Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
A nők bosszúja, 1. felvonás. történetnek a folytatása.
(Fantázia történet)
A történet a fantázia szüleménye, BDSM és Horror keveréke, de alapvetően a horrorba tartozik....
Lecsúsztam a fal mentén, és széttárt lábakkal csupasz fenekemmel a padlóra ültem. A fejem...
Sziasztok! Ez egy skicc, az első írásom. Szeretnék rá őszinte kritikát kapni! A történetet...
Friss hozzászólások
Materdoloroza: Pedig én is vártam a folytatás...
2024-03-27 22:41
Dr. Stephen P. St.John: Sajnálom, hoyg nem tette egyér...
2024-03-27 20:43
lalityi9346: Várom nagyon a folytatást!
2024-03-26 17:27
kaliban: Hát ez q..va gyenge, a helyesí...
2024-03-24 15:19
golyó56: Tetszett. Folytatás?
2024-03-22 11:42
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Kávémesék: 1945 május, abszurd történelemlecke

Az ezerévesnek hirdetett, mégis alig tucatnyi év után összeomlott Birodalom útjain egy nő és egy féri gyalogolt észak felé, batyu, iratok és pénz nélkül. A nő piszkos nadrágot és kockás blúzt viselt, a férfi csíkos rabruhája még ennyire sem volt elegánsnak mondható. Nem ismerték a vidéket, csak annyit tudtak, hogy valahol északon még tartják magukat Dönitz csapatai, valahol ott még létezik az a Németország, amit bár már szívükből gyűlöltek, mégis életük eddigi kereteit képviseli.

Némán lépdeltek egymás mellett, lassan egy falu határához értek, mikor a férfi megszólalt:
- Meghalt?
- Igen. – A férfi soha nem mondta ki a nevet, de a nő tudta, hogy a Führerre gondol.
- Biztos? – erősködött a férfi.
- Igen, ott voltam, láttam a holttestét, amikor az SS legények lelocsolták benzinnel és elégették.
- Olyan furcsa… Ott, a koncentrációs lágerben naponta imádkoztam ezért, mindig ezt a hírt vártam. Mégis, amikor a rádió bemondta, hogy hősi halált halt, csak ürességet éreztem. Mintha a gyűlölet és a rettegés, amit jelentett nekem, az énem meghatározó részévé vált volna. Meghalt és üres lettem. Már nem volt kitől félnem, megszűntem létezni.
A nő megrázta a fejét:
- Nem volt semmi hősies abban a halálban. Karfiolt evett, bezárkózott és már senki sem látta élve. De valamit nem értek… Magát majdnem megölték. Miért igyekszik mégis a német kézen maradt területekre?
- Miért? – gondolkodott el a férfi. – Mert a halálnak azt az arcát már ismerem. És túléltem – tette hozzá. – Azokat – intett kelet felé, ahol már a Vörös Hadsereg volt az úr - , még nem. És lehet, hogy nem is tudnám.

Lassan beértek a faluba, de ellentétben a többi településsel, ahol megfordultak, itt mindenki az utcán nyüzsgött, izgatottan tárgyalták, hogy Dönitz kapitulált, vége a háborúnak!


- És most? – nézett a nő kérdőn a férfira.
- Mi lenne? Megyek tovább. Látni akarom, hogyan vonják le a horogkeresztes zászlót, hogyan dobják el a fegyvereiket, amiktől az egész világ rettegett. Amiktől én is reszkettem. Nézze, az elmúlt években még ahhoz is a nácik engedélye kellett, hogy kimenjek a budira. Látnom, kell, hogy vége.
- És ha látta, akkor jobb lesz?
- Igen. Akkor tudok felejteni és továbblépni. Mert hiába buktak meg, amíg nem szabadulunk meg a félelmeinktől, addig a lelkünkben tovább él ez az őrület. És maga mihez kezd?
- Visszamegyek Berlinbe – mondta alig leplezett bizonytalansággal a nő.
- Nem fél?
- De igen. Rettenetesen. Tudom, hogy le fognak tartóztatni, Szibériába visznek, kivégeznek, vagy még rosszabb is vár rám, de én is szembe akarok nézni a félelmeimmel. Szembe akarok nézni mindazzal, aminek a részese voltam. Szembe akarok nézni a vörösökkel, akiktől annyira rettegtem, hogy szemet tudtam hunyni afelett, aminek a részese voltam. Hogy elhittem, mert így volt kényelmesebb, hogy a koncentrációs táborokban csak jól szervezett munka folyik. Isten áldja és remélem, boldog lesz.
- Isten áldja. Viszlát! – köszönt el a férfi.


A nő, Traudl Junge, aki pár napja még Hitler Vezér és Kancellár titkárnője volt, tétova léptekkel elindult visszafelé, a vérvörös Berlinbe.


****


Bár hihetetlennek, abszurdnak és provokatívnak tűnik talán ez a novella, de az alapja igaz, csak a párbeszéd az írói fantázia műve: Hitler titkárnője, Traudl Junge Berlin eleste után valóban egy koncentrációs táborból menekült fogollyal vándoroltak a Dönitz által ellenőrzött területekre...:


"Ez az ember és én abban a pillanatban sorstársak voltunk, mindketten féltünk az oroszoktól ezért egy darabon együtt tartottunk."


Traudl Junge - Melissa Müller: Az utolsó óráig

Hasonló történetek
3891
De mi a célom… Magam sem tudom már, csak utazok, hogy eljussak egy olyan helyre, ami nem létezik. Nem létezhet, míg az ember, az egész emberi faj fel nem épül ebből a hihetetlen szellemi leépülésből, amin most keresztül megy…
Utazok…
6599
Hjajj de szép, jujj de formás lanka. Se nem körte, nem is alma az alakja. Ott a kettő közt, kecses rádiuszok halma...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Pusheen ·
Azt hiszem még a szembenézés sem történt meg, legalábbis kis hazánkban még nem,de ideje lenne, éppen ideje ...

Rozványi Dávid ·
Félek, erre sokat kell várnunk. Mert '45 óta egy ránkkényszerített szembenézés volt, hamis és hazug ezért, így nagyon hosszú időnek kell eltelnie, hogy őszintén szembe tudjunk nézni. Mert kényszerből nem lehet bűnbánatot tartani, de hazug vádak alapján sem.

De nem állunk rosszul: a németek sem tudtak még szembenézni a múltjukkal, csak úgy tesznek, de még Izraelben sem tudták feldolgozni a múltat, gondoljunk csak Kasztner Rezső tragédiájára. De, hogy őszinte legyek, még én sem tudnám Szeles Hannát elhelyezni a történelemben...

Ezzel az írással nem akartam igazságot tenni, csak annyit mondani, hogy a börtön bennünk van.
Pusheen ·
Nagyon egyetértek! :)

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: