Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
A nők bosszúja, 1. felvonás. történetnek a folytatása.
Friss hozzászólások
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
terelek: Nem izgató, de jó kis sztori....
2024-04-15 09:09
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Sötétség Északon

Új ellenség bontogatja szárnyait Yneven, Amher amunnak nevezi magát, egy sosem látott hatalommal és hadsereggel, és a fő célja, hogy megsemmisítsen minden civilizációt, egyeduralkodóvá tenni hatalmát és vallását. A negyedkor hajnalán az Amundok és Dzsennek háborúi változtatták sivataggá a mai Taba El Ibara területét. A dzsennek szövetkeztek az elfekkel, és sikerrel visszataszították az elsődleges anyagi síkról. Mint isten is jelentős hatalommal bírt, és kegyetlen harcászata, tevékenysége miatt is gyűlölték. Az első emberi civilizáció az IV. kor elején jelent meg yneven , ők voltak a crantaiak, ill az V. korban kyrek. Anvaria lakói és a calowyni nép ( kyr) háborúzott egymással, majd békét kötött mindkét fél. A kyrek minden telepessel, katonával, hajóval új hazát kerestek, és ynev lett az otthonuk, igaz nagyon hosszú csatározás árán. A crantai birodalomról annyit kell tudni, hogy 3 fő részre tagolódott, Galnar, Tajtéktrónus birodalom és a Felhőtartományok.


A kyrek a mai riegoy városállamnál, és öbölnél szálltak partra, gyenge ellenállásba ütközve a felhőtartományok részéről. Három vallás határozta meg a kyreket, morgena, tharr és sogron, később a Son-Tir crantai álomisten behódol a kyr morgena istenének. A tényeken nem változtat, hogy a kyrek leigázzák a crantai birodalmat, és beolvasztják magukba.
Egy kisebb csapatnak sikerül elmenekülnie a Sheral hegyei közé a Snil nevü gyíklényekkel egyetemben. A sziklamorzsolót itt találja meg az összeférhetetlenek csapata.


Ekkortól hallunk újra a crantai császárgyűrűkről. Annak idején Báál-Chain kovácsaoltatta Ediomad sötét tárnáiban, hogy a kyr előretörést lassítsa és megállítsa. Hogy mit kértek érte a sötét fajzatok cserébe, az máig tisztázatlan. A crantai szövetséget elsöprik utolsóként a tajtéktrónus birodalom tart ki igen hatásosan, de kiesnek az istenek kegyeltségéből és a túlerő győz. P.sz. 170 megkoronázzák Toron első császárát, zászlóháborúk kezdete és a toroni időszámításé egyaránt.


Az amndok újbóli megjelenésével ynev erőviszonyai igen csak átrajzolódnak, a dzsadok vagy behódolnak és szolgák lesznek vagy menekültekké válnak. Nagyobb arányban pusztulnak el mert az amundok nem ejtenek foglyokat, inkább megölik őket, kivéve ha a szent állatnak áldozzák fel. A dúlást épp alig kiheverő pyarron újabb ellenséggel kell szembenézzen, de ami ennél jobban zavarja, hogy pont azzal lép szövetségre aki nem sokkal ezelőtt feldúlta otthonaikat , városaikat. Kényszerszövetség jön léte pyarron és krán között, hogy közösen vegyék fel a harcot az amundok ellen. Páratlan egyesülésnek lehetünk szemtanúi mikor a két nemesi ház egyesül shadon és gorvik részéről, utólagosan már Gorvishadonról beszélünk, két egyesült országról. A két egyház tűzzel, vassal betartatja, hogy ebben a nehéz időben ne a széthúzás legyen úrrá. Remek lehetőség lenne a hittérítőknek, hogy most ebben a bonyolult helyzetben megossza akár polgárháborút robbantson ki. Igen keményen megtorolják ezeket, nem egy esetben halállal büntetik azt, aki konfliktust, viszályt teremt. Akire enyhébb ítélet vár, ő gorvik gátjaira megy rabszolgának.


A tűtorony mágusai bebocsátást nyernek az ereklyevadászok székhelyébe, ahol őrzik a crantai császárgyűrűk összes darabját. Megkérik, hogy az amundok elleni küzdelem kimenetelében létfontosságú, hogy valamivel támogassák ezt az ügyet, mivel pyarron gyenge, gorvishadon sem az ép egységes állam, vagyis marad krán, akiben meg nem bíznak a délvidéki népek, és országok. Arra kérik az összeférhetetleneket, hogy vizsgálják meg kérelmüket, minden nagyobb ország vezetője kapjon egyet, sajnos ebbe Krán is beleesik, de nincs más választásunk. Ráadásul a fű útja miatt is fognak lépéseket tenni, amit persze nem kötnek a mi orrunkra. 2 napot kérnek, míg döntést hoznak, addig elszállásolják őket.


A két nap letelt, és újra tárgyalnak 2 feltételük van, az első ami már a Ves Pattrich örökösöknél is bevált, egy térmágiával látjuk el a gyűrűket, és ha valamelyik hordozó meghal, akkor ide teleportálódik. A másik, hogy kránnak tényleg nem szívesen adnánk ezekből az ereklyékből, de lehet akkor végképp meginogna ez a szövetség ami jelenleg fenn áll. Így arra jutottunk, hogy az összeférhetetlenek fogják felügyelni kránt, vagyis ők kapják az oltalmazót. Ezzel elkerüljük az ármánykodás és cselszövés lehetőségét is.
- A többi gyűrű sorsa pedig most jön, kinek adnátok belőle? - kérdezi a hang a tűtorony küldöttek fejében.
- Legyen egy Ordané, Mogorva Chei király is kapjon egyet, természetesen egyet pyarron , krán a felügyelőkkel, elfendel, Gorvishadon, és a reményüket vesztett dzsadok is, Al Manszúr erődítménye legyen. Minden népnek a joga, hogy hozzátegyen ehhez a küzdelemhez valamit, és szívvel lélekkel kell majd küzdeni ellenük.


A déli történések igen színesre és véresre kerekedtek, gorvik rabszolgái, kik a gátakon dolgoztak ultimátumot kaptak, vagy beállnak a manifesztációs háborúba a gorvishadon oldalán ezzel megváltva az életüket, ha túlélik vagy halottak lesznek. Sokan fegyvert fogtak, de még többjük nemet mondott, sorra hullottak el a rabszolgák. A testekből pedig élőholt katonákat fabrikáltak, és a ravannói öböl fenekére vezényelték őket, mivel halottak remekül elfogadhatták azt a tényt, hogy remek hátvédek lesznek a víz alatt. Valamilyen részről a víz igen nagy ellenfelük az amundoknak és nem árt az óvatosság, mivel mágikus hatalmuk egyre csak nő, és saját katonáink elméjébe hatolva kényszerítik, hogy ölje bajtársait, embertársait.


Északon mit sem törődve kirobbant háborúval egy két elenyésző toroni próbálkozás révén, csak amund követekkel találkoztak, noha nem sokáig , mert mindjárt fejük, lábuk bánta.
Tiadlan és Niare, kezdi egyre jobban megunni, a rabló orkok fosztogatását a határvidéken, ezért szövetséget kötnek Gro-Ugon felszámolására, ami hosszú harcok árán, de sikerül. Gro-ugon felőrlődik és tiadlan is csatlakozik enoszukéhoz és niaréhoz , egyfajta föderalisztikus szövetségbe tömörülnek.


Létrejön a sárkánybirodalom. Ebben egy időben tiadlan kilép az északi szövetségből, és semlegességet köt toronnal. Toron nem tud segítséget küldeni, mert a dwoon betörések egyre jellemzőbbek lesznek a határvidéken, és minden erejét oda összpontosítja. A maradék orkok hajókon próbálják elérni toron partjait, a fekete lobogójukon rajta vesztettek. Gro ugon fekete lobogója egyenesen Doranba kerül, és ott vigyázók fennhatósága alá kerül. Abaszisz mivel érzi, hogy soha nem tud elszakadni toron befolyásától, ezért Carnelian hercegkapitány felkeresi a halál nagymestereit, és közel 1 éves abbit bányászatának árával ráveszi a 9 nagyhatalmú embert, hogy végezzenek a jelenlegi otlokir dinasztia fejével, és ezzel megszűnik a toroni fenyegetettség, mert puccsot hajt végre carnelian, és a toron hű embereket elfogatja és kivégzi. Ezzel a quiron tenger déli partvidéke felszabadul és toronnak arra kell figyelnie, hogy egyre kevesebb szövetségese van, és több oldalról támadhatják.


Abaszisz újabb tervbe kezd, és kereskedelmi és hadi egyezményt kötnek a quiron tenger déli partvidékén létrjött pentáddal , amihez még később csatlakozik talavra városa is. Ezzel az a cél, hogy Alidax, és a Keleti barbárok megtámadásával, két újabb szövetségest veszítsen el Toron és újabb lobogói kerüljenek Doranba. Így egy hatalmas erősség alakul ki a déli partvidéken, főleg, hogy Rowon is csatlakozik hozzájuk, ill. a keleti barbárokat elsöprik az északi szövetség katonáival egyetemben a haonwell és daeiramot összekötő térkapun érkező katonákkal. A krónikások szerint kísértetiesen hasonlít a IV. korban létező crantai birodalom elhelyezkedésére a mostani állapot. Toron egyre veszélyeztetett helyzetbe kerül. immár 4 lobogót vesztett el közel 10 éven belül! - Ármánykodáshoz és cselszövéshez jól értett, ezért megpróbálta, legközelebbi szomszédját bizonytalanná tenni, és szembefordítani az északi szövetséggel. A dwoonok eleve nem szerették a kyreket egyik fajtát sem, és sokan rebesgették, hogy ha toron nem lenne, akkor szembe fordulnának jelenlegi ’ barátaikkal " elhintette a fülükbe, hogy mivel ők nem vér szerinti leszármazottai a kyreknek ezért minden kyr utódállam gyűlöli és megveti őket, ami konfliktushoz vezetett, később katonai lépések követték a felgyülemlett haragot. A Via Sheni iskola doran megbízásából, 3 fejvadászt küldött, hogy tegyenek erre pontot. Mivel a dwoonok nem tűrik meg a saját területeiken sem a fejvadászokat, sem az embervadászokat így kerülő úton mentek és egyenesen toron szívébe shulúrba jutottak, igaz összeverve véresen, de amiért életben hagyták őket az az üzenet volt. Ebben a levélben az északi szövetség felkéri toront, hogy támadja meg a dwyl úniót, és közös erővel kettéosztjuk, és immár csak kyr a kyrrel fog egymással küzdeni. A másik 2 társának gondolkodás nélkül levágták a fejét, a 3.- hoz meg odamentek a véres kardal de , odaszóltak az ikernek, hogy ha megölöd, ki viszi vissza az üzenetet. Nagy kacaj tört ki a teremben. Aztán a fejvadászhoz fordult ezt, azért mert 3 szövetségesem is elhullott, és ha azt hiszi a szövetség, hogy ez elég vigaszdíj akkor téved.


A második gran tinoli csatában leverik orwella és követői lázadását, de a kristálykönyvtár a fenyegetés miatt visszaindult calowynra. A toroniak, hogy most kutyaszorítóba kerültek, követeket eresztettek a régen visszavándorolt kyreknek, hogy újra szükség van rájuk, azóta meggyarapodtak és elég nagy erőt képeztek ahhoz, hogy a szövetséget kétfelől megtámadják. Toron számára nyilvánvalóvá válik az újabb zászlóháború, de nem tesz eleget az északiak kérésének csak abban a tekintetben, hogy megtámadja a dwoonokat de hogy milyen létszámban és taktikával, arról nem esett szó. Abaszisz és csatlósait ediomad aquirjai kötik le, hogy minden nemű támadás kudarcot valljon a tenger felől. Megjön az üzenet, hogy készen áll a flotta a támadásra a tengerről, így minden erejét arra összpontosítja, hogy végleg pontot tegyen a dwoon alkotta pajzs felszámolására. Rá kéthéttel a szövetség is támadásba lendül, és két oldalról, harapófogóba szorítják a dwoonokat. Kik nem értik a helyzetet, és torkuk szakadtából próbálnak helyt állni, ami valljuk meg nem sok eséllyel kecsegtet. Egy kis túlélő csoportnak sikerül megmenekülnie és nyugat felé kimenekül a belső iskola nagymesterével és hű híveivel, ettől az időszámítástól megszűnik a Dwyl únió.


 


A maradék megmaradt túlélő tongória felé veszi az irányt, de mielőtt elindulnának, kettéoszlik a menet, egyesek tovább mennek , mások bosszút esküsznek mert elárulták őket, így egy 20 fős papok és paplovagok visszaindul teljes inkognítóban, hogy elégtételt követeljen. A toroni seregek nem álnak meg a zsákmányolt terület közepén, ott találkoznak a szövetség csapataival, ahol káosz lesz úrrá. A gro ugoni orkok harcolnak az első sorokban querdák hátasaiként, és megindul a toroni előrenyomulás. A szövetség csapatai minden rendelkezésre álló katonát mozgósít, hogy betömje a rést az arcvonalon, de csak ideiglenesen történik, rengeteg katonát vesztenek ezalatt.


Mivel északra nem figyelnek a szövetségesek erigow partjainál száll partra az új sereg , nem irgalmaznak, ahogy annak idején sem tették. Így egy félkörívben nyomul előre a toroni és az újonnan érkezett seregek támadása, a bosszút esküdött dwoonok beszivárognak és a hátországot, egyenesen Dorant támadják , ügyükhöz csatlakozik az összes északon megtalálható uwel rendházak lovagjai. Pokoli pusztítást visznek véghez a dwoon és uwel papok, és mire legyőzik őket nem sok ember marad aki elmondhatná mi is történt ott. Ezzel nincs utóvéd, mivel Davalon elesett és doran is a két védőbástya megpecsételődött a szövetség sorsa is, egyenként hódoltak be a toron uralomnak, vagy pusztultak el. A kristálykönyvtár, újra visszakerült a helyére mivel jelzi kyria egykori tündöklését. Ediomad aquirjainak nem került sokba a háborúnak rá eső részük, így minden követelésnek eleget tettek. A quiron tenger déli álelamai sosem érték el azt a fenyegetettségi szintet, hogy az új toronra valamiféle fenyegetést jelentsen. Csaknem 9 évig gyűjtötte seregét toron mikor elérkezettnek látta az időt, hogy a déli szomszéddal is leszámoljon, tudta, hogy ha a tenger felől érkezne, azt gyorsan kiderítenék, de arra is ügyelnie kellett, hogy a phalanx harcmodor olyan terepre tévedjen ahol nem jó eséllyel használható.


Kezdésnek az aquirok kezték meg a támadást figyelemelterelésként, hogy oda összpontosuljon a haderő, így megfeletkeznek a térkapuról, ami Haonwell és daeriem et kötötte össze. Azon keresztül szúrnak át a szívükön, és így két tűz közé kerülnek, a kegyelemdöfést pedig a tenger felől kapják, míg a kétoldali hadakozással vannak elfoglalva. A harcok 3 évig folytak mire végleg elcsendesedtek a kardok és egy új kyr birodalom emelkedett ki a hamuból Enravel központtal! - noha nem volt akkora területileg, mint egykoron, de így is a legjelentősebb hatalommal bírt észak Yneven. Innentől kezdve a kisebb népcsoportok beolvadtak a birodalomba.


Délen eközben, már javában dúlt a háború. rengeteg halott vér áztatta tengerek, homokviharok jelezték az amundok jöttét, vagy ahol megfordultak.

Hasonló történetek
3700
- Mit tudsz a Pusztítás Torkáról? Halljam! - még az ajtónállók is összerezzentek a dühödt parancsra.
- Hatalmas varázsszer. - suttogta porszáraz torokkal a fogoly. Aki karjára húzza, képessé válik megnyitni valamiféle kaput, amin keresztül minden világok valamennyi fájdalma elpusztítja azt a lélekkel rendelkező lényt, aki a haszáló parancsol. De ennek a hatalomnak is ára van..
3843
- Miféle lények az orkok? Északon semmit sem tudni róluk.
- Félig értelmes szörnyetegek. Testüket fekete szőr borítja, pofájukat kivéve. Szemeik aprók, sunyik és gonoszak. Foguk a hullaevéshez szokott. Beszélni nem tudnak, de a gesztusokat jól értik és az értelmesebbek megtanulják érteni a nyelvek némelyikét. Der Zlameyan állítólag démonokkal keresztezett orkokat hoz létre mágiával, ezek már félelmetesen okosak is tudnak lenni...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Vaskezű Alex Darton földi helytartója ·
Kedves Essran Rothmor ! Nem tudom honnét szedted Ynevi ismereteidet de én kb.10 éve olvasok MAGUS regényeket és játszom is, de ilyen össze-vissza szedett vetett valamit mint amit leírtál még nem láttam.
Az, hogy kevered Toront Kyriával még csak hagyján de a tényeken is változtatsz: Észak-Yneven a 15. zászlóháborút Toron így Új Kyria nyeri a szövetség elbukik ez tény! Délen Krán és Pyarron összefogásával az amundok elbuknak, Shadon és Gorvik nem eggyesűl mivel a gát átszakadása után Gorvik víz alá kerül! Ez is tény! Ezután jön a nyolcadkor. Ne haragudj de az írásod pocsék sírva röhögtem a hülyeségeiden, így kérlek nem folytasd ezt ilyen formában!! :yum: :confounded: :disappointed_relieved: :disappointed_relieved:

Essran Rothmor ·
Üdv néked Vaskezű Alex!

Szerinted ez történik majd, de mindenki gondolkozhat a saját feje alapján! - és kicsit logikátlan amit írsz, de legyen.... én máshogy képzelem el a folytatást! - Röhöghetsz rajta, de gondold végig amit írok, ha 10 éve játszol és olvasol kétlem, hogy így szemléled.
Változtattam a tényeken, mert szerintem Krán nem áldozza be Gorvikot,olyan lenne mintha a gyermekét dobná oda mivel az ő segítségükkel alapították, a krónikások ezt igen nagyvonalúan elfelejtik, Pyarron sem fogja , Shadonról ne is beszéljünk! -Gorvik elestével ők is potenciális megtámadható ország!? - egy villámhárítót vesztenének el vele! - Ha ezt írták meg már akkor eléggé sajnálom, ugyanis stratégiailag butaság szélesíteni az arcvonalat, de lehet a mosolygó arcnak ez kedvez :D - és mégis a sok gorviki nemzettség hova fog menekülni, és újjászerveződni? - Két birodalmat is elsöpört Krán, Godonit, és Ó-Pyarront, a démoncsászárságról nem is beszélve, mindig is csekély erőt felmutatva Pyarron mellett de győznek a szövetségesek. Amit írsz, rendben legyen így, de ne várd tőlem , hogy egyetértsek veled! - És tovább sem ártana gondolni!? -

Győz a szövetség, csak gondolkodom, rendben az amundok elesnek, Krán ereje teljében lesz Pyarronnal szemben, a menekült gorvokiak befogadásával, újjászervezik a haderőt, kitöltik a létszámot, vagy akár még többen is lesznek, a külső tartományokban kapnak letelepedési jogot! - És ezennel a Délen a Pyarroni istencsalád takarodót fúj, mert nem dacolhat ekkora haderővel!? - Vagyis akkor marad - két egyistenhit , Ranagol és Domvik , az már nagyon nagy jópndulat, ha Chei király országa életben marad, és akkor marad Arel egyetlen mint pyarroni isten!

Utóirat: - hol fog hívőkre találni Pyarron ha Shadonban és Kránban egyistenhit van? - Gorvikot mint mondtad elárasztja a víz! - Északon meg Kyr istenek uralkodnak szintúgy, A dzsadoknál megint csak bukó! - Marad a titokban imádat, ahogy a Khasisa is így tevékenykedik a régi Crantai birodalom utolsó hírmondója.

Ynev történetei pont attól jók, mert színesek, sok ország, kultúra, vallás, kaszt jelzi lüktető létét - ezzel a megoldással eléggé leszűkül a kör
Emberi vonatkozások, ha elsorvad a mozgástér, elvész belőle az élvezet!

Nekem ez a véleményem! - sorry - nem kell, hogy szeress :D:D


AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: