Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
A nők bosszúja, 1. felvonás. történetnek a folytatása.
Friss hozzászólások
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
terelek: Nem izgató, de jó kis sztori....
2024-04-15 09:09
terelek: Igazán izgalmas történet volt....
2024-04-15 08:43
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Állatmese

Valamikor réges-régen, az idők kezdetén, amikor az állatok és az ember épphogy csak megjelentek a Földön, a Teremtő úgy döntött, felruházza őket tulajdonságokkal. Fogta hát az összetevőket, megalkotta belőlük a szükséges adottságokat, majd összehívta teremtményeit. Az állatok rendben összegyűltek, ám az ember nem jelent meg.

- Különös – gondolta a Teremtő - még nem lehetne engedetlen, hisz nem kapott ebből a tulajdonságból. – Sebaj – döntötte el – elkezdjük nélküle, aztán kapja, ami marad. Vessen magára.

Az állatok egymás után járultak eléje, és sorban elmondták, milyen tulajdonságokat szeretnének. A macskák családja büszkeséget, szépséget, szabadságot, intelligenciát és függetlenséget kért, meg is kapta, volt még bőven készleten mind az ötből. A madarak a szabadság és szépség mellett csodás énekhangot kaptak, a hüllőknek a változékonyság és a környezetbe való beolvadás képessége jutott, az elefánt és a juh a végtelen türelmen osztoztak és így folyt az adományozás, míg végül szinte az összes tulajdonság elfogyott, kivéve egyet, amelyből egyik faj sem kért: mire a kutyára és a lóra került a sor, már csak a hűség maradt.

- Nekem nem kell! – makacsolta meg magát a ló. Én szabad akarok lenni és szép.

- Hát, szépség még van itt egy morzsányi, legyen a tiéd. De csak akkor kapod meg, ha mellé a hűségből is elfogadsz egy adagot.

- Legyen… - hajtotta le fejét a ló, és eloldalgott.

- Nekem sem kell! – méltatlankodott a kutya – én inkább szép, szabad és okos akarok lenni.

- Hát, szépségem és szabadságom már nincs, egy kis intelligencia viszont még maradt, de csak akkor kapod meg, ha mellé elfogadsz egy kis hűséget. – Grrrrrrrrr – elégedetlenkedett a kutya, ám végül belement az alkuba.

Az osztozkodás lezárult, az állatok szétszéledtek, boldog vagy kevésbé boldog birtokosaiként új tulajdonságaiknak, a Teremtő pedig ott áll egyedül egy csomó, senkinek sem kellő hűséggel. – Most mit csináljak ezzel? – töprengett, amikor finom érintést érzett a lábszárán. Lepillantva meglepődve vette észre a macskák családjának legkisebb képviselőjét, a házi macskát.

- Miben segíthetek neked? – érdeklődött az Atya barátságosan, majd megsimogatta a cicát.

- Hát, nem is tudom, hogy mondjam el a kérésemet. Kicsit furcsának fogod találni, de míg a kutya itt volt, nem mertem említeni. Tudod, a mi családjaink nem igazán jönnek ki egymással… Nem akartam, hogy kinevessen, tartanom kell a képet magunkról… Szóval… Maradt még abból a hűségből? Ha igen, kérnék belőle egy keveset. Tudod, szép dolog a szabadság, de ha nem tudsz kötődni, ragaszkodni valakihez, aki fontos számodra, mit sem ér… - magyarázta a cirmos.

A Teremtő mosolyogva konstatálta, hogy az intelligencia ez esetben jó helyre került, és örömmel teljesítette a macska kérését, majd meglepődve észlelte, hogy bizony ebből a senkinek sem kellő tulajdonságból is csak egy adag maradt.

A hálás macska eltűnt, ekkor futott be az ember, akiről kiderült: nem engedetlenég, csupán egy kidöntött fatörzs miatt nem érkezett meg idejében.

- Miért nem kerülted meg? – kérdezte a Teremtő, és az ember arca felderült. – Tényleg! Miért is nem! Pedig annyira logikus! Legközelebb így teszek.

Az Atya felsóhajtott. A baj nagyobb, mint gondolta… Na mindegy, valamit majd összekapar ennek a szerencsétlen embernek, hogy életben tudjon maradni…

- Intelligenciát nem tudok adni – nem maradt. Szépséget sem, azt is gyorsan elkapkodták… De van itt egy adag hűség, az a tiéd lehet. Hű leszel azokhoz az állatokhoz, akik segítenek neked életben maradni. A fejlődés képessége adott minden fajnál, így képes leszel tanulni az intelligens állatoktól, a természettől, ha megfigyeled őket – persze mivel nem kaptál intelligenciát, ez igen hosszadalmas és megerőltető lesz. És van itt még valami… Hogy ezt eddig hogy nem találtam meg… - dörmögött magában az Atya – ezzel talán jobban jársz, mint az összes többi adottsággal együttvéve. És zsákja legmélyéből előkotorta a maradékot…

- Megkapod a képességet, hogy szépnek láthass bármit, amit megpillantasz. Ezekkel talán már életképes lehetsz. – bocsátotta útjára az embert.

Így esett, hogy az ember kezdetben gyönyörűnek találta a természetet; az állatoktól tanult, gyűjtött bölcsességet, néha általuk maradt életben. Még ma is képes szépnek látni bármit, ami a szívéhez közel áll. Van, ki a macskát, van, ki a kutyát, és olyan is akad számos, aki a hüllőket, pókokat rajongja. Így mindenki megkapta, amit akart. Minden állat szépnek érezheti magát, az ember pedig – igaz, évezredeken átnyúló tanulás eredményeképp - megkapta az intelligenciát. A macska pedig hűséges, bár ezt – intelligenciájánál fogva – amíg világ a világ, titkolni fogja…
Hasonló történetek
7214
Fél évig volt az elvonón. Zsolt minden nap meglátogatta. Először csak szakmailag karolta fel, de aztán, ahogy Andrea szépsége, és nyugalma kezdett visszatérni, úgy szerettek egymásba. Mikorra a lányt gyógyultnak nyilvánították, tudták, hogy össze fognak költözni. Andrea vissza sem ment a régi lakásába...
5538
Csöngettek!
Kinéztem az ablakon és látom, hogy a fényes nyúlványokkal érkező ismerősöm ott ácsorog az ajtó előtt gúnyos mosollyal a szája szegletén. Mit tehetnék, beengedem és hagyom, hogy megtegye, amiért jött. Az ajtó kinyílik és belép rajta Ő...
Hozzászólások
További hozzászólások »
JagerColonel ·
Tanulságos mese! :) Egyetlen szomorú vonása van: az igazság tartalma.

Hétköznapi nő ·
Nekem is tetszik a meséd, de ezt írtam már a Virtuson is anno (káoszka).

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: