Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
laci78: borzalmas, bing-szintű fordítá...
2024-04-25 16:07
Materdoloroza: Nekem is tetszik. Sajnálom, ho...
2024-04-25 12:54
kaliban: Ez nagyon jó lett! Gratulálok!
2024-04-24 16:25
kaliban: A sztori jó, megért volna egy...
2024-04-24 16:00
kaliban: Továbbra is tetszik! Várom a f...
2024-04-24 13:37
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Hóember Kht., avagy vállalkozni jó

Újabban, ha itthon vagyok, uncsizok. Most ugyan nem vagyok itthon, de azért szintén kicsit uncsizok, illetve csak nem tudom, mit is akarok csinálni, illetőleg nem csinálni. Mert már nem lehet arra hivatkozni, hogy annyi dolgom van, mert nincs. Olyan lehet ez, mint amior felnőnek a gyerekek, és a szülőknek megint rá kell jönnie, hogy mit is szeretnek csinálni valójában.

Nekem azt hiszem, hóemberépítőnek kellene lennem. Persze a gondolat még nem kiforrot, de azért egészen tetszik. Először is profi felszerelést kell szereznem. Overallt, mondjuk, bár az nem annyira dögös, mint a kétrészes, viszont szigeteli a meleget. Nekem síeléshez is overallom van (vajon hány el?), mert még akkor kértem apától, hogy ezt vegyen, amikor még a praktikum kerekedett felül az esztétikummal szemben kicsiny fejemben. Persze hiba volt, belátom, a kétrészes sokkal dögösebb. Azt hiszem mégis kétrészest szeretnék, elvégre életem hivatásáról van szó, dögösnek kell lennem. Piros lesz, az jól látható a fehér alapon.

Szükségem lesz még egy hólapátra, meg egy rendes ásóra is, ha nagyobb munkába kezdenék (mondjuk megépíteném a Mikulás szánját, vagy valami). Ezen kívül pár véső és néhány percíziós eszköz a kisebb simítások elvégzéséhez. Már kötöttem szerződést egy lyukasfazék-gyártó céggel, a fejfedők beszerzésére, egy széngyárral a szemeknek és gomboknak. A sárgarépát kizárólag őstermelőktől vásárolom majd, szükségük is lesz a fellendült forgalomra most, hogy ők is TB kötelesek lesznek, legalább támogatom őket. A seprűt úgyszintén, de nagyon kell figyelni a minőségre is, mert célom minőségi hóemberek előállítása. Egyéb munkák elvégzéséhez majd szerződök eseti szállítókkal. A fent említettekkel azonban keretszerződést szeretnék aláírni, ami nagyban megkönnyíti az adminisztrációt.

Sajnos nincs tőkém egy kft. Alapításához, ezért egyenlőre bt-ben gondolkodom, meg is mondom, miért. Van nekem ez az emocionális alapú gondolkodásom. Amikor gimnazistaként egyenleteket oldottam meg, mindig szurkoltam, hogy a végén pozitív eredmény jöjjön ki. Ez FONTOS volt nekem, hogy pozitív legyen, mintha a pozitív lenne a jó, a negatív meg a rossz. TUDOM, hogy a gondolatmenet hibás, hiszen például, ha arról van szó, hogy a tartozásainkat számoljuk ki, jobban járunk, ha negatív szám jön ki. Nem tehetek róla. Még szembeötlőbb az a hiba, ahogy a könyvelés során arra gondolok, hogy a tartozik oldal jobb, mint a követel. Ennek sincs semmi valóságalapja, de mégis. Nos, pont így vagyok azzal, hogy egy bt jobb, mintha EV az ember. Egy hóemberrel fogok társulni. Majd bejegyeztetem.

Nyilván negyedéves bevallók leszünk, hiszen jóformán nem állítunk majd ki számlát. Igen, ez egy gyenge pontja a tervemnek, fogalmam sincs, miből lesz bevételünk, de ez még kiderülhet. Egyszerűen gondolkozunk, én és a hóember, szóval arra jutottunk, hogy mit nekünk marketing meg piackutatás, ha sokat csináljuk, majdcsak meggazdagodunk valahogy. Ez Hóember gondolatmenete volt, és bár van egy olyan homályos sejtésem, hogy kettőnk közül nem ő az okosabb, hagytam magam meggyőzni.

Különben ez az egész hóember dolog kérdéseket vet fel bennem, ugyanis: saját munkaerőmet felhasználva készítettem el Hóembert. Nyilvánvaló tehát, hogy ő Saját Termelésű. Az azonban biztos, hogy nem készlet, elvégre men értékesítés céljából készült. Az tanultuk, hogy ami Saját Termelés és nem készlet, az SEEAÉ vagy sejhaj, de tanulmányaim során nem tapasztaltam még, hogy egy cégtárs TE lett volna. A problémát a 1. Saját Előállítású Cégtárs számla létrehozásával oldottam meg. Hóember berzenkedett egy kicsit, de világos volt, hogy a könyveinknek rendben kell lennie.

Volt azonban egy dolog, amiben határozottan igaza volt, mégpedig az, hogy kht lettünk. Bár emócianalitásom tilatkozott kissé, de az észérvek nyertek. Elvégre mást se fogunk tenni, cak a közhasznot szolgálni, szóval ok. Ha tudnám, hogy hogy vallanak be a kht-k...

Tevékenységünk a következőből áll: éjszakánkét belopódzunk a kertekbe, és hóembereket építünk, hogy amikor a háziak kinéznek reggel, jó kedvük legyen. Mind eljátszanak a gondolattal, hogy ez a hóember az éj leple alatt csak úgy besétált a kerbe, mert olyan hívogató a házuk. Tevékenységünket dokumentáljuk egy videokamerával, rendszeresen tartunk brain-stormingokat arról, hogy hogyan lehetnénk még hatékonyabbak. Először csak az építés folyamatát dokumentáltuk, de most már rögzítjük a háziak reakcióját is, amikor meglátják a hóembert.

Időközben szerződést kötöttünk egy sálgyártó céggel is, azóta a hóemberek sálat is hordanak. Ez nagyszerű emlék a családoknak, amikor a hóemberek elolvadnak. A másik fejlesztés Hóember ötlete volt, és nagyon innovatívnak találtam: havat importálunk, így korábbi pár hónapos tevékenységünket egész évesre tudtuk kifejleszteni. Ez sajnos intrastat bevallással is együtt jár, de Hóember hamar beletanult, így még nem akadt problémánk a ksh-val sem. És gondolják csak el: mekkora meglepetés, ha egy nyári reggelen egy délveg hóember állít kertjükben!

Időközben megtaláltuk finanszírozásunk forrását is. Korábban említettem a videófelvevőt. Kidolgoztunk egy módszert, amellyel a felvétel alapján az alább értékek válhatnak pontosan mérhetővé: Elégedettség, Meglepetés, A napi nívó standard emelkedése. A módszer kicsit olyan, mint a fehér zajos: modellezd, amit lehet, aztán a modellhez csapd hozzá, amit meg nem. Nagoyn precíz megoldás, különben. Mindegy, az értékeknek kvóták felelnek meg, ezeket havonta egy összesítő bevallásba gyűjtve adjuk le a helyi önkormányzatoknál, ők pedig kidanak egy nyilatkozatot, hogy milyen értékű számlát fogadnak be abban a hónapban.

A kormány újítása, hogy szállítóink, akikkel keretszerződést kötöttünk, leírhatják az adóalapjukból azt az engedményt, amivel nekünk adják az alapanyagokat, ennek köszönhetően anyagaink nagy részét már ingyen kapjuk. A hószállítás is újabb fordulatot vett, mióta az időjárás ilyen bizonytalanná vált. Több ország szívesen fizet azért, hogy elvigyük a fölös hómennyiséget.

Kreativitásunknak, fejlesztő csapatunknak és a mostanában hozott intézkedéseknek köszönhetően mára már jól menő vállalkozássá nőttük ki magunkat, az ország egész területén vannak csapataink, és folyamatosan terjeszkedünk. Managereink már több szomszédos ország illetékeseivel is tárgyalnak, az ötlet több vezető államfőnek is megtetszett. Hóember már rég nem fél attól, hogy elolvadhat, megengedheti magának a szabályozható mikroklímát.

Nosztalgiával gondolok vissza azokra a napokra, amikor azon tűnődtem, hogy mit is kéne kezdenem magammal. A hóemberépítés jó biznisz.
Hasonló történetek
4138
Jelenleg 13 éves vagyok.
3111
A rózsaszín felleg viszont elkerülhetetlen, és manapság egyre több embert talál meg. Ez a rózsaszín felleg persze csak egy tünete a kóros szomorúságnak, vagy inkább kezdete. De ha ennek érzéseit sikerül leküzdeni, a kóros szomorúság már elkerülhető.
Legyőzni azonban nehéz, de vannak rá módszer...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Tűzmadár ·
Nem rossz de inkább blogtéma, kedves kozmó-kos. Ott kevésbé számítanak az elütések, és a helyesírási hibák is elmennek. :-)

ayala ·
Alulértékelt írás.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: