Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
Xavierr_00: De jó! Örülök, hogy elnyerte...
2024-10-01 10:46
MILLAn: Most olvastam el az eddigi rés...
2024-09-30 21:12
Xavierr_00: Nagyon tetszett, ma végeztem m...
2024-09-29 20:33
Xavierr_00: Köszönöm! Nagyon Örülök, hogy...
2024-09-29 20:18
Xavierr_00: Köszönöm! Örülök, hogy elnyert...
2024-09-29 20:16
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

fekete

Fekete. Mint a misztikum jelképe. Vagy a sötét titokzatosság…nem tudod mit rejt mögötte, mit rejt benne. A szemnek mögélátást nem enged. S ha jobban belegondolsz… ez az, ami a kihívásokat maga után vonja. Eltöprengsz, hogy miért, hogyan, meddig, és előfordulhat? A fantáziád beindul. Peregnek a percek, és te lassan belefeledkezel a semmibe. Már nem tudod, mit gondolsz. Gondolatod sincs. Csak nézed a sötétséget és elmélkedsz…

Valahogy így képzelheted el a sötét szobát, mikor oda belépsz. Tapogatózol a sötétben, s különbféle tárgyakat képzelsz el magad elé. Egy fotelt, amiben azt hiheted, megbotlasz ebben a pillanatban. Vagy egy lépcsőt, amiről lelépve egy verembe érkezel… legalábbis érzékeid ezt sugallják, bár csak tíz centivel vagy lejjebb a tenger szintjéhez.

S most képzeld el azt, hogy szemed bekötik… gondolj csak vissza a régi gyermeteg időkre, mikor nagy izgalommal játszottátok az „erre csörög a dió” nevű játékot. Mennyire muris volt, míg láttad, hogy a másik a levegőt ölelgeti, s tapsikol a semmiben. De aztán a nagy kacagásban te is áldozatul estél. A te szemedre került a kendő. Megforgattak a tengelyed körül és az addig mulatságos játék szörnyű rémálommá változott. Nem tudtad, hogy merre mész, minek mész neki. A sötét, ijesztőnek tűnt. Csak te voltál és senki más. Aztán meghallottad a pajtásod hangját, ami megcsendült a csendben… s te reménykedve tapogattál, hátha biztonságos talajra téved lábad, de csalódnod kellett… az addig kedves barát most orvul csapdába csalt. Te falnak ütköztél…

Aztán most végy egy mély levegőt. Ez csak játék volt. Egy buta, gyerekes játék. S amikor már ezt sikerült elhitetned magaddal gondolj arra is, mi lenne, ha egész nap, egész héten, egész hónapban, egész évben, egész életedben, sötétben tapogatóznál. És csak most veszed észre azt, mi eddig ki nem szúrta a szemed: hogy vannak ilyen emberek. Gondolj vissza mit is éltél át játék közben. Vajon nekik is egy játék az élet? Nos, nem. Nekik harc az élet. A mindennapok egyszerű tettei nekik egy hatalmas hegyet jelentenek, amit meg kell mászniuk, ha akarják, ha nem. Lásd be! Ők volnának azok, akik ezt a játékot először elsöpörnék a világ színéről. És nem oktalanul… ők tudják mi az, ami akkor csak szórakozásnak hat, s mégis véresen komoly tényeket állít elénk. Persze! Most azt mondod, kölyök voltál még akkor. De már akkor is ismerted a játék lényegét… nem hagyhatod magad legyőzni! Neked kell elkerülnöd az áldozat érintését. Tudtad azt is, hogy lépéselőnyben vagy. Hisz láttál!

Állj meg néha és vedd észre a másik embert. Egy gesztus is sokat segíthet megmászni a hatalmas hegyet. Mégiscsak jobb ketten lépkedni az ösvényen, mint egyedül bandukolni a csúcs felé… segíts, hogy könnyebb legyen, hogy másnak jobb legyen, hogy neked is jobb legyen. Te elismerést, ő segítő kezeket kap. Ülj még le egy percre és töpreng egy kicsit… jó volt a kendő leple alatt???

A fekete nem csak egy szín. A fekete életeket tesz borúsabbá, s a titokzatosság csak ideig, óráig kellemes… Nem tudhatod mikor unod meg és téped le a sálat a szemedről hogy elég volt!
Hasonló történetek
3211
A rózsaszín felleg viszont elkerülhetetlen, és manapság egyre több embert talál meg. Ez a rózsaszín felleg persze csak egy tünete a kóros szomorúságnak, vagy inkább kezdete. De ha ennek érzéseit sikerül leküzdeni, a kóros szomorúság már elkerülhető.
Legyőzni azonban nehéz, de vannak rá módszer...
3836
De amikor megfordulok egész közel érzem a száját a számhoz, és érzem a forró leheletét, ami átjárja minden porcikámat. Mélyen a szemébe nézek. Ő viszonozza a tekintetem. Érzem, már teljesen hozzám bújt, és az ölelése egyre szorosabb. Szinte már fáj ez az ölelés, mikor hirtelen megcsókol, és eltűnik minden fájdalom, és minden ami csak körülöttünk létezik...
Hozzászólások
Mellesleg ·
Mellesleg mi a véleményetek erről a történetről?

Hétköznapi nő ·
Kedves Kisvakond!

Talán már Te is tudod, hogy itt az érdektelenség önmagában véve is komoly kritika, de úgy érzem, hogy tanulhass belőle, el kell mondania valakinek, hogy mi a gond ezzel az írásoddal. Vártam türelmesen, hátha valaki felvállalja ezt a szerepet, de nem. Így hát maradtam én, remélve, hogy nem orrolsz meg rám ezért.

Az első bekezdés végén ellentmondásba keveredsz. Ha gondolatod sincs, nem elmélkedsz, maximum csak bambulsz.

Az erre csörög a diót nem tudom hogy játszották veled anno, de nem átélhető, ahogy leírtad, mert a többségnek nem ilyen élmény. Óvónőként és logopédusként sokféle érzékszerv-fejlesztő, és bizalomjátékot játszottam már gyerekekkel, és kivétel nélkül szívesen vállalták a szembekötést, mert tudták, hogy biztonságban vannak, élmény számukra a szereplés, és az azt követő dícséret.

Minden jó érzésű ember tudja, hogy vannak sérült emberek is közöttünk, akik az átlagnál több törődést igényelnek. A játék, amivel példálózol a látók számára hasznos, és nem értem, miért kéne eltörölni, amikor nagyon jó a hallás, a tapintás és a térérzékelés fejelsztésére többek között. Fel sem merül, hogy kigúnyolnánk vele a nem látókat!

Az \"állj meg és vedd észre..\" kezdetű mondatoktól én személy szerint kiütés kapok. Ha fel akarod hívni egy problémára a figyelmet, pl. a másokra való odafigyelés fontosságára, akkor szerintem nem ez a megoldás, hanem egy olyan történet, amiben ezt közvetetten mutatod meg és hagyod, hogy mi vonjuk el a tanulságot, vagy csak eltöprengjünk rajta.

Nagyon ügyesen fogalmazol, csak most nem igazán sikerült a témaválasztás, jobban át kell gondolni a tartalmat.

Ha segítségre van szükséged, megmutatnád valakinek az írásaidat, mielőtt megjelenik valahol, szívesen állok rendelkezésedre. Az adri.logoped@t-online.hu e-mail címen elérsz.

Nagyon szép napot neked! (remélem, nem rontottam el a véleményemmel)


Adrienn

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: