Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
Éva596: A Szepetneki családról szóló s...
2024-09-28 11:44
Dicsakli: Szeretném megkérdezni, hogy az...
2024-09-28 05:55
SexyBayonetta: Eddigi legjobb erotikus, leszb...
2024-09-27 22:44
laci78: huhh, igekötők rossz használat...
2024-09-26 16:00
Éva596: Kedves kivancsigi13! Nagyon...
2024-09-25 13:23
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Layla (01.)

A sötét, nyári éjszakában senkit sem lehetett mozgáson érni, sem a tengerben, sem a parton, amit a sós hullámok buzgón nyalogattak. A sápadt hold (pár nappal volt holdtölte előtt) ezüstös fénybe vonta a kavicsos tengerpartot, távolabb pedig a hegyes, szinte képtelen formákat öltött sziklákat, valamint a tengervizet. A csendet semmi nem törte meg, már a sirályok is rég elhallgattak.

Az árnyékból, ami beburkolta a kisváros felé vezető utat, hirtelen egy alak bontakozott ki. Alacsony, talán ha százhatvanöt centi magas, vékony lény volt olajzöld, csuklyás, kenguruzsebes felsőben, egy zöld, kordbársony nadrágban és fehér edzőcipőben; többet nem lehetett megállapítani róla, mert mélyen a szemébe húzott egy csuklyát. Léptei alatt hangosan csikorogtak a kavicsok, ahogy letért az aszfaltról, és a tenger felé vette az irányt. Az ismeretlen megállt fél méterre a tengertől, körülnézett, majd leült egy pár méterrel arréb magasodó, épp megfelelő méretű sziklára. Felsóhajtott, majd a hátára eresztette a csuklyát. A holdfény ráesett az arcára.

Egy vékony arcú, sápadt (bár lehet, hogy csak a holdfény tette azzá), sötét mandulaszemű, egyenes orrú lány volt, vállig érő, sötét hajjal. Tekintete idegesen siklott az útra, ahonnan jött, a tengerre, az égre, majd, miután felemelte az kezét, és megnyomott egy gombot, a világító órájára. Éjfelet mutatott, de a lány szeme egyáltalán nem volt álmos; arca a türelmetlen, idegesen várakozó emberek sajátos kifejezését öltötte. Zsebre tette a kezét. Felnézett a holdra, eléggé bosszús arccal, mintha az ugyan tehetne bármit is annak érdekében, hogy megtörténjen, amire vár. Nagy nehezen elfordította tekintetét az égről, és a tengert kezdte el kémlelni.

Pár percig úgy tűnt, nem történik semmi. A lány ideges arccal dobolt az ujjaival a térdén. Igazán nem tetszett neki, hogy így a bolondját járatják vele. Igaz, egy nagyon tekintélyes varázslóra, leendő tanítójára várt, de még az ő érdekében sem volt hajlandó éjjel egyig itt várni, mikor határozottan éjfélre beszélték meg a találkozót. Belőle senki nem csinált még bolondot, és nem is most fogják elkezdeni!
Már éppen döntött arról, hogy föláll, és elmegy, hagyja az egészet a fenébe, amikor furcsa bizsergés futott végig a testén. Érezte, hogy valami mágiát használtak errefelé, és a szíve nagyot dobbant. Végre, hát megérkezett...
Ültében megfordult, és tényleg állt valaki a háta mögött. Egy középmagas, olyan harminc-negyven éves, szőke hajú férfi. Szürke szeme a csillagokat megszégyenítő fénnyel ragyogott a sötétben. Amennyire a lány a sötétben meg tudta ítélni, kék farmerdzsekit, szürke szabadidőnadrágot és sárga pólót viselt.
- Te vagy Layla? -kérdezte. Layla bólintott.
- Igen, uram. -felelte, miközben fölállt. A férri biccentett.
- Ugye tudod, miért jöttem?
- Persze. Most el fog vinni magával. - válaszolt Layla. A varázsló ismét biccentett. Egy darabig csendben nézték egymást, majd Layla tétován megszólalt.
- Megkérdezhetem, hogyan fogunk elmenni?
A férfi rápillantott az órájára.
- Már csak pár perc, és meglátod.

Layla a hangjából érezte, jobb, ha nem feszegeti tovább a dolgot. Némán álltak a holdfényben, hallgatva a sziklákon megtörő hullámok robaját. A férfi ismét ránézett az órájára, és egy mosolyféle suhant át az arcán.
- Idő van. - jelentette be. Kissé távolabb lépett a tengertől; Layla követte. A kisvárosból kifutó útnál emelkedő bucka aljánál megállt. Elővett a zsebéből egy bőrzsákot, belenyúlt, és egy csipetnyi szivárványszínben csillogó port szórt a levegőbe, és a földre is. Miután végzett, a lábával egy három méter átmérőjű kört rajtolt a porral beszórt területre. Egy aprócska rést hagyott csak a vonalon.
- Gyere be. - intett Laylának. -De ne törd meg a vonalat, ha lehet.
Layla szíve a torkában dobogott a rá váró ismeretlen miatt, a gyomra pedig görcsbe rándult. Engedelmeskedett, és amikor átlépett a körvonal felett mintha szikra futott volna át a testén.
A varázsló épp a vonalon hagyott rés mellett állt. Laylára pillantott.
- Készen állsz? -kérdezte. Layla torkában akkora gonbóc terpeszkedett, hogy meg sem bírt szólalni, de azért bólintott. A férfi motyogott valamit, túl halkan, hogy érteni lehessen a sziklákhoz csapódó hullámok hangjától, és a lábát a résre tette, kiegészítve a kört.

A körvonal felizzott, majd kék sugár tört ki belőle, hamarosan mintegy kalickát formálva Layla és a varázsló körül. A kék fény minden mást elnyomott, a holdat és a csillagokat is. Layla szédülni kezdett; neki akart támaszkodni a kék falnak, de mintha tűzbe nyúlt volna... felordított, elkapta a kezét, és a fájdalom valamint az émelygés miatt a földre rogyott.
A kín elködösítette a szemét; egy pillanatig megfordult a fejében: mi van, ha valami méreg jutott a tesétbe? De olyan badarságnak, már-már őrültségnek tűnt ez a gondolat, hogy nyomban elhessegette.
Most már a feje is úgy fájt, mintha darabokra tépnék... csak nagyon kevésen múlt, hogy nem hányta el magát a hirtelen támadt iszonyatos hányingertől... Még jó, hogy a földön fekszem -gondolta -, így legalább már nem eshetek el.

Meddig tart még? Mikor szűnik már meg ez a szemét égető fénysugár? Mikor érkeznek meg?
Mintha már egy egész órája utaztak volna, de a karórája tanúsága szerint csak fél perc telt el az indulás óta. Épp, amikor Layla szeme már könnyezni kezdett a kibírhatatlan fénytől, az megszűnt. Pislognia kellett, hogy a szeme ismét alkalmazkodjon az éjszaka sötétjéhez.
Egy sziklás tengerparton álltak, vagy harminc méter magasban. Valahonnan olyan százméternyire tőlük, arany fény szűrődött át az éjszakán.
- Jól vagy? - kérdezte a varázsló. -Bocsánat, figyelmeztetnem kellett volna, hogy ne nyúlj a sugárhoz... add ide. - kérte a férfi, Layla keze felé intve. Layla kinyújtotta, a férfi pedig egyszer végigsimított rajta világoszölden fénylő ujjaival, és a fájdalom megszűnt. Az ujjak egy utolsó villanásánál Layla látta, hogy a korábbi, csúnya égése nyomtalanul eltűnt a kezéről.

A varázsló intett neki, és elindultak a fényforrás felé. Egy domb tetejére érve végre Layla is megpillanthatta úti céljukat.
Egy tábor terült el szinte közvetlenül a lábuk alatt. Kisebb-nagyobb kőházak tarka összevisszasága között utak vezettek egy, a többinél sokkal nagyobb ház felé, a tábor körül pedig erdő és veteményes sejlett ki a sötétből.
Hasonló történetek
3420
Megálltak és füleltek. Qwâmbii nem hallott semmit. Akárhogy fülelt csak a szélben lengedező ágak leveleinek zörgését hallotta. Ennek ellenére csöndben maradt, hátha a mágusnak jobb a füle. Horiq lassan leguggolt. Qwâmbii utánozta. Hosszú perceket töltöttek így, de nem láttak, és nem hallottak semmit.
- Észrevettek minket! - mondta Horiq gondterhelt arccal - Elvesztünk!
Ahogy ezt kimondta felállt. Abban a pillanatban repült a nyílvessző. A mágus botját találta el. A vashegy...
4004
- Miféle lények az orkok? Északon semmit sem tudni róluk.
- Félig értelmes szörnyetegek. Testüket fekete szőr borítja, pofájukat kivéve. Szemeik aprók, sunyik és gonoszak. Foguk a hullaevéshez szokott. Beszélni nem tudnak, de a gesztusokat jól értik és az értelmesebbek megtanulják érteni a nyelvek némelyikét. Der Zlameyan állítólag démonokkal keresztezett orkokat hoz létre mágiával, ezek már félelmetesen okosak is tudnak lenni...
Hozzászólások
Mellesleg ·
Mellesleg mi a véleményetek erről a történetről?

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: