Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Az életünk során rengeteg kapcsolatot hozunk létre és szakítunk meg. Ezek olyan utakra sodornak...
Ismeretlenül is kívánom legyen annyi kitartásod és erőd az álmaid megvalósításához mint főszereplőmnek...
Jöjjön egy sokkoló történet az íróasztal fiók mélyéről ami novellaíró versenyt is megjárt.Ugyan...
Kitalát történet
Gini a hármas szobában púderezte az arcát. Az ostromgépek hangja sajnos beszűrődött, a nő...
Friss hozzászólások
Xavierr_00: De jó! Örülök, hogy elnyerte...
2024-10-01 10:46
MILLAn: Most olvastam el az eddigi rés...
2024-09-30 21:12
Xavierr_00: Nagyon tetszett, ma végeztem m...
2024-09-29 20:33
Xavierr_00: Köszönöm! Nagyon Örülök, hogy...
2024-09-29 20:18
Xavierr_00: Köszönöm! Örülök, hogy elnyert...
2024-09-29 20:16
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

A Grál, avagy miért nincsenek kódok

Tévedések sora tette lehetővé, hogy ez a szó, Grál, misztikus. Megfoghatatlan, és leginkább megtalálhatatlan fogalom maradjon a lovagkortól napjainkig.
Pedig talán ez volt a földön az a dolog, melyet mindenkor megannyi ember keresett és vélt megtalálni.
A nagy átütő felfedezésekről és tézisekről persze mindig kiderült, hogy délibáb, vagy hazugságokból emelt történelmi ködvár.
Az utolsó nagy port kavaró „felfedezés” eme témában a De Vinci kód, mely még családfát is állít a Grálnak, vagyis a mögé magyarázott Krisztusi vérvonalnak.
De miért ez a sorozatos kudarc, és miért van mégis látványos ellenkezés a történelmi egyházak, főleg a Pápai szék részéről.

Az ember azt hinné, hogy félnek, rájövünk egy nagy titokra, mely kérdésessé tenné a legitimitásukat.
Na nem, ennyire nem amatőrök, hiszen a több évszázados intrika és a tények eltusolása rutinossá edzette őket.
Nagyon jól tudják, mit tesznek, fordítva játsszák velünk a hideg-meleg játékot.
Ők tisztában vannak vele, hogy Európában rossz helyen keresik a Grált.
De a nyugat miért támogatja mégis lelkesen ezeket a fals kutatásokat?
Egyszerű a válasz, pár ezer éve elkezdtek maguknak történelmet hazudni és ebben nincs megállás, folyamatosan görcsölve bizonyítják a felsőbbrendűségüket és Európához való kizárólagos jogukat.
Bizonyítani akarják, ők sosem voltak barbárok, és szeretnének a „kiválasztott nép” lenni. Ezét olyan nagy a középkortól kezdve a zsidógyűlölet, mert irigyelték az Ótestamentumot is Isten kiválasztottjaitól.

Persze ez szintén csak üres fecsegés, nézzük tehát a tényeket!

Jézust megölik, a Római császárság egyből elkezdi üldözni a keresztényeket, jobban utálja őket, még a zsidóknál is.
Most tételezzük fel, volt gyermeke és felesége Jézusnak, ezek után hova menekülhetnek?
Természetesen a Római császárság fennhatósága alatt álló Európába, ahol nem csak mint zsidót utálnák, de mint keresztényt is lazán felkoncolnák.
Aki ezt beveszi az vagy nagyon naiv, vagy ütődött, vagy pontosan ezt akarja elhitetni a világgal és akkor tuti a történelem, a jog a felsőbbrendűségre.
Gondolkodjunk tárgyilagosan, merre lehet menekülni egy dühöngő zsidóktól és rómaiaktól hemzsegő vidékről.
Nézzünk rá a térképre és világos lesz minden.

Először is Afrika belseje, na ez akkor tájt sem volt járhatóbb, mint Rejtő légiói korában, úgy hogy ez nem lett volna egy sétagalopp a feltűnést kerülő asszonynak és gyermekeinek. Persze ha Rozsdás, Fülig Jimi, vagy a három testőr vele lett volna, akkor sikerülhetne arra menekülni, de őket később teremtette meg az írói fantázia.
Marad Ázsia, a mai Törökország Irán, Irak, vagyis a Perzsa birodalom területei, Kína, India.
És igen, ha létezik a Grál, akkor erre kell keresnünk, még ha ez egy kicsit kellemetlen a kulturált nyugat szemében. Az akkori helyzetből ez a legvalószínűbb menekülési útvonal.
És a furcsa az egészben, hogy ha arra felé tekintünk, sok olyan eseményt találhatunk, ami összecseng a Grál mítosszal.
Buddha és az Ő csodálatos soha ki nem fogyó tálja – aki eszik a testemből és iszik a véremből az nem éhezik és nem szomjazik-.
Vagy a magyar mondavilágban felbukkanó turul, melyről ugyan próbálják bizonyítani hogy sas vagy nagyobbacska madár, de az igazság az hogy inkább szárnyas felsőbbrendű emberi lény, mint madár.
Az Álmos legenda is kísértetiesen hasonlít Szűz Mária fogantatásához.
Újra egy gyermek aki nem a férjtől van, mégis legitimmé válik sőt emberek vezetőjévé.
Az ázsiai történelemben a másodkézről jött gyermek, még ha csak gyanú is volt ez, nem lehetett vezető, lásd Dzsingisz kán legidősebb gyermeke, kiről azt kell tudni, hogy az anyját elrabolták a terhesség ideje alatt, s bár a kán elismerte fiaként a jövevény nevet kapta és nem ő lett a megnevezett utód.
Álmos mégis vezér lett, nem lehet, hogy pont azért, mert vezérsége eleve a vezérségből, ne adj Isten a Jézusi vérvonalból fakadt. Talán ezért kellett legalizálni a születését, illetve a származását.

De ez csak játék a mondákban rejlő igazságokkal.
Az viszont bizonyítható, hogy ezeknek a nyugat által nomád hordáknak nevezett nemzeteknek volt kapcsolatuk Jézus életterében élő népekkel, hiszen az ősi magyar nyelvben fellelhetőek olyan sémi szavak, melyeket már Jézus korában sem használtak.
Tehát a kapcsolat megvan és mivel nem találkozunk a sztyeppei népek történetében zsidógyűlölettel, feltételezhető, hogy ott barátságosabb fogadtatásban részesítették volna a menekülőket.

Furcsa módon abba az irányba nem történik az apostolok általi igehirdetés és nem alakul ki az őskereszténység, lehet, hogy mégis volt ott is egy megvilágosodás, csak Európa a gőgös önelégültségében ezt nem vallja be. Milyen gáz is lenne, ha kiderülne, hogy a lebecsmérelt ázsiai vallásokról kiderülne, hogy több közük van Jézushoz, mint nekik.
Hiszen az ott lévő hitvilág sem több istenhitű, mint ahogyan azt belén próbálták sulykolni. A többszintű istenségekkel az Isteni csodálatos sokszínűséget fejezik ki, hiszen ezen vallások lényege a tökéletes harmóniára való törekvés. És ez közelebb áll a Teremtőhöz, mint a jelenlegi keresztény doktrínák.
A gőgös nyugat talán ezért próbálta annyiszor sárba tiporni és tűzzel-vassal elpusztítani ezeket a vallásokat.
Összegezve, meg kellene egyszer próbálni errefelé keresni a Grált, lehet, hogy megtalálnánk, de egy biztos a Keresztény világ és az egyház csöndben és rettegve figyelné ezt a tevékenységet.

Természetesen nem ölbe tett kézzel, hanem a rá jellemző aktív háttér munkával, mellyel annyiszor akadályozták meg az igazság napfényre kerülését.
Tehát a nyugat Grál kereséseinek történetei inkább csak az izgalmas, ám de minden igazságot nélkülöző kalandregény kategóriába sorolhatók.
És marad az igazság, Európában nem ősibb nemzetek a nyugatiak, mint a keletiek, a lenézett Balkán, hiszen ha a felállított családfákat egy kicsit megvakarjuk, hamar előtűnik a nemkívánatos barbár ős.
Hasonló történetek
4325
Vajon ki ez az ember? Taktikai zseni, hős fegyverforgató, intrikus, a természet ismerője egyetlen személyben?
Azyert mindig körbelengte valamiféle titkot sejtető misztikum, ami még érdekesebbé tette az egyébként is jóképű fickót. Ráadásul a vándor rengeteg nyelven beszélt, olvasott, még az ó-jezykivel is elboldogult, ami köztudottan a nyelvtudósok átka. Egy közrangú ember nem lehet ilyen járatos egyszerre a művészetekben, nyelvekben, számtanban, orvoslásban, harcban, stratégiában...
3423
Megálltak és füleltek. Qwâmbii nem hallott semmit. Akárhogy fülelt csak a szélben lengedező ágak leveleinek zörgését hallotta. Ennek ellenére csöndben maradt, hátha a mágusnak jobb a füle. Horiq lassan leguggolt. Qwâmbii utánozta. Hosszú perceket töltöttek így, de nem láttak, és nem hallottak semmit.
- Észrevettek minket! - mondta Horiq gondterhelt arccal - Elvesztünk!
Ahogy ezt kimondta felállt. Abban a pillanatban repült a nyílvessző. A mágus botját találta el. A vashegy...
Hozzászólások
További hozzászólások »
LeoNoir ·
Kedves író!
Igen, én is elismerem ez után, semi kétség, Álmos egyenesen Jézus ükunokája, amúgy pedig ő alapította a világ minden nagy egyházát, tehát levezethető, hogy tulajdonképpen az emberi lét nem is a majmokra, hanem a magyarokra visszavezethető.
Rögtön egy indok, ami meglövi az elméletét. Jézus nem az első szűztől fogant gyermek, sőt, még a zsidó-keresztény hitvilágban sem. A prófécia szerint "születik egy gyermek egy szűztől", azonban ugyanaz a szó a héberben "fiatal nőt" is jelent.... és feledésbe merültek olyan próféták, akik nem robbantttak ki ekkora vallási forradalmat, pedig ugyanezt modták rájuk.
Viszont maga ez a gondolat sem zsidó eredetű, hanem kis-ázsiai, ahol ugye körbe-körbe keringtek az ilyen elképzelések, egyik vallás vette át a másiktól.
Maga az egyistenhit, az egyetlen Isten, Jahve sem volt egységes, és főként a töbistenhitből fejlődött ki. Jahve egy korai héber panthenon legerősebb alakja volt, egy haragos viharisten, akiből később kizárólagos entitás lett és a zsidó törzsszövetségben egyesítették több más istenség összegyúrásával. De az általa adott frigyláda is szerepelt már máshol is, ahogy a rajta szereplő kerubok sem anygalok voltak, hanem a perzsáktól átvett kutyatestű szárnyas lények. A zsidó, majd belőle kialakuló keresztény - vagyis helyesebben keresztyén - pedig egy göröghöz, vagy más korai mítikus valláshoz hasonló hitből alakult ki. Hogy a harmonikus istenség ábrázolása lenne több rétegben... nos a Biblia (mert ezt nm cenzúrázták ki belőle) említést tesz arról az istenségről - istenségekről! - aki(k) az író úr szerint többrétegű lény, hogy a fiai leszálltak az égből és bementek az emberek sátraiba, háltak asszonyaikkal és lányaikkal, innen születek a kerubokhoz hasonló fél-állat lények, és láta Isten, hogy nem jó, ha magja az emberek közé keveredik.... nos, ez nem egy kifinomult és kiforrott, harmónia-kereső modern vallshoz hasonlít.
Hogy ne is említsem a forradalmi felfedezéseket a feltételezett Amon-hit és zsidó egyistenhit közti kapcsolatra, ami valljuk meg, elég megalapozott.
A magyarok óhite pedig eleinte finnugor, majd erős ótörök behatásra pusztai lett. A turul igenis sólyom, ami a puszti népek szemében szent mdár, állat volt, a szent Vadász, az istenek szabad hírnöke. Álmos égi fogantatása pedig párhuzamos más hasonlókéval, hisz elemi emberi tuajdonság egy vezér heroizálása, feddhetetlen égivé emelése, nem álmos az első és az idejében nem is az utolsó.
A római katolikus egyház és a keresztény Európa pedig minden észérv nélkül van pocskondiázva. A keresztény születésével kialakult vallási forradalomban öt-hat hozzá hasonló keresztény központ alakult ki, csak a centralizált irányzatokat figyelembe véve. Nem is beszélve a rájuk ható Ízisz-, Mithras- és egyéb vallásokról. A maga szemszögéből az összes feddhetetlen volt és csak véres háborúval lehetett kivívni az életben maradást.

Szerintem az írása inkább alapszik érzelmeken, mint észérveken, remélem nem haragszik ezért.
Ajánlom magam!
deni a villám ·
Nem haragszom, inkább köszönöm az észrevételeit, melyekkel természetesen egyetértek.
Az írásom nem tudományos mű, gondolom ezt ön is észrevette, én egyfajta enyhe gúnynak szántam a szánalmas nyugateurópai öntörténet kreálás okán.
Viszont amiket leírtam többek között a turulról, az hasonlóképpen megjelent egy két önmagát hozzáértőnek titulált emberke tollából is.
A magyaroktól való származtatását az emberiségnek, ugyan annyira gondolom komolyan, mind egy másik hasonlóan komolynak szánt- hiszen mind azt a székely is megmondta, viccnek túl durva lenne- művemben A Magyar című szösszenetemben.
A keresztény embereket távol áll tőlem pocskondiázni, én megmaradok azoknál, akik meggyalázzák Jézus eszméit.
Pl. a véres háború számomra ott ahol a szeretetről beszélünk, az egyet jelent az ördöggel püspöksüvegben.
Még egyszer köszönöm a hozzászólását, hiszen abból is tanulhattam.

LeoNoir ·
Örülök, hogy egy konstruktív vitapartnerre akadtam. A véres háború nem jelenti azt, hogy a kereszténység valamilyen módon is álszentebb vagy kegyetlenebb lenne, mint más egyházak, csak a sikerességét mutatja az is, hogy a világ hozzánk közel álló részében - nyugaton - kizáró egyedüliséggel maradt meg, jó-rossz tetteinek köszönhetően, ezzel a feledés homályába taszítva korábbi konkurenseinek létével együtt tetteit is. Azonban ha az iszlám kultúrát vagy a távolabbi keletet nézzük, ugyanilyen véres tettekre bukkanunk, ha csak Kína vallásháborúit vesszük, például, vagy ha közelebbit, mondhatni \"saját bőrünkön megtapasztaltat\" veszünk, a Dzsihádot, ami az iszlámok keresztes hadjárata volt - vallási dogmákkal takart hódító háború.
Nehéz úgy írni, hogy nem mutatja alatta a korábbi hozzászólásokat, mert így biztosan kifelejtek valamit.
A magyarokról pedig: az egyik legérdekesebb a magyar nép vallásána három legnagyobb felvonása, a finnugor kultúrkör, az ótörök-sztyeppei, majd a keresztény vallás. Mert az említett turulon kívül ott van még példának az életfa és a csodaszarvas, korábbról jött elemek, vagy maga a \"farkas\", \"szarvas\" szavak eredete, ami egy leíró név volt olyan szent állatokra, amiknek tilos kimondani a nevét! (Innen jön ha jól tudom a \"fene\" vacsorájának titulálás, ami a farkas szent neve volt).
És ugyanígy ott vannak olyan elemek, amik elég erősek voltak, hogy a véres megtérítések ellenére is nyomot hagyjanak a honfoglalás utáni magyar kultúrában, pl. Jézus keresztjének az Életfával öszemosása, vagy Jézus az Életfa bimbójaként feltóntetése, stb.
Azért remélem, hogy ha a kedves író ilyen érdeklődő ebben a témában - tényleg érdekes! - akkor kutakodik is a későbbiekben - már itt is szakértőkre hivatkozik! - és hamarosan olyan dolgokat ad itt közzé, ami megdöbbent engem is! :)
Ajánlom magam!
deni a villám ·
Hát néha megesett velem, hogy a vallástörténeti témákban kutakodtam, és valóban nem hinném, hogy bármely vallás is álszent, illetve kegyetlen lenne, mégha magában hordozza a véres áldozatokat is a dogmája. Ugyanis a vallás az emberek lelkisége, valamint félelmei és azokra adott válaszaik. Csak az a baj, hogy ha a tiszta érzelmeket, bizonyos emberek, a dogmák hangoztatásával, elferdítésével a saját céljaik elérésére használják fel. Itt lépnek be az egyházak, a gyülekezetek, felekezetek és még nevezhetjük bármilyen névvel őket. Sajnos legtöbbször ők azok akik az alap jót bemocskolják, például pontosan a dzsihaddal, mert a muszlin vallás ideológiájától éppen oly távol áll a gyilkolás, mint Jézus tanaitól. Amelyik vallásirányzatot hangoztató közösségből hiányzik a tolerancia a többi nézettel és gondolati szabadsággal szemben, azok a saját vallási erkölcsiségüket csúfolják meg.
A szösszenetem pont erre akar enyhe élccel és némi szatírával rámutatni, valamint arra, hogy mennyire nincs mindenek felett álló egyedüli igaz hit. A hit mindenkinek a szívében él, minden nép tudatában megtalálható és ezért is lehet a hitvilágok közötti összemosódás, hiszen az igazi dolog bennük a szeretetnek és az egymással szembeni megértésnek kell lennie.
Nagyon szeretem elolvasni a történelmi témákban magukat szakértőknek nevező emberek munkáit, mert azokból látható, mennyire nem lehet meghatározni a múltat.
Hiszen már a magyarság eredetében sincs egyetértés a kutatók között, és mindegyik kutató kijelentése szerint cáfolható a másik állásfoglalása. Sokan megkérdőjelezik a Finnugor eredetet is.
A történelmet a jelen kreálja és a jövő az ami mindig átformálja a saját izére.
Én ezért sem vetemednék arra, hogy az írásaim a tudományosság látszatát is keltsék.
Én humort látok bennük, még akkor is, ha ez fanyar, és sokak számára érthetetlen.
Nekem az igazi és tiszta történelem a népek szívében élő mondák és mesék, melyek óvon védik az oly törékeny igazságot.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: