Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
laci78: huhh, igekötők rossz használat...
2024-09-26 16:00
Éva596: Kedves kivancsigi13! Nagyon...
2024-09-25 13:23
kivancsigi13: Ma jó napom van. Nem rég olvas...
2024-09-24 22:53
91esfiu: Egész jó kis sorozat, szépen f...
2024-09-24 21:08
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Új pogányok!

Sikító tavak, mely barlangok,
Csengő magyar dallamok.
Távoli múltból, üzenni akaró
Sírok, kriptákban csontok.

Történelem, s kegyetlen múlt,
Újra szól, ki ezer éve elhunyt!
S őseink hamvába ír: a rozsdás
Hegyű magyar nyíl.

Temetőkben hagyott, ősi szokások
Levelét intézi hozzátok.
TI, kik pogányok lettetek újra,
Hallgassátok az intő szóra!

A meghalt magyar nóta,
Halljátok, élni akar újra,
Hogy el ne feledtesse azt,
Ki érte vérét adta.

Békésen hunja le majd szemét,
Ki szívében viselte a korona keresztjét,
S vállán érzi pihenni,
Szent István jobb kezét.
Hasonló versek
3061
Ha van lelked a szakításhoz,
ha van erőd a feledéshez:
szakíts, feledj!

2392
Ha a csalódás tövise szúrta meg a szívedet,
Ha mindenki megtagad,ki egykor szeretett,
Ha fénylő csillag már nem ragyog,valaki feledni nem fog,
S az a valaki Én vagyok!
Hozzászólások
Mellesleg ·
Mellesleg mi a véleményetek erről a versről?

turulmadár ·
Szia!

Ez nagyon-nagyon...Nem találok rá szavakat! S új pogányként őseim régi hagyományát követve nem is akarok keresni, csak örülök, hogy megírtad, és örülök, hogy olvashattam!
Köszönöm neked, Égi áldás ez a vers, szívbe markoló csoda! Egy érzés, miről regélni nem kell, édes vérünk hordozza e csodát! Ne hagyd abba az írást, adj még nagyon sok ilyen verset e nemzetnek, szükség van az olyan emberekre, mint amilyen te is vagy!!!
turulmadár ·
Látod az írott szónak ez a hátránya, nem ténylegesen azt közvetíti, amit gondolsz, csak egy részét! Én nem azt vallom, hogy csak az a magyar, aki pogány, én azt vallom az a magyar, aki magyarként él.

Ha egy uszodába bemész és ott ülsz minden nap órákat, attól te még nem vagy úszó! Ez a helyzet az állampolgársággal is, attól, hogy valaki ide születik, magyar állampolgár, de nem feltétlen magyar! Aztán, ha a kicsi uszoda vizébe bemerészkedik, tök mindegy hogy úszik, mell, pillangó, béka, hát vagy gyors, akár kutyába, már nevezhető úszónak! Ez a helyzet a magyarsággal is! Tök mindegy, hogy keresztény ateista, vagy pogány, ha a nemzetben hisz és a nemzethez kapcsolódó hagyományok erejében, a hitvallása magyar. Nem az számít, milyen országot képzel, hanem az, hogy tesz azért a nemzetért, tesz azért a hazáért! Én nem azt mondom, hogy magyarnak lenni vallás kérdése! Magyar a magyarság hitvallás!

Az anyósod jó magyar lehet, hiszen a nemzetet és a hazát akarja építeni, elhivatott! Nagyapád is hitt abban, hogy érdemes tenni, érdemes becsülettel gyarapítani ezt a nemzetet, ezt a hazát, tehát magyar volt, mert hitt abban, hogy van értelme csinálni...

Nem tudom érted-e mire akarok kilyukadni? Nem vallásos hit szerint szelektáklódik ki magyar, ki nem, hanem a nemzetbe és a hazába vetett hit okán! Tök mindegy mi a vallása, magyar az, ki hisz a magyar ügyben és harcol érte! Lásd Bem apó, lásd Petőfi...nagy magyarokként emlékezünk rájuk...mert azok is voltak származástól és vallástól függetlenül, mert magyar hitvallású emberek voltak! És ettől váltak magyarrá, nem attól, hogy ideköltöztek!

A zsidóságról meg meg van a véleményem, nem a hitük miatt, hanem amit a világgal és más nemzetekkel művelnek!

A területi felvetésed nem értem...az itthoniak miért nem vehetnek részt a nemzetzépítésben? A határon túli magyarokról meg az a véleményem, hogy nekik nem kell nemzetépítésről beszélni, nagyon nagy százalékuk magyarabb, mint idahaza bárki...
A többi más nemzettel mindaddig nincs problémám, amég nem a mi történelmünk és identitásunk rovására akarják saját nemzetüket építgetni...Szíve joga minden nemzetnek, hogy erősödjön, egységesedjen, de nem úgy, hogy közben a másikat megfosztja ettől. A határon túli magyarjaink megpróbálják elrománosítani, szerbesíteni, szlovákosítani, stb...

Történelnmünket folyamatosan széthazudják, nemzeti emlékeink kisajátítják! Mi a tervem velük? Erősödjenek békében, de ne hazugsággal, lopással, ármánnyal! Adják meg azt ami jár nekünk, és ami a miénk! Ennyi. Nem hirdetek Nagymagyarországot, nem hirdetek háborút, csak annyit, hogy ami jár az jár! Azt ismerjék el és adják meg e nemzetnek! Ennyi a tervem!

Aztán hogy veled mi lesz, az rajtad múlik! Világ életben cinikus ember voltam/vagyok, azt nem tudom, de nem is akarom elítélni. Azt hogy igazán magyar vagy-e neked kell tudnod! Ha hiszel abba, hogy tenni akarsz ezért a nemzetért és büszke vagy mindarra ami magyar, szerintem nem kell hinned Istenbe, mert attól függetlenül is bátran magyarnak vallhatod magad! Mert abban hiszel, hogy magyarként létezni jó, tehát a hitvallásod magyar!

Én ezt így értem az összes versemben! Nem Istenhitről, hanem egy olyan hitről beszélek, mely az embert magyarrá teszi, s mely okán több ezer, tízezer, s talán milliók is igaz magyarként éltek-haltak e hazáért, e kultúráért attól függetlenül, ki fia-borja volt...
No0oB ·
Így máris jobban tetszik a dolog : )

Az állampolgárságos kérdés triviális, ezért nem is írtam rá semmit. Amire nem válaszolok, azt elfogadom, felesleesen ne szaporítsuk a szót : ) Perszehogy nem attól függ, hogy ki micsoda, hogy mi van egy papírra írva. Apám ennek alapján kő ateistaként keresztény lenne, vicc. Többek között ezért is volt butaság a kettős állampolgárságos népszavazás.

A zsidókról írd csak nyugodtan, amit gondolsz.

A szomszédainkkal való viszonyt nem teljesen értem. Mi az ami jár nekünk?

Tehát magyarnak lenni nem vallás, hanem vállalás kérdése. Ezek szerint egy bantu néger a te identitásoddal magyar?
turulmadár ·
Azért nem ilyen egyszerű a dolog, egy bantu négerrel, de igen ős is lehet igaz magyar!

Mondottam szerintem magyar az, ki elfogadja haggyományaink, hisz a magyar értékerkben-kultúrában és becsülettel küzd is értük, tesz is értük. Ha minden kritériumnak megfelel ez a bantu néger, akkor igen, nevezhetjük magyarnak, ahogy néhány cigány is magyarként él, és annak is vallja magát, és viselkedésével, ahogy írtad vállalásaival is magyar, pedig bőrszíne nem fehér!

Szomszédainkkal kapcsolatban az jár nekünk, hogy a magyar történelmi emlékeink múltját ne másítsák meg, ne hazudják szét történelmünk vagy például egy Kossuth-ot, vagy egy Anrássy családot ne szlováknak állítsák be az oktatásban, egy Mátyásról ne azt tanítsák, hogy román volt...
Úgy adják vissza a történelmet, ahogy volt és ne hazudják, ferdítsék el. Ami a milyénk, az ne sajátítsák ki! Magyar történelmi eseményeket, igaz magyar hősöket és cselekedeteiket! Olyan nagy kérés ez szerinted??? Erősödjön a fenét érdekli, de ne úgy igazolja történelmi létét, hogy a miénket ellopja és megmásítja. Mert ha nekik joguk van a sajátjukhoz, nekünk meg a miénkhez.

Ez olyan, mintha azt kezdenénk el tanítani például, hogy trianonig felvidéken egyetlen szlovák sem lakott, őket és a csehek telepítették be trianon után...Szerinted nem dühítené őket??? Velünk mégis ezt teszik...És az dühít, hogy ezt ez a nemzet hagyja is!!! Nem kérek többet csak ami jár nekünk: a mi múltunk, a mi sikereink és büszkeségeink a miénk legyen! Ne lehessen kölcsönvenni bérbeadni...

Mert úgye nem csak határokon belül vannak olyan történelmi emlékeink épületeink, melyre méltán lehetnénk büszkék, ha nem építették volna be az oly ősi időkre nyúló szlovák román, vagy egyéb történelembe... Nekem ennyi fáj, nem több. Nem vágyom a reviziót, retorziót...csak ennyit!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: