Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
Gömec: Bocsánat, hogy itt szólalok fe...
2024-04-19 14:26
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Harry Potter és a Varázslók Háborúja 24.

24. fejezet
Hermione csókja

- Még is mit képzeltek, hogy ennyi időre eltűntök? – kiabálta Mrs Weasley. – Hogy voltatok képesek…?
Harry, Ron és Hermione a Prewett-ház nappalijában álltak és már vagy tíz perce hallgatták Ron anyukájának mérgelődését. Mikor megérkeztek, itt találták az ugyancsak aggódó Muriel nénit és Mr Weasleyt, a morgolódó Rémszem Mordont, a kanapén kuporgó Paulinát és az ikreket, akik nyakig havas kabátban és sálban álldogáltak jelezve, hogy csak percekkel korábban toppanhattak be.
- Mondtam már anya – magyarázkodott türelmetlenül Ron -, otthagytunk valamit a Black-házban és sürgősen el kellett mennünk érte.
Ezek voltak az első próbálkozásaik, hogy kimagyarázzák magukat. Miközben próbálták lenyugtatni a kedélyeket, Harry egy futó pillantást váltott Muriel nénivel, aki alig észrevehetően megrázta a fejét – ezzel adta tudtukra, hogy a főhadiszállás többi lakója nem tud az éjszakai kiruccanásról a minisztériumba.
Azonban Muriel néni szeme mást is elárult: az öregasszony szemmel láthatóan halálra aggódta magát a történtek miatt, valószínűleg a dementor-támadásról is tudott, s Harrynek úgy tűnt, mintha az elmúlt két nap alatt vészesen lefogyott volna.
- Ne hazudozzatok! – visított fel Mrs Weasley és közel volt hozzá, hogy lekeverjen egy pofont a fiának, sőt mindhármuknak. – Nagyon jól tudjuk, hogy nem abban a házban voltatok, mert elküldtem oda Alastort!
Ron tágra nyílt szemmel Hermionéra bámult segítség gyanánt, azonban most a lányt is cserbenhagyta a találékonysága.
- Hát… ööö… - Hermionénak csak ennyire futotta, s mikor Mrs Weasley majdnem ledöfte a tekintetével, teljesen elment a hangja.
Harry érkezése óta többször is végigpörgette magában a Piton lakásán eltöltött napok történéseit, hátha van valami kibúvó a Megszeghetetlen Eskü alól. Mivel ilyet sokadjára sem talált, az volt az ötlete, hogy egy régi, bevált indok megteszi.
- Az úgy volt – kezdte Harry, s most ő kapott a vörös hajú asszony elsöprő szigorából, amint felé fordult -, hogy megfájdult a sebhelyem…
Mr Weasley félig felemelkedett a székből, amin eddig ült a rá jellemző nyugalommal és a beszélgetés alatt is csak néhányszor szólalt meg, hogy próbálja csillapítani a kedélyeket. Most azonban felhagyott ezzel a törekvéssel és a többiekkel együtt feszülten figyelte Harryt.
- Ööö… tudjátok, olyan volt, mint néhány éve – hazudta Harry. – Most alva jártam és valahogy kimehettem a lakásból. Gondolom Voldemort akart így kicsalni… (Mrs Weasley ijedten sikkantott).
- É-én észrevettem, hogy Harry eltűnt – vette át a szót Ron. – és… és utána indultam… Felébresztettem Hermionét is…
- Aztán a magas tölgyfánál megtámadtak minket a dementorok – lendült bele Hermione, Harry pedig azért fohászkodott, hogy hallgatóságuk egyik tagja se alkalmazzon legilimenciát. Megint Muriel nénire sandított, aki semmi jelét nem adta, hogy közbe akarna szólni.
- Csak úgy tudtunk elmenekülni, hogy dehoppanáltunk, Harryvel együtt – folytatta Ron. – De a dementorok valamit bezavarhattak, mert ismeretlen helyen lyukadtunk ki, valami lerobbant faluban…
Mrs Weasley leült egy székre. Már nem nézett rájuk úgy, mintha újra ordítani akarna velük, de a magyarázat nem nyugtatta meg teljesen.
- És másfél napig tartott, mire visszajöttetek? Semmi üzenet…
Harry, Ron és Hermione összenéztek.
- Hát… igen – motyogta sután Ron.

Mr Weasley ingerült sóhajjal végigsimított kopaszodó fején, majd miután egy lemondó pillantást vetett Harryék felé, Mordonhoz fordult.
- Azt hittem, Tudodki nem juthat be ide semmilyen módon – ingatta a fejét.
- Én is azt hittem, Arthur – recsegte Mordon. – De Tudodki és Harry között olyan kapcsolat van, amit nem értek. Még Dumbledore sem ismerte teljesen a hatásait…
- Igen-igen… - motyogta Mr Weasley és egy sóhajjal hátradőlt a székében. – Azt hiszem, örülhetünk, hogy Ron észrevette Harry eltűnését – zárta le a témát a férfi és körbenézett a többieken. – Különben ki tudja mi történt volna…
Mrs Weasley durcásan bólintott - gyorsan túltette magát az ijedtségen és megdöbbenésen. Percy rosszallóan ingatta a fejét, utánozva Mordont, aki botjára támaszkodva vizslatta Harry arcát ép és mágikus szemével. Muriel néni csendben álldogált és a kezeit tördelte, mellette pedig Fred és George ácsorogtak zsebre tett kézzel, immár megszabadulva havas kabátjaiktól.
- Harry! – kiáltott fel újból Mrs Weasley, mikor a fiú hozzálátott, hogy lehámozza magáról a kabátot. – A kezed!
Harry lenézett a kezére és azon nyomban beugrott neki, hogy miről feledkezett meg – és azt is tudta, hogy ezt még nehezebb lesz kimagyaráznia, ha nem egyenesen lehetetlen.
- Meggyógyult a kezed! – sápítozott tovább Mrs Weasley, s a férje, valamint Muriel néni, Mordon és az ikrek is odagyűltek, hogy megnézzék, valóban jól látták-e. Harry próbálta elrejteni, de tudta, hogy ez teljesen felesleges. – Hogyan…?
- Nem… nem tudom. Reggel így ébredtem…
- Na peeersze! – hangzott fel Fred és George kórusa.
- Az ember nem gyógyul fel egyik napról a másikra egy elátkozott sebből – világosította fel Mr Weasley.
– Most már biztos, hogy elhallgatnak valamit – jegyezte meg Mordon a többiekhez fordulva, s mind szúrós szemeket meresztettek Harryre.
- Hagyjátok már – motyogta Ron és elhúzta Harryt a vizslató szemek gyűrűjéből. - Jobb dolgotok nincs, mint minket faggatni?
- Nincs! – csattant fel Mrs Weasley. – És válaszolj tisztelettel, fiatalember, mert nagyon megjárod – fenyegetőzött piros arccal.
Ron elszégyellte magát és lehajtott fejjel hátrébb lépett néhányat. Harry is kerülte a többiek tekintetét, Hermione pedig igyekezett minden figyelmét a derekát szorongató Paulina hajának cirógatására fordítani.
- Beszélnétek?!
Újabb hallgatás volt a válasz.
- Jól van! – szusszant dühösen Mrs Weasley. – Szobafogság! Mindhármótoknak! – mutatott egyenként Ronra, Hermionéra és Harryre. Még a többiek is meglepett arcot vágtak.
- Ha nem tartjátok tiszteletben, hogy mi itt a lelkünket kitesszük értetek, akkor ne várjatok több kedvességet! Irány a szobátokba!
Ron tátott szájjal nézett anyjára, Hermione pedig ijedten pislogott, mint akit szabályszegésen kaptak. Paulina olyan ijedten nézett a mérges Mrs Weasley-re, mintha ő is büntetésben lenne.
- Nem küldheted szobafogságba Harryt meg Hermionét… - replikázott Ron, mikor visszanyerte lélekjelenlétét.
- De még mennyire, hogy küldhetem! – dörrent rá Mrs Weasley. – Nálunk laknak, én felelek értük! Én és Arthur és Muriel! Úgyhogy irány a szobátokba és ott is maradtok, amíg nem gondolkoztok el a hazudozáson!

A hármas még pár pillanatig dermedten állt a szigorú asszony előtt, aztán, mivel egyetlen jelenlévő sem akarta jobb belátásra bírni Mrs Weasleyt – sőt, úgy tűnt, egyenesen egyet értenek vele -, Harry idegesen fújtatott egyet, majd átvágta magát a Mr Weasley, Percy és Mordon alkotta sorfalon és feltrappolt az emeletre. Hermione és Ron kénytelen-kelletlen követték őt az emeleti hálóba.
- Ezt nem hiszem el! – siránkozott Ron. – Szobafogság?! Tizenhét évesek vagyunk…!
- Tizennyolc – dörmögte Hermione csak úgy magának. Szemmel láthatóan ő is mélységes szégyennek érezte a büntetést.
- Muriel néni legalább mondhatott volna valamit! – folytatta Ron és most ő csinált úgy, mint korábban Harry és Piton. Fel-alá járkált a szobában idegességében. – Ő szólt az éjszaka közepén, hogy menjünk vele!
Harry némán bámult kifelé a ködös tájra. Nem volt kedve bekapcsolódni a beszélgetésbe.
- Ne hibáztasd őt, Ron – csendült Hermione lemondó hangja. – Tudod, hogy milyen hatással volt rá az a hely. Nem várhatod el tőle, hogy most egy csapásra mindenkinek elmondja. Különben is… édesanyád néhány nap múlva biztos lenyugszik.
- Te nem ismered úgy anyát, Hermione! – fortyant fel Ron. – Képes és bezárva tart minket a háború végéig! – (kezével a fejére csapott) – Hogy fogunk egyáltalán kimenni, ha Piton hív minket?
- Csendesebben! – rótta meg a lány, s nem ok nélkül.
Kopogtattak az ajtón.
- Szabad – szólt ki Hermione, mire az ajtó kinyílt és belépett Fred és George.
Harry kimerült sóhajjal lehuppant az ágyra.
- Mit akartok? – kérdezte fáradtan Harry.
- Az igazat – vágták rá az ikrek. – Muriel néni elmondta, hogy a minisztériumba vitt titeket éjszaka. Onnan tűntetek el.
Harry, Ron és Hermione összenéztek.
- Elmondta? – vonta fel a szemöldökét a lány. – És a többieknek mért nem mondta el?
- Nem tudjuk – válaszolta Fred. – Igazából azt se tudjuk, mit kerestetek a minisztériumban, de titeket ismerve biztos megvolt rá az okotok.
- Muriel nénit az aggasztja – vette át a szót George -, hogy mielőtt eltűntetek volna a zsupszkulccsal, Harry azt kiáltotta, hogy…
- Dementorok – fejezte be helyette Harry. – Igen, így volt.
Fred és George szinkronban zsebre dugott kézzel a falnak dőltek. Ron idegesen gyűrögette a kék sötétítőfüggöny szélét.
- Ééés…? – kérdezte Fred további magyarázatot várva.
- Nem volt elég egyértelmű a nappaliban? – morogta Hermione. – Nem mondhatunk semmit, bármit is szeretnénk!
- Nézd Hermione… - kezdte George, mintha meg se hallotta volna a lány szavait. – Mi nem szoktuk beleütni az orrunkat a dolgaitokba, mert tudjuk, hogy abból jó nem sül ki. Most se tennénk, de tudod…
- …ha Muriel néni halálsápadtan felzörget minket kora hajnalban azzal, hogy szőrén-szálán eltűntetek egy manipulált zsupszkulccsal, akkor az már minket is idegesít egy ici-picit – fejezte be az ikertestvére, a mutató és hüvelykujját összetartva, hogy kifejezze, mennyire.
Ron elengedte a függönyt, amitől az kilengett, hol beengedve a kinti bágyadt napfényt, hosszú csíkban megvilágítva a szobát, hol kékes árnyékba borítva mindent.
- Honnan tudta, hogy manipulálva volt a zsupszkulcs? – kérdezte Harry, bár a válasz nem érdekelte igazán. Próbálta elodázni a válaszadás pillanatát, hogy kigondoljon valamit.
- Leellenőrizte a minisztériumban – felelte félvállról George. – De most nem ez számít. Hogyan menekültetek meg a dementorok elől?

Pár másodperces szünet következett a beszélgetésben. Aztán Ron közelebb ment testvéreihez, mintha suttogni akarna, helyette azonban kifejezetten ingerülten válaszolt, amit Harry cseppet sem tartott helyén valónak.
- Semmi – közöd - hozzá!
- Annyi közöm azért van hozzá, hogy tudjam merre járkál az öcsém! – morogta George.
- Nem, nincsen…
- Dehogynem, ha az öcsém olyan béna, hogy egy fojtogató talártól se tudja megvédeni magát…!
- Hagyjátok abba a veszekedést! – kelt ki magából Hermione.
Frednek a torkára forrt a szó, George-zsal és Ronnal együtt Hermionéra néztek, aki egészen kipirosodott.
- Tizenhét évig cseppet se törődtetek Ronnal – mutatott vádlón az ikrekre. – Ne akarjatok most úgy tenni, mintha gondoskodó testvérek lennétek! A felét se értitek annak, hogy mi folyik itt, úgyhogy ne kérdezősködjetek!
- Hermione, mi csak… - emelte fel védekezőleg a karját George, de a lány nem hagyta befejezni a mondatot.
- És ez vonatkozik édesanyátokra is. Ha nagyon kíváncsiskodik, kérdezze inkább Mordont vagy édesapátokat… Majd ők megmondják, mihez van közötök és mihez nem!
Fred hitetlenkedve csóválta a fejét.
- Pont, mint anya… tisztára…
Hermione megvonta a vállát, de még zihált a kiabálástól. Ron tátott szájjal nézett rá.
- Sajnáljuk… - kért bocsánatot George. – Tényleg… tudjuk, hogy nem véletlenül csináljátok ezt… csak…
- Csak nem akarunk egy olyan fiaskót, mint Pojáca Percyvel – magyarázkodott Fred. – Ha történik veletek valami…
- Nem vagyunk mi olyan felelőtlenek, Hermione. Aggódunk értetek… Tényleg – tette hozzá George Hermione fejcsóválását félreértve.
Egy percig egyikük sem szólt egy szót sem.

Harry nem volt meglepődve Hermione kiabálásán, annál jobban azon, hogy Fred és George komolyan vették, amit mondott. Korábban már csak heccből se figyeltek arra, amit a lány mondott, mentek a saját fejük után, s mi tagadás, jól is tették, látva, milyen sikeresek lettek – gondolta Harry. De ez most egészen más helyzet és az ikrek is biztos észrevették. Most nem iskolai csínytevésről van szó… Bárcsak elmondhatná nekik – vagy még inkább a Főnix Rendjének, hogy mi történt!
Hermione időközben lehiggadt és mikor leült Harry mellé az ágyra, vetett egy megenyhült pillantást az ikrekre.
- Azért… azért eljöhetnétek valamikor a boltunkba – mosolygott Fred.
- Mármint, ha vége a büntinek – mondta a testvére hasonló erőltetett vidámsággal.
- Van egypár érdekes új találmányunk, amiknek hasznát vehetitek – komolyodott el hirtelen Fred.
Mielőtt bármelyikük válaszolhatott volna Fredék ajánlatára, kinyílt az ajtó és besettenkedett Paulina.
- Szia prücsök! – mosolygott kedvesen George.
A kislány szóra se méltatta, rögtön Hermionéhoz szaladt és elhelyezkedett az ölében.
- Hol voltatok eddig? – kérdezte cincogva és karjait Hermione nyaka köré vetette.
- Sok dolgunk volt, kicsim – válaszolta a lány. – De ne aggódj, már nem megyünk sehova – nyugtatgatta Paulinát.
Harry megcirógatta a kislány haját, Fred, George és Ron pedig csendben figyelték. Végül az ikrek megköszörülték a torkukat és az ajtóhoz léptek.
- Megmondjuk Muriel néninek, hogy ne faggasson titeket – mondta búcsúzás gyanánt Fred. – Anyával kapcsolatban nem ígérek semmit…
- Kösz – motyogta Harry, Ron és Hermione, az ikrek pedig távoztak.
- Tényleg büntetésben vagytok? – kérdezte Paulina vékonyka hangján.
Harry mosolyogva bólintott – nem akarta, hogy Paulinának olyan komolynak tűnjön a helyzet. A nappaliban lezajlott veszekedés épp elég volt.
- Én is voltam már szobafogságban – mesélte a kislány. – Miss Johnson egy teljes napra bezárt a padlásra, mikor Tommy Parker kukacokat talált a zabkásájában, pedig én nem is tettem bele… csak fenyegetőztem…

*

A szobafogság egy héttel később már véget is ért. Muriel néni közölte Harryékkel, hogy kiharcolta a még mindig paprikás kedvében levő Mrs Weasley-nél, hogy enyhítse a büntetést. Így Harryék már csak a házon kívül nem tehették ki a lábukat.
- Elmondtad nekik, hol voltunk? – kérdezte halkan Ron Muriel nénitől, mikor a hírt hozta a büntetés-enyhítésről.
Muriel néni megcsóválta a fejét.
- Nem mondtam semmit, csak Frednek és George-nak – válaszolta a néni. – Ez a mi dolgunk, nem igaz, gyerekek? – mosolygott derűsen, de az arcán még mindig látszódott az idegeskedés nyoma, amit eltűnésük óráiban élhetett át.
Harry gyanította, hogy az öregasszony azóta nem idegeskedett ennyit, mióta kilépett a minisztériumból és lezárta élete addigi szakaszát. És Harrynek megint rá kellett döbbennie, hogy aki csak a legcsekélyebb mértékben is belekeveredik az ő és Voldemort közti hosszú harcba, komoly árat kell fizetnie – bármelyik oldalon is áll. Muriel néni máris elvesztette őrizgetett emlékeinek, kincseinek egy részét Mundungus nem éppen áldásos tevékenysége miatt, Harry, Ron és Hermione pedig biztosan sok álmatlan éjszakát okoztak neki.
- Azért mondhattál volna valamit anyának, hogy megenyhüljön – neheztelt rá Ron.
- Mondtam is! – vágta rá a néni. – Elmondtam, hogy én is veletek voltam azon az éjszakán és elkergettem a dementorokat. Nem szeretek hazudni, de néha muszály… Mit gondolsz, Molly mért engedte el a további büntetést?
- Nagy segítség volt… egy hét szobafogság után – dörmögte Ron, de csak miután nagy-nagynénje elhagyta a hálószobát.
- Mindegy – legyintett Harry. – Úgyse tehetünk semmit, amíg Piton nem üzen.
- Igen – helyeselt Hermione. Az utóbbi néhány napban nem felejtette el puszta elővigyázatosságból többször is felemlegetni Piton figyelmeztetését, nehogy Harry valami meggondolatlanságot csináljon. – És persze az sem ártott, hogy mégegyszer átolvashattuk a hetedéves tankönyveket – tette hozzá csillogó szemmel.
Ron mordult egyet, de nem fűzött hozzá mást.
- Egyáltalán hogyan fog üzenni? – morfondírozott Harry, meg se hallva Hermione korábbi szavait. – A főhadiszállás helyét biztos ismeri… Már jóval az előtt berendezkedett itt a Rend, hogy Piton lelépett.
- Csak nehogy megint egy olyan szerelmes levelet küldjön – jegyezte meg Ron némi iróniával, Harry pedig egy félmosollyal válaszolt.
A következő napokra visszatért az unalmas, január eleji hangulat a Prewett-házba, ami azt jelentette, hogy Harryéknek egyetlen elfoglaltságuk a tanulás, a házimunka és a várakozás lett – leszámítva Hermionét, akinek más feladata is akadt:

Mint a kis Paulina fogadott mamája – aminek Ron nevezte el a kislány fölött anyáskodó Hermionét, és aminek az egyáltalán nem örült -, az ő feladata volt megtanítani a kislányt írni-olvasni. Mivel Paulinát Hermione jó szerével elrabolta a mugli törvények szerint (és mi tagadás, a varázsló törvények szerint is), előkészítő iskolába küldéséről szó sem lehetett.
- Nem is tudom… – súgta oda Harrynek egy alkalommal Ron, mikor Hermione az egyszerűbb mondatok leírását tanította Paulinának. – Hermione, mint tanító néni? Akkor már inkább McGalagony…
Harry visszafojtotta a röhögését. Ron sóhajtott egyet.
- Kár, hogy nem járhat iskolába – mondta. – Akkor néha elmehettünk volna érte – Hermione biztos megengedné. Tudod, kíváncsi lettem volna, hogyan tanulnak a mugli gyerekek.
- Hogy-hogy? – hökkent meg Harry. – Te nem jártál mugli iskolába?
Ron a fejét rázta.
- Anya tanított minket olvasni – magyarázta a vörös hajú fiú, miközben egy diós kiflit majszolt. – Az aranyvérű családoknál ez a szokás… Te talán el tudnál képzelni egy 6 éves Malfoyt a mugli iskolapadban?
Harry felnevetett a lehetetlen elképzelésre, mert rögtön megjelent előtte a szőke fiú kisiskolás-egyenruhában, fekete nadrágban, fehér ingben, kék nyakkendővel, amilyet Harry is viselt olyan régen, hogy azt hitte, egy másik életben történt. „Talán úgy is volt…” – gondolta.
A ritka alkalmakkor, mikor együtt voltak a főhadiszállás állandó lakói, mind tanulásra ösztönözték Harryéket, akiknek rendszeres tanító híján maguktól kellet boldogulni a Prewett-ház könyvtárában fellelhető varázskönyvekkel.
Muriel néni is erre bíztatta őket, s Harrynek nem kellett kétszer mondani: emlékeztette magát, hogy az Árnyék-mágia Nagykönyve még mindig arra vár szekrénye mélyén, hogy valaki elolvassa. Így hát január utolsó hétfőjének reggelén, mikor a házban rajta kívül csak Mrs Weasley, két barátja és a kis Paulina tartózkodott, felballagott a szobájába és előhalászta a könyvet.

Óvatosan forgatta ujjai közt a díszes nyomdaterméket, majd ledobta magát az ágyra. Ránézett a fali órára – még szűk két óra volt ebédidőig, azt kihasználhatja arra, hogy átolvassa az Árnyék-mágia nagykönyvét (vagy árnyékkönyvet, ahogy magában nevezte).
Az első néhány fejezet az idézések tulajdonságainak leírása volt, csoportokra szedve, hosszan tárgyalva a hatásukat, létrejöttüket… Harry számára ez a végtelennek tetsző szöveg több mint unalmas volt, ezért három teleírt oldal elolvasása után fellapozta a tartalomjegyzéket a különféle varázslatok után.

Idézett pajzsbűbájok: az leghatásosb védekezés az rontások ellen – 56. oldal

Segítség harcban, avagy hogyan idézzünk meg árnyakat szolgálásunkra? – 123. oldal

Patrónusok és sötét patrónusok – 187. oldal

Ezek nem pont a roxforti bűbájtan órák jellemző varázslatai… - gondolta Harry, azonban nem egy idézés igencsak felkeltette az érdeklődését.
Fellapozta a 123. oldalt a megidézhető teremtmények után, s végigpörgette az oldalakat. A könyv hosszú oldalakon át tárgyalt egy-egy idézést, de ez a fejezet konkrét varázsigét nem közölt, ami Harryt nem csak hogy megdöbbentette, de egyenesen elkeserítette.
Mégis hogyan varázsoljon az ember, ha nem is tudja, mi a varázsige? – háborgott magában.
A könyv sokkal inkább bonyolult pálcamozdulatokat közölt, amiket kis rajzok formájában közölt – s ezek is tele voltak jegyzetekkel. Ezeknél a varázslatoknál még az is számított, milyen erősen lendíti az ember a pálcát, de kimondandó varázsszavak nem szerepeltek. Harry kezdte gyanítani, hogy átugorhatott valamit, ezért kénytelen-kelletlen visszalapozott a bevezető részhez és folytatta annak tanulmányozását.
- Szóval a mozdulatokban van a lényeg – hümmögött Harry, mikor fél óra múltán végzett a bevezetővel. Most, hogy így belegondolt, emlékezett rá, hogy Flitwick valamikor az R.B.F. felkészülés előtt beszélt nekik valamilyen mozdulat-varázslatokról, amik mellett nincs szükség varázsigére. „A varázslat pusztán a pálcára és a varázsló személyére épül” – rémlett fel neki Hermione vaskos jegyzetei közül az egyik.
Harry kibontott egy Mézesfalás-szeletet és olvasgatás közben lassan majszolni kezdte.
Rovarok idézése – olvasta az egyik alcímet. Ez volt a legrövidebb a fejezetben tárgyalt varázslatok közül, ezért úgy gondolta, hogy ezzel érdemes kezdeni.
Harry összegyűrte a csokis papírt és a zsebébe gyömöszölte, közben előhúzta a varázspálcát. Felült az ágyban és a pálcát a padlóra szegezte. Rásandított a könyvre és még egyszer átnézte a mozdulatsort, aztán elkezdte lengetni, mintha írna vele a levegőbe. Pár évvel korábban biztos elszúrta volna, de hatévnyi bűbájtan és átváltoztatástan után lassan ugyan, de képes volt követni a könyvben leírtakat. Elpróbálta háromszor, majd újraolvasta a többi utasítást.
Gondoljak egy rovarra? – kérdezte magát. Egy unszimpatikus rovarra. Hogy lehet egy rovar unszimpatikus? Undorító az lehet… - morfondírozott Harry. Egy rovar… Nagy szemek, lengő csápok… nevetséges szemüveg…
Szemüveg?!
- Trelawney! – ugrott be neki a roxforti jóslástan tanárnő sejtelmesen búgó hangjával, szemeit röhejesen felnagyító szemüvegével, lebegő fátylaival.
Elismételte a mozdulatot, aminek a végén a pálca durrant egyet, s lilás füstfelhőt eresztett magából, aminek furcsa mód pont olyan bódító szaga volt, mint a Trelawney professzor tantermében égő gyertyáknak és füstölőknek. Harry köhögve legyezgette el a füstöt mindkét kezével, ekkor vette észre, hogy valami az ölébe pottyant. Lenézett, s meglepve tapasztalta, hogy három-négy kövér csótány mászkál az ágyon, pálcájából pedig egymás után ugranak ki a társaik ugyanolyan füstfelhő kíséretében. Gyorsan eltartotta magától a pálcát, a csótányok pedig ömleni kezdtek a padlóra.

A sikeres varázslattól és a fura hatástól megzavarodva, egy pillanatra elfelejtkezett róla, mi is történik. A szoba padlója pillanatok alatt tele-lett izgő-mozgó bogarakkal, amik lassan megindultak az ajtó felé.
- Ajjaj…! – nyögte Harry, mikor az ajtó alatti résen a csótányok egymáson átgázolva igyekeznek elhagyni a szobát.
A rovar-Trelawney-k kimasíroztak a szobából, Harry pedig idegesen nézett utánuk. Leugrott az ágyból (cipője alatt négy-öt hangos reccsenés), és gyorsan megszüntette a varázslatot, mire a pálca folyamatos durrogása abbamaradt.
- Áááá! – sikította valaki, Harry pedig valósággal kitépte az ajtót, ahogy kirontott a szobájából.
Mrs Weasley szennyes kosárral a kezében állt a folyosón és toporzékolt a lábai mellett elmasírozó csótányok közt.
- Utálom a bogarakat! – sikította az asszony. – Utálom! …Bláá! – Mrs Weasley eldobta a szennyes kosarat, mikor az egyik csótány mászókának akarta használni a lábát, aztán lerohant a lépcsőn.

Harry szaladt utána, útközben pedig dermesztőátokkal sújtott néhány csótányt, azok viszont olyan sokan voltak, hogy ez nem nagyon változtatott a helyzeten. A bogarak megindultak a lépcsőn a nappali felé, Harry pedig követte őket. Időközben a ház többi lakója is értesült a bogár-invázióról Mrs Weasley sikítozásának hála, így a szégyenletes baklövés eltussolására már semmi remény nem maradt. A lépcsőházban lefelé haladva a csótányok beborították a lépcsőfokokat, így jobb ötlet híján Harry taposta és átkozta őket egyszerre – ennek az lett az eredménye, hogy a gondos munkával fényesre csiszolt padlót sárgás-csillogó pép borította be.
- Harry, mi az ördögöt műveltél?! – kiáltotta fel Ron, mikor meglátta a lépcsőn ugráló barátját.
- Semmit! - ordibálta Harry a taposás közepette. – Csak… egy… félresikerült… izé…
Muriel néni bukkant fel a tátott szájjal bámuló Ron, Hermione és Paulina mellett, s egy pillanat alatt átlátta a helyzetet. Előkapta hosszú varázspálcáját és megforgatta a feje felett. A következő pillanatban a bogarak a levegőbe emelkedtek és egy olvadt üveggömbbe zárultak. Újabb pöccintésre a gömb zsugorodni kezdett, s egy hangos reccsenés után undorító, zöldessárga lé loccsant a padlóra, a gömb pedig szétfoszlott.
- Fúj! – sipította Paulina és úgy csinált, mint aki hányni akar.
Hermione, Ron és Muriel néni felnéztek Harryre. A fiú térdig mocsokban állt a lépcső tetején és bűnbánó arccal bámult vissza rájuk. Muriel néni felnevetett, nem úgy Mrs Weasley, aki még mindig undorodó arckifejezéssel nézte a csótányjárás nyomait.
- Bocsánat – dünnyögte Harry és recsegő léptekkel lassan elindult a lépcsőn.
A harmadik lépcsőfokon megcsúszott a lába és csak üggyel-bajjal sikerült megkapaszkodnia a korlátban, megóvva magát a kínos hasra eséstől a csótánybelsőségben. Muriel néni észbe kapott és néhány mozdulattal eltüntette a bogárpusztítás nyomait – a lépcsőház megint patyolat tiszta lett.
- Talán valami kevésbé undorítóval kellett volna kezdened, Harry – jegyezte meg mosolyogva Muriel néni.

Harry nem adta fel az Árnyék-mágia tanulását, s a következő hetekben tökéletesen elsajátította néhány élőlény megidézését: legyek, varjak, kígyók és sok más sötét teremtmény. De még ezeknél is hasznosabbnak bizonyult egy gyors varázsige, melynek hatására egy lebegő aranygömböt tudott megidézni. A gömb az árnyékkönyv leírása szerint a varázsló körül kering és az átkok útjába áll, így nyújtva tökéletes védelmet.
Már benne jártak a februárban, mikor egy borult vasárnap McGalagony is tiszteletét tette a főhadiszálláson, méghozzá Fred és George társaságában, akiket azonban az igazgatónővel ellentétben csak Mrs Weasley vasárnapi vacsorája vonzott a Prewett-házba.
- Professzor! – sietett rögtön volt tanárnője elé Hermione. – Ön itt?
- Igen, Miss Granger, de csak egy rövid időre jöttem – mondta McGalagony. – Személyesen akartam beszélni Arthurral – fordult itt Mrs Weasley-hez.
- Személyesen? – nézett rá gyanakvóan az asszony.
- Igen, és a lányod megkért, hogy hozzam el ezt a levelet is… - McGalagony kotorászott a zsebében, majd előhalászott egy barna, roxfortos borítékot. – Tudod, Molly, a bagolyposta manapság eléggé megbízhatatlan…
- Ginny írt? – csillant fel Mrs Weasley szeme (s vele egyidőben Harryé is. Túl régen nem hallott a lány felől). – Arthur, gyere le gyorsan! – kiáltott fel az emeletre.
Mrs Weasley közben kibontotta a borítékot, majd leült az egyik kék karosszékre és beletemetkezett a levélbe, ami kifejezetten hosszúnak tűnt.
Mr Weasley leszaladt az emeletről, s nyomban McGalagonyhoz ment. Harry és Ron is követte volna, hogy hallja a beszélgetés részleteit, de az ikrek pont ekkor jöttek oda hozzájuk.
- Hallom, szépen elintézted a lépcsőházat, pajtás – karolta át a vállát Fred vigyorogva.
Harry lemondóan nyögött egyet.
– Sose szégyelld! – vette át a szót George. – Weasley-knél már hagyomány, hogy évente egyszer lerombolunk valamit a lakásban.
- Anya szerint ezek balesetek – magyarázta Fred -, de szerintem titkon mind élvezzük a káoszt. Nem igaz, George?
Mrs Weasley meghallotta a megjegyzést és rosszalló tekintettel nézett az ikrekre, akik gyorsan letörölték a képükről a vigyort. Harry nem örült, hogy az ikrek felhozták ezt a témát, de nem volt mit tenni.
- Nem akartam káoszt… - morogta Harry és leemelte a válláról Fred karját. – Csak elrontottam egy varázslatot, ez minden.
- Rá se ránts! – veregette meg a hátát George. – Mind csináltunk már galibát egy félresikerült bűvöléssel… Emlékszel, Fred, arra az esetre a Futótűz fantáziával? Még hetekkel később is csak hason tudtam aludni.

Ikertestvére nosztalgikusan mosolygott, majd, mikor pillantása Ronra vándorolt, vigyora még szélesebb lett.
- De az… az semmi volt ahhoz képest, mikor… mikor Ron akarta megátkozni a Malfoy fiút! – mondta, közben nagyokat kuncogva.
Ron füle egy pillanat alatt felvette haja színét.
- Az a törött pálca miatt volt! – fortyant fel a fiú. – Nem én tehettem róla…
- Aha… - nevetgélt még mindig Fred. – És persze arról se tehetsz, hogy elfelejtetted azt az apróságot, hogy törött pálcával mégse kellene átkozódni…
Ron vöröslő arccal tűrte ikertestvérei gúnyolódását, de csak akkor háborodott fel igazán, mikor meglátta, hogy Harry szája sarka is felfelé görbül. Pedig Harry igazán igyekezett megregulázni arcizmait, úgy tűnt, nem járt sikerrel.
- Jaj, ne vedd már sértésnek, öcskös! – veregette meg az ő vállát is George. – Mi csak nosztalgiázunk, tudod…
- Nosztalgiázzatok valaki más balszerencséjén! – vetette oda Ron mérgesen.
Most Percy és Hermione csatlakoztak hozzájuk. A lány karjaiban Csámpást tartotta – a macska már nagyon hiányolta gazdáját -, Percy pedig az állatról kérdezgette Hermionét.
- Mi bajod, Ron? – vonta össze a szemöldökét Percy, mikor észrevette öccse arckifejezését.
- Csak a félresikerült varázslatokról beszélgetünk – mondta Harry gyorsan, de George hozzátette: - Meg hogy Ron milyen profi ezekben…
- Hagyjátok már – nézett rájuk legorombító szemekkel Hermione.
- Pedig ez nem olyan dolog, amit félvállról kellene venni, Ron – magyarázta Percy nagy komolyan.
Ron valami olyasmit dörmögött, hogy: Tudom…
- Emlékszem, anya milyen nyugtalan volt, mikor elmesélte, hogy egyedül járjátok az országot – mondta Fred. – Sokkal idegesebb volt, mint amikor Bill mondta, hogy Egyiptomba megy piramisokat kifosztani.
- Mit akarsz ezzel mondani? – értetlenkedett Harry.
- Csak azt, hogy anya szerint is Ron… hát… öhm… nem valami tehetséges…
Az ikrák ál-sajnálkozó arccal bólogattak.

Ron arcából kifutott a piros szín, mintha megnyitottak volna egy csapot az álla alatt, és riasztó sápadtságnak adta át a helyét.
- Bocs, öcskös… - szabadkozott George. – De ez az igazság.
- Ez nem igaz! – kelt védelmébe Hermione talán egy kicsit túl hevesen, mert úgy megszorította Csámpást, hogy az dühösen fújt egyet, majd kiugorva a lány karjai közül, eliszkolt az egyik szekrény alá.
- Ron igenis nagyon tehetséges! Sok olyan dolgot tud, amiben bármelyikőtöket lekörözi! – mutatott rájuk Hermione.
Harry észrevette, hogy a lány szavai visszacsaltak egy kis színt barátja arcára. Fred és George mosolyogva nézett rá, hogy várják a további szavait.
- Sakkban ő a legjobb! – mondta Hermione. – Sikerült valaha is legyőznötök benne?
Az ikrek és Percy elfogadva bólogattak.
- És… és Ron nagyon jól kviddicsezik! – folytatta a lány.
Ez már nem aratott teljes egyetértést Ron testvérei körében. Percy ugyan bólintott – mivel ő annyit se értett a kviddicshez, mint Hermione -, de Fred és George diszkréten hümmögtek.
- És… és még…
Ron megint elvörösödött, s vele együtt Hermione is, aki lázasan kutatott az emlékei közt. Harry egyre jobban szégyellte magát, de ő sem tudott mondani mást.
- Erről beszéltem – foglalta össze Fred, amit Ron már nem akart meghallani. Komótosan zsebre dugta a kezét, és mielőtt még bárki szólt volna, elsétált.
Hermione úgy nézett az ikrekre, mint Csámpás a szekrény alól őrá.
- Nincs jobb dolgotok, mint Ront zaklatni? – ripakodott rájuk, mikor Ron feldúltan távozott, de a tétova választ már nem várta meg: - Ő az öcsénk…
Hermione Ron után szaladt az emeletre, s a szobaajtó döngve becsapódott.
- Nem csapkodjuk az ajtót! – kiáltott fel Mrs Weasley levélolvasás közben.
Harry úgy érezte, nagy hibát követett el azzal, hogy nem szólt közbe Ront védve, de most se tudott mást tenni, mint barátságtalanul nézni a három Weasley-testvérre. Ő is faképnél hagyta őket és Hermionét követve az emeletre sietett, hogy beszéljen Ron fejével.
Mikor Harry az ajtóhoz ért, az első hang, amit hallott, fémes koppanás majd reccsenés volt – s ezzel együtt Hermione bánatos hangja:
- Jaj, ezt mért csináltad, Ron?
- Nem kell ez a szar! – morogta a fiú. – Utálom ezt is… (valami kemény koppant a földnek és gurult tovább).
- Kérlek, hagyd abba – motyogta Hermione erőtlenül, s hozzá halkan szipogott. – Nem szeretem, mikor ilyen vagy…

Ront ez sem hatotta meg. Túl feldúlt volt ahhoz, hogy bárkire hallgasson. Harry már jól ismerte barátja ezen pillanatait. Nem nyitott be, csak hallgatta, mi történik bent.
- Nem érted? Mindig azt hittem, hogy ha ott virít a taláromon egy ilyen hülyeség vagy jobb seprűm van, akkor majd békén hagynak… De nem! Annak a két idiótának semmi sem veszi el a kedvét…!
Harry közelebb lépett az ajtóhoz, hogy hallja a lány halk szavait is.
- És most mit akarsz csinálni? – hallatszott Hermione szomorú hangja. – Megint megátkozod mindegyiküket?
- Nem akarok… nem – dörmögte Ron. – Nem érdekelnek…
Huppanás hallatszott, Ron ledobta magát az ágyra.
- Kérlek, most hagyj magamra – szólt ridegen.
Hosszú csend, majd pár szipogás.
- Biztos? – kérdezte Hermione bizonytalanul.
Válasz nem jött, de a lány rövidesen elindult kifelé. Harry elállt az útjából úgy, hogy ne lássa meg Ron, ha kinyílik az ajtó. Mikor Hermione kijött, egy pillanatra meglepődött Harry láttán, majd gyorsan becsukta az ajtót.
- Szerintem most ne menj be, Harry – suttogta szomorkásan. Szemei nedvesen csillogtak.
- Igen, tudom… - válaszolta Harry. – Mi volt az a reccsenés?
Hermione arrébb húzta őt az ajtótól, s a lépcsőn visszafelé indultak a nappaliba. Közben megmutatta a tenyerében lévő meghajlott és középen eltört prefektusi jelvényt, melyet ötödéves korában Ron kapott – mikor mindenki biztos volt benne, hogy Harry fogja kettejük közül megkapni a kinevezést.
- Nem gondoltam, hogy ennyire rosszul esett neki Fredék cikizése – vallotta be Harry és lemondóan megrázta a fejét. – Mennyire megváltozott ő is…
- Fred? – kérdezte meglepődve Hermione.
- Dehogy ő! – dünnyögte Harry, s közben leültek a kék kanapéra. – Ronról beszélek.
Hermione élénken figyelt, s kissé közelebb húzódott, hogy a többiek ne hallják, miről beszélnek. Emiatt nem kellett aggódniuk. McGalagony még mindig az előszobában ácsorgott, s a koboldokról beszélt valamit Mr Weasleynek, Mrs Weasley pedig túlságosan el volt foglalva a levél olvasással – arckifejezéséből ítélve cseppet sem örült annak, amit Ginny írt.
- Emlékszel, mikor Edevis tükrénél voltunk a szalonban? – kérdezte Harry. – Nem mondta neked Ron, mit látott akkor?
Hermione megrázta a fejét.
- Kérdeztem tőle, de nem mondta el… - válaszolta.
- Aha – bólintott Harry. – Kiskorunkban nekem elmondta, mit látott akkor. Önmagát látta kviddicsezőként, prefektusként (Harry az ujjai közt forgatta a P betűs jelvény darabkáit)… Hogy olyan, mint a testvérei.
Hermione maga elé bámult és egy kis ideig nem szólt semmit.
- Ez egy hülyeség – mondta végül. – Lehet, hogy ő nem olyan tehetséges, de ezerszer több van benne! Milliószor bizonyította már, ezt ő mért nem veszi észre?
- Néha nem látjuk a saját érdemeinket – hagyta rá Harry.
Hermione enyhe mosollyal sandított rá.
- Mióta lettél te ilyen bölcs? – kérdezte, majd elnevette magát.
Harry nem nevetett, még csak el se mosolyodott.
- Nem vagyok bölcs.
- Néha nem látjuk a saját érdemeinket! – vágta rá azonnal Hermione. – Önmagadra értetted! – nevette.
- Igen, lehet – mosolygott Harry is, s közben McGalagonyra vándorolt a szeme.
Nem akarta tovább tárgyalni ezt a témát, helyette visszaadta Hermionénak a prefektusi jelvény darabjait, majd fejével az előszoba felé intett.
- Gyere, nézzük meg, miről beszélnek.
Mrs Weasley észre se vette, hogy ott ültek, vagy hogy most felállnak és elmennek - némán meredt maga elé és néha megrázta a fejét.
McGalagony és Mr Weasley beszélgetésében rövidke szünet állt be, mintha Mr Weasley épp a hallottakat emésztené meg magában.
- Van egy másik gond is, Arthur – mondta az igazgatónő, mikor Harryék megjelentek mellettük.
- Mi történt, Minerva? – kérdezte Mr Weasley ösztönösen suttogóra fogva a hangját, de McGalagony nem zavartatta magát, hogy ott áll körülöttük Harry és Hermione.
- Szeretném, ha értesítenéd Dedalus Diggle-t – őt szinte lehetetlen elérni manapság a Roxfortból…
- Semmi gond – nyugtázta Mr Weasley.
- Arthur, az a helyzet, hogy betörtek a Roxfortba – folytatta az igazgatónő. Mr Weasley és Harryék meghökkent arcot vágtak, de mielőtt közbe szólhattak volna, McGalagony folytatta. – A gyógynövénytan professzorunk, Madam Bimba értesített róla, hogy három napja kirabolták az iskolai üvegházat.
- Az üvegházat? – motyogta Hermione döbbenten és Harryvel összepillantottak.
- Mit vittek el? – érdeklődött Mr Weasley.
- Csupa ritka növényt, Arthur – hajtogatta a fejét McGalagony. – Mandragóra palántákat, mérges csápfűvel teli cserepeket, furunkulát… Ezekhez nehéz hozzájutni az Abszol úton és elég sokat érnek.

Mikor Harry Hermionéra nézett, látta, hogy a lány homlokát ráncolva gondolkodik valamin.
- Arthur, ez nem hivatalos megbízás – folytatta az igazgatónő. – Nincs köze a Főnix Rendjéhez, Mundungus bandájához azonban annál több.
Mr Weasley vonásai megkeményedtek.
- Hogy érted ezt?
- Pomona látott valakit az üvegházban, mielőtt riasztotta volna az őrszolgálatosokat. Egy kék taláros, csuklyás illető – talán az, akiről te is beszéltél, mikor Mundungus Fletcher… hát…
McGalagony Mr Weasley vállára tette a kezét.
- Tudom, hogy mennyit ártottak a családodnak ezek az emberek – ha jól tudom, még mindig nem került elő néhány holmi a tavalyi rablásból. Ezért is kérlek meg téged, hogy járj utána… Dedalus talán segíthet… Örülnék, ha ezek a széltolók végre rács mögött lennének.
- Igen, én is – bólintott határozottan Mr Weasley.
Hermione ekkor megköszörülte a torkát.
- Elnézést, professzor… - kezdte. – Szerintem ez egy kicsit bonyolultabb…
McGalagony felvonta a szemöldökét és Mr Weasley is érdeklődve felkapta a fejét.
- Tanárnő, ezek a növények… amiket elloptak, mind egy bizonyos bájitalnak az alapanyaga – amivel az égési sérülteket gyógyítják a Szent Mungo Ispotályban.
Mr Weasley, Harry és az igazgatónő összenéztek, Hermione pedig folytatta.
- De nem értem… Mért lopna bárki is hozzávalókat egy olyan főzethez, amiből bármikor kaphat a Szent Mungóban, ha szüksége van rá?
McGalagony a homlokát ráncolta.
- Biztos benne, hogy ezek a hozzávalói, Miss Granger? – kérdezte.

Hermione magabiztosan bólintott. Egy percig egyikük sem szólt, Mr Weasley és az igazgatónő magukban mérlegelték a hallottakat. Végül Mr Weasley volt az, aki megtörte a csendet:
- Akkor legelőször az Ispotályban nézek szét – jelentette be. – Kiderítem, volt-e olyan személy, aki az elmúlt hetekben kért ebből a bájitalból…
- Öhm… mennyi tűnt el a növényekből, professzor? – kérdezte Harry kíváncsian.
- Az összes – csóválta a fejét McGalagony. – Több száz palánta.
A futólagos megbeszélés után McGalagony távozott egy zsupszkulccsal, Mr Weasley pedig visszament az emeletre, hogy Muriel néni dolgozószobájában folytassák az elmúlt hetekben elkészített minisztériumi jelentés összeállítását, mely az újbóli dementor-tevékenység feltételezett okairól szólt.
Mrs Weasley köténye zsebébe rejtette a többször végigolvasott levelet, majd Harry, Hermione és az ikrek segítségét kérte az asztalterítéshez.
- Nem semmi memóriád van, ugye tudod? – súgta Harry Hermionénak, miközben a nagy asztalra lebegtették a tányérokat.
Hermione szerényen mosolygott.
- Még McGalagonyt is lenyűgözted – tette hozzá.
- Ezt nem a könyvekből tudom, Harry – hessegette el a dicséretet Hermione, de látszott, hogy tetszik neki, amit hall.
- Ezen meglepődtem – mondta Harry, s közben intett a pálcájával, mire kinyílt az egyik fiók és kések röppentek a levegőbe, onnan az asztalra. Az egyik hegyével állt bele az asztal lapjába. – Hupsz…! Szóval nem a mindenható roxforti könyvtárban olvastad?
- Nem – válaszolta mosolyogva Hermione, s közben kihúzta a kést az asztalból, majd be is forrasztotta a terítőn keletkezett vágást. – Igazából ez volt a legeslegelső bájital-recept, amit hallottam.
Harry felvonta a szemöldökét.
- Hogy-hogy?
Hermione asztalra lebegtette a többi evőeszközt is, majd mindketten félreálltak Fred és George útjából, akik a leveses kondért röptették középre.
- Hét éves voltam, mikor kiderült, hogy boszorkány vagyok – sóhajtott Hermione. – Gondolom te meg Ron biztos azt gondoljátok, hogy az első spontán varázslásom valami átváltoztatás vagy véletlen teáskanna-bűvölés volt, igaz?
Harry nem válaszolt.
- Pedig egy kicsit zajosabb volt… - folytatta Hermione. – Igazából felrobbantottam az iskolát.
- Mi-i??? – döbbent meg Harry, s kiejtette a kezéből a pálcáját, de túl meglepett volt ahhoz, hogy felvegye. Hermione visszaröptette a kezébe.
- Meséltem már nektek, hogy nem sok barátom volt előttetek – fogta suttogóra a hangját, s közelebb ment Harryhez. A konyhapultnak dőlve összefonta karjait, így mesélt tovább.
- Egészen pontosan: egyetlen barátom se volt. Közutálat tárgya voltam a könyvmániámmal, meg a fura hajammal – akkoriban még fogszabályzóm, meg egy borzalmas szemüvegem is volt, aminek az egyik lencséje le volt ragasztva – nevetett Hermione.
Harry elfelejtett vele nevetni.
- Szóval, egyik alkalommal nagyon felidegesítettek – ez sokszor fordult elő… Én meg véletlenül felrobbantottam a gázcsöveket haragomban. Az egész fal kidőlt, kijöttek a tűzoltók, meg minden…

Mindenki nagyon meg volt ijedve. Aztán hamarosan megjöttek a varázsbaj-elhárító osztagosok és elvitték a sérülteket a Szent Mungóba. Nekem a karom égett meg… itt, látod? – mutatta a bal alkarján látszódó kis, fehér foltot.
Mrs Weasley hangja harsant, ahogy ebédhez hívta a ház lakóit. Rövidesen ajtócsapkodás (- Ne csapkodjátok az ajtót!) és lépcsődobogás hallatszott.
- És a Szent Mungóban tudtad meg, hogy boszorkány vagy? – kérdezte Harry, miután felocsúdott.
- Igen, ott – felelte Hermione. – A gyógyító azt mondta, még sosem látott olyat, hogy egy hétéves ilyesmit csináljon… Merthogy tudták, hogy én varázsoltam. Volt valami szerkezet náluk, ami kimutatja, honnan ered a mágia, meg persze a varázslatban is nyoma marad a varázslónak… Úgy hívták az ilyen eseteket, hogy mágikus kitörés.
Ezzel a bájitallal kezeltek minket, én meg nagyon kíváncsi voltam – vonta meg a vállát Hermione. – Aránylag könnyen megúsztam, de volt néhány osztálytársam, akiknek az arca is megégett… - lehajtotta a fejét és bűnbánóan maga elé meredt.
- Hé… nem tehettél róla, te is tudod – vigasztalta Harry. – Az ő hibájuk volt, hogy felcukkoltak… Csakis maguknak köszönhetik…
- Tudom – legyintett a lány. – Ez már nagyon régen történt és legalább senki sem halt meg… hála a gyógyítóknak!
- Gyertek enni – szólt nekik Mrs Weasley, mikor összegyűlt a konyhában a Prewett-ház apraja-nagyja.
Hermione leültette maga mellé Paulinát és hozzálátott, hogy merjen a kislánynak Mrs Weasley fenséges leveséből. Harry egy barátságos mosolyt küldött Ron felé, mikor barátja is leért az emeletről, de Ron csak kényszeredetten viszonozta a gesztust. Leültek egymás mellé, Hermionéval szembe, Mr Weasley és az ikrek közé. Muriel néni Mr Weasley mellett foglalt helyet és még mindig a minisztériumi tennivalókat tárgyalták, mikor Mrs Weasley rájuk szólt: - Asztalnál nincs munka!

Harry és a többi asztalnál ülő némán kanalazta a levest, s Harry megint nem felejtette el megjegyezni magának, hogy Mrs Weasley főztjénél nincs jobb a világon.
- Arthur, mit mondott McGalagony? – érdeklődött az asszony, mikor átvette a tányér levest, amit Percy adott neki.
Mr Weasley egykedvűen kevergette a levest, s rövid hallgatás után válaszolt.
- A miniszter azt gyanítja, hogy McGalagony koboldokat bújtat a Roxfortban.
Harry, Ron és Hermione idegesen összenéztek, akárcsak a többi asztalnál ülő. Egyedül Paulina kanalazta tovább zavartalanul a levest, közben lábát lóbálva a magas székről.
- Ajjaj… - mondta Harry. – És… és igaz?
Mr Weasley rá nézett, s megint késve válaszolt.
- Igen, igaz.
Mrs Weasley a szája elé kapta a kezét, Muriel néni azonban csak idegesen pislogott.
- Flitwick professzort bújtatja – tette hozzá Mr Weasley, mikor látta, felesége hogy reagált. – Nem valami rebellist, Molly. Csak egy ártatlant akar védeni.
Percy nem szólt közbe, de úgy tűnt, szívesen közölné a véleményét velük. Csak köhentett egyet, de mikor elkapta Fred és George szúrós pillantását, inkább tovább kanalazott.
- Meglehet, hogy le fogják váltani McGalagonyt – kapcsolódott be a beszélgetésbe Muriel néni.
- Igen, ez már akkor felmerült – szólt Mr Weasley -, mikor McGalagony felvetette, hogy be kellene zárni Roxfortot. Még Dumbledore halála után…
Harryt ez úgy felháborította, hogy lecsapta a kanalát az asztalra. Egy pillanatra mindenki felé nézett, de nem szólt semmit.
- Hagyjuk ezt, jó? – kérte Muriel néni. – Beszéljünk inkább valami másról!
- Igen, például arról, hogy mit írt Ginny – javasolta Harry. Kicsit izgatott volt, főleg, mert látta, milyen képet vágott Mrs Weasley, mikor a levelet olvasta.
Az asszony a kérésre letette a kanalát és előhalászta köténye zsebéből a levelet, majd a férjének adta. Mr Weasley tétován átvette és feledve az evést, olvasni kezdte.
- Ginny haza akar jönni – mondta Mrs Weasley megelőzve a férjét. – Ott akarja hagyni a Roxfortot.
- Miért? – hökkent meg Hermione.
- Azt írja – mutatott a Mr Weasley kezében lévő levélre -, hogy nem akar többé iskolába járni, inkább dolgozna – mondta Mrs Weasley olyan hangon, amikor az ember megpróbálja palástolni felháborodottságát, de azért egyértelművé teszi véleményét a hallgatósága számára.
Harry nem szólt közbe, de azon vette észre magát, hogy veszett gyorsasággal kanalazza a levest, amitől minden adag fele az asztalra és a ruhájára loccsant. Hermione észrevette, mit csinál és rosszalló pillantást küldött felé, Paulina pedig a nagyobbik lányt utánozva integetett a mutatóujjával.
- De hát Ginny szerette az iskolát! – mondta kétségbeesett hangon Mr Weasley és megerősítést várva többi gyerekére nézett. – Vagy nem…?
Ron megvonta a vállát, Fred és George határozottan megrázták a fejüket, Percy pedig rosszallóan hümmögött.
- Szerinte már senki nincs ott, akiért maradhatna – morogta Mrs Weasley. – Így írta: senki.
- Ez fura – jegyezte meg George. – Azt hittem a Roxfortban van valakije…
Harry félrenyelt egy kis levest, de megerőltette magát és tovább kanalazott.
- Csiripeltek a madarak valami fiúról – folytatta az elmélkedést az ikertestvére. - Hányadik is?
- Kit érdekel? – szólt közbe Hermione.
- Engem – válaszolta kórusban Fred, George, Percy és Mrs Weasley.
Hermione védekezőn felemelte mindkét kezét, majd visszafordult a tányérjához.
- Akkor sem jöhet haza! – folytatta a sopánkodást Mrs Weasley. – Dumbledore halála után is sokkal biztonságosabb ott neki…
- Lehet, hogy Ginny még mindig szerelmes Harrybe! – röhögött George, s könyökével Harry bordái közé bökött.

Harry igyekezett nevetni a viccesnek szánt megjegyzésen, de nem sikerült túl őszintére. Ezt szerencsére nem vették észre se az ikrek, se Mr és Mrs Weasley – Muriel néninek azonban a szemöldöke látványosan felszaladt a homlokára. Ron és Hermione vigyáztak, nehogy véletlenül egymásra nézzenek Harryvel.
- Ginny szerelmes volt Harrybe? – kérdezte gyanakodva Muriel néni, Harry pedig az asztal alatt keresztbe tette az ujjait.
- Á, tudod, csak olyan gyerekszerelem! – legyintett mosolyogva Mrs Weasley. – Odáig volt Harryért kiskorában. Még le is rajzolta tíz évesen. Ha jól tudom, még mindig megvan az a rajz, a nyáron láttam valahol az Odúban takarítás közben…
Ha előveszi azt a rajzot, felvágom az ereim ezzel a késsel… – határozta el magában Harry.
- Apropó szerelem – kapta fel a fejét George. – Mi a helyzet Viktor Krummal, Hermione?
Harryben azonnal megszólalt a vészcsengő és gyorsan Ron felé kapta a fejét, hogy szinte belereccsent a nyaka. Barátja kezében megállt a kanál, valahol félúton a tányér és a szája között.
- Semmi – dörmögte Hermione és próbált úgy tenni, mint aki zavartalanul képes folytatni az evést. Harry azonban látta, hogy a lány valamikor az üres evőeszközt veszi a szájába.
- Kár – sóhajtott színpadiasan Fred. – Olyan szép pár lettetek volna…!
Ron kezéből kiesett a kanál és a tányér szélén megpattanva, csörömpölve a földre esett. A tányér tartalma Ron ruhájára loccsant.
- Ron, már megint úgy eszel, mint egy disznó! – rótta meg nagy komolyan Percy.
Harry és Hermione megmerevedtek ültükben és egymásra pillantottak. Mindketten ijedten néztek, de ebből az asztalnál ülőknek semmi sem tűnt fel.
Hermione megköszörülte a torkát és ő is letette a kanalat.
- Viktor Krum egy nyápic alak – jelentette ki, s ezzel még Harryt is meglepte. Azonban kifejezetten jó ötletnek tartotta, amit Hermione mondott.
- És idegesítő – folytatta Hermione.

Ron időközben lehajolt a kanálért és most igyekezett megszabadulni a levestésztától és a langyos létől néhány tisztító pálcamozdulat segítségével. Azonban olyan zavart volt, hogy a tisztítóbűbáj rendesen kirojtozta barna pulóverét.
– És unalmas.
- Ki az a Kum? – kérdezte nyávogó hangon Paulina.
- Krum. Hermione pas… mármint barátja – javította ki magát George.
- Köszönöm a vacsorát, Mrs Weasley – mondta gyorsan Hermione, majd mikor készült elvinni a tányérját, látta, hogy Paulina is végzett már.
- Köszönd meg szépen a vacsorát – figyelmeztette csendesen a kislányt.
- Köszönöm! – sipította Paulina, Mrs Weasley pedig egy meleg mosollyal válaszolt.
- Menj, és mosd meg a kezed – küldte ki Hermione.
Paulina elszaladt, Hermione pedig hozzálátott, hogy összeszedje a megüresedett tányérokat. Harrynek feltűnt, hogy pakolás közben mennyire remeg a keze és az arca is kipirosodott. Nem volt meglepve ezen: tudta, hogy Hermione a legkevésbé sem szereti, ha előhozakodnak Viktor Krummal – főként nem Ron füle hallatára.
- Pedig úgy tűnt, ő nagyon jól érzi magát veled – kötötte az ebet a karóhoz Fred, mikor Hermione elsétált mellette egy undok fintort küldve felé.
- Mással én sokkal jobban érzem magam – válaszolta félvállról a lány.
Fred, George és Mr Weasley mosolyogva összepillantottak.
- Jobban, mint a világ legjobb fogójával? – kérdezte kétkedő hangsúllyal George.
- Jobban, mint a leghíresebb kviddicsezővel, a Trimágus Tusa bajnokával? – toldotta meg az ikertestvére.

Mikor visszafelé jött a konyhapulttól, Hermione lassan lépdelt el mögöttük, szinte sétálgatott, ami Harry számára kifejezetten szokatlan volt tőle.
- Sokkal jobban – felelte nyomatékosan Hermione, mentében lehajolva az ikrek közé.
- Igazááán? – csodálkozott kajánul George. – Na és ki lenne a szerencsés?
Hermione megállt Harry háta mögött, Harry pedig a nyakát kifordítva felnézett a lányra.
A lány azonban nem őt nézte.
Egy hosszú másodpercig Hermione barna szemei találkoztak Ron kék szempárjával.
Majd, mielőtt még bárkinek feltűnt volna, hogy a Hermione szemeiben tükröződő tekintet más, mint az eddigiek, más, mint bármi, amit valaha lehetett látni az ő szemeiben – Hermione egész lassan, szinte lágyan előre hajolt, majd karjait Ron vállára kulcsolta és megcsókolta a fiút.

Mindenki elnémult. Mr Weasley szájából kiesett a falat, Percy túltöltötte a poharát, a sütőtök lé eláztatta az asztalt, de senki se törődött vele. Mindenki a csókolózó párt bámulta szemtelen nyíltsággal, de ez se Ront, se Hermionét nem zavarta.
Mikor hosszú idő után elengedték egymást, mindketten nagyon pirosak voltak, de a mosolyt se lehetett letörölni az arcukról.
- Gyere… - Hermione kézen fogta Ront és nem törődve a meghökkent arcokkal, felmentek az emeletre.
Az asztalnál ülők közül egyedül Harry és Muriel néni voltak képesek önfeledten vigyorogni, a többiek még a teljes döbbenet állapotában voltak.
- Megáll az eszem… - hüledezett Fred ikertestvérével kórusban. – Ron és… Hermione?!
Hasonló történetek
3847
- Miféle lények az orkok? Északon semmit sem tudni róluk.
- Félig értelmes szörnyetegek. Testüket fekete szőr borítja, pofájukat kivéve. Szemeik aprók, sunyik és gonoszak. Foguk a hullaevéshez szokott. Beszélni nem tudnak, de a gesztusokat jól értik és az értelmesebbek megtanulják érteni a nyelvek némelyikét. Der Zlameyan állítólag démonokkal keresztezett orkokat hoz létre mágiával, ezek már félelmetesen okosak is tudnak lenni...
3416
Csak ültek ott, nem mozdultak, olyanok voltak, mint a szobrok, mindenki a gondolataiba merült. Végül Horiq törte meg a csöndet:
- Mi emberek vagyunk. - kezdte - Az embereknek volt valaha egy olyan híres szokásuk, amit róluk neveztek el: az emberségesség. Ezért nem fogom társaimat irtani. Inkább korán kelünk, hogy a tündéket megelőzve átjussunk az erdőn...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Bajusz ·
Gratula - újfent - sokadszor...
Igaz, a fővonalon nincs változás, mondhatni a megszeghetetlen esküvel parkoló pályára terehetted a dolgokat. De nem bánom sőt, örömmel olvasok végre kevésbé nyomasztó témáról, mint a jövő. Igazából a címet olvasva már sejtettem mi lesz, de mikor elolvastam, elejtettem a klaviatúrát :D. Nem hittem volna h így a közepébe, de minden esetre jó húzás volt. Mikor a végére értem, úgy éreztem képzeletben csatalkozom az "önfeledten vigyorgók" táborához. :DDD
Várom a következőt! Hajrá!

Nyssa ·
hűha

Nyssa

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: