Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
terelek: Nem izgató, de jó kis sztori....
2024-04-15 09:09
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Kávémesék: a diószedő Isten

– No, Uram, megyünk diót szedni – szólt a remete a cellája falán függő feszülethez. Nem mintha nem hitte volna, hogy Jézus amúgy is tudja, hová megy, de illendőség is van a világon.
Szép októberi nap volt, a földet az őszi napfény átmelengette, s a meleg meg kivetette héjából a diót. Már csak össze kellett szedni. A fákat még a faluból felzarándokló hívek ültették, azt gondolván, hogy a remete, aki, mint afféle szent, a földön csak fél lábbal álló ember, nem jártas a mezőgazdasági munkákban, azért a diót össze tudja szedni ősszel.
A remete már nem látott jól, térdre ereszkedett, s a kezével úgy kereste a termést. Voltak, amiket félredobott, mert túl korán estek le a fáról, s rászáradt a héjuk. Mások elrohadtak és kiszáradtak a földben, papírhéjúvá mumifikálódtak. Megint másokat az egér rágott meg. De voltak, amik ránézésre finomnak és egészségesnek ígérkeztek, ezeket bedobta a kosárba.
Téli estéken ő is evett belőle, de inkább a gyerekeknek adta, hogy ne csak Isten szavával gazdagabban térjenek haza, hogy a lélek mellett a test is kapjon csemegét.
Miközben ott térdelt az őszi avarban, azon gondolkodott, hogy ha Jézus nem Júdeában, hanem Magyarországon született volna, nem lehet-e, hogy a diószedőről mondott volna példabeszédet? Hiszen Ő is ugyanúgy lehajol hozzánk, mint a diószedő a csonthéjas termésért. Ő is megváltogat minket, de amiben a legkisebb remény is van, a jóság legkisebb szilánkja, Ő is kosarába gyűjti. És végül, Ő is türelmesen vár, nem vágja ki a fát, akármilyen kevés is a termés.
– Igazán segíthetnél, Uram… – mondogatta, mert igencsak nehezen gyűltek a diók. Ha végzett egy talpalatnyi hellyel, s felállt, lábával érezte, hogy igencsak sok dió maradt még a falevelek között.
Aztán újra térdre ereszkedett, nem törődve fájós csontjaival, s úgy folytatta a gyűjtögetést. Néha a viskója felé pillantott, mint aki vár valakit. Aztán feltámadt a szellő, lefújta az izzadtságot a homlokáról – és már nem volt egyedül.
– Örülök, hogy eljöttél…
– Mindig eljövök, ha hívnak – mosolyodott el Jézus. – Csak nem mindig veszik észre, ha megérkezem. Segítsek?
– Köszönöm, nem kell, Uram. Csak ülj le, és beszélgessünk!
– Jól van – mondta Jézus, és leült hátát az egyik diófának vetve. És miről beszélgessünk?
– Most azon gondolkoztam, hogy miért nem mondtál példabeszédet a diószedőről?
– Miért mondtam volna? Miért nem elegek a bárányok? – csodálkozott Jézus.
– Megbocsáss, Uram, de sok mindenről beszéltél, amit a falusiak, akik feljönnek hozzám, hogy rólad meséljek, nem igazán értenek meg. Idegenek nekik a bibliás történetek. Nem tudják, mik azok a talentumok, a királyok és a főemberek. És ha elásnak valamit, az a megdöglött kutyájuk, nem pedig titkos kincsek.
– És, ha a diószedőről beszélnék, azt megértenék? – kérdezett vissza a Megváltó.
– Talán igen. Legalábbis, már eléggé fájnak a térdeim, ahhoz, hogy úgy gondoljam, ez húsbavágó történet lenne nekik is.
– Hát, akkor mesélj nekik Jézusról, a jó diószedőről. Ez sem rosszabb, mint a jó pásztor, vagy a szőlőműves. Ha ezt érti meg a nép, hát mesélj nekik így.
– Nem lesz ez jó, Uram – vakarta meg fejét a remete. – Még azt mondanák, hogy meghamisítom a Szentírást. Jó ember a püspökünk, de nagyon tud haragudni, ha rosszul idézem a Bibliát.
– Hát, mondd meg nekik, hogy én kértem, hogy beszélj az embereknek rólam, mint diószedőről.
– Hát, Uram, nem hinnének nekem. Azt mondanák, megbolondultam. Adnál nekem egy jelet, hogy az emberek lássák, hogy Te küldtél – kérte a remete.
– Ti emberek mindig csak jeleket akartok. Sohasem elég nektek, ha valaki igazat és bölcset beszél, mindig akartok valami bizonyítékot is. Olyanok vagytok, mint a rómaiak, akiknek nem elég a lélek kenyere, cirkuszt is akarnak hozzá.
– Nem akarlak megsérteni, Uram, de te alkottál minket ilyennek…
– Nos, ha jelet akarsz, adok neked jelet – tápászkodott fel Jézus a földről, odalépett a remetéhez és a kezébe nyomott valamit. – Íme!
A remete csodálkozva nézte az ajándékot: egy diószem volt, aminek a héjait egy hajtás, egy zsenge repesztette szét.
– Ez lenne, Uram a bizonyíték?
– Igen. Az élet.
– Hinni fognak nekem?
– Hát, nem tudom… – most Jézus tárta szét a kezét – ha nem hisznek az élet csodájának, ugyan, minek hinnének? – Majd feltápászkodott, és nekiindult.
A remete pedig elültette a diót, abból pediglen fa nőt, lombossá terebélyesedett. És aki megpihent az árnyékában, és meghallgatta a Jézusról, a jó diószedőről szóló mesét, mind meg is értette azon példázatot.
És el is hitte, hiszen a dió, amit a fa termett, igencsak finom volt.
Hasonló történetek
3906
De mi a célom… Magam sem tudom már, csak utazok, hogy eljussak egy olyan helyre, ami nem létezik. Nem létezhet, míg az ember, az egész emberi faj fel nem épül ebből a hihetetlen szellemi leépülésből, amin most keresztül megy…
Utazok…
4657
Ismered azt az érzést, amikor rájössz, hogy valaki, valami iszonyúan hiányzik, és nem teljes az életed, mert nem kaphatod meg azt, amire istenigazából vágysz, nem kaphatod meg azt, amitől boldog lehetnél, kis morzsákra futja csak, de ez nem elég, mert a vagy szélviharként tombol benned?
Hozzászólások
További hozzászólások »
Andreas69 ·
Szép. Tőled nem is vártam rosszabbat!
Rozványi Dávid ·
Köszönöm! akkor vigyáznom kell, hogy ne adjak ki rosszabbat :-)

Petur ·
Olvastam már valahol. Jó érzésekkel töltött el. Valami békesség és alázat árad belőle. Annak ellenére tetszett, hogy nem tartom magamat hívőnek!
Rozványi Dávid ·
egy irodalmi honlapara kiraktam már, nagyon sok jó kritikai észrevételt kaptam hozzá - ez az írás túl fontos volt nekem ahhoz, hogy félkészen rakjam ki :-)

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: