Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
Gömec: Bocsánat, hogy itt szólalok fe...
2024-04-19 14:26
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Kávémesék: Mese a házról a folyó túlpartján

A folyó, amin az ember nap, mint nap átkelt, két részre osztotta a világot; az egyik a mocsaras lapály volt, ahol állati sorban éltek a falusiak, a másik parton szép hegyek és zöldellő mezők fogadták az arra járót. Az ember minden reggel elbúcsúzott feleségétől és kislányától és útra kelt a túlpartra dolgozni. Amikor kislánya felnőtt, már ő is elkísérte, s a folyó közepén látva, hogy apja ajkai mozognak, megkérdezte:
- Édesapám, mit mond? Látom, mozognak ajkai, de nem hallok hangot.
A férfi egy pillanatra kihúzta magát:
- Kislányom, hallja az Isten, akihez imádkozom.
- És mit imádkozik, Édesapám?
- Azt kérem tőle, hogy engedje, hogy egyszer a rossz sorsunkon is úgy tudjunk átkelni, mint ezen folyón, s a túlparton házat tudjunk építeni, egy jobb és igazabb életet.
- És ez mikor lesz Édesapám?
- Ha ezen a parton elvégeztük, amit az Úr ránk bízott... – s mire ezt mondta, már partot is értek.


Évek múltak el, az ember gyűjtötte vagyonkáját, s mikor megtelt a ládafia, felvette ünneplő ruháját, feleségével és naggyá cseperedett lányával átmentek a túlpartra, földet vett, s alapot ásott. Fogott egy nagy követ és háza alapjának tette. A lány ott állt mellette, s megkérdezte:
- Édesapám, ha faházat építünk, minek néki kőből alap?
- Mert a házat rossz akaratú emberek lerombolhatják, de ha az alap megmarad, tudjuk és lesz is erőnk azt újjáépíteni.
- Egy kő hogyan adhatna nékünk erőt?
A férfi válaszul kalapácsot és vésőt fogott, s a kőre rávéste Isten nevét, a titkos nevet, amit egykor apja bízott rá, megsimította és felépítette házát. S a házban mind az öten otthonra leltek: a férfi, a felesége, a lányuk, a béke és Isten.


De egy napon arra lovagolt a fejedelem, látta a partot, a szép hegyeket, zöldellő mezőket és takaros kerteket, s szívében gonosz vágy született. Parancsot adott darabontjainak:
- A házakat romboljátok le, a férfiakat hajtsátok robotra, a gyermekeket és asszonyokat kastélyomba rendeljétek szolgálatra. Egy év múlva palotát és parkokat akarok ehelyt!


A darabontok a gyermekeket és asszonyokat szolgálatra hajtották, a férfiakat összefogdosták s a házakat lerombolták. Az embert elvitték napnyugatra várat építeni.
Tucatnyi év is eltelt, mire egyszer látogatója érkezett: asszonnyá érett lánya volt az.
- Édesapám, hogy megy sora itt a messzi napnyugaton?
- Isten rendelése szerint. Azelőtt házat építettem, most várat építek.
- Édesapám, jó ez így?
- A vár magasabb, mint a ház, közelebb kerülök az Éghez.
- Tudja édesapám, hogy mi hír a világban?
- Itt csak kő van, csákány, talicska és darabontok, hírek nem szállnak errefelé.
- A fejedelmet, ki házunkat lerombolta, Édesapámat rabságra, minket pedig szolgálatra rendelt, hatalmától megfosztották s börtönbe vetették. Rá nehezedett Isten igazsága. Örül ennek Édesapám?
- Nem örvendek, mire örvendenék? A kő nem lesz puhább, a csákány nem lesz könnyebb, csak a talicskát kell egyre magasabbra tolnom. S miért örülnék rosszakaróim bukásának? Az én Uram nem a megtorlás Istene.
- Akkor mindez hiábavaló volt?
- Fejedelmek emelkednek és megbuknak, cifra paloták épülnek, s pusztulnak, de a kő, melyre Isten nevét véstem, örökre megmarad. Majd ha lekopik minden cifra hamisság, kiásod, s a te házadnak alapja lesz.
- Nem érem meg ezt én már, Édesapám.
- Akkor megéri gyermeked, vagy unokád.
- És ha nem lesz már soha senki sem, ki kiásná a követ és megsimítaná Isten nevét?
- Ha Isten igaz nevét véstem a kőre, nem kell félned, azt a követ tízezer darabont sem tudná elrejteni. Ha meg nem igaz a Név, akkor meg úgyis hiába, akkor mi értelme lenne mindennek?
- Édesapám, ha csak fiam vagy unkám ásná ki a követ, már nem ismerem meg Isten nevét soha? Árulja el nekem, hogy amíg a kő napfényre nem kerül, szívemben őrizhessem.
- A Nevet, már gyermekkorodban szívedbe véstem, nem szóval szeretettel. Ha lefoszlik rólad minden, ami nehézzé teszi lelkedet, mint egy régi ruha, s Isten előtt állsz meztelen, ki tudod majd mondani.
- És addig mi lényen, Édesapám?
- Én építem a várat, hordom a követ, ha már az az Úr ezt rendelte, te pedig várod, hittel és reménnyel, hogy újjáépüljön a ház, melynek alapja Isten szent neve.
- És ez elég lesz, Édesapám?
- Van több, mint a remény, a jó és igaz utáni várakozás?
És a lány, ki már asszonnyá ért, hazament, Isten nevével a szívére róttan, azzal a bizonyossággal, hogy a házat lerombolhatják ezerszer, ha Isten nevére épül, örökebb lesz, mint a hatalmaskodók cifra palotái.

Hasonló történetek
5547
Csöngettek!
Kinéztem az ablakon és látom, hogy a fényes nyúlványokkal érkező ismerősöm ott ácsorog az ajtó előtt gúnyos mosollyal a szája szegletén. Mit tehetnék, beengedem és hagyom, hogy megtegye, amiért jött. Az ajtó kinyílik és belép rajta Ő...
4662
Ismered azt az érzést, amikor rájössz, hogy valaki, valami iszonyúan hiányzik, és nem teljes az életed, mert nem kaphatod meg azt, amire istenigazából vágysz, nem kaphatod meg azt, amitől boldog lehetnél, kis morzsákra futja csak, de ez nem elég, mert a vagy szélviharként tombol benned?
Hozzászólások
További hozzászólások »
Rozványi Dávid ·
köszönöm! :innocent:

Pusheen ·
Nagyon szép történet, kicsit szomorkás,de tanulságos. Az élet nagy igazságai közül mondasz ki belőle néhányat. Több emberhez is el kéne jutnia!

Elnézését az offolásért, látom megint volt egy szembe nyalizós,aki nem nyomott, vagy nem tetsziket nyomott. Nem állom meg,hogy ne mondjam ki amit észrevettem : Rozványi Dávid írásai alatt, rengeteg ilyet láttam már. Ő az egyik, ha nem a legjobban író személy ezen a silány kis szemétdombi lapon, az irigyek viszont, valami elmebeteg vadállat módjára sorozatosan nem tetszikelik a minden téren remek írásait. Sajnálom, kimondtam amit gondolok, akik ezt csinálják, üzenném nekik : szánalmas irigyek, soha nem érnek az író nyomába.

Remélem a kijelentésem és észrevételem miatt nem fognak egyes elemek még jobban rászállni. Le merem fogadni,hogy más lapokon ennél sokkal jobbra értékelték.

Nyomtam a tetsziket.
Rozványi Dávid ·
KÖszönöm és nem éreztem offolásnak, de egy ilyen gondolat, amit leírsz, nekem fontosabb, mint a statisztika

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: