Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Nooa Järvinen nem őrült meg. Erre akár mérget is venne, még ha a bátyja, a pszichiáter és...
Áldozat vagy hős?
Miután lecsillapodott a légzésem felkeltem az ágyról és körbenéztem a szobában. Lauren már...
Hazatérés
Sárkányharag
Friss hozzászólások
MelegPista: Igen, az elvárások már ismerős...
2021-10-20 04:05
blackforrest: A nagy többség:Adonisz és olya...
2021-10-19 13:20
MelegPista: Kár, mert egyrészt úgy nem len...
2021-10-18 16:24
blackforrest: Mert manapság nincs idő semmir...
2021-10-18 13:01
blackforrest: Összekötő kapocs lehet pld a f...
2021-10-18 12:59
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Ajándék az idegenektől 05. Aranka elalszik

Úgy éreztem, megérdemlek egy kis pihenést, bekapcsoltam a játékkonzolomat, hogy néhány gyilkossággal helyre billentsem a lelki egyensúlyomat
Közben a mentőkapszula fedélzeti droidja kiadta a vérmintát és Aranka nekilátott elemezni.
- Figyelem, vírustámadás. A számítógép leáll. Kérem, hogy nem mentett állományait mentse.
- Mi??? – kaptam fel a fejem. – Vírus? Hiszen letiltottam a rádióadások vételét!
- Igen – válaszolta Aranka érzelemmentesen. – A vírus nem rádióadásban érkezett.
- Hanem?
- A vírus az egészségügyi analizáló egységet támadta meg elsőnek. A vírus forrása ismeretlen. Az egészségügyi adatok mentéséhez, kérem csatlakoztasson egy háttértárat.
- Hogy az is vírusos legyen?
- Az elsődleges vírust sikerült karanténba helyezni, azonban a fedélzeti számítógép újra installálása szükséges. Kérem, az egészségügyi adatok mentéséhez csatlakoztasson egy háttértárat – próbált megnyugtatni Aranka.
Nem tudtam mást tenni, a játékkonzolt csatlakoztattam a gépre. Elméletileg már tiszták az adatok, ha mégsem, a játékkonzollal veszítem a legkevesebbet.
Gondolkozzunk logikusan, mondogattam magamnak. A fedélzeti számítógépet újrainstallálni csak a kikötőben lehet, viszont a robotpilótába már betápláltam az adatokat, még el tud juttatni az F-124-re. Ha nem történik semmi, még megérkezhetek épségben… „Ha…” Az utam és a túlélésem is feltételes módba került.
Az áttöltés lassan befejeződött… Ha mégis rosszul sülne el a dolog, pár száz év múlva, amikor véletlenül rábukkannak a hajómra, talán ennek alapján elemezni tudják, hogy mi is történt…
- A rendszer instabillá vált, uram. Kikapcsolok. Engedélyezi a kikapcsolást?
- Igen, Aranka. Kapcsolj ki. Szép álmokat – mondtam, bár tudtam, hogy úgy sem érti meg.
- Jó éjszakát, Uram. Reggel kérem, egy kávéval ébresszen – mondta még utoljára Aranka. Egy pillanatra megdöbbentem… Valaki mégis táplált bele humorérzéket. És, miközben ezen gondolkoztam, szép lassan kialudtak a műszerfal fényei.
Egyedül voltam, hacsak a haldoklót és az Arankát meggyilkoló vírust nem számítom.
Most már minden mindegy… Hátra dőltem a parancsnoki székben, a lábamat a pultra raktam és rágyújtottam egy e-cigire. Persze, tudtam, hogy az utóbbi kettő nem tartozik a pilótafülkében engedélyezett tevékenységek köré, de úgy gondoltam, ennél rosszabb már nem lehet.
És kivételesen nem is tévedtem nagyot.
Folytatások
2127
- És nem vágyódott vissza az F-124-re?
2063
- Járványveszély az F-124-en. Biológiai és számítógépes veszély AAA kategória… - Majd újra és újra elmondtam ezt az egyszerű üzenetet. Tudtam, a föld a hatótávolságomon kívül van, de azt is tudtam a polipok minden adásomat fogják.
2206
- És téged hogy hívnak? – kérdezte.
- Nekem nincs nevem. Valamikor volt, de már régen mondták ki. Nevezz, mondjuk századosnak, így szoktak hívni a rádión. A Háború óta csak ez vagyok.
- Akkor te százados – nevetett fel, - gyere velem zuhanyozni.
2028
- Kiosztottuk a fegyvereket, védelmi terveket készítettünk. A polipok a víz közelében erősek, a dombok között ki tudunk tartani pár napig.
- És aztán?
- Ha még életben leszek, kinyitom az utolsó üveg konyakomat az utolsó roham, előtt. Tovább nem tervezek. Sajnos semmilyen néven nevezhető fegyverünk sincs, főleg nem olyan, amitől félnének.
2069
Amikor közelebb ért, láttam, hogy sofőr sem igazán katonás alkat: a jobb napokat látott sortot ízlésesen egészítette ki egy átizzadt atlétatrikó, s a látványt egy szakadt szalmakalap koronázta meg. Ha nem lett volna rajta a flotta jelvénye, azt is hihettem volna, hogy épp horgászni indult.
Előző részek
1876
Igen, game over, gondoltam. Fényerőcsökkenést csak egyvalami okozhat: ha köztünk és a csillag között egy űrhajó, jelen esetben egy polip lopakodó úszik el. Mivel a polipok belterületén voltunk, ez csak egyet jelenthetett: valaki követ minket!
1477
- The sweetest girl I know… - énekelt tovább. Majd hozzátette: - Kérem, az anyukát, készüljön fel a szülés megindítására.
- Mi??? Mit akarsz? Egy terhes nő van a kapszulában?
- A kapszulában senki sincs, de a pilótafülkében egy várandós anyuka van, látom a baba képét is, olyan aranyos, acél törzs és 12 poliplábacska… Én leszek az első, a mindent megnyerő, a dokidroid, aki új fajt segít a világra, amelyik uralja majd a galaxist, egyszerre polip és robot, a két intelligens faj...
Hasonló történetek
2537
Ebben a pillanatban Mr. Tuvok pultján az érzékelők kijelzője két rövid hangjelzést adott le. Mindenki felé kapta a fejét. A parancsnok helyettes higgadtan válaszolt, miután leolvasta az adatokat.
- Kapitány. Három Rektaarián hadihajó közeledik felénk elfogó pályán. Alig egy perc múlva lőtávolságba érnek. – tájékoztatta a jelenlévőket.
- Élesítik a fegyvereiket! – jelentette izgatottan Harry.
- Mr. Paris! Irány a csillagköd teljes impulzussal! – utasította a kapitány...
2581
Hirtelen valami megmagyarázhatatlan Erő suhant végig rajta. Valami mély, sötét, csábító. Ekkor rájött, milyen könnyű volt megölni Rainost, egy fegyvertelen embert. Ilyen a Sötét Oldal, mely most hívogatta. De Kéler nem törődött vele. Inkább apja emlékére koncentrált, aki most már békében nyugodhatott. Elűzte lelkéből a gonoszt, a bosszú beteljesülésével a sötétség átjárta, majd elhagyta. Azonban most már tudta, hogy ha nem vigyáz, őt is könnyedén elcsábíthatja a Sötét Oldal...
Hozzászólások
Még nincsenek hozzászólások
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: