Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
A nők bosszúja, 1. felvonás. történetnek a folytatása.
(Fantázia történet)
A történet a fantázia szüleménye, BDSM és Horror keveréke, de alapvetően a horrorba tartozik....
Lecsúsztam a fal mentén, és széttárt lábakkal csupasz fenekemmel a padlóra ültem. A fejem...
Sziasztok! Ez egy skicc, az első írásom. Szeretnék rá őszinte kritikát kapni! A történetet...
Friss hozzászólások
Materdoloroza: Pedig én is vártam a folytatás...
2024-03-27 22:41
Dr. Stephen P. St.John: Sajnálom, hoyg nem tette egyér...
2024-03-27 20:43
lalityi9346: Várom nagyon a folytatást!
2024-03-26 17:27
kaliban: Hát ez q..va gyenge, a helyesí...
2024-03-24 15:19
golyó56: Tetszett. Folytatás?
2024-03-22 11:42
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Mi dolgunk a Világon?

Téli éjszakán ballagok csak úgy céltalanul. Most nincsen rohanás, nincsenek zajok. A szellő is halkan suttog, mintha csak úgy unalomból fújna. Ilyenkor, kihalt utcavéget fürkészve, fejemben ezernyi gondolat kavarog. Miért születtem? Van-e valami célja, vagy csak véletlen a létezésem, s nyomtalanul tűnök majd el?
Bizton hiszem, hogy ezt az kérdést mindenki felteszi magának az életében. Viszont az esetek többsége félredobja megválaszolatlanul, s talán nem is akarja megválaszolni, mert úgy hiszi, akkor ennek irányába kell terelnie az életét. A kérdés feltevése és a küzdelem hiábavalósága viszont a legtöbb embernek kedvét szegi.

Néhány száz évvel ezelőtt a felvilágosodás idején, aki megtehette, szívesen boncolgatta ezt a kérdést, próbált rá választ adni és aszerint formálni az életét, környezetét. Úgy vélem, a régi korokban az élet sokkal egyszerűbb és nyilvánvalóbb volt. Tulajdonképpen a legtöbb ember beleszületett a társadalmi rétegbe, feladataiba és jövőjébe. Voltak, akik új utakat választottak, s mivel erre a kérdésre bonyolult, összetett válaszokat kerestek, az egyszerű dolgokat már nem találták értékesnek, biztos pontnak. A tehetősebbek - mind vagyon, mind idő szempontjából - nagy dolgokat vittek véghez. Csatákban arattak diadalt, felülkerekedtek a hatalmasokon, s voltak, akik csak úgy szerényen az írásnak szentelték az életüket.
Az egyszerű emberek viszont nem tudtak ilyen kérdésekkel foglalkozni. Nekik a mindennapokat kellett átvészelniük.
Talán részben így van ez a mai világban is. Csakhogy a XXI. század annyi lehetőséget tár a szemünk elé, hogy a valódi bőség zavarában veszünk el. A rengeteg feladatot, elvárást folyamatosan próbáljuk teljesíteni, még akkor is, ha mindennek lehetetlenség megfelelni. Mert valljuk be, ez így van!

Csak rohanunk a nagyváros forgatagában, millió értelmetlen adattal a fejünkben, s futunk a saját monoton életünk után. Ezt sajnos nem is lehet már másképp csinálni, hiszen aki megáll egy pillanatra azt eltapossák. Ez a rohanás tart minket ébren és életben. Ha egy napra mindenki leülne a gondolataiba mélyedve, megállna a világ.
Ehhez alkalmazkodni kell nekem is. Az én életem sem lesz különb. Én is ugyanúgy rohanni fogok, s talán többször én sem merem feltenni a kérdést magamnak. Ám én a végső célt, a boldogságot az egyszerű dolgokban lelem, s ha csatákban diadalt nem aratok, s híres író sem leszek, a szeretteimet még talán boldoggá tudom tenni azzal, hogy vagyok nekik, s szerintem ez ma a világon a legidőigényesebb és legértékesebb dolog. Aki ezt érti, érzi és ezért él, az lehet még boldog és fontos.

E gondolat hatására lábaim elnehezültek, s pihenőt követeltek. Most senki nem lát, senki nem tapos el, ha megállok. Hát megálltam s körülnéztem valami célt keresve. Vállam fölött visszatekintve megpillantottam saját lábnyomaim és elmosolyodtam. Én úgy érzem, megtaláltam:
"Aki semmi nyomot nem hagy a világban, az csak a helyet foglalta a Földön"
Hasonló történetek
3839
"Az ember akkor jön rá milyen fontos egy állat, vagy egy ember, ha elveszíti." Már nem tudom ki is mondta ezt, de igaza volt. És ha valakit nem szerettünk, vagy úgy éreztük nem olyan fontos, rájöhetünk hogy ez még se így van...
4208
Elkezdtünk beszélgetni, kiderült hogy a neve Laci, és hogy 21 éves. Nagyon megtetszett nekem, és úgy éreztem, hogy én is neki. Ahogy beszélgettünk, egyszer csak a keze a lábamon volt, és simogatott, nagyon jól esett, már akkor éreztem, hogy köztünk nem lehet csak egy kaland, ennél több kell nekünk...
Hozzászólások
Mellesleg ·
Mellesleg mi a véleményetek erről a történetről?

Tűzmadár ·
Úgy vélem, soha nem volt egyszerű az élet. Miért élünk? Azért hogy ne tudjanak feltámadni a dinoszauruszok. :-)

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: