Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
laci78: huhh, igekötők rossz használat...
2024-09-26 16:00
Éva596: Kedves kivancsigi13! Nagyon...
2024-09-25 13:23
kivancsigi13: Ma jó napom van. Nem rég olvas...
2024-09-24 22:53
91esfiu: Egész jó kis sorozat, szépen f...
2024-09-24 21:08
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Szemfényvesztők - 1

1.
A csodálatosan szép arcú harminchat éves primadonna, a vidéki nagyváros vezető színésznője idegesen fészkelődik a főorvosi szoba puha, öblös sky foteljában. Szemben vele, a hatalmas íróasztal mögött ritkuló hajú, ősz halántékú intézetvezető főorvos feszeleg. Idegességét levezetendő a leletekkel babrál.

– Kedves Rita, már megengedi, hogy ne a művésznevén szólítsam, elvégre most hivatalos a beszélgetésünk – mondja szigorral, zord tekintettel. A színésznő, félénken megszólal.
– Csak nincs valami baj, Főorvos úr? Hiszen két hónapja, hogy elhagytam az intézetet, és negatív volt minden leletem.
– Hát kedvesem, mint a szólás is mondja, a műtét sikerült, csak éppen a beteggel történt közben egy kis malőr. – mondta sejtelmesen.
– De, hát nem illik rám a mondás: nem haltam meg! Élek. – suttogta Rita, rosszat sejtve.
– Csak nem valami szövődmény?
– Én tudom, hogy ön elég erős a sorscsapások elviseléséhez.

– Legyünk túl rajta főorvos úr, ígérem, nem fogok elájulni, nem hisztériázom, bármit közöljön is! Hiszen úgy tekintek önre, mint életem megmentőjére, második szülőanyámra. A halálból hozott vissza. És ezt nem győzöm elégszer megköszönni Önnek.
– Hát bizony, egy méhen kívüli terhességet a huszonnegyedik órában megműteni, isteni segítség nélkül lehetetlen.
– Nos, ki vele, mi a probléma? Állok elébe!
– Nézze Rita, tudja, hogy rengeteg vért kapott. S azt is tudja, hogy Önnek egy ritka: RH negatív vércsoportja van. Az egész vérét le kellett cserélnünk, és a cseréhez konzervvért is használtunk.

– És, mi történt? – kérdezte kikerekedett szemekkel Rita, rosszat sejtve.
– Csak annyi történt művésznő, hogy az egyik konzerv fertőzött volt, s ez most az Ön kontrollján derült ki... Ön AIDS HIV-vírussal fertőződött.
– Neheem! Ez nem igaz! – sikoltott fel Rita és kétségbeesésében éles körmeit a tenyere húsába vágta.
– Ezt nem hiszem el! Főorvos úr, nem lehet, hogy rossz volt a vizsgálat, tévedtek?
– Sajnos, művésznő az önnek adott konzervből eltett vérmintát is megvizsgálva, megtaláltuk benne a vírust.
– Úristen, ez, ez... Őrület! Pont én! Miért pont én? S miért nem lehetett a vért megvizsgálni mielőtt beadták? Miért?

– Nézze, mulasztás nem történt. Lepecsételt külföldről származó konzervvért adtunk, amit elvileg megvizsgáltak. Életveszély azonnali elhárítása esetében ez így szokás. Ha nincs friss vér kéznél, akkor konzervvért adunk a páciensnek. Vagy az élete volt a tét, vagy pedig, hogy vizsgálat nélkül adjuk a vérátömlesztést, és fennáll ugyan a fertőzés veszélye, de életben marad. Élet és halál között kellett választanunk, s mi ezt a második megoldást választottuk.

—Istenem, Istenem! – tapasztotta Rita gyönyörű arcát két tenyerébe.
– Hogy életre hozzanak, megfertőztek egy gyilkos kórral? Ez borzasztó! Inkább hagytak volna meghalni szépségem teljében! Mit gondol, főorvos úr, van remény az életben maradásomra? Hány évet élhetek még ezek után?
– Nézze művésznő, mi átadjuk Önt a László Kórháznak. Ott foglalkoznak a fertőző betegekkel, s van egy AIDS-terápiás szekció. Ott lesz a kartonja, ott folyik a nyomkövetés.
– Mit követnek?
– Nyomon követjük a betegség stádiumait, lefolyását...

– Meddig, a halálig?! Hát ennyit tudnak nyújtani? – sikoltotta Rita, és felugrott. A nyitott ablakhoz rohant, hogy kivesse magát a mélybe. Lenézve a mélybe elborzadt. Lelki szemei előtt elfutott élete filmje, látta magát sikerei csúcsán, s visszahőkölve a fotelhoz kullogott. Belekuporodott, cigarettát vett elő, s remegő kezekkel rágyújtott.
– Főorvos úr, mondja meg őszintén, gyógyult már meg valaki ebből a gyilkos kórból?
– Sajnos, nem. Nézze azt tudni, kell, hogy a betegség lefolyása kinél gyorsabb, kinél lassabb, de a végeredmény az immunrendszer leépülése, összeomlása.

– Ha friss a fertőzés, mennyi lehet még hátra?
– Ha a különböző gyulladás-gátló antibiotikumokkal, citosztatikumokkal és egyéb immunerősítőkkel ellátjuk, s ha nem megy emberek közé, nem éri baktériumokkal fertőzött levegő, akkor a túlélés több év.
– De főorvos úr, inkubátorban éljek, a világtól és a közönségtől elzárva, mint a Michael Jakson, üvegkabinban? Ezt a sorsot szánja nekem az orvostudomány?
– Ez a túlélés ára – mondta a főorvos szenvtelenül.
– Ez gyilkosság! Főorvos úr, ha egy színésznő nem léphet fel, nem fürdetheti meg az arcát nap, mint nap a rivaldafényben, lelkét a közönség szeretetében, ha nem épülhet a tapsok zúgásában, akkor az ember halott.

– Ugyan, Ritácska, ne keseredjen el, az élet szép, és ott van a családja, a gyönyörű két gyermeke, sőt a kis Kamilla hamarosan debütál. Őbenne él tovább a művészete!
– Főorvos úr, ön nem érti a művész lelkét! A világot jelentő deszkák nélkül én halott vagyok. AIDS nélkül is belehalnék a mellőzésbe, de, hogy én önként lemondjak a közönségről, soha: érti; soha! – sikoltotta Rita kétségbeesetten.
– Nyugodjék meg! – nyújtotta neki a teli vizespoharat, melybe észrevétlen egy erős nyugtatót pottyantott. Rita reszkető szájjal itta a vizet. Pár perc múlva kezdett hatni a nyugtató. Nyugodtabban folytatta.
– Szóval nincs remény?
– Olyan értelemben, hogy teljesen meggyógyuljon, megmondom Önnek őszintén, hogy nincs.


– Akkor a régi barátságunkra való tekintettel ígérje meg, ha itt az ideje, segít nekem a szép halál elnyerésében!
– Na, de Ritácska, csak nem gondolja, hogy asszisztálok ehhez? Ez etikai vétség! Halálba segíteni? Nem lehet, ezt tiltja a törvény! – mondta dr. Pemete, a nagyhatalmú tiszti főorvos. Mert, hogy nem akárki előtt játszódott le az esemény. A főorvos heti egy napot megtartott magának a kórházban a sebészeten, s a többi napon végezte a városi tiszti főorvosi teendőket.

– De főorvos úr, a régi barátságunkra, nem tudna egyszer, csak egyetlen egyszer kivételt tenni?
– Nem lehet. Bármennyire is fáj, nem tehetem – tárta szét karjait tehetetlenül Pemete.
– És elnézné, hogy romlok, aszok, száradok el elevenen, matracsírba taszítana, amikor tudja, hogy nincs remény?
– Sajnálom. Nem segíthetek.

– De, ha nem tud segíteni az élethez, segítsen tisztességesen meghalni! Oly sok, amit kérek? Gondoljon arra, mennyi élményt adtam a tizenöt évi játékommal. Mennyi örömet szereztem Önnek és a városnak! Segítsen! Nem azonnal, nem most kérem, majd később, ha már nincs remény, és amikor még ép a testem kívülről, nem borítanak gennyes tumorok, nem hullik ki a hajam, a fogaim. Szépen akarok elmenni, ugye megért? Segítsen! Kérem! – zokogta Rita, de a főorvost nem tudta meghatni. Kezébe adta a zárójelentéseket, és a beutalót a László Kórházba. Még zsebre gyűrte a hálapénzt, majd kitessékelte a még mindig zokogó színésznőt.

2.

Rita elhatározta, hogy mivel a műtét miatt nem folytat újra nemi életet férjével, nincs fertőzésveszély, egyelőre nem közli vele a szomorú hírt. Úgy döntött, hogy megpróbálkozik a város előkelő Mérges Kígyó nevezetű szállodájában hetek óta rendelő energiaadó parafenoménnal: Balambérral. Ha ő nem tud segíteni, akkor mindenáron mérget kell szereznie. Balambér egy egész lakosztályt bérelt a szállodában, ahol egy szoba, rendelőnek, vizsgálónak volt berendezve. Itt fogadta Ritát.

A kis kecskeszakállat viselő, alacsony, ötven év körüli korpulens emberke, szúrós tekintettel vizsgálgatta a hatalmas bőrfotel mélyén a kis szürke egérként kucorgó művésznőt. Ilyen az élet. Most itt kucorog ez előtt a kis semmi emberke előtt, aki ha kazal rózsával borítaná el lábait, ha a lelkét öntené elébe, akkor sem méltatna kegyeire. S most ettől függ az élete.Félve szólalt meg.

– Mester, Önben van minden reményem. Ha valaki, akkor csakis Ön tud rajtam segíteni. Annyi csodát mesélnek az Ön hatalmas tudásáról. Kérem, ha Istent ismer, segítsen rajtam! – mondja, s remegő kezekkel kotorja elő a leleteit. Balambér nem segít, nem siet átvenni, megvárja, míg a másik feláll, kikászálódik a hatalmas bőrfotelből, és eléje járul. Nagy kegyesen átveszi a papírokat, helyet mutat. Rita leül. Balambér átfutja a leleteket, majd elmélázva az asztallapra hullatja őket. Lelki szemei előtt a gyönyörű nő pillanatok alatt változik kopasz, szürke bőrben lötyögő csontvázzá! Vízióját Rita könyörgő hangja szakította meg.

– Segítsen, az Isten áldja meg, segítsen! – rebegi Rita. Balambér ránéz, majd megszólal.
– Amint látom, Ön az orvosok áldozata, akárhogy is szépítik a dolgot.
– Sajnos életmentő műtét közben történt a malőr, ezt mondják, s ezzel lerázták magukról a felelősséget, mint kutya a vizet – rebegi csüggedten Rita.
– Megértem Önt, asszonyom: sőt együtt érzek Önnel, de Ön most a lehetetlent kívánja tőlem. Mégpedig azt, hogy hozzam helyre az orvosok által lelkiismeretlenül elkövetett vétséget. Azaz, korrigáljam az orvosi műhibát?

– Megérdemelnék, hogy bepereljem őket, mester, de mit érek vele? Az egészségemet nem tudják garantálni! Attól még nem maradok életben, ha megbírságolják őket!
– Asszonyom, együtt érzek Önnel. Mit óhajt tőlem?
– Mester, bármi az ára, adja vissza azt, amit elvettek tőlem az orvosok: az egészségemet!
– Túl sokat kér.
– Mester, segítsen! Tudom, hogy hatalma van a test és lélek felett! Ne hagyjon elevenen elrothadni! Nem teheti meg, hogy bénán álljon maga is! Ha már az orvostársadalom ezt a rút halált szánta nekem, az eleven elrothadást, ha így elfuseráltak: korrigálja ki ezt a kis műhibát! Kérem, nagyon kérem!

– Asszonyom, úgy beszél az Önt megtámadó halálos kórról, mintha a varrónőjét kérlelné, hogy a konfekcióruháján javítsa ki az állami ipar által elrontott hibát! Mi vagyok én: foltozóvarga?
– Hallgasson meg, mester! Hát olyan sokat kérek én? – kulcsolta Rita imára kezeit. Balambér zordan válaszolt:
– Nem kér sokat, csak annyit, hogy adjam vissza az életét. Igazán bagatell! khööm... hümm.
– Mester, ha Ön lemond rólam, akkor altasson el örökre! Hadd haljak meg szépségem teljében.

– Nem, ölni nem vagyok hajlandó.
– Akkor mentsen meg az életnek!
– Megpróbálom – mondta Balambér s intett, hogy álljon fel. Rita felállt, tétova léptekkel a szoba közepére tartott, Balambér megállította, mögéje került, s két tenyerét halántékához közelítve jó tíz percen át adta az energiát.
Majd tenyerei élét a művésznő oldalvonalán végighúzva, lassú mozdulatokkal befoltozta az auráját. Rita euforikus állapotba került. A rítus végeztével Balambér a fotelhoz vezette, s leültette. Pohár vizet hozott asszisztense. Letette elé. Balambér összpontosított, majd kezeivel mágikus mozgásokat tett a pohár fölött: megreikizte a vizet. Az asszisztens Rita kezébe adta a vizet, s felkérte, hogy lassú kortyokban igya ki a pohár tartalmát.

– Van remény, mester? – kérdezte remegve az átéltek hatása alatt.
– Meggyógyulok, ugye meggyógyulok?
– A teljes gyógyuláshoz 10 héten át kell hetente egyszer adnom az energiatöltést... és plusz 100 szem biokondicionáló tablettát. Ez a tabletta teljesen regenerálja az immunrendszerét. Az energia pedig erősíti a T-limfociták ellenálló-képességét a gyilkos vírussal szemben.
– És a tablettából, abból is kapok? Mikor, most?
– A tabletta kísérlet alatt van, abból nem adhatok. Ha kitudódik, becsuknak érte!
Rita kétségbeesetten ugrott fel, rávetette magát Balambérre, csókolta a kezét, térdét, lábait, úgy könyörgött.

– Felajánlom cserébe a testemet, a lelkemet, mindenemet! Csak segítsen. Adjon nekem abból a pirulákból! Hosszabbítsa meg az életemet!
– Tudom, ismerem ezt – hárította el a szóözönt Balambér, igyekezve lefejteni magáról a művésznőt, de az feltépve blúzát kőkemény mellét a kecskeszakállas lila, húsos ajka közé próbálta erőltetni. Balambér elképedésében tátogott, s a gyönyörű rózsaszín bimbóudvarral körülvett mellbimbó ajkai közé szorult. Undorodva, mintegy fuldokolva köpte ki a csecset lila ajkai közül. Összeborzolt felálló sörényét igazgatva hörögte:– kérem, türtőztesse magát!

De Rita nem adta egykönnyen fel. Így sikoltozott ruháját ledobva:
– Én a testemet adom neked, ilyen gyönyörű nőt csak a moziban látsz! Gyógyíts meg cserében, te energiahuszár! Adjad azt az energiát még, még, még: nem elég! – sikkantotta, s letépve kis bikini bugyiját, szépséges szemérmét tárta ki a tátogó, szemeit riadtan eltakaró mesternek. Látva, hogy Balambér nem reagál a bájaira, kétségbeesetten rikoltozni kezdett, mint egy sértett páva:
– Nem kellek neked? Egy ilyen gyönyörű nő? Nem is vagy te férfi, töketlen energiahuszár! Vagy más kell? A lelkemet kéred, mint egy új Mefisztó a gyógyulásért cserébe. Szólj, s tiéd a lelkem is!

Balambér csak ingatta a fejét. Rita kifordult szemekkel meredt rá.
– Pénz kell? Megkapod. Hány millió az életem ára? Szólj, s a lábaid elé rakom a város aranyát!
– Semmit nem fogadok el Öntől. Öltözzék fel kedvesem! Más az ízlésem. – Rita elképedve mered rá, s riadtan kapkodta magára ruháit.
– Bocsánat mester, hogy kissé elragadtattam magamat, de magam sem tudom miért, pánikhangulat tört rám.
– Semmi gond. Azért még segítek magán.
– Mi az ára?
– a fiadat kérem cserébe az életedért!

– Meheester... Ön buzi?
– Igen, ha nem vette volna észre. Fiatal fiúkból merítem az energiámat. Valamit valamiért. Gondolkozzék kedvesem, az élete a tét!
– De, mester, egy anyától ilyet kérni! Ez lehetetlen! Nem kívánhatja, hogy pederasztának kínáljam fel a fiamat..., hogy az én kis kukurúkámmal egy vénember fajtalankodjék... Nem, ezt nem kérheti!

– Tíz napod van a gondolkodásra. Ez alatt az idő alatt beszélj a lelkiismereteddel és a fiacskáddal. Küldd el hozzám a gyógyszerért. Várom. És 10 nap múlva téged is várlak egy újabb energiaadásra. Viszontlátásra, kedves – bocsátotta el Ritát negédes mosollyal Rita úgy ugrott fel a fotelból, mint akit kígyó csípett meg. Arca égett, összekapkodta iratait, begyűrte a kézitáskájába, a hóna alá csapva elviharzott. Még az ajtóból visszakiabált.– a soha viszont-nemlátásra vén bakkecske!
Hasonló történetek
4059
De mi a célom… Magam sem tudom már, csak utazok, hogy eljussak egy olyan helyre, ami nem létezik. Nem létezhet, míg az ember, az egész emberi faj fel nem épül ebből a hihetetlen szellemi leépülésből, amin most keresztül megy…
Utazok…
7431
Fél évig volt az elvonón. Zsolt minden nap meglátogatta. Először csak szakmailag karolta fel, de aztán, ahogy Andrea szépsége, és nyugalma kezdett visszatérni, úgy szerettek egymásba. Mikorra a lányt gyógyultnak nyilvánították, tudták, hogy össze fognak költözni. Andrea vissza sem ment a régi lakásába...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Marokfegyver ·
Meglepett a végén a csere "tárgya".
Örülök, hogy újabb remek sorozat indulását kísérhetem figyelemmel!
bogumil ·
Tőlem nem is várhattál volna mást! Nagyon izgalmas lesz. :smiley:

yesandno ·
Pont 10 + 10 pont
bogumil ·
Köszi,de minden jó,ha a vége jó! Remélem,hogy a többi rész is tetszeni fog. :heart_eyes:

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: