Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
terelek: Nem izgató, de jó kis sztori....
2024-04-15 09:09
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Megváltás - Prológus & 1. fejezet

Prológus

Hatalmas csata bontakozott ki a Mükéné bolygó űrterében. Két masszív hadiflotta bocsátkozott harcba egymással, mindkettő hatalmas veszteségeket szenvedett a káoszban. Vadászgépek és korvettek százai, cirkálók tucatjai semmisültek meg a ballisztikus lövedékek viharában. Több százezren vesztették életüket az elmúlt két órában, de ez nem volt elég, hogy véget vessen a harcnak. Semmi sem lehetett elég.
A bírák biztos távolból figyelték az ütközetet.
– Emberek – rázta a fejét Niman.
– Nem tanultak – sóhajtott egyet Etak.
– Mégis itt vannak – tette hozzá Iva. – Magam se gondoltam volna, hogy eljutnak idáig. Senki sem hitte volna.
– Ami történt, az megtörtént. Az eset nem áll példa nélkül. Nincs más választásunk, ki kell irtanunk őket – vágta rá Niman.
– Egyetértek – bólintott rá Etak.
– Kell, hogy legyen más megoldás – tiltakozott Iva.
– A döntés már megszületett – felelte Niman.
– A döntés elhamarkodott – folytatta Iva.
– Mi megfigyeltük őket – nyomatékosította az álláspontját Niman. – Soha nem látott agresszióval indultak az űrbe, ami csak a halálukhoz vezethet. Nem azon ítélkezünk, hogy éljenek vagy sem. A kérdés az, hogy most vessünk véget a létezésüknek, vagy megvárjuk, amíg végképp pusztulásra ítélik magukat. Ha várunk, a planétáikat is magukkal viszik majd. Meddő lesz minden életvilág, amire csak rátették a kezüket. De ha mi tesszük, megkímélhetjük őket. Később új fejlett létformákat szülhetnek, a ciklus folytatódhat.
– Ezt nem tudhatjuk – szögezte le Iva. – Félreismertük őket. A tény, hogy még itt vannak, hogy még élnek, bizonyítja, hogy még mindig nem értjük a gondolkodásmódjukat.
– Értjük őket, csupán alábecsültük a körülményeket – tette hozzá Etak.
– Mi van, ha mégsem? Niman, egy ilyen faj értéke felbecsülhetetlen lehet! – emelte fel a hangját Iva.
– Nem kockáztathatjuk meg, hogy igazunk legyen – rázta a fejét Niman.
– Azt sem, hogy tévedjünk – erősködött Iva. Ha valamit nem értettek meg teljesen, a következő lépését sem mondhatták meg teljes biztossággal. Ez egy olyan lehetőséget hordozott magában, amelyet még Niman és Etak sem vethetett el. – Még rájöhetnek.
A kijelentés megrázta a két bírát. Niman makacsul rázta a fejét, teljesen biztos volt az igazában. Ugyanakkor Etak belátta, hogy korábban is tévedett már, ezért hajlani kezdett Iva szavára.
– Nem végezhetünk velük addig, amíg nem tudjuk biztosan – fordult a társához. – Azonban egy dologban igaza van Nimannak, ez nem mehet így tovább. Hogy akarod gyorsan és biztosan kideríteni az igazságot?
– Mondjuk úgy, hogy támadt egy merész ötletem…


1. fejezet - Sikoly az éjszakában

Feszültség uralkodott az eligazító teremben. Még a légiósokat is félelemmel töltötte el a megbízatás. Nem félték a golyókat, a rakétákat, a gránátokat, sőt a halált is csak szakmai ártalomnak tekintették, de ez a küldetés megfagyasztotta bennük a kionthatatlannak tartott vérüket. Mert ennek nem volt értelme.
A hajójukat még aznap a frontra parancsolták, hogy az Unió egy véres csatában felőrölte a Második flottát. Két órával később visszaparancsolták őket, majd a Hellász rendszer peremére küldték őket. Nem mondták el, hogy miért, pedig egy légiós hűsége megingathatatlan volt. Mindig tudattál velük, hogy mi a feladatuk, legyen az erkölcstelen, kecsegtessen biztos halállal, vagy szabadítsa őket a saját oldaluk ellen. Azonban az öreg mégis hallgatott, mint a sír, egészen addig, amikor már karnyújtásnyira jártak a céljuktól.
– Katonák, a mai feladatunk egyszerű lesz! – emelte fel a hangját Grant tábornok. Kijelentése fokozta a katonák félelmét, egy légióst nem küldenek könnyű küldetésre. – Három nappal ezelőtt segélyhívást fogtunk a Perszeusz csatahajóról, de képtelenek voltunk további kapcsolatot létesíteni vele. Ez nem csoda, elvégre már huszonhárom éve, hogy nyoma veszett. A feladatuk átszállni rá és megerősíteni, hogy ez egy automatikus segélyhívás volt, ami minden bizonnyal késett a szerkezeti károk miatt. Muszáj megnyugtatnunk a vezérkart, mielőtt azt gondolnák, hogy szellemet látnak. Tizennyolc nulla-nullakor indulnak. Akad valakinek kérdése?
Senki sem emelte fel a kezét. Mind tudták, hogy Grant a képükbe hazudott, amit csak akkor engedhetett meg a lelkiismerete, ha a parancs a legfelsőbb körökből érkezett. Köztudott volt, hogy a Perszeuszt az egyenlőségi háború utolsó nagy csatájában lőtték le, az Arctorus Prime űrterében. Az elhangzottak lehetetlenségét tovább tetézte, hogy az akkor használatos hipertér-technológia nem engedte meg, hogy elérjék a Hellász rendszert. De ha a fejesek közül bárki is elhinné, hogy az akkor létező legmodernebb csatahajó túlélte az ütközetet és egészen idáig sodródott, akkor sem a Minervát küldenék, a Szövetség egyik legértékesebb hajóját.
Isten irgalmazzon nekik – gondolta magában Grant.

***

A Sparrow sugárhajtású csapatszállítók egymás után száguldottak ki a Minerva indítócsöveiből. A fekete óriás deaktiválni kényszerült a lopakodó rendszerét, ugyanis olyan fejlett álcázó technológiával látták el, hogy a szövetségi radarok még akkor sem vették volna észre, ha a könnyű cirkáló az orruk előtt siklik a végtelenben.
A légiósok csak elvétve váltottak szót az oda úton, nem nyugtatták egymást ócska poénokkal és humoros történetekkel, ehelyett mereven ültek a nehéz-páncéljaikba burkolódzva. Tudták, hogy mire vállalkoztak, osztagaik csak ritkán tértek vissza egy küldetésről teljes létszámban. Ez nem a felkészültségükön múlt, egyszerűen nem élhette túl mindenki azokat a helyzeteket, melyekbe belekerültek. Ezúttal biztosak voltak benne, hogy mind meg fognak halni.
– Istenem – törte meg a csendet a másodpilóta.
Stone százados azonnal felkapta a fejét, de semmit sem látott. Bármire is bukkant a pilóta, a Sparrow orra még oda mutatott. A gép csak másodpercek múlva fordult oldalt a rejtélyes hajóval, a hajtóművek fénye néhány másodpercre olvashatóvá tette a feliratot.
CSC PERSZEUSZ
A százados megdöbbent, az embereinek elakadt a lélegzete. Józan ésszel felfoghatatlan volt, hogy ez megtörténjen. De mégis… Sor került rá.
– Élnek – jelentette ki Ace tizedes döbbenten. Az egyenlőségi háború a Szövetség teljes győzelmével végződött, de a Konföderációnak mégis erős bázisa maradt a belső világokon. Ennek felszámolása érdekében az állam rémhíreket terjesztett a régi ellenségről. A szakasz tagjai úgy ismerték Adam Cain admirálist, mint a vén Sakált, aki naphosszat vért ivott és szemgolyót evett. A Perszeusz pedig a zsarnokság vérebeként szerepelt a történelemkönyvekben, amely ellen még a Mandator is csak alig szökhetett el. – Végünk – nyelt egyet a tizedes.
– Egymást kellett enniük, másképp nem maradhattak életben – mondta borzongva Johnson. – Ha nem végzünk velük hamarabb, mi leszünk a következők.
– Bárkik is küldték a segélyhívást, rá kellett jönniük, hogy már véget ért a háború – rázta a fejét Stone. – Szörnyen le kellett gyengülniük, a főreaktor csaknem teljesen lemerülhetett, a létfenntartásnak az összeomlás szélén kell lennie, a mesterséges gravitáció már rég beadhatta a kulcsot. Segítséget akarnak, semmi mást.
– Szívből remélem, hogy igaza van, uram – felelte Ace.

Valamennyi hangár nyitva állt, a nyolc Sparrow külön leszállóhelyeken, két oldalon szállt át a Perszeuszra. A légiósok Goliath III páncélja megvédte őket a vákuumtól, valamint több mint elég levegőt biztosított a küldetés végrehajtásához.
Stone osztaga a hangáron át hamar bejutott a nyomás alatt álló részekre. Sötét volt, még a vészvilágítás sem égett, ugyanakkor a levegőt tisztának találták a műszereik, ráadásul a mesterséges gravitáció is kifogástalanul működött. Stone és emberei csak zseblámpákra hagyatkozva mérhette fel a környezetét, a falakat rozsda fedte, holott az nem is volt lehetséges a védőbevonat miatt.
– Ezt nézzétek! – világított rá egy holttestre Ace. Mind a hatan megtorpantak, majd döbbenten mérték fel a csontvázat, melyet már csak elvétve fedett a rothadó húsa. – Nem tegnap történt, de nem is húsz éve. – Kétségtelen, hogy valaki táplálkozott a holttestből, de nem lehettek kannibálok. Nem hagytak volna maradékot.
– Tovább! – parancsolta idegesen Stone. Ki akart kerülni erről a hajóról, méghozzá hamarosan.
Minél mélyebbre mentek, annál több holttestre akadtak, mindet hasonló állapotban találták. A hidat, a géptermet és a főreaktort más osztagok kapták, nekik a gyengélkedőbe kellett menniük, amelyet a legénység óvóhelyként használhatott. Ahogyan közeledtek, a falakról fokozatosan eltűnt a rozsda, a holttestek megritkultak, aztán már egyet sem találtak.
Az ajtót bezárták, mindenkit megdöbbentett, hogy a vezérlő panel még működött.
– Készenlétbe! – utasította a százados.
Valamennyi légiós a bejáratra szegezte a fegyverét, Stone elég közel állt a fémhez, hogy a fülébe hasítson egy nő keserves zokogása.
– Valaki van odabent – jelentette ki a százados döbbenten és félelemmel tele. Azonban hamar visszatért a lélekjelenléte. – Ne féljen, segíteni akarunk! – ordította torkaszakadtából. Kedvesnek próbált látszani, azonban a Goliath III páncél sisakja eltorzította a hangját, még inkább megrémisztve a túlélőt.
– Menjenek! Menjenek! Csak menjenek! – kiáltotta vissza a túlélő.
– Nyissa ki az ajtót, nem akarjuk bántani! – folytatta Stone.
– Mindenkit meg fognak ölni… Mindenkit! Hát nem értik?! – felelte rettegve.
– Nincs ellenség a hajón – jelentette ki a százados. – Ismétlem, nincs ellenség a hajón.
Nem érkezett felelet, be kellett engedniük magukat. A légiósok között is akadt, aki otthon volt az elektronikában. A százados jelt adott Sarah-nak, aki egy percen belül kinyitotta az ajtót. Először a százados ment be, Stone két emberi alakot látott, az egyik egy göndör, fekete hajú nőnek bizonyult, aki a sarokban zokogott, a másiknak egy férfi holttestének kellett lennie. Hiányzott a feje és a két karja, a hasát felnyitották, rothadó szag áradt belőle. Ennek ellenére még frissnek látszott, nem lehetett halott néhány napnál tovább. Stone azonnal a nő megnyugtatására indult volna, ám a zseblámpa egy vérrel írt feliratot fedett fel a falon.
NE HÁBORÚZZ!
A százados eleinte a túlélőre gyanakodott, azonban nem látott vért a kezén. Valaki más tette, de még a szíve is kihagyott egy ütemet, ha belegondolt, hogy ki lehetett.
– Nyugodjon meg! – sietett oda a túlélőhöz Ace.
– Hagyjanak békén! – ordította elkeseredetten a túlélő. 
– Mondja meg, hogy mi történt! Kik fognak megölni mindenkit? Mi történt a hajóval? Hogy maradt életben? – hanyagolta a formaságokat Johnson.
– Hagyjanak! – folytatta a túlélő.
– Még nincs itt az ideje – vágott közbe Ace.
– Igaza van – bólintott egyet Stone. – De nem maradhatunk itt örökké. Majd kisírja magát útközben…

***

A túlélőt alig lehetett berángatni a csapatszállítóba. Folyamatosan ordítozott és sikoltozott, az orvosok kénytelenek voltak lekötözni, amikor felértek. Stone mellette maradt, nem is értette, miért, hiszen mindig is hidegen hagyták az ilyen esetek. Azonban nem tudta megnyugtatni, a túlélő folyamatosan egy bizonyos ítéletnapról beszélt, de többet nem tudott kivenni a szavaiból. Talán megérthette volna az egészet, ha félórával az érkezése után nem jelenik meg az ágy mellett két szálfa tiszt. A túlélőt elszakították a századostól, majd egy kihallgató szobába vitték.
Eleinte csak ott tartották, majd csak akkor óhajtottak beszélni vele, amikor a reflexiós üvegen át úgy látták, hogy már némileg lehiggadt.
– Kezdjük az elejéről – jelentette ki a vallatótiszt. – Ki maga?
– Nem tudom – rázta a fejét a túlélő.
Everett felsóhajtott, aztán egy adattálcát dobott le elé.
– Az ön neve Kate Hudson. Szövetségi vadászpilóta volt, az AMS Vengeance fedélzetén szolgált, aztán átállt az egyenlőségiek oldalára. Kasumi néven vált a Konföderáció „hősévé”, a Sodan tagjaként százakat gyilkolt le, kegyetlensége miatt Adam Cain admirális testőre lehetett. Ön egy egyenlőségi, egy gyilkos, egy áruló, nézze csak meg! – mutatott az adattálcára.
A túlélő lenézett, egy fiatal nő arcát pillanthatta meg. Nem érezte a sajátjának, azonban tudta, hogy hozzá tartozott. A képe mellett a tetteit sorolták, végig kellett volna tekernie a listán, hogy az életének minden jelentősebb momentumát felismerhesse, azonban ezt a bilincs nem engedte.
– Mi lenne, ha megkönnyítené a dolgunkat, és beszélne? – húzta a szemöldökét Everett. – Huszonhat évesen nyilvánították halottnak, egy napot sem öregedett azóta. Ugyanakkor a hajó egyes részei huszonhárom évet is öregedtek, a holttestek zöme néhány hónapja lehet halott, de van, aki csak néhány napja halálozott el. Mi történt? Nem mondja meg?
Kate megrázta a fejét.
– Nagy kár, mert minden jel arra mutat, hogy ön áll mögötte. Ezért a fejét veszik – mosolyodott el a tiszt.
– Nem emlékszem… Higgye el, segítenék, de nem emlékszem! – felelte Kate elkeseredetten. Ismét könnybe lábadt a szeme, a tisztnek elege lett abból, amit ő színjátéknak azonosított be, ezért pofon vágta Hudsont.
– Akkor jöjjön a nehezebb… – folytatta a tiszt, azonban belefagyott a szó. A tenyerét megmagyarázhatatlan bizsergés fogta el. Terjedni kezdett, mintha át akarta volna venni felette az irányítást. Everett küzdött egy kis ideig, de a bizsergés hamar végigfutott a törzsén és a végtagjain. Kate kerek szemmel nézte végig a jelenetet, de a vallatótiszt hamar abbahagyta a vakarózást. A katona rövidesen megköszörülte a torkát, majd aggódva szólt hozzá.
– Elnézést, hölgyem! – mondta kedvesen. – Tévedés történt, azonnal intézkedem a szabadon bocsátása érdekében.
Ahogyan a tiszt kiviharzott a helyiségből, Kate elméjében csak egyetlen gondolat fogant meg: helyes.
Folytatások
3192
A Hellász rendszer fellázad a Szabad Nemzetek Szövetsége ellen, véres háború kezdődik az emberi faj egysége nevében. A konfliktus egy másik civilizáció figyelmét is magára vonja, az évmilliók óta fennálló Eternium ugyan a béke, a szabadság és az egyenlőség híve, azonban fenyegetést lát az emberek agressziójában. Az eternák döntés elé kényszerülnek: kivárják, amíg az emberiség teljes egészében elpusztítja önmagát, vagy még azelőtt kipusztítják őket, hogy bárkire is veszélyessé válnának....
2597
A Hellász rendszer fellázad a Szabad Nemzetek Szövetsége ellen, véres háború kezdődik az emberi faj egysége nevében. A konfliktus egy másik civilizáció figyelmét is magára vonja, az évmilliók óta fennálló Eternium ugyan a béke, a szabadság és az egyenlőség híve, azonban fenyegetést lát az emberek agressziójában. Az eternák döntés elé kényszerülnek: kivárják, amíg az emberiség teljes egészében elpusztítja önmagát, vagy még azelőtt kipusztítják őket, hogy bárkire is veszélyessé válnának....
2322
A Hellász rendszer fellázad a Szabad Nemzetek Szövetsége ellen, véres háború kezdődik az emberi faj egysége nevében. A konfliktus egy másik civilizáció figyelmét is magára vonja, az évmilliók óta fennálló Eternium ugyan a béke, a szabadság és az egyenlőség híve, azonban fenyegetést lát az emberek agressziójában. Az eternák döntés elé kényszerülnek: kivárják, amíg az emberiség teljes egészében elpusztítja önmagát, vagy még azelőtt kipusztítják őket, hogy bárkire is veszélyessé válnának....
2355
A Hellász rendszer fellázad a Szabad Nemzetek Szövetsége ellen, véres háború kezdődik az emberi faj egysége nevében. A konfliktus egy másik civilizáció figyelmét is magára vonja, az évmilliók óta fennálló Eternium ugyan a béke, a szabadság és az egyenlőség híve, azonban fenyegetést lát az emberek agressziójában. Az eternák döntés elé kényszerülnek: kivárják, amíg az emberiség teljes egészében elpusztítja önmagát, vagy még azelőtt kipusztítják őket, hogy bárkire is veszélyessé válnának....
2605
A Hellász rendszer fellázad a Szabad Nemzetek Szövetsége ellen, véres háború kezdődik az emberi faj egysége nevében. A konfliktus egy másik civilizáció figyelmét is magára vonja, az évmilliók óta fennálló Eternium ugyan a béke, a szabadság és az egyenlőség híve, azonban fenyegetést lát az emberek agressziójában. Az eternák döntés elé kényszerülnek: kivárják, amíg az emberiség teljes egészében elpusztítja önmagát, vagy még azelőtt kipusztítják őket, hogy bárkire is veszélyessé válnának....
Hasonló történetek
2919
Feszült két nap következett. Mindenki izgulva várta már a megérkezést. Sokan össze is csomagolták holmijukat. De persze mindig vannak pesszimisták is. Igaz a Voyageren csak néhány akadtak. Ők igyekeztek élni meg szokott életüket, figyelmet alig vagy egyáltalán nem fordítva a társaik felhőtlen optimizmusára...
2917
Újabb gombok megnyomásával háromdimenziós formába öntöttem a csillagtérképet, majd szakszerűen ráközelített az egyik sekktorra. A képernyő közepétől nem messze a féregjárat tűnt fel, ettől pedig pár centire csupán a Voyager és a másik három hajó kicsinyített képe. Mind a négy objektum sárga szögletes zárójelhez hasonló jelképben volt elhelyezve. A zárójelek bal oldalán pedig általános adatok futottak...
Hozzászólások
fannyka ·
Nem annyira vagyok otthon a sci-fikben, így kérlek bocsásd meg a tudatlanságom, de ez egy fanfic belehelyezve egy már közismert univerzumba?
Azért kérdezem, mert karakterépítéssel egyáltalán nem foglalkozol. Csak úgy záporoznak ránk a nevek, amikhez sem arcokat, sem egyéniségeket nem kapcsolhatunk. Hasonló a helyzet a háttértörténethez kötődő fogalmakkal. Úgy fogalmazol, mintha az olvasónak már tisztában kellene lennie az olyanokkal, hogy mi az az Unió, Szövetség, Konföderáció, Sodan, egyenlőségi.
Ahhoz kétség sem fér, hogy érzéked van az íráshoz, mert szépen és választékosan tudsz fogalmazni, azonban egyelőre az a képességed még nincs meg, hogy mindezt regény terjedelemben tedd. Hiába használod jó érzékkel a szavakat, ha túlságosan szaladsz az eseményekkel. Semmi időt nem hagysz az olvasónak, hogy belehelyeződjön a környezetbe. Ez amit itt haladtál, máshol három fejezetet tenne ki, egyszerűen túl gyors a tempó és túl kevés információt közölsz. Úgy értem ott van például az, ahol az eligazítóban zajló eseményekről beszélsz. Az jó, hogy foglalkozol a katonák lelki világával, de minden más fölött totálisan átsiklasz. Igen, mindenki el tud képzelni egy eligazítót, de ez egy jövőbeli környezet, amit le kellene festened az olvasónak. Hogy néz ki, nagyjából hányan tartózkodnak ott, ilyesmi.
A prológusban van az a rész, ahol egy tempós beszélgetést próbálsz az olvasó elé tárni, de ott kicsit nehéz fába vágtad a fejszéd. Azáltal, hogy folyamatosan váltakozik, hogy a három karakter közül melyik beszél, amit úgy fejezel ki, hogy: "vágta rá x"; "bólintott rá y"; "tiltakozott z", teljesen megtörik az egész dinamikája. Különösen megnehezíti a dolgot, hogy ezek arctalan nevek, akikhez semmit sem köthetünk. Nehéz követni a beszélgetést, mert csak levegőben lógó neveket látunk, és azért is nehéz követni a beszélgetést, mert a sok beékelés szakadozottá teszi. Mivel sokat változik a beszélő személye, nem könnyű írásban megfelelő gördülékenységgel visszaadni, így nem hibáztatlak amiért ilyen lett, de ezt még gyakorolnod kell.
Egy kis szakmaiság: A katonákat ha valahova mozgósítják, akkor vezénylik őket, nem parancsolják.
És nem egészen világos, hogy ezeket a speciálisan képzett katonákat miért egy hazugsággal küldik oda, ahova menniük kell. Az tiszta sor, hogy nem avatják be őket a dolog miértjébe, de az nekem nem tűnik életszerűnek, hogy nem készítik fel őket arra, ami ott várhat rájuk. Miért akarnának egy drága pénzért magasan kiképzett csapatot olyan helyzetbe hozni, hogy a felkészületlenségük miatt veszítsék el az életüket? És nem teszed világossá, hogy egyáltalán hány emberről van szó. Egyszer szakaszról beszélsz, ami nagyon ritkán jelent harminc embernél kevesebbet, aztán a leírásból úgy tűnik, hogy csak hatan vannak, ami szűken van csak meg egy raj.
A kötekedésem ellenére én tetsziket nyomtam, mert érződik az, hogy a háttérben egy jól kidolgozott történet áll, és mert tehetségesen fogalmazol, ami itt sajnos ritkaság számba megy. Egyedül azt rontod el, hogy nagyon gyorsan akarsz haladni az eseményekkel, ezért teljesen elsikkadsz minden más felett. Ez nem egy kis hiba, de odafigyeléssel kiküszöbölhető. Szóval ha a fejlődési szándék megvan benned, akkor csak így tovább :)
LordSevalis ·
Köszi szépen! :)

Ez egy önálló történt egy általam kreált univerzumban. A fontosabb szereplők jellemzését, a fontos fogalmakat és háttérinformációkat igyekeztem eloszlatni a történetben, ahelyett, hogy egyszerre az olvasó nyakába öntöttem volna. A tempó gyors, ezt elismerem, de hozza a kellő terjedelmet.
"És nem egészen világos, hogy ezeket a speciálisan képzett katonákat miért egy hazugsággal küldik oda, ahova menniük kell." - Ez szándékos.
Van bennem fejlődési szándék, igyekszem észben tartani, amit írtál.
fannyka ·
Nem baj, ha a szereplők megismertetését, és a háttérinformációkat szétosztod a történetben, igazából pontosan az is a legjobb módja. A gondot az okozza, hogy itt olyan két-három oldalnyi terjedelemben nagyon sok név van, nagyon sok esemény, és nagyon sok utalás el nem magyarázott háttérinformációkra. Így túlságosan könnyű elveszíteni a fonalat, mert ez bőven túlmegy azon a sűrűségen, amit az átlag olvasó még kényelmesen képes befogadni. Nem kell, hogy az első perctől kezdve pörögjenek az események, szükség van arra, hogy az olvasó megismerkedjen a világgal, elhelyezkedjen benne, és elég csak utána belevágni a lényegi történésekbe.
A kellő terjedelemmel pedig ne törődj, mert nem igazán létezik olyan, hogy egy műnek legalább x oldalból kell állnia. Vannak olyan regények, amik 200 oldalban működnek jól, másoknak pedig az 500 is kevés. A mondanivalód mennyisége és tartalma határozza meg, hogy mi az ideális hossz. Tehát ha azt mondod, hogy ez az írásod ilyen sűrűséggel is van mondjuk 200 oldal, akkor igazából az 500 is lehet, hogy szűkös lenne hozzá.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: