Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
(Fantázia történet)
A történet a fantázia szüleménye, BDSM és Horror keveréke, de alapvetően a horrorba tartozik....
Lecsúsztam a fal mentén, és széttárt lábakkal csupasz fenekemmel a padlóra ültem. A fejem...
Sziasztok! Ez egy skicc, az első írásom. Szeretnék rá őszinte kritikát kapni! A történetet...
-Ez a helyes hozzáállás! Adjunk a nézőknek egy olyan előadást, amit soha nem felejtenek el!...
Friss hozzászólások
kaliban: Tetszett!
2024-03-15 15:00
SunnyDay: Köszönöm :)
2024-03-14 10:40
kaliban: Folytasd! Tényleg jó a sztori.
2024-03-13 13:51
SunnyDay: Szia. Köszönöm, ha van rá igén...
2024-03-10 18:11
vinzso: Szia, jó történet, várom a fo...
2024-03-10 11:15
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

A Váci kívánságteljesítő hal.

  Aki már járt Vácon tudja jól, hogy nagy kultusza van a Váci kívánságteljesítő halnak. A gyönyörű Duna kanyar menti városba az emberek fontosnak érzik a kulturális örökségek ápolását és tiszteletét. Az avatatlan turista szemnek is feltűnik, hogy sok közintézményben hal ábrázolás van. Iskolák, kórházak, kocsmák, színházak falán ott van egy rézszínű ponty.
A gyönyörű főtéren közvetlenül a szökőkút mellet van egy szobor ami a kívánságteljesítő halat ábrázolja végeredményben egy rézből készült ponty. Egyszer egy részeg nő letörte az uszonyát közadakozásból egy nap alatt meglett a renoválás ára ez is jelzi, hogy a Duna parton élő emberek mennyire nagyon magukénak érzik a halat. A főtéri szobornak egyébként egy kedves története van. Özv. Savanyúné Bakos Rozália miután megnyerte az ötös lottó főnyereményét állította, hogy a kívánságteljesítő hal segített neki nyerni ugyanis egy sétahajózás alkalmával töltötte ki a lottószelvényt és mikor végzett akkor látott egy ezüst színű pontyot felugrani a Dunából.
- Már akkor biztosan tudtam, hogy elviszem az ötös lottó főnyereményét. - így fogalmazott az újságíróknak ugyanis nem titkolta a nyereményét. Miután felvette a több 100 millió forintot rögtön szobrot állíttatott a halnak. Az akkori város vezetés az ügy mellé állt. A történet már több évtizedes Savanyúné egyébként manapság Limában él ugyanis oda ment férjhez.
A misztikus lényről az első írásos emlékek az 1200 as évekre datálódnak egy korabeli oklevélen ábrázolják a halat. Schulsz Ödön az 1700 as években kutatta a misztikus lényt, ő látta az akkor még létező fotókat a kívánságteljesítő halról. Sajnos a fotók 1800 as évek közepén a nagy Váci tűzvészben elégtek mikor a levéltár nagy része leéget Schulsz Ödön kutatásainak eredményei azonban megmaradtak. Így tudjuk, hogy a hal ábrázolása a híres Váci bordélyház halljában is megtalálható volt egy festmény formájában a falon. Az intézmény bezárásával a festmény is eltűnt. A Váci bordély egyébként messze földön is híres és elismert intézmény volt , az ott dolgozó hölgyek híresek voltak a szépségükről. Schuls Ödönnek ( Akinek a korabeli anekdoták szerint bérlete volt a bordélyba) hálásak lehetünk hiszen az ő kutatásaiból tudjuk, hogy a halat a fotózás feltalálása után lefotózták. Most lépjünk egy nagyot. A hal ma is él, létezik ugyanis szeretik a Váciak. Nem olyan rég egy Kínai turista fotózta le a halat a Dunában a kép bejárta a világsajtót és öregbítette Vác hírnevét. Később egyébként kiderült, hogy nem hal van a képen hanem egy felfújható guminő mivel elsodródott valamilyen oknál fogva a folyóban.
A misztikus lények a Kárpát medencében élő emberek számára mindig kedvesek vagy épen ijesztőek de mindenképpen fontosak. A korabeli legendákhoz és pogány rítusokhoz szorosan kapcsolódtak ezek a lények.. Törpék, óriások , tündérek. Természetesen a sor hosszasan folytatható.
A korabeli misztikusok úgy gondolták, hogy a hal egy téren és időn túl létező entitás aki képes materializálódni a mi anyagi világunkba. A ma élő misztikusok ugyanezt gondolják csak ők nem téren és időn kívüli világot emlegetnek hanem ötödik dimenziót. A természet tudomány számára teljesen érdektelen 
a hal szociológusok azonban kimutatták, hogy a halnak közösség megtartó, formáló ereje van Vácon.
A turizmus is jól profitál a halból." Holdfényes Dunai hajózás kívánságokkal ' nevű program nagyon népszerű a hazai és a távol keleti turisták körében. Pl. Japánban és Kínában. A Dunai hajós turizmussal foglalkozó vállalkozók körében a halnak köszönhetően szépen csörög a kassza.
A misztikus lény a popkultúrára gyakorolt hatása vitathatatlan. Számos filmben, tv sorozatban tűnik fel a hal sőt egy Bronxban élő amerikai nő is említette a az egyik dalszövegében. 
Valóban létezik a Váci kívánságteljesítő hal? Természet tudományos szempontból természetesen nem létezik. A popkultúrában és a gazdag Váci kultúrában mindenképpen létezik.
A Váci emberek büszkék a kívánság teljesítő halra. Őrzik, védik, szeretik a halat mint kulturális kincset. 
Előfordul, hogy a Dunai hajósok látják mikor a telihold fénye szinte nappali világosságot teremt, hogy egy rézszínű ponty ugrik ki a vízből és mintha mindenki vezényszóra engedelmeskedne a halat nézve a hajósok elmondja a kívánságaikat.
Sok szerelmes pár is látja a halat két csók között de a szerelmeseket nem érdekli a kívánságteljesítő hal ugyanis ők már megtalálták a főnyereményt vagyis egymást.
 
Hasonló történetek
4634
Ismered azt az érzést, amikor rájössz, hogy valaki, valami iszonyúan hiányzik, és nem teljes az életed, mert nem kaphatod meg azt, amire istenigazából vágysz, nem kaphatod meg azt, amitől boldog lehetnél, kis morzsákra futja csak, de ez nem elég, mert a vagy szélviharként tombol benned?
3887
De mi a célom… Magam sem tudom már, csak utazok, hogy eljussak egy olyan helyre, ami nem létezik. Nem létezhet, míg az ember, az egész emberi faj fel nem épül ebből a hihetetlen szellemi leépülésből, amin most keresztül megy…
Utazok…
Hozzászólások
Pavlov ·
Tegyük félre, hogy hemzseg a helyesírási hibáktól: miért is novella ez?

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: