben is felhívtam a figyelmet, de akkor is igazad van, szerintem is.

A tudományok ... nos, azok a tényeken alapulnak. A tények pedig azon, hogy közhiedelem tárgyát képezik. A legtöbb tudomány ráadásul hamis, mert sokszor eltusolnak egyes jelentős felfedezéseket, hogy régi nézeteiket, dogmáikat mentsék.

Az iromány célja épp az, hogy rávilágítson: az összefüggés is csupán egyéni hit kérdése. Elhiszed, hogy két dolog kapcsolatban áll egymással, mert úgy tapasztalod. Egy eszkimó számára a nap fél évig fent van, fél évig lent. Magyarországon azonban minden nap felkel és lenyugszik egyszer.

A formák terén pedig mindenkinek más tetszik. Van, aki a szecesszió indázását, és van, aki a steril minimalizmust kedveli. Ez az írás formailag is úgy lett kialakítva, hogy a megfelelő célcsoporthoz jusson el, aki fogékony rá.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: