Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
Éva596: Kedves kivancsigi13! Nagyon...
2024-09-25 13:23
kivancsigi13: Ma jó napom van. Nem rég olvas...
2024-09-24 22:53
91esfiu: Egész jó kis sorozat, szépen f...
2024-09-24 21:08
laci78: á, az annyira... KŐKORSZAKI
2024-09-24 14:26
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

A motel 3/3 rész

Epilógus


Másnapra nyoma sem volt az előző esti felhőszakadásnak. A Nap rendíthetetlen trónolt az égen és kíméletlenül szikkasztotta a tájat. A délelőtti hőség már rég felszárított minden nedvességet, amit a föld rest volt magába szívni.
A régi harmincas út mentén néhány rendőrautó sorakozott egymás mögött villogó fényekkel. Az autók egy öreg Fordot fogtak közre, aminek a vezető oldali ajtaja nyitva állt. Az ajtón betört ablak árulkodott az erőszakos behatolásról. Az egyenruhások mindkét irányba lezárták az utat, ami egyáltalán nem okozott fennakadást az út nem létező forgalmában. A lezárástól nem messze egy konténerszállító kamion parkolt az út mellett. Zaklatott sofőrje hevesen gesztikulálva magyarázott a rendőröknek.


A sheriff szolgálati autója sebesen érkezett kelet felől hatalmas porfelhőt húzva maga mögött az útón. A kék-piros lámpák villogása és az éles hangú kürt ellenmondást nem tűrő hangorkánja messziről jelezte az elöljáró érkezését. Ahogy az autó a lezáráshoz közeledett az ütemes vijjogás elnémult, majd a tetősziréna néhányszor türelmetlenül felvakkantott. Erre egy egyenruhás sietve félrehúzta az úton keresztbe kihelyezett mobilkordont. A sheriff autója nagy lendülettel ért a lezárt területre, majd a Ford mellé kanyarodott és állóra fékezett kerekekkel megállt.


Egy erős állú, szögletes arcú, férfi szállt ki határozott mozdulatokkal az autóból.  Szigorú tekintete, egyenes tartása és a karizmája, amit kisugárzott tekintélyt parancsoló volt. Tekintetét végigsiklatta emberein, mire mindenki kissé kihúzta magát és szalutált. Egy rövid bólintással fogadta a köszöntést majd felvette kalapját, amin aranyozott sheriff jelvény csillogott. A fejével intve magához rendelte egyik beosztottját. Egy őrmester lépett hozzá kezében néhány papírral.
– Mi a helyzet? – tért a lényegre a sheriff.
– Egy újabb öngyilkosság, uram.


A sheriff nem örült a hírnek. Dühösen elmormolt egy halk káromkodást, majd hegyesen az út mellé sercintett.
– A kamion sofőrje fedezte fel az autót – mutatott az őrmester a kerekképű, pocakos férfi felé, aki szemmel láthatóan még mindig sokk hatása alatt állt. Zavartan magyarázta vallomását az egyik rendőrnek, miközben idegesen gyűrögette baseballsapkáját.
– Elmondása szerint nyugatra tartott a kamionjával, amikor észrevette a kocsit az út mellett. Megállt, hogy megnézze, hátha valakinek segítségre van szüksége. Ekkor fedezte fel a halott férfit az autóban. Az ajtókat zárva találta és az ablakok is fel voltak húzva. A férfi szájából vér szivárgott a kezében pedig egy pisztolyt látott. A CB-rádióján keresztül hívott minket.
– Mit tudunk a halott fickóról?
Az őrmester néhány személyes iratot adott át felettesének.
– Ezeket a papírokat találtuk nála. Egyébként nem sok infónk van róla. A nyilvántartásban nem szerepel, nincs priusza sem.
– Értesítették már a családját? – pillantott fel a papírokból a sheriff.
– Nincs senkije, uram.
– Hogyhogy?
– A szüleit még gyerekkorában elveszítette egy autóbalesetben a feleségét pedig két évvel ezelőtt meggyilkolták. Rajtuk kívül senkije sem volt. A felesége haláláig volt munkahelye, rendesen fizette az adót, és volt biztosítása is. Aztán két évvel ezelőtt felmondott, és azóta semmi.
– Ez minden?
– Igen, uram. Még annyit sikerült megtudnom, hogy egy éve önként részt vett egy alkoholelvonón… nem sok sikerrel. A kocsija csomagtartója tele van üres üvegekkel.
– Még egy flepnis – morogta a sheriff az orra alatt, majd visszadobta az iratokat beosztottjának. – Mi van a pisztollyal?
– Az is tiszta. A nyilvántartás szerint két hete vásárolta New Yorkban egy fegyverkereskedésben.
– Tehát a fickó az elmúlt két évben rommá itta magát, majd vett egy fegyvert és levezetett ezer mérföldet, hogy pont az én körzetemben lője szét a megkeseredett fejét. Igazán örvendek. Púp a hátamra ez az egész szarság – mondta dühösen és közelebbről is szemügyre vette a Fordot. 
– A holttestet már elszállítattam – sietett tájékoztatni felettesét az őrmester. – A helyszínelők már végeztek vele. Ebben a melegben nem lett volna szerencsés sokáig itt tartani a testet.
– Ki törte be az ablakot?
– A járőr, aki először a helyszínre ért.


A sheriff szélesre tárta a kocsi ajtaját és behajolt az utastérbe. Az autóban émelyítő édeskés szag terjengett. Néhány sötétzöld potrohú döglégy lelkesen zümmögött a beltérben szétszóródott agyvelő és koponyadarabok körül. A tetőkárpitra már rászáradt a szétfröccsent vér és velő. A sofőrülés fej- és háttámláját alvadt vér borította. A kesztyűtartó fedele nyitva állt, benne üres pisztolytáska és egy doboz negyvenötös töltény hevert.
– Lenne itt még valami – kezdte óvatosan az őrmester. – A halott férfi ruhája kissé vizes a cipője pedig sáros volt. Továbbá találtunk némi kormot a kezein és a körmei alatt.
A seriff egy apró, fehér követ vett észre az autó padlóján. Felvette majd megmutatta az őrmesternek.
– Maga szerint mi ez? – kérdezte.
– Ez murva, uram. A férfi cipőjéről kerülhetett az autóba. Úgy látom pont olyan, mint amilyen a közeli bekötőút végén is van.
– Pont olyan – mormogta a sheriff majd tekintete elkalandozott. Tőle nem messze az út jobb oldalán egy a főútra merőleges bekötőút látszott. A keskeny földút mellett magas faoszlop meredezett tetején ovális táblával. A földút végén néhány elszenesedett tartóoszlop állt ki a földből. Szabályos elrendezésük elárulta, hogy ott régen egy robosztus faépület terpeszkedett, amit valaha tűz emésztett el. A szenes oszlopok mellett fehér murvás sáv húzódott.
– A motel miatt van minden – mondta az őrmester, aki szintén a romok felé merengett. – Biztos, hogy ez a szerencsétlen is a romoknál tévelygett, csak úgy, mint azok, akik ezen az útszakaszon lettek öngyilkosok. Átkozott ez a hely.
– Ezt felejtse el! Megértette! – förmedt beosztottjára a sheriff. – Nem akarok átokról meg babonákról hallani. Az öngyilkosságok között hivatalosan nincs semmilyen összefüggés! Ha még egyszer meghallom, hogy valaki a motelt emlegeti, kitépem a nyelvét és megetetem a kutyámmal! Nem akarok a körzetemből sátánista zarándokhelyet csinálni holmi babona miatt. Más se hiányzik, csak hogy a sok életunt öngyilkosjelölt itt vágja fel az ereit nekem.
– Igenis, uram! – felelt rémülten az őrmester.
A sheriff egy erős lendítéssel elhajította az apró fehér követ.


– Az autót mielőbb vitesse el és az útzárat pedig szüntessék meg. Nem akarom, hogy egy erre tévedt okostojás kérdezősködni kezdjen.
– Igen, uram!
– Őrmester! Még egy dolog – itt a sheriff halkan, de nyomatékosan folytatta. – A kormot és a murvát hagyják ki a jelentésből! Megértette?
– Hogyne, uram. Minden világos.
Az őrmesternek esze ágában sem volt ellent mondani. A sheriff ezután határozott léptekkel a kamion sofőrjéhez ment, és rögvest nekiszegezte a kérdést.
– Maga találta meg a hullát a kocsiban?
– Én voltam – válaszolta kissé megszeppenve a sofőr, látva a sheriff határozott fellépését.
– Megvannak a tanú adatai? – kérdezte ezután az egyik egyenruháshoz fordulva.
– Igen, uram.
– Rendben. Akkor maga elmehet! – intett a kamionsofőrnek, aki idegesen toporgott. Látszott rajta, hogy mondani szeretne valamit.
– Én… én azt hiszem, hogy tudom mi történt szegény ördöggel – kezdte bizonytalanul.
– Nem tud maga semmit! – legyintett a sheriff és faképnél hagyta a hezitáló sofőrt, aki kisvártatva összegyűjtötte minden bátorságát és a sheriff után kiáltott.
– A motel miatt van minden! Én tudom!


A sheriff hirtelen megtorpant. Néhány pillanatig még rezzenéstelen arccal meredt maga elé majd lassan a válla fölött visszafordult és többször is hosszan végigmérte a sofőrt tetőtől talpig. Úgy tűnt mintha azon tanakodott volna, hogy a férfi megunta-e az életét vagy csak ennyire nem tudja, hogy mikor kell hallgatni. Tapintható volt a feszültség a levegőben. A többi rendőr, akik fültanúja volt a sofőr bátor kijelentésének lélegzetvisszafojtva várta elöljárója reakcióját. A hirtelen beállt néma csendhez a Ford utasterében zümmögő, egyre népesebb döglégysereg döngött sejtelmes háttérzajt. Végül a sheriff megfordult és megindult vissza a riadt tekintetű sofőrhöz. Míg lépdelt fogai közül egy keskeny nyálcsíkot repített ki, ami halk csattanással landolt az út aszfaltján.
– Ugyan, mi a jó francot tud maga? – kérdezte éles hangon.
– Hát… a népek… beszélnek ezt-azt a motelről – felelt lassan hátrálva a másik.
– Az csak városi legenda.
– Nem az – mondta a férfi kapkodva. – Ez egy sok évtizedes história arról a motelról, ami anno itt állt a bekötőút végén. Azt a házat maga a Gonosz lakta! Higgyen nekem, tudom, mit beszélek. Annak idején egy tucat haláleset történt ezen a helyen. A motel összes szobájában meghalt egy ember. Kivétel nélkül mindben! De a legkülönösebb az, hogy mindegyik haláleset öngyilkosság volt. Azt beszélik, hogy átkozott volt az a hely. Messziről képes volt magához vonzani azokat a tévelygő lelkeket, amelyek már életükben sem találták a helyüket a földön. Ezek az emberek miután megszálltak a motelben, soha többé nem hagyták el azt élve. Azt tartják, hogy a tulaj meg a kövér felesége az ördöggel cimboráltak. Úgy gyűjtötték a megtört lelkeket, mint a vadász a trófeákat.


Aztán történt egy napon, hogy a környékbelieknek elegük lett. Véget akartak vetni annak a démoni játéknak, ami itt zajlott. Kaszákkal, vasvillákkal és fáklyákkal felfegyverkezve jöttek, hogy elűzzék az öreget és a feleségét. Erre felé ritkán esik, de aznap este úgy ömlött az eső, mintha dézsából öntötték volna. Mire ideértek a népek, már nem lehetett megfékezni az indulatokat. Vért akartak. Az ajtókat és ablakokat kívülről bedeszkázták, majd az épületet lelocsolták benzinnel és felgyújtották. Senki sem látott még olyan tüzet, mint amivel a motel égett. A lángnyelvek vérvörösen izzottak és egészen az égig értek, a forróságot pedig még a főúton is érezni lehetett. Egész éjjel lángolt az öreg faház. Én mondom, a pokol tüze égett itt aznap este! Reggelre porrá lett az egész átkozott motel. Csak néhány üszkös oszlop és egy nagy halom parázsló fatörmelék maradt a helyén. A romok még most is ott állnak a bekötőút végén.


Sok emberrel beszéltem azok közül, akik itt voltak akkor este. Ez már több mint harminc évvel ezelőtt történt, de máig nem képesek elfelejteni azt a visítást és halálsikolyt, amit az a két ember hallatott miközben elégtek a bedeszkázott házban. Még másnap reggel is hallani vélték a fájdalmas jajgatásukat a parázsló törmelék alól.
Azóta ha elered az eső, a motel újra feltűnik, és pulzáló fényével csalogatja magához a sötétben eltévedt embereket. Az öreg és a felesége nem nyugszanak, míg a motel összes szobája újra meg nem telik tévelygő lelkekkel. Mind a tizenkettő. Kivétel nélkül!


Itt a sofőr elhallgatott és zavartan körbepislogott a rendőrökre.
– Mint mondtam ez csak legenda – a sheriff erősen kihangsúlyozott minden szót.
– Ez nem legenda – kötötte az ebet a sofőr. – Ha esik, akkor a semmiből megjelenik a motel, mint valamiféle kísértetház.
A sofőr gyors egymásutánban vetette magára a kereszteket.
– Többen is látták már esős éjjeleken a pislákoló fényt a bekötőút végén. Tudom, amit tudok. Az elmúlt harminc évben túl sokan haltak meg már itt ahhoz, hogy ez pusztán véletlen egybeesés legyen.  Mindegyikőjüket a motel hívta magához, hogy aztán elvegye a lelküket.
A sheriff miután végighallgatta a sofőr zaklatott beszédét közelebb lépett hozzá, majd megmarkolta széles szolgálati övét és megigazította azt a derekán, mintha csak kényelmetlen lett volna a viselése. Mikor végzett, jobb kezét sokatmondóan megpihentette a pisztolytáskáján. Ezután a másik füléhez hajolt és lassan, súgva megszólalt.
– Azt tanácsolom magának, hogy üljön vissza a kamionjába és addig nyomja a gázt, amíg el nem éri Renót. Ha megtudom, hogy valahol megáll tankolni, netán lelassít, vagy akár csak lehúzza az ablakot, én esküszöm, hogy megtalálom, kitaposom a beleit és ott helyben elásom az út mellett. Megértette?
A sofőr nem mérlegelt egy percig sem. Bepattant a vezetőfülkébe és már indított is. A kipufogókból vastag fekete füstoszlop csapott ki, ahogy a hörgő tízhengeres motor erőlködve megmozdította a soktonnás vontatmányt, majd egyre fokozva a tempót elviharzott a régi harmincas főúton nyugat felé.


A sheriff nem mozdult még. Néhány percig réveteg tekintettel merengett a földút végén álló szénfekete oszlopok felé, amik üszkös emléket állítottak a harminc évvel ezelőtti lincselésnek. Gondolataiból az őrmester zökkentette ki.
– A tréler már úton van az autóért, uram – mondta és már indult is tovább a dolgára, de a sheriff utána szólt.
– Várjon! Jöjjön ide!
Az őrmester engedelmeskedett.
– Nézzen utána valaminek… de csak diszkréten. – kezdte tőle szokatlan bizonytalansággal a hangjában. – Tudja meg, hogy ez a fickó, aki szétdurrantotta itt nekem a fejét… Nos, ez hányadik öngyilkosság volt ezen az útszakaszon azóta, hogy leégett az a… motel.
– Egészen véletlenül tudom uram – az őrmester válasza óvatos volt, mintha csak csapdát sejtett volna a kérdés mögött.
– Na, akkor ki vele!
– Ő volt a tízedik uram.
– A tízedik? Biztos ebben?
– Igen, uram, biztos. Van ennek valami jelentősége?
A sheriff lezártnak tekintette a beszélgetést. Szó nélkül visszaszállt az autójába és már indított is. Az őrmester azonban nem hagyta annyiban és felettese után szólt.
– Gondolja, hogy lehet valami abban, amit ez a fickó mondott? Lesznek még többen is akik... – az őrmester elhagyta a mondat végét.
– Én nem hiszek a babonákban őrmester – mondta a sheriff, és fürkésző tekintettel a szélvédőn át felnézett az égre.
Kevély napkorong lángolt odafönt, kifehérítve maga körül a horizontok közé feszített fakókék égboltot. Egyetlen felhő sem volt olyan konok, hogy most próbáljon napfényt lopni a wyomingi aszott talajtól.
– Mindenesetre nagyon remélem, hogy senki sem jár majd erre, ha legközelebb elered az eső. – szólt még ki a sheriff az autójából, majd kollégáit hátrahagyva szürke porfelhőbe burkolózva elviharzott kelet felé.

Előző részek
3994
A kopácsolás egyre hangosabban dübörgött. Éreztem, hogy a meztelen talpam alatt rázkódott a padló, és láttam, hogy a beépített szekrény ajtaja minden egyes dörrenésnél megremegett. Egyre inkább úgy éreztem, hogy a zaj forrása nem a szomszéd szobában volt. Mintha egyenesen a szekrényemből jött volna a különös és egyre hangosodó lárma. Lassan a szekrényhez léptem és megfogtam a kilincset. A markomban éreztem, ahogy mindegyik kalapácsütésnél meg-megremegett a szekrény. Óvatosan kinyitottam...
3606
A műszerfal elsötétült és a fényszórók is kialudtak. Még néhányszor döccent az öreg Ford, majd a motorja végleg leállt. Hangtalan gurultam tovább, majd az út szélére kormányoztam az autót, és lassan megálltam.
– Az ördögbe! – dühöngtem.
Ennél rosszabbkor nem is makacsolhatta volna meg magát ez a vén csataló. Próbáltam újraindítani, de az önindító rekedt köszörülésén kívül semmilyen életjel nem hallatszódott a motortérből. Vártam egy keveset, majd ismét megpróbáltam beindítani...
Hasonló történetek
6608
Fejük egyre közelebb került egymáshoz. Az angyal név szerint Cerbeusz kezét Zita arcára tette és megcsókolta a lányt. Csókjuk tiszta volt, fölemelő és szenvedélyes. Érezni lehetett benne a szerelmet. Gyengéden csókolták egymást...
5458
Nem kellett volna mondanom, mert ekkor rátapadt a nyakamra, és belémvágott valami éleset, ami a szájában lehetett... megint kérdezni akartam, hogy mit művel, de nem jöttek ki szavak a számon...
Hozzászólások
További hozzászólások »
stevler ·
Köszönöm mindenkinek, aki elolvasta a sorozatot és megtisztelt a véleményével! Valóban, a sejtelmesnek szánt befejezéssel kissé túllőttem a célon (vagy épp el sem hordott odáig a puskám, ez nézőpont kérdése). Reméltem, hogy a megválaszolatlan kérdés, a nyitva hagyott kiskapu (Vajon ki lesz a következő?) feszít még a húron.
Tévedtem. Tanulságos volt.
Azért örülök, hogy olvastatok. Remélem, így lesz ez máskor is.

D.S. ·
Tetszett a befejezés is! Jövök máskor is.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: