Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
A triót elbűvölte a sok utolsó pillanat emlékműve, és kedvet kaptak ahhoz, hogy saját fotójukat...
Sziasztok. Kovács Gergőnek hívnak 25 éves vagyok és 15 éve lettem meleg.
Amikor egy kis város vezetői utat engednek a parttalan betelepülésnek, tönkre téve ezzel az...
Egy távoli világban, ahol az idő olyan, mint egy hatalmas, bonyolult kert, létezik egy titokzatos...
Károly, a barna rövid hajú férfi belenézett a visszapillantó tükörbe.<br /> Majd kikapcsolta...
Friss hozzászólások
Biodrón: Meg kéne, hogy történjen... Bo...
2024-07-19 01:00
dreamland912: Köszönöm, igyekszek mindig bel...
2024-07-15 20:35
dreamland912: Ha tetszett az írás, HÖLGYEKNE...
2024-07-15 20:35
dreamland912: Ha tetszett az írás, HÖLGYEKNE...
2024-07-15 20:34
dreamland912: Ha tetszett az írásom, nőknek...
2024-07-15 20:22
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Ajándék az idegenektől 06. A gyilkos vérminta

Minden, ami maradt, az egészségügyi mappák voltak. Ha ránk találna egy mentőosztag, ennek alapján nyújtanának segítséget. Szórakozottan rákattintottam az idegen anyagára…
Hm… „Vércsoport: törölve”
„DNS-elemzés: megszakítva”. Ezek szerint, a vérelemzés során érte vírustámadás a gépet. Akkor a rádió már valóban ki volt kapcsolva. Hogyan lehet egy rádiócsendben repülő hajóra vírust küldeni? Az idegen kapszulája és a fedélzeti számítógép között semmilyen kapcsolat sem volt. A filmlejátszót összetörtem, arra hiába is telepített volna vírust, nem ment volna át, hiszen titokban csempésztem fel, hogy tudjak mivel szórakozni a hosszú út alatt. Hacsak… A dokidroid akkor őrült meg, amikor az idegent vizsgálta. Aranka akkor krepált be, amikor a vérmintát elemezte. Tehát a vérben volt valami.
Tételezzük fel… Egyszer azt olvastam, hogy a középkorban az ostromlott városba pestissel fertőzött patkányokat dobtak be. Azok persze mindenhol körbe szaladgáltak és mindenkit megfertőztek. Mi van, ha a menekült is egy ilyen patkány? Ha egy fogolynak mesterségesen módosították a vérplazmáját, hogy az elemzés során a benne található adatok kiolvasása során a minták egy számítógépes vírust adjanak ki? A polipok tudják, hogy ha valakit találunk az űrben, először az egészségi állapotát ellenőrizzük. A segítés parancsa mindent felülír. Egyedül csak azt vizsgáljuk meg, hogy nincs-e emberről emberre terjedő betegsége. Senki nem gondol arra, hogy esetleg a számítógépekre lenne veszélyes.
A kérdés, amire nem tudtam a választ, hogy az ott a kabinban ember-e vagy egy módosított klón.
A fertőzés esetén a forrást semlegesíteni kell. A dokidroid és a lejátszó kilőve, szó szerint. Aranka veszélyt jelentene, ha megpróbálnák újra installálni, tehát ezt mindenképpen meg kell akadályoznom.
De ott van az a valami a mentőkapszulában. Ha az F-124-en orvosi kezelés alá veszik, akkor ott is használhatatlanná válnak a számítógépek. Tehát, ezt a bolygó érdekében meg kell akadályoznom. „Semlegesítenem kell” gondoltam magamban, kerülve a sokkal nyilvánvalóbb szót: megölni.
Hátrakúsztam a mentőkapszuláig és belestem az üvegen keresztül. Szerencsétlennek már alig volt emberi ábrázata. Az arca helyén jóformán csak nyers hús látszódott. Neki is megváltás lenne a halál. Nem kellene mást tennem, dehermetizálom a rakteret és kinyitom a kabin ajtaját. Pár másodperc alatt szétrobban. De… Mi van, ha mégis ember? Akkor mindez gyilkosság. Az űr felfedezésétől és mindinkább a polipok feltűnése óta törvény, hogy minden ember élete szent és érték. Tudtam, a jogszabályok alapján nem ítélhetnek el, sőt, még kitüntetést is kapnék, de a lelkiismeretem szerint gyilkossá válnék. Csupán a gyanú alapján szabad-e megölnöm valakit? De, ha nem teszem meg, egy egész bolygó, egy teljes kolónia életét teszem kockára, vagy rosszabb esetben az egész emberiségét. És ki tudja… Talán nem is ember, csak egy biológiailag létrehozott teremtmény. Ha ezt tudnám legalább…
Talán Arankát még egy pillanatra fel tudom éleszteni. A memóriájában benne van mindenki, aki eltűnt az űrben az elmúlt években. Szükséges szabály, a halottá nyilvánításhoz. Talán, ha ezt az egy modult indítom újra, akkor még ki tudja keresni. Bekapcsoltam a fedélzetin számítógépet.
- Jó reggelt, Aranka.
- Jó reggelt, Uram. Szeretném tájékoztatni, hogy nem történt meg az újrainstallálás, így jelenleg csak korlátozottan vagyok működőképes.
- Aranka, szeretném, ha elemeznéd a vérmintát.
- Igen, Uram. De szeretném tájékoztatni, hogy ebben az esetben a maradék funkcióim is elveszhetnek.
- Tudom, Aranka, de ez most nagyon fontos. Szóval… Az alábbi vizsgálatokat kérem: a DNS alapján ember-e? A DNS-be plusz információként nincs-e vírus kódolva. A harmadik: amennyiben emberi DNS-sel állunk szemben, beazonosítható-e egy eltűnt személlyel?
- A vizsgálat folyamatban… Uram, a vírus terjed, félek, menthetetlenül károsodom. Tartok tőle, nem lehet már újrainstallálni.
- Sajnálom, Aranka.
- Uram, a DNS alapján az illető lény embernek tekinthető, azonban a DNS szerkezet szokatlan elemeket is tartalmaz. Amennyiben a szokatlan elemek leválasztjuk és összerendezzük, azokból információ nyerhető ki.
- Egy vírus?
- Nem, képi információk, nincs vírusra utaló jel.
- Még egy kérdés. A harmadik. Beazonosítható, kiről van szó?
- Amennyiben a szokatlan elemeket nem vesszük figyelembe, akkor igen. Ivan North, négy éve tűnt el futárszolgálat közben.
- Köszönöm, Aranka.
- Uram, a biztonsági funkcióim alapján tönkrementem. Nem érdemes az újrainstallálásommal próbálkoznia.
- Sajnálom, Aranka.
- Uram, lehet egy kérésem?
- Igen.
- Hívjon másképp. Az Aranka olyan megalázó egy csúcstechnológiás fedélzeti számítógépnek.
- Mit szeretnél? Hogyan hívjalak?
- Agnesnek. Az majdnem úgy hangzik, mintha azt mondaná: A-generációs elektronikus agy.
- Jól van, Agnes. Nagyon jó gép voltál. Lehet, hogy te mentetted meg az emberiséget.
- Tettem a dolgom, Uram.
- És… Lehet, hogy te mentetted meg az összes számítógépet a világon.
- Köszönöm, Uram. Így már büszkén törlődnek az adataim. Jó éjszakát… Érzem, már instabillá váltam…
És a következő pillanatban a kijelzők már össze-vissza is ugráltak.
Folytatások
2627
- És nem vágyódott vissza az F-124-re?
2612
- Járványveszély az F-124-en. Biológiai és számítógépes veszély AAA kategória… - Majd újra és újra elmondtam ezt az egyszerű üzenetet. Tudtam, a föld a hatótávolságomon kívül van, de azt is tudtam a polipok minden adásomat fogják.
2695
- És téged hogy hívnak? – kérdezte.
- Nekem nincs nevem. Valamikor volt, de már régen mondták ki. Nevezz, mondjuk századosnak, így szoktak hívni a rádión. A Háború óta csak ez vagyok.
- Akkor te százados – nevetett fel, - gyere velem zuhanyozni.
2475
- Kiosztottuk a fegyvereket, védelmi terveket készítettünk. A polipok a víz közelében erősek, a dombok között ki tudunk tartani pár napig.
- És aztán?
- Ha még életben leszek, kinyitom az utolsó üveg konyakomat az utolsó roham, előtt. Tovább nem tervezek. Sajnos semmilyen néven nevezhető fegyverünk sincs, főleg nem olyan, amitől félnének.
2572
Amikor közelebb ért, láttam, hogy sofőr sem igazán katonás alkat: a jobb napokat látott sortot ízlésesen egészítette ki egy átizzadt atlétatrikó, s a látványt egy szakadt szalmakalap koronázta meg. Ha nem lett volna rajta a flotta jelvénye, azt is hihettem volna, hogy épp horgászni indult.
Előző részek
2328
- Igen, Aranka. Kapcsolj ki. Szép álmokat – mondtam, bár tudtam, hogy úgy sem érti meg.
- Jó éjszakát, Uram. Reggel kérem, egy kávéval ébresszen – mondta még utoljára Aranka. Egy pillanatra megdöbbentem… Valaki mégis táplált bele humorérzéket. És, miközben ezen gondolkoztam, szép lassan kialudtak a műszerfal fényei.
Egyedül voltam, hacsak a haldoklót és az Arankát meggyilkoló vírust nem számítom.
2301
Igen, game over, gondoltam. Fényerőcsökkenést csak egyvalami okozhat: ha köztünk és a csillag között egy űrhajó, jelen esetben egy polip lopakodó úszik el. Mivel a polipok belterületén voltunk, ez csak egyet jelenthetett: valaki követ minket!
1937
- The sweetest girl I know… - énekelt tovább. Majd hozzátette: - Kérem, az anyukát, készüljön fel a szülés megindítására.
- Mi??? Mit akarsz? Egy terhes nő van a kapszulában?
- A kapszulában senki sincs, de a pilótafülkében egy várandós anyuka van, látom a baba képét is, olyan aranyos, acél törzs és 12 poliplábacska… Én leszek az első, a mindent megnyerő, a dokidroid, aki új fajt segít a világra, amelyik uralja majd a galaxist, egyszerre polip és robot, a két intelligens faj...
Hasonló történetek
3247
Hirtelen valami megmagyarázhatatlan Erő suhant végig rajta. Valami mély, sötét, csábító. Ekkor rájött, milyen könnyű volt megölni Rainost, egy fegyvertelen embert. Ilyen a Sötét Oldal, mely most hívogatta. De Kéler nem törődött vele. Inkább apja emlékére koncentrált, aki most már békében nyugodhatott. Elűzte lelkéből a gonoszt, a bosszú beteljesülésével a sötétség átjárta, majd elhagyta. Azonban most már tudta, hogy ha nem vigyáz, őt is könnyedén elcsábíthatja a Sötét Oldal...
3683
Dzséjt örömmel forgatta fénykardját. A zöld penge könnyedén hárította el a felé suhanó lövedékeket, szelte ketté a droidvázakat. Aztán meglátott egy alakot a forgatag közepén és elindult felé. Közben folyamatosan forgatta, pörgette fegyverét, minden mozdulattal elpusztítva egy droidot. Aztán hátát nekivetette Nakata Kortel Jedi mesternek, s ketten együtt halálos táncba kezdtek...
Hozzászólások
JuS ·
Eddig tetszik. :)

Rozványi Dávid ·
Köszönöm! remélem, a folytatás is tetszeni fog :-)

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: