Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
Materdoloroza: Nekem is tetszik. Sajnálom, ho...
2024-04-25 12:54
kaliban: Ez nagyon jó lett! Gratulálok!
2024-04-24 16:25
kaliban: A sztori jó, megért volna egy...
2024-04-24 16:00
kaliban: Továbbra is tetszik! Várom a f...
2024-04-24 13:37
laci78: nem semmi továbbra sem! Reméle...
2024-04-23 17:20
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Kommandósok I fejezet

I. fejezet: Az ötlet

Nem olyan régen kezdődött a nyár, de a napok így is rendkívül fullasztóak voltak nyílt és zárt térben egyaránt. Hiába működtek a légkondicionálók, mindenhol ugyanaz volt a helyzet Szolnok városában: szinte kibírhatatlan hőség, amely nagyon megterhelte az emberek szervezetét.
2004. június 19-ének reggele még ugyanúgy indult a Szolnoki Rendőrkapitányság épületében, mint a többi nap, egy kivétellel. Amint az irodákban dolgozó rendőrök beértek a város keleti részén, a Tallinn-városrészben álló többszintes épületbe, azonnal ingujjra vetkőztek a meleg miatt. Még senki nem sejtett semmit az elkövetkező eseményekről.

Reggel nyolc óra után azonban szokatlan dologra figyeltek fel azok a rendőrök, akik az eligazításra és tárgyalásokra használt nagyterem, az „agyközpont” közelében végezték teendőiket a kisebb-nagyobb irodákban, vagy a folyosók mentén.
Egymás után érkeztek a megyei fő- és a városi kapitányság alosztály-, és osztályvezetői, vezető beosztású tisztek a vízirendészettől, de észrevették a megyei főkapitányt és a helyettesét is. A megjelentek kezet fogtak, beszélgettek egymással, néha egy-egy elfojtott nevetést is meg lehetett hallani. A vezetőség összehívása nem volt szokatlan dolog, az viszont igen, hogy ebben az épületben tartották.
Az érkezettek türelmesen várakoztak egészen addig, amíg az ajtónál álló őr ki nem nyitotta a termet, nem sokkal fél kilenc előtt. A belépőket fogadó látvány elárulta, hogy ezúttal komoly megbeszélést tartanak majd a teremben. A hatalmas tárgyalóasztal mellett sorban helyezték el a székeket, és az asztalon névtáblák sorakoztak a meghívottak rangja szerint. A tisztek elfoglalták helyeiket, mivel tudták, hogy a két, üresen maradt szék is hamarosan betöltésre kerül. Azt azonban mindannyian megértették, hogy a vezérkar valószínűleg fontos döntés miatt jött össze.

Pontosan nyolc óra harminc perckor lépett be az ajtón egyenruhában Kemény Aladár alezredes, Szolnok város rendőrkapitánya és egy fiatal, ismeretlen, civil ruhás tiszt. A kölcsönös tisztelgés után a városi kapitány mindössze pár szót mondott tiszttársainak.
- Jó napot uraim! Kérem, foglaljanak helyet! – Miután minden zaj és a székek kopogása is elhalt, a tiszt belefogott mondandójába. – Köszönöm, hogy mind eljöttek ma reggel. Szeretnék önökkel megosztani egy fontos intézkedést. De, mielőtt elmondanám, szeretném, ha megismernék Mezei Ákos századost, akit az én kérésemre vezényeltek ide a fővárosból, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat kötelékéből! Százados!
A fiatalember felállt, bemutatkozott, majd néhány szót szólt.
- Megtiszteltetés, hogy itt lehetek ma önökkel. Az alezredes úr nemrég keresett fel, de mivel nekem sem árulta el az okot, én is érdeklődve várom a mondandóját. Köszönöm. – Mielőtt leült, Kemény tett fel neki még egy számára valószínűleg fontos kérdést.
- A REBISZ-nél hol szolgált, százados?
- A Terrorelhárító Szolgálatnál uram. Parancsnokhelyettesi beosztásban.
- Köszönöm. Foglaljon helyet! - A tiszt leült és ismét az alezredes szólalt meg. – Uraim! Azért hívattam össze a két kapitányság és a vízirendészet valamennyi vezető beosztású tisztjét, mert a megyénk területén az elmúlt egy évben jelentősen elszaporodtak az erőszakos jellegű bűncselekmények. Emiatt tárom önök elé azt a javaslatot, amelyen eddig csak, mint ötleten gondolkodtam. Az ötletem, ha kezdeményezhetem egy új, speciális, támogató alosztályszintű egység felállítása lenne a városi kapitányság szervezetén belül. Ha létrejönne, gyakorlatilag egy második csoport lehetne a Pelikán Bevetési Alosztály mellé. Szeretném, ha elmondanák a véleményüket, mielőtt megismernék a részleteket!
A tisztek megértették az eddig elhangzottak lényegét, de az ötlet őket is meglepte. Először a megyei bevetésiek parancsnoka, Kovács Tibor őrnagy szólalt meg az asztalnál ülők közül.
- Kapitány úr, az ön felvetése elég logikus, de nem tudom, hogy miképpen befolyásolná az elkövetkező időszakot, valamint, hogy milyen hatással lesz az én csapatom tagjaira?
- Az ön embereire semmilyen hatással nem lesz, mivel a városi kapitányság szervezetében helyeződne el az egység, és csak akkor találkoznának, ha esetleg együttműködésre kerülne sor a csoportok között.
- Értem uram – az őrnagy átadta a szót Harkály János dandártábornoknak, a megyei főkapitányság vezetőjének.
- Alezredes, milyen feladatokat látna el az új egység, ha létrejönne?
- Ez jó kérdés uram – válaszolt Kemény. - Egyrészt tehermentesíthetnék a Pelikán – csoportot, másrészt önálló és erősítő feladatokkal bíznánk meg az új osztagot.
- De, ha együttműködésre kerülne sor, hogy döntenék el kinek, mi legyen a szerepe?
- Úgy gondolom uram, hogy erre a kérdésre talán visszatérhetnénk akkor, ha eldöntöttük, hogy létrehozzuk-e az új egységet.
A főkapitány bólintott, majd mindenki elhallgatott, így Kemény alezredes kioszthatta az asztalon, előtte fekvő mappákat.
– Szeretném, ha átnéznék a tervezetet! Megtalálnak benne mindent a felállítás esetére. A csoport létszámát, felszerelést, fegyverzetet és a feladatkört.
A tisztek kinyitották az irattartókat, majd nyugodtan olvasni kezdték az alig öt-tízoldalnyi szöveget.

Körülbelül egy órával később mindenki összecsukta a mappákat, és Kemény alezredes szólalt meg ismételten.
- Uraim, van még kérdésük a tervezettel kapcsolatban?
A megyei bűnügyi osztály vezetője kért szót:
- Ha feláll az új egység, és minden a tervek szerint alakul, lehetséges lehetne a segítségnyújtásuk bármely más osztály részére?
- Természetesen igen – jött a válasz. Nem volt több kérdés, így Kemény feltette a döntő kérdést. – Már csak egy kérdésem van uraim. Hozzájárulnak-e, hogy az általam kijelölt tiszt megkezdhesse a csoport tagjainak kiválogatását?
- Megvitattuk a kérdést és engedélyezzük a folyamatok beindítását – válaszolt Harkály dandártábornok.
- Köszönöm uraim, akkor végeztünk is. Nem is rabolnám tovább az idejüket. Ha szükséges, bármely esetben újra összehívom önöket. – Az összes tiszt felállt, sorban kezet fogtak a kapitánnyal, majd egymással és elhagyták a tárgyalótermet, ment ki-ki a dolgára.


Tizenegy óra körül érkezett vissza az irodájába Kemény, de mielőtt belépett, még odaszólt az előtérben dolgozó Gitter Dénes hadnagynak.
- Hívja az irodámba Mezei századost és Fekete őrnagyot a közbiztonsági osztályról! Amint megjöttek, engedje be őket!
- Értettem, uram – a hadnagy felemelte a telefonkagylót a készülékről.
Tíz perccel később léptek és hangok hallatszottak az iroda előtt. Gitter szó nélkül engedte be a két tisztet, majd zárta be az ajtót.
- Köszönöm, hogy bejöttek uraim. Ismerkedjenek meg! Fekete Zoltán őrnagy a közbiztonsági osztályról, Mezei Ákos százados a REBISZ kötelékéből.
A két tiszt kezet fogott egymással, majd ismét a kapitányra néztek.
- Térjünk a lényegre! Önöket bízom meg egy, a százados által már ismert és hallott javaslat végrehajtásának megkezdésével, amely egy teljesen új egység felállítására vonatkozik. A feladatuk kiválasztani hat megfelelő embert! Amennyiben ez, és a felkészítésük sikerrel jár, önökkel együtt nyolcan fogják alkotni az új egységet. Tessék őrnagy, itt a tervezet! Olvassa át, és ha végzett, beszéljék meg a részleteket a századossal! Most végeztünk, elmehetnek!
- Köszönöm uram – hangzott Fekete válasza. Tisztelegtek, majd a két jövevény elhagyta az irodát. Kemény elégedetten dőlt hátra székében, majd rövid pihenő után hozzálátott további feladataihoz.


Kora délutánra Fekete Zoltán őrnagy részletesen átolvasta a kapitánytól kapott anyagot, de a létszám, és a felszerelés kérdése sehogyan sem hagyta nyugodni.
Éppen ezen gondolkodott, amikor nem sokkal fél kettő után kopogtak az irodája ajtaján, Az őrnagy a faliórára nézett: „13.38 ki lehet az?” morogta, majd kinyitotta az ajtót. Meg sem lepődött azon, hogy az új ismerőse, Mezei százados állt előtte, kissé felpakolva.
- Tessék. Miben segíthetek kolléga?
- Az alezredes azt mondta, hogy itt pakoljak le – felelte a fiatalember. – Nem sok cuccom van. Két kartondoboz meg egy hátizsák.
- Igazán? Én azt hittem egy ilyen, fővárosi tisztnek több felszerelést kell magával hordania, ha átvezénylik.
- Csak azt hoztam el, ami szükséges nekem.
- Rendben várjon, segítek! Adja a dobozt!
- Köszönöm.

Miután letették a felszerelést az irodában, Mezei igencsak meglepődött annak kinézetén. Két asztal, két szék, egy aktatároló szekrény meg pár cserepes- és művirág alkotta a teljes berendezést. Az asztalok teljes számítógépes rendszerrel és mini iroda szettel voltak ellátva.
A százados elkezdte kipakolni a dolgait. Az első doboz egy csomó aktát tartalmazott, a másik személyes tárgyakat, míg a hátizsákból egy laptop (hordozható számítógép) került elő alkatrészekkel, valamint egy kisebb pisztoly, valószínűleg tartalék fegyver.
- Magának egy 9 mm-es stukker nem elég? – kérdezte Fekete.
- Önvédelemre van – felelte Mezei. – Szolgálaton kívül.
- Kisebb nem lenne elég?
- Azokban kevésbé bízom.
- Világos. Gondolom, odafent a különleges osztagnál megszokta az erős fegyvereket – pimaszkodott az őrnagy, próbára téve kollégáját.
- Ugyan. Nem vágyok felvágó ember – szólt vissza Mezei Ákos, mivel rájött, hogy mi volt a kérdés célja.
- Rendben, ejtsük a témát! – Fekete rájött, hogy rosszul ítélte meg a fiatal századost.
A következő egy óra gyorsan elrepült, amíg pakoltak és a tervezetről beszélgettek. Az őrnagy csak egy dolgot jegyzett meg.
- Remélem a megfelelő embereket, választjuk ki! Egyébként jobb lesz, ha mostantól tegezzük egymást. Szólíts Zolinak!
- Bizakodjunk a sikeres választásban! Ákos vagyok. Ami a kutatást illeti, mikor akarod kezdeni?
- Minél hamarabb. Jó lenne már holnap nekilátni. De, előtte még pihenjük ki magunkat! Gondolom, egyetértünk?
- Hogyne, az most rám fér.
- Találtál már szállást valahol a városban?
- A közelben sikeresen szereztem egy kis albérletet. Nem túl elegáns, de nekem pont megfelelő.
- Frankó. Akkor haza is mehetnénk.
- De még csak nemrég múlt négy óra – lepődött meg a százados.
- Nyugi, hiszen reggel korán kezdünk – nyugtatta meg Fekete. – Legalább meg-nézem milyen a lakásod. Ha megmutatod?
- Miért ne? Mehetünk – kapta fel a hátizsákját Mezei. A két tiszt nem sokkal később kilépett a kapun és gyalog indult el a közeli sorházak felé.


Aznap este Fekete Zoltán őrnagy sokáig gondolkodott a javaslaton, amelyet Karakas alezredes rábízott, hogy hajtsa végre. Miközben a keresés és válogatás helyein töprengett, értékelte új kollégáját, Mezei Ákost is. A fiatal, ex-terrorelhárító elég jó természetűnek tűnt, mivel teljesen különbözött azoktól, akikkel gyakran összehozta a balsors. Nem volt elájulva magától, illetve eddigi munkájával sem dicsekedett. Az albérletben, mi-közben megittak egy-egy dobozos sört, sok mindent elmondtak egymás tevékenységének fontosabb mozzanatairól. Annak ellenére, hogy a százados adott már néhány tippet munkájukról, az őrnagy elhatározta, hogy másnap reggel mindenképpen beszél a városi kapitánnyal.


Folytatása következik...
Hasonló történetek
4166
Aztán belépett a Rózsaablakba. Tíz lány képét rakta maga elé. Sorban nézte meg az adataikat. Kettő kiesett, mert nem közölte a címét. Három, mert már nem volt szűz. Maradt öt. Nézte, nézte őket, aztán egy tizenhat éves, hosszú szőke hajú lányt választott. Belépett a topikjába és a privát fórumba begépelte:
- Szia Flower, itt Apát. Ott vagy? – elküldte az üzenetet, és várt...
4450
Nyolc körül hirtelen kialudtak a fények a környéken. Általános áramszünet volt. Moretti döbbenten hallgatta a semmit a fülhallgatóból. Rájött, hogy rettenetesen átverték. Kivágta a kocsi ajtaját, és rohant fel a megfigyelt lakásba. A sötét, ismeretlen lépcsőházban kétszer is felbukott, mire a másodikra ért. A lakásban talált másodkulcs alapján készített kulccsal bement. Sejtelme beigazolódott...
Hozzászólások
Mellesleg ·
Mellesleg mi a véleményetek erről a történetről?

nefelejcs_v ·
Tiszteletreméltó kitartással rakosgatod fel a részeket, pedig látszólag nem nagy figyelem övez. - ezt de szépen mondtam -.
Pedig a mennyiség minőségbe csap át, vagyis ügyesen írsz, kevés stilisztikai hibával, csak kissé vontatottan. Legalábbis egy ilyen oldalon, ahol rövid élvezetre érkezik az olvasó. Ha valaki alaposan kidolgozott krimire vágyik pl. a Balaton parton napozva, lehet, szívesen elővenne egy így megírt könyvet.
Hosszú a felvezetés, amit értek, hogy felvázolod a helyzetet, új rendőr, meg átszervezés, de amíg nem ismerjük a szereplőket jobban, kevéséé érdekelnek. Manapság, ha megnézel egy sorozat indító epizódot, az elején akció, szerepelnek benne a főhősök, aztán később tudjuk meg, hogy ki fia bornya, amikor már megszerettük őket, és érdekelnek is.
De, mint mondtam, kellemesen kidolgozott írás, és van benned elkötelezettség.
Rendőr vagy? Az irodalmi szöveg kissé még szakmai. A párbeszédben elmegy, hogy "egymás tevékenységének fontosabb mozzanatairól." beszélgetnek, de az író ezt inkább úgy mondaná, sztorizgattak pl.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: