Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
laci78: nem semmi továbbra sem! Reméle...
2024-04-23 17:20
CRonaldo: Nagyon jó ez a story! Nekem te...
2024-04-23 12:09
kaliban: Folytasd!
2024-04-22 18:25
KutyaSzex: Szia! Van kutyád, és szeretnéd...
2024-04-21 14:04
KutyaSzex: Szia! Van kutyád, és szere...
2024-04-21 14:02
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Vadászút, Suzukik, Árpád-sáv,..és gimnáziumtető

Kedves Olvasóink!
Mai beszélgető partnerem a dunafellegvári polgármester asszony, Vörösné Aczél Pannika. Őt kérdezem, a városban nagy vihart kavart híresztelésekről, miszerint, akár súlyos visszaélések is történhettek a helyi gimnázium tetőfelújításával kapcsolatosan.
- Miért volt szükség erre a munkálatra?
- Sajnos, a gimnázium teteje erősen lepusztult állapotban volt már, lévén, hogy ez egy régi (volt bencés apátsági, államosított) épület, amin utoljára az 1960/61-es tanévben végeztek tetőfelújítást. Azóta a szerkezet állaga műszakilag amortizálódott, több helyen beázott, eltörtek a tetőlécek és a cserepek is potyogtak, ami életveszélyes állapotot eredményezett. Kénytelenek voltunk a város nehéz pénzügyi helyzete ellenére is elvégeztetni a felújítást, bár ehhez újabb hitelt kellett felvennünk.
- Kedves Polgármester asszony, árulja el nekünk, hogy mikor és ki végezte a gimnáziumtető rekonstrukcióját, és mi alapján lett kiválasztva a munkára?
- Kérem, mi a hivatali utat teljes mértékben betartva, az előírásokat és a pályázati rendszert maximálisan figyelembe véve intéztük ezt az ügyet. A közbeszerzési törvénynek megfelelően pályázatot írtunk ki a tető felújítására, a benyújtott pályázatokat az önkormányzat képviselő testülete elbírálta, és kilenc igen, egy nem, és egy tartózkodás szavazati arányban döntött a kivitelező a CS.M. Kft mellett. A munka végeztével az önkormányzat műszaki osztálya vette át a tetőt, amint ezt a jegyzőkönyvek is tanúsítják, megfelelő minőségi állapotban.
Semmiféle visszaélés nem történt, ezeket a pletykákat csak egyes rosszindulatú vádaskodók állítják, akiknek csak az önkormányzati vezetés lejáratása, és aljas politikai céljai vannak az ilyen rémhírek terjesztésével.
- Megkérdezhetem, hogy emlékszik-e még rá, név szerint ki szavazott nemmel, és ki tartózkodott?
- Kérem, persze hogy emlékszem! A 'nem' szavazatot természetesen képviselő testületünk fekete báránya, mondhatnám úgy is, hogy a mi keresztünk, Magyar Árpád, a JOBBIK képviselője adta le. Ő a szélsőséges, rasszista demagógiával megmételyezett választók jóvoltából került be a testületbe, meglehetősen gyanús körülmények között. A Választási Bizottság sokáig vizsgálta az ügyet, sajnos azonban olyan sok választópolgárt sikerült neki megtévesztenie, hogy egyszerűen képtelenek voltunk annyi szavazatot érvényteleníteni, hogy ne lehessen képviselő. Azóta vége a régi, lojális egyetértésű üléseknek, ő mindig vitázik, a kákán is csomót keres, indulatos kirohanásai vannak, képtelen a legkisebb kompromisszumra is, és keresztbe tesz a város vezetésének ahol csak tud,... főleg a nyilvánosság bevonásával a kényes közügyekbe. Őszintén szólva, ilyen egy rosszindulatú, képviselőségre teljességgel alkalmatlan emberrel rajta kívül még sosem kellett együtt dolgoznom. Jelentették róla, hogy péntek esténként Magyar Gárdistákkal sörözik, és azt beszélik, hogy magával a félelmetes, elvetemült terroristavezér Budaházyval is kezet fogott már.
A tartózkodó pedig Dicső Frici bácsi volt. Ő ugyanis mint ősi fellegvári család sarja, annyi sógorral-komával-atyafival rendelkezik a városban, hogy az első szabad választások óta mindig fölényes magabiztossággal került be a testületbe a rokonság szavazataival, de óvatos duhaj lévén, eddig még minden szavazásnál tartózkodott.
- Mennyibe került a városnak ez a felújítás?
- Nos, az összes járulékos költséggel és némi költségvetési túllépéssel számolva, ami a tető megbontásakor kiderülő egyéb kisebb problémák megoldását is magában foglalta, kicsit több mint 30 millió forintról van szó. Ennyit utaltunk át a CS.M. Kft számlájára a munkavégzés fejében.
- A dokumentumok szerint, amit volt szerencsém látni, pontosan 37 millió 878 ezer forint volt az összeg. Ez azért jóval magasabb annál, mint amit egy 'kicsit több' jelzővel jellemezhetnénk, nemde bár?
- Meg sem kérdezem hogyan jutott ilyen adatok birtokába, biztos vagyok benne, hogy a hivatal egy olyan dolgozójától, akit már régen szemmel tartok, és gyanítom hogy ő áll bizonyos kiszivárogtatások mögött. Kérem, ez az ember hazudik, ez egy társadalmilag kártékony közösségromboló, aki nem átall Kossuth címeres jelvénnyel a zakóján megjelenni bizonyos városi eseményeken. Eddig sajnos nem volt megfelelő indokom, de most hivatali titok megsértése miatt végre kirúghatom.
- Ki kell ábrándítsam, kedves polgármester asszony, de ez a számadat az önkormányzat által nyilvánosságra hozott, és az Ön által is aláírt, tavalyi pénzügyi beszámolóból származik. Senki sem sértett hivatali titkot azzal, hogy felhívta a figyelmemet rá, hogy a város honlapján hol található a beszámoló.
De mit tud Ön arról, hogy a munkát bár a Kft vállalta el, végül is egy alvállalkozóval csináltatta meg, név szerint Szekercés Attila ács-állványozó kisiparossal, aki a majd 38 milliós összegből csak kb. 2 millió forintnyi anyagköltséget és -minő meglepetés-, pontosan 1 millió 878 ezer forint munkadíjat számlázott? És arról van tudomása, hogy 1 millióval még mindig tartozik neki a fővállalkozó?
- Kérem, én ezekről a dolgokról semmit sem tudok, nekem nem kötelességem a mendemondák ellenőrzése, sem az al- és fővállalkozók pénzügyi vitájához nincs közöm. Hangsúlyozom, hogy az önkormányzat a legjobb ajánlatot tevő CS.M. Kft-vel szerződött, és jogilag minden rendben talált az Államkincstár mind a szerződésben, mind a pénzügyi beszámolónkban. Az Állami Számvevőszék sem talált semmi kivetnivalót vagy szabálytalanságot az ügylet ellenőrzése során.
- Ha jól tudom, Szekercés Attila vállalkozó is pályázott, és ő 4 millió forintos költséggel végezte volna el a munkát. Miért nem az ő pályázatát választotta a képviselő testület?
- Kérem, ez a Szekercés egy ismert szélsőjobboldali,...ez egy olyan 'magyarkodó', aki képes minden nemzeti ünnepen kirakni a házára az apja által évtizedeken át illegálisan rejtegetett, 56-os lyukas zászlót. A mobiltelefonján pedig a Székely Himnusz a csengőhang. Maga is, és a kedves olvasók is beláthatják, hogy egy ilyen irredenta, megbízhatatlan, gyanús figurára nem bízhattuk ezt a komoly munkát. Egyébként az oktatási törvény idevonatkozó paragrafusa szerint, az iskolákban nem folytatható politikai agitáció, tehát ez alapján is ki kellett zárnunk Szekercés Attilát a jelentkezők közül.
- Már megbocsásson, de milyen politikai agitációt végezhetett volna ez a vállalkozó a tető felújítása közben?
- No, no kérem! Visinszkij elvtárs is elítéltetett a maga idejében egy süketnéma asztalost, szovjetellenes agitációért. Én kérem, még a régi iskolában tanultam a részletekre való odafigyelést, nem könnyű engem átverni! Egyébként magam láttam, hogy Szekercés tiltott önkényuralmi jelképeket viselt, például itt is egy Turulmadaras pólóban dolgozott. Mi, akik felelősséggel tartozunk, hogy diákjainkat ne érhessék ideológiailag káros befolyások, úgy érzem helyesen döntöttünk, hogy erre hivatkozva kizártuk a pályázók sorából ezt az ordas eszméket a magáénak valló veszedelmes elemet.
- De értesüléseim szerint a tető felújítása a nyári szünidőben történt. Hogyan találkozhattak volna vele a diákok ekkor?
- Nekünk kérem ilyen esetekben is éberséget kell tanúsítanunk. Elvégre a mai építési közállapotokat figyelembe véve, a határidő csúszhatott is volna, és akkor szeptember első heteiben fejeződik be a munka, amikor a gimnázium már megkezdi a rendes tanévi oktatást, és a diákok itt vannak. Nem vállalhattunk ilyen kockázatot, ezt be kell látnia, még akkor sem, ha így kicsit többe került a munka.
- De végül is, csak ez a Szekercés végezte el az embereivel a tető javítását. Akkor miért nem lépett Ön közbe?
- Kérem, nekem erről nem volt tudomásom,...ha tudtam volna róla, azonnal leállíttatom a munkát, erre megesküszöm. Na, de az emberei is megérik ám a pénzüket! Láttam, hogy az egyik munkása egy Árpád-sávos fejkendőt viselt cseréprakás közben, a másik meg minden nap zöld nadrágban és fehér ingben jött dolgozni a piros biciklijén,... és munka közben többször is Kárpátia dalokat fütyörészett. Mondhatom zsák a foltját,... elvetemült egy társulat volt ez.
- Ne haragudjon, de meg kell kérdeznem, honnan van tudomása mindezekről?
- Kérem, én ennek szem és fültanúja voltam, ugyanis az irodám ablaka pont szemben van a gimnáziummal. Akár a független magyar bíróság előtt is megesküszöm , hogy felforgató, társadalomellenes egyénekről van szó. Írtam is erről egy jelentést az NBH-s elvtársaknak, mert szerintem ez a brigád volt az, amelyik letépkedte a múltkor az MSZP választási plakátjait. Ezért is szóltam az Ervinnek, hogy ne fizesse ki nekik az utolsó milliót, pereskedjenek csak érte még pár évig a rohadt fasiszták!
- Ha már így megemlítette a nevét, árulja el, mekkora szerepet játszott a pályázat elbírálásánál, hogy a CS.M. Kft vezetője, Sumák Ervin, az Ön sógora?
- Visszautasítom ezt az alaptalan vádaskodást kérem! Nem sógorom az Ervin! Sosem vette el feleségül a húgomat, évek óta csak hitegeti szegény Ilonkámat az a gazember...bár mindkét kislányuk születésénél apasági nyilatkozatot tett, ezt elismerem.
Hangsúlyozom azonban, hogy a képviselő testület döntött az ügyben, nem én egy személyben, tehát itt összefonódásról, mutyizásról szó sem lehetett.
- Igaz az, hogy a képviselők közül négyen is kaptak úgynevezett 'eszmei értéken' ( 50 ezer forintért !), lízingből visszavett, féléves autókat az Ön unokaöccse által vezetett Fellegvár Suzukitól?
- Gyalázatos rágalom kérem! Tiltakozom képviselőtársaim nevében is az ilyen légből kapott gyanúsítgatás ellen. Egyrészt a Fellegvár Suzuki nem az unokaöcsém tulajdona, mert Lajoska ott csak telepvezetőként dolgozik, másrészt pedig tudomásom szerint ez egy reklámozott akció volt a cég részéről, miszerint 50 ezer forintos kezdőrészlet befizetésével és kedvezményes havi törlesztéssel lehetett azon a héten gépkocsit vásárolni. Öt vevőnek azonban, akit kisorsoltak, elengedte a cég a további havi részletfizetést. Csakis a puszta véletlen műve, hogy képviselőtársaim is ennek az akciónak a keretében vásároltak autót, és pont ők lettek a szerencsés nyertesek, akiknek a nevét Lajoska kihúzta a kalapból.
- Hmmm,...és ki lett az ötödik autó szerencsés nyertese, nem tudja véletlenül?
- Teljesen véletlenül tudom, ugyanis ő is itt dolgozik. Hajbók Ferenc, az önkormányzat műszaki-ellenőrzési osztályának a vezetője volt az ötödik nyertes. De megint alaptalan feltételezésekbe bocsátkozik, ha ebből valami következtetést kívánna levonni, ugyanis Hajbók úr minden esetben gyalog járt át a gimnáziumba a műszaki ellenőrzésre, nem pedig gépkocsival.
- Megkérdezhetem, hogyha nem az Ön unokaöccse, akkor voltaképpen kicsoda is a Fellegvár Suzuki tulajdonosa?
- Nem tudom kérem. Ilyen mélységekig nem kívánhatják meg tőlem a tájékozódást a városban működő cégekről. Erről inkább talán a Lajoskát kellene megkérdeznie,...de nem hiszem, hogy elárulná, mert az Ervin leverné érte a veséjét egy szerelővassal.
- Önnek milyen autója van kedves polgármester asszony?
- Nekem? Piros!
- Véletlenül nem a Fellegvár Suzukitól származik az Ön piros autója is?
- Most, hogy így említi, tényleg tőlük vásároltam,...de az még régebben volt, egy másik akció keretében, ugyanis én 25 ezer forintért kaptam.
- Véletlenül nem akkor, amikor a CS.M. Kft 850 millióért leaszfaltozta a vadászházhoz vezető földutat?
- Valóban akkoriban vettem az autót, de ez ismét csak a véletlen egybeesése az eseményeknek, nem kell ebből semmiféle elhamarkodott következtetést levonnia. Határozottan tiltakozom a dolgok ilyen homályos egybemosása és a kombinatív spekulációk ellen! A vadászházhoz vezető út aszfaltozása egyébként is a városközpont rendezési tervének szerves részét képezte, és uniós pályázati pénzből valósítottuk meg.
- Ne haragudjon, de hogyan fért bele a városközpont rendezési tervébe, a város szélétől 4 kilométerre kezdődő bekötőút burkolása?
- Nézze, kérem! Ennek az útnak a leburkolása presztízskérdés volt a város számára, elvégre gyakran visszük oda a városi vendégeket, minisztériumi elöljárókat, testvérvárosi küldöttségeket egy kis reprezentációra. Beláthatja, nem szégyenkezhettünk már tovább a földes úton való zötykölődéssel. Szerencsére egy kis szakmai rafinériával megoldotta az építészünk a rajzokat, mi meg olyan ügyesen hozzáigazítottuk a tervdokumentációt, hogy a brüsszeli pályázatbírálók sem találtak benne kivetnivalót. Bár az igaz, hogy az Ervint kiröhögték a Suzukikkal,...nekik Audik kellettek.
- Ezek után már csak egy kérdésem lenne kedves polgármester asszony. Mit jelent a Kft nevében a CS.M.?
- Családban Marad,...de miért érdekes ez?
- Semmi,semmi,..köszönöm az interjút.
Hasonló történetek
3822
Hirtelen ágrecsegést hallottak. Felkapták íjaikat, hogy rögtön lőni tudjanak a medvére. De a bokrokból három ló tűnt elő. Az egyiken Nabaha, a másikon Jeny ült a harmadikat meg kötőféken vezették. A két lány teljesen ki volt pirulva. Ruhájuk rendezetlen volt...
4230
Elkezdtünk beszélgetni, kiderült hogy a neve Laci, és hogy 21 éves. Nagyon megtetszett nekem, és úgy éreztem, hogy én is neki. Ahogy beszélgettünk, egyszer csak a keze a lábamon volt, és simogatott, nagyon jól esett, már akkor éreztem, hogy köztünk nem lehet csak egy kaland, ennél több kell nekünk...
Hozzászólások
További hozzászólások »
stevler ·
Érdekes és nem szokványos írás. Ritkán olvasni errefelé hasonlót.
Tetszett mint új színfolt.

zoliapunk ·
köszönöm a véleményezéseket :grinning:

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: