Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
1986 nyara. A felszabadulás óta először látható vérfarkas a Fővárosi Állat-és Növénykertben!...
A történet egy fantasy paródia, elsősorban az 1920-30-as évek amerikai fantasy szerzőinek...
fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF MR. HARRINGTON …. Szerző: Ronde …. Literotica...
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Friss hozzászólások
Materdoloroza: Ez is nagyon bejött! Még! Még!...
2024-05-16 12:16
laci78: hehe, jól sikerült újfent - fő...
2024-05-15 18:01
kaliban: Imádom!
2024-05-14 13:59
laci78: szuper, köszi! :) várom, nagyo...
2024-05-14 13:55
Materdoloroza: Nagyon tetszik.
2024-05-14 11:32
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Az érem két oldala


Szokás mondani: „Az ember csak beteg ne legyen!” ...de,ha beteg,legalább kórházba ne kerüljön!Eddig ezt a közhelynek tűnő mondatot csak ismertem, de nem éreztem át a lényegét.
Törött lábammal sajnos műtétre került sor.
Hosszúfolyosó, 5 egymás mellett lévő kórterem. Mindegyikben 6 ágy, amelyekben mozgásában korlátozott idős, beteg nénik feküdtek. Műtét előtt, műtéten túl. Én, a 49 évemmel fiatalnak számítottam közöttük. 5 napot töltöttem ezen a helyen.


A napi rutinmenet azzal kezdődött, hogy a nővérek korán reggel bejöttek a kórterembe – már fáradtan az éjszakai műszak után – gyógyszereket, injekciót, lázmérőt osztottak, ágytálakat ürítettek. Szótlanul, vagy néhány kedves szó kíséretében mentek kifelé. Ha kérés hangzott el valamelyik betegtársam szájából, már látszódott, hogy a hátuk közepére nem kívánják annak teljesítését.
Reggeli műszakváltás. Újabb két nővér. Gondoltuk – majd ők frissen a munka elején - segítőkészebbek lesznek. Mint a motor, tették a dolgukat. Ha kellett és volt tiszta ágynemű, áthúzták. A betegeknek, ha volt kérése (de inkább „ne legyen arckifejezés”), teljesítették. Éreztem a feszültséget.


A néni mellettem, szeretett volna felállni a járókeretéhez (két combnyaktörés után, 84évesen),de az 5.hónap után már elég gyengének érezte magát. A kérés –„ Nővérke legyen szíves segítsen kimenni a mosdóba!” – keresetlen válaszra talált, illetve „Próbálja meg, nem érünk mi most arra rá”. Egy másik néni, aki egy kissé túlsúlyos, nyílt törés utáni műtéten volt túl. Szeretett volna felülni, de nem tudott. A segítségkérésre a válasz egy fintorral kísért felültetés az ágyban. A másik lehetőség a lelkiismeret-furdalás beindítása: „Otthon hogyan fog felülni, drága?”Eljutottunk oda,hogy senki nem mert szólni, mert félt a visszautasítástól,az erélyes, flegma választól. A feszültség egyre nőtt bennünk. Én dühös voltam, háborogtam, hogy ilyen megalázó helyzetbe mégsem kellene hozni ezeket a kiszolgáltatott embereket.


Nekem szerencsére a családom mindennap jött, segítettek az ügyes-bajos dolgaimban, keveset vettem igénybe a nővérek segítségét.
2-3 nap után megjegyeztem – amikor a kórteremben sietve tettek-vettek a nővérek, - „Katika, nem lehet könnyű dolguk!”.... és akkor kiszakadt belőlük az, amivel meg a betegek nem törődnek: 2 ápolónő 30 betegre a BALESETI SEBÉSZETEN. Az állandó napi teendők: ágytálak takarítása, ágynemű csere, mert ugye vér is előfordul ebben a helyzetben, betegek nyűgjei, új betegek felvétele,ebéd osztás,mosdatás, adminisztráció,stb. Ilyen arányban igencsak fárasztó és idegtépő. Ennyi fizetésért tán még megalázó is. 12 órai munka után várja haza a család: gyerekek, a férj, aki úgyszintén egy „egész” emberre vágyik…
Akkor egy kicsit elszégyelltem magam, mert az éremnek mindig két oldala van!
Rengeteg kérdés fogalmazódik meg bennem.
Hova vezet ez a világ?… Kinek jó ez? …mint tudjuk, fejétől büdösödik a hal!

Hasonló történetek
3121
A rózsaszín felleg viszont elkerülhetetlen, és manapság egyre több embert talál meg. Ez a rózsaszín felleg persze csak egy tünete a kóros szomorúságnak, vagy inkább kezdete. De ha ennek érzéseit sikerül leküzdeni, a kóros szomorúság már elkerülhető.
Legyőzni azonban nehéz, de vannak rá módszer...
4185
- Beszélhetnénk négyszemközt? - kérdezte az orvos.
- Hát persze, természetesen. Egy csendesebb helyre vezetett. Várakozva néztem rá, ugyan mondjon már valamit, de ő nem mondott, hanem kérdezett...

- Mit jelent neked ez a fiú? - meglepődtem, hogy máris letegez. Valami oka lehetett ennek a bizalmaskodásnak, és most nem a korkülönbségre gondoltam, bár az volt bőven. Azért válaszoltam:
- Nekem... nekem mindent. Tudom, ez így elég sablonos, de én tényleg nagyon szeretem......
Hozzászólások
További hozzászólások »
Marokfegyver ·
Ez a mai valóság, a "fejétől büdösödik..." és "az érem két (vagy három?) oldala" mellett is számos olyan sztereotípiát tartalmaz az írás, a melyek igazak, bármelyikünk tapasztalhatja, ha ilyen élményre vágyna.
Ez az a téma, amelyről számtalan variációt lehetne írni, s végülis mind ugyanarról szólna. Sajnálatos módon a téma annyira kortalan, hogy a szerző akár 20 évvel ezelőtt is megírhatta volna, vagy talán 20 év múlva is megtehetné.
Actual reality. Nem biztos, hogy éppen egy irodalminak szánt oldalra való, de hol máshol jelenne meg? A médiában a legfontosabb hírek mára saját celebjeik és celebgyáraik reklámozásában merülnek ki. Ezért mégis jó, hogy megírtad.
allezig ·
Ez az egész nagyon feszített,először újságcikket akartam írni,de miután átgondoltam,hosszúnak találtam.Nagyon kikívánkozott belőlem.
A legtöbben a saját szemszögükből nézik a dolgokat, és egy pillanatra sem állnak meg, hogy a másik oldalról is belegondoljanak,mi miért történik úgy,ahogy.
Pedig érdemes,hogy mi emberek megértsük egymást,és ne rögtön a másikat hibáztassuk!!..igen ez egy örök téma,és sztereotípia,de talán kilendülhetünk,ha kicsit empatikusabbak vagyunk.

bemba100 ·
Hello,
How are you today? My name is Penda
I saw your profile on my search for a nice and trusted person so i decided to write to you, I will like you to write and tell me more about yourself direct to my email.( pendabemba) (@) (yahoo.com )
from there i will reply you with more of my details and pictures,
I will be waiting to receive your email,
Have a nice day.
miss Penda

thanks

aaaaa

Helló,
Hogy van ma? A nevem Penda
Láttam a profilt keresni egy szép és megbízható ember, így úgy döntöttem, hogy írok neked, én szeretném, ha írni és mesélj még magadról közvetlenül az e-mail címemet. (Pendabemba) (@) (yahoo.com)
Onnan fog válaszolni neked több az én részletek és képek,
Én is arra vár, hogy megkapja az e-mail,
Have a nice day.
miss Penda

köszönöm

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: