Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
SexyBayonetta: Eddigi legjobb erotikus, leszb...
2024-09-27 22:44
laci78: huhh, igekötők rossz használat...
2024-09-26 16:00
Éva596: Kedves kivancsigi13! Nagyon...
2024-09-25 13:23
kivancsigi13: Ma jó napom van. Nem rég olvas...
2024-09-24 22:53
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

A hullócsillagok meséje

Az égen időről időre feltűnnek a hullócsillagok. Tudjátok, ezek olyan fénylő csíkok, melyek csak pillanatokig láthatók az égen, mert zuhanás közben elégnek, és sosem érnek földet. Hogy születtek a hullócsillagok? Hát ezt hallgassátok meg!
Réges régen, a hegyek között, egy patak völgyében lakott egy gyönyörűséges leány. Ott, ahonnan még a Nap is megszégyenülten menekült, ha meglátta csodálatos, karcsú alakját. Szépségének mindenhol híre ment. Nemcsak a Földön, de még az égbolt lakói között is. A Nap, a Hold és a csillagok is mind-mind róla beszéltek. Na, jó. A Nap már nem, mert ahogy észrevette, hogy a leány szépsége elhomályosítja saját ragyogását, igyekezett minél kevesebbet gondolni rá. Kerülte is, amikor csak tehette. De a Hold és a csillagok nagyon sokat ábrándoztak róla. Látni csak nagyon kevesen láthatták közülük, hiszen a leány napnyugta után már csak a házban szorgoskodott. Annál inkább szerették volna közelről is megnézni. A legvakmerőbb először a Hold volt.

- A hegyek miatt alig látom a szépséges leányt! - dohogott magában sokszor. - De, ha közelebb mennék a Földhöz, talán bepillanthatnék az ablakán... - ábrándozott tovább.
Egy szép nyárivégi este aztán elhatározta, közelebb merészkedik a leány házához. Közelebb, sokkal közelebb húzódott a Földhöz. Az emberek odalenn észre is vették, hogy a Hold, ami eddig nagyjából mindig egyforma nagyságú volt, hisz egy magasságban járt, hirtelen sokkal nagyobb lett. Közeledett a Földhöz.
- Jaj, mindjárt leesik! - rémüldöztek, de aztán megnyugodva látták, hogy a Hold még mindig a helyén van. A minden eddiginél hatalmasabbnak látszó Hold aztán egy este végre olyan közel jutott a házhoz, hogy megláthatta, honnan szűrődik ki világosság. Óvatosan bepillanthatott a leány ablakán, és azt hitte, álmot lát. Lenyűgözte a leány karcsú teste, finom vonalai, meleg mosolya. Ahogy bámulta, egyre csak azon gondolkodott, hogy lehetne az övé e gyönyörű teremtés. Látta a leány hajlékony testét, aztán végignézett saját, hatalmas és gömbölyű alakján. Elszégyellte magát.
- Amíg ilyen dagadt vagyok, nyilván szóba sem áll majd velem! - kesergett.

Elhatározta, hogy fogyni fog. Visszatért rendes helyére, az égboltra. Senkinek nem szólt egy árva szót sem, de minden erejével azon volt, hogy lefogyjon. Az emberek a Földön észre is vették.
- Nézzétek! A Hold egyre soványabb lesz, mindjárt elfogy... - tréfálkoztak. A leány is kijött a házból az emberek szavára.
- Tényleg! - szólt halkan, de bársonyos hangja az égig hallatszott. - Még a végén nem lesz Hold az égen. Pedig milyen szépen világította be az éjszákat... - sóhajtott fel.
Meghallotta mindezt a Hold is.
- Jaj nekem! Nem akartam én bánatos felhőkkel elhomályosítani e szépséges leány arcát! Ha neki a szép nagy, világító Hold tetszik, hát visszakapja. - gondolta magában.
Ettől kezdve újra nekilátott hízni. Kellett jópár nap, mire eredeti gömbölyű alakját visszanyerte, de azután ugyanolyan fényesen világította be a felhőtlen éjszakákat, mint régebben.
Ugye kitaláltátok? Ettől kezdve fogy le időnként a Hold, és egy kis idő múlva ezért hízik vissza, hogy ugyanolyan teltképű legyen, mint amilyennek látni szoktátok.
Na és a csillagok?

Hát persze. A csillagok is látni szerették volna a szépséges leányt. De ők a hatalmas égbolt hálójára voltak felragasztva, és onnan nem tudtak elmozdulni.
- Milyen jó a Napnak és a Holdnak, hogy ha akarnak, közel kerülhetnek a gyönyörű leányhoz... - keseregtek néhányan. Ám akárhogy mocorogtak, nem tudtak lejjebb kerülni a Földhöz. A jó öreg Fiastyúk, ahogy csibéit terelgette a Tejút mentén, időnként rá is szólt az izgága csillagokra.
- Vigyázzatok! Aki egyszer innen leesik, nem tud visszajönni! - figyelmeztette őket, majd tovább ballagott. Pedig tudta, hogy egyszer már a nagy Göncölszekér is elhatározta, hogy a Föld felé fordítja szekere rúdját, és elindul, hogy megkeresse azt a gyönyörű leányt, akiről a Nap és a Hold minden reggel és este mesél. Szerencsére, a hatalmas Göncölszekér nem tudott a szűk Tejúton megfordulni, és bánatosan bár, de maradt fenn az égen, járva tovább megszokott égi pályáját.

Nyár volt. A Nap és a Hold szinte egymást kergetve szaladtak az égen, hogy minél többet lehessenek a hegyek közt, a patak völgyében, a szépséges leány háza felett. A Nap a leány gyönyörű alakjával ébredt, és este ezzel az álomképpel tért nyugovóra. A Hold felhőtlen éjszakákon szinte nappali fénnyel világította be udvarát és a házat. Időnként a leány ki is jött a nagy fényességre, és hálás mosollyal tekintett fel az égi vándorra. A Hold órákon át tudta volna őt nézni, de sajnos csak perceket kapott a leány éjszakáiból. De aztán órákon keresztül mesélt róla a csillagoknak odafenn.
A csillagok közül néhányan nem elégedtek meg az ábrándos, szép mesékkel. Mindenképpen látni szerették volna a szépségét, mosolyát, hallani a hangját. Tudták, hogy ezt életükben csak egyszer tehetik meg.
- Aki egyszer innen leesik... - hallották újra, meg újra a jó öreg Fiastyúk intelmeit.
Néhányan azonban nem foglalkoztak az elmúlás gondolatával. Látatlanban is beleszerettek a gyönyörű leányba, és alig várták, hogy ha csak pillanatokra is, de láthassák őt. Eljött a nyár vége, augusztus hónapja. A csillagok egymással versengve minél fényesebben ragyogtak, hátha magukra vonhatják a leány egyetlen pillantását. De nagyon magasan voltak. Amikor esténként a leány kijött a házból, hogy feltekintsen az égre, a csillagokra, mindannyian meg voltak győződve, hogy leány most épp őket nézi.

Egyszer azonban egyikük nem bírta tovább. Ahogy meglátta, hogy nyílik a ház ajtaja, és a leány karcsú alakjának árnyéka megjelenik az udvaron, fogta magát, és levetődött az égbolt hálójáról. Zuhant, zuhant, egyre közelebb a Földhöz. Ahogy közeledett a hegyek közé, a patak völgyéhez, a házhoz, meglátta a gyönyörű teremtést. Elkápráztatta a leány szépsége.
- Nem volt hiábavaló a szökésem! - gondolta sóhajtva. Egyre melegebbnek érezte magát. Le nem tudta venni a szemét a leányról, és szentül meg volt győződve róla, hogy a szerelem tüze égeti.
- Gyönyörű...! - kiáltott vissza társainak utolsó erejével, és lángra lobbant.
A leány most vette csak észre az izzó csíkot húzó, zuhanó csillagot. Megszokott meleg mosolyával kísérte útját, míg az hamvaira hullva bele nem veszett az éjszaka sötétjébe.
A csillagok, hallva társuk kiáltását, mit sem törődve az elmúlással, egymás után vetették le magukat az égbolt hálójáról. A leány elbűvölve nézte az égi tüzijátékot. Csak állt a ház udvarán, és mindenfelől fényes csíkokat húztak az égre a csillagok, melyek látni akarták őt.
A jó öreg Fiastyúk még éppen időben tért vissza közéjük. Már úgy nézett ki, alig marad csillag az égbolton.
- Azonnal hagyjátok abba! - rivallt rájuk - Mindannyian odavesztek! Egyszer majd ő is feljön közétek, és akkor állandóan láthatjátok.

Még néhány türelmetlen csillag nekirugaszkodott. Az egyiknek épp, hogy csak el tudta kapni egyik ágát a jó öreg Fiastyúk, hogy alaposan leszidva visszaragassza az égi hálóra. A csillaghullás abba maradt, a szépséges leány visszatért a házba, hogy sokáig emlékezzen még a nevezetes augusztus végi hullócsillagokra.
Azóta is egész évben próbálkoznak a csillagok a csodálatosan szép leány közelébe kerülni, de a jó öreg Fiastyúk többnyire észveszi őket. Augusztus végén azonban, amikor egy kicsit pihenni tér, a szerelmes csillagok sokasága készül fel utolsó útjára, hogy ha életében csak egyszer is, de megpillanthassa a leányt, örömöt és boldogságot lásson arcán.

Ez volt a hullócsillagok meséje. Látjátok, ez a szépséges leány a Napot, a Holdat, de még a csillagokat szerelemre lobbantotta. Hogyan is állhatna ellen neki egy ember...
Hasonló történetek
5762
Csöngettek!
Kinéztem az ablakon és látom, hogy a fényes nyúlványokkal érkező ismerősöm ott ácsorog az ajtó előtt gúnyos mosollyal a szája szegletén. Mit tehetnék, beengedem és hagyom, hogy megtegye, amiért jött. Az ajtó kinyílik és belép rajta Ő...
7431
Fél évig volt az elvonón. Zsolt minden nap meglátogatta. Először csak szakmailag karolta fel, de aztán, ahogy Andrea szépsége, és nyugalma kezdett visszatérni, úgy szerettek egymásba. Mikorra a lányt gyógyultnak nyilvánították, tudták, hogy össze fognak költözni. Andrea vissza sem ment a régi lakásába...
Hozzászólások
További hozzászólások »
szigorúan bizalmacska ·
Érdekesebb lett volna, ha egy dögös félisten testű, tetkós jófazonért olvad le a Hold az égről, de végül is...
így is elmegy.
:heart_eyes:

Almond ·
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Igen, teljesen saját írásaimat teszem fel.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: