Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
Gömec: Bocsánat, hogy itt szólalok fe...
2024-04-19 14:26
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Jelentés

Jelentés a Xentiaera 3 bolygójáról és a bolygón talált értelmesnek tűnő lényekről.

A napja körül harmadikként keringő bolygó igen hosszú idő alatt fordul meg tengelye körül. A kutatókat a Szállító eljuttatta a felszínre, majd az atrocitásokat elkerülendő, a bolygó holdja mögé parkoló pályára állt kutatóhajóra tért vissza. A felszínen a kutatók megkezdték az igen lassan mozgó lénytömeg vizsgálatát. Jellemző a lények tempójára, hogy a kutatók vizsgálatainak szó nélkül vetették alá magukat, szinte tudomást sem véve róluk. A kutatók egybehangzó véleménye szerint, igen lassú életsebességük miatt, nem is észlelték a vizsgálatokat. Speciális időzítő segítségével elemezték a lények tevékenységeit is.
A bolygó tengelykörüli forgását a lények egy napnak nevezik. Az egyszerűség kedvéért a kutatók a helyiek időszámítását használták.

8óra 00perc 00másodperc 0,0000
Külső jegyek.
A megfigyelt lények teste egy általuk törzsnek nevezett főegységből áll, amelyből különböző számú, és alakú nyúlványok állnak ki.
E nyúlványok egyike a közel gömbölyű, általuk fejnek nevezett egység tartalmazza a lény működéséhez szükséges szinapszisokat. A nyúlvány eltávolítása a lény működésképtelenségét vonja maga után. További két nyúlvány, közel hengeres, az előbb említett törzs hosszúságával csaknem megegyező méretű, a fejjel ellentétes végén elhelyezkedve, szolgál a lény mozgatására. Mulatságos, alternáló mozgással, lökdösik előre magukat, e két nyúlványon fáradságos munkával egyensúlyozva folyamatosan. További két nyúlványukkal képesek megragadni tárgyakat. E nyúlványok végein elhelyezkedő, általuk kéznek nevezett, öt további kicsiny nyúlványból álló szerv, figyelemreméltó pozicionálási képességekkel bír.
A populáció körülbelül felénél, a törzs fejjel ellentétes végén a két mozgatásra szolgáló szervek között, a lény többi kinövéséhez képest parányi csüngő található. A kutatók érdekesnek találták, hogy különböző élethelyzetekben többféle méretet és pozíciót vesz fel. További érdekesség, hogy a népesség másik felének, nincs ilyen kinövése, ellenben a lény átlagos haladási iránya felé mutatóan, közel szimmetrikusan két, egyedenként változó méretű és alakú kidudorodás van a talajtól távolabbi két hosszú nyúlvány között.
Egyöntetű az álláspont, ami szerint a fentiektől eltérő nyúlványszámú egyed, az hibásnak tekinthető.
A megfigyelések szerint a lények legfontosabb nyúlványuknak a közel gömb formájút tekintik. A kutatók erre a megállapítására az a tény vezetett, hogy az egyéb nyúlványoknak híján lévő egyedeket találtak, igaz korlátozottan, de működőképes állapotban, míg a gömbnyúlvány nélküli példányok, kivétel nélkül üzemképtelenek voltak.

8óra 00perc 00másodperc 0,0001
Reprodukció.
Igen érdekes a lények reprodukálási procedúrája. Az univerzumban teljesen szokatlan módon, a megfigyelhető egyedek tulajdonképpen csak fél egyedek, ugyanis egyedül képtelenek az önreprodukcióra. Csak abban az esetben sikerül a reprodukció, ha a fél egyed megtalálja a másik felét, összegzik az örökítő programjukat, majd ezt követően a dupla nyúlványos egyedek, testüregükben kezdik el a reprodukciós folyamatot. A megfigyelések szerint, a reprodukcióhoz a saját testük anyagait használják fel. A létrehozott egyed, teljesen alkalmatlan bármire is. Igen hosszú, a lények teljes élettartamának mintegy negyedét kitevő idő szükséges a friss egyed átlagos teljesítményűre fejlődéséhez.

8óra 00perc 00másodperc 0,0002
Energiaellátás.
A lények, a működésükhöz szükséges energiát, környezetük elpusztításából nyerik. Kevésbé fejlett, az evolúciós folyamat alsóbb szintjein álló élőlényeket pusztítanak el, és azok anyagát építik be saját testükbe. Sajátos eljárással a beépítésre kerülő anyagokat a szinapszisokat tartalmazó egységen található nyílásba /száj/ tömik, ahol egy kezdetleges őrlőmű felaprítja majd a fej tartószerkezetéül szolgáló rövid oszlopban lévő csővezetéken át a törzsben lévő egységbe juttatja az őrleményt. A lények által gyomornak nevezett egység vegyi úton tovább roncsolja és a lény testébe építi a bejuttatott anyag erre alkalmas részét. Megjegyzendő, hogy a lény primitív felépítése miatt a rendelkezésre álló anyag mennyiség jelentős hányadát nem képes feldolgozni, és azt összegyűjtve időnként a lény mozgató nyúlványai közötti nyíláson át a szabadba üríti. Említésre méltó a lények szokása, miszerint a bolygón jelentős mennyiségben jelenlévő egyszerű anyagból /víz-nek nevezik/ időről-időre beöntenek a szájnyílásukba, majd miután különböző anyagokat feloldottak benne, a szaporítónyílásuk közelében, illetve a szaporító csövecskéjükön keresztül eltávolítják magukból.

8óra 00perc 00másodperc 0,0003
Kommunikáció.
Roppant szegényes a lények szenzorkészlete. A őket körülvevő világ rezgéseiből érdekes módon két igen távoli fajtát érzékelnek, a köztes rezgéseket és más információhordozót nem. A rezgések legalacsonyabb sávjában a bolygó gázait rezegtetik meg az energiaellátó csővezeték melletti, a lény belső szellőztetését végző másik csőben található speciális eszközzel. Az így létrehozott rezgést a szinapszisokat tartalmazó egység két oldalán elhelyezkedő süllyesztett membrán segítségével érzékelik és értelmezik. A rezgések másik igen távoli fajtáját, illetve annak egy szűk spektrumát, a fejegységen lévő két optikai eszközzel fogják fel. Sajátos, hogy mind a két érzékelő szenzor, egyéb feladatot is ellát. Az alacsonyabb frekvenciájú érzékelő az egyensúlyozás mellett az irányérzékelésben is részt vesz. Míg a magasabb frekvenciájú érzékelő a távolság meghatározásban kap szerepet. Megemlítendő, hogy a lények egyes egyedei, bizonyos sugárzásokat, érzelemüzeneteket, pszeudo jeleket, képesek voltak fogadni. A kutatók ebből arra következtetnek, hogy lények evolúciós fejlődése még nem ért véget, várható a jövőben további kommunikációs csatornák kialakulása.

8óra 00perc 00másodperc 0,0004
Egyéb adatok.
A lények, nyilvánvalóan pszichés okokból folyamatosan rejtőzködő életmódot folytatnak. Igen nagy energiákat fektetnek abba, hogy testüket beborítsák különböző anyagokkal. Ezek között található más élőlények anyagaiból készített, és mesterségesen előállított anyag is. Különös, hogy szinte minden egyednek van saját búvóhelye, amelyen gyakran többen is osztoznak. Érdekes, hogy személyi borításukat itt sem mindig távolítják el. E búvóhelyek többnyire a bolygó anyagaiból épített, igen változatos formájú és befogadó képességűek. Egyes kutatók szerint e szokás kialakulásában szerepet játszhatott a lények testét borító anyag igen primitív volta is. A megfigyelések szerint gyakorlatilag semmilyen behatást nem visel el a burkolatuk, éppen csak egyben tartja a lényeket. A kutatók szerint, ez lehet az oka a különös viselkedésnek, hogy rengeteg időt és fáradságot pazarolnak a saját burkolatuk hiányosságainak kivédésére.

8óra 00perc 00másodperc 0,0005
Eszközeik, gépeik.
A lények jelentős eszközkészlettel bírnak, számos gépet építettek már, de a fejlődés még nem elégséges a kapcsolat felvételi kísérlethez. Technikai fejlődésük megfelelő ütemű, de szociális fejlettségük messze elmarad a szükségestől. Alapszinten ismerik csupán a kvantumfizikát, és az univerzumról alkotott képük is meglehetősen homályos.




8óra 00perc 00másodperc 0,0006
A lényeknek otthont adó bolygó története.
A bolygó, napja körül körülbelül négy és fél milliárdszor keringett eddig, létrejötte óta. Teljesen átlagos körülmények közötti kozmikus erők alkothatták, az akkor még képlékenyen forró égitestet. Azóta némiképp lehűlt, bár a már megkérgesedett felszín alatt még ma is olvadt anyag található. Ez olvadt anyag felszínén úszó kéregtáblák, időről időre jelentős mozgásokkal járva még ma is alakítják a bolygót. A kéreg alatti anyag helyenként a kéreg fölé törve további alakzatokat hozhat létre. A felszín lehűlését követően, a kicsapódott gázok alkotta folyadékokban jöhetett létre az élet első formája. A kutatók között nincs megegyezés a fejlődés ütemét illetően. Egyesek kétségbe vonják, hogy a jelenlegi fejlettségi szint elérhető-e ennyi idő alatt. Állításuk szerint, kétségbevonhatatlan jelek utalnak, külső forrásra is.

8óra 00perc 00másodperc 0,0007
A lények kialakulása.
A bolygón igen változatos az élet fajtakészlete, számos az univerzumban előforduló faj indulhatott hasonló formákból. Az értelmes lények a bolygójuk 150 000 keringésével ezelőtt jelenhettek meg valamely elődjük mutációjaként. Fejlődésük gyorsuló ívű, mai állapotukat tekintve, a saját időszámításukat alapul véve 150-200 évre tehető, hogy megjelennek a galaxisban kutatóikkal. Szociális fejlődésük messze elmarad a tudományos eredményeiktől, ezért a kutatóink közül néhányan szkeptikusak. Fennáll a lehetősége, hangoztatják, hogy a legprimitívebben szocializált egyedek az önpusztításig hajszolhatják szándékosan alulinformált társaikat. Így, előfordulhat akár a teljes kipusztítása is a most elemzett lénycsoportnak.

A Kutatók Tanácsa részben ezért, úgy döntött -egy szonda hátrahagyásával- magára hagyjuk a bolygót. Ha a szonda jelzései szerint a lények elérték a szükséges technikai és szociális fejlettséget, akkor érdemes visszatérni kapcsolat felvételi kísérletre.

8óra 00perc 00másodperc 0,0008
A Szállító dokkolása után, a kutatóhajó visszaindul állomáshelyére.
Hasonló történetek
3256
Végül összesen jó húsz ember ment át a Klingon hajó fedélzetére. Szemmel láthatóan egyikük sem járt még ilyen hajón. Erre persze Konmel tábornok is számított, így az érkezőket négy tiszt várta, akik aztán két elé osztották az embereket. Turistákra és dolgozókra. Így végül is két-két tiszt kísérte a csapatokat. Később aztán Konmel tábornok… talán éppen a bizalom erősítése képen visszahívta a kísérő tiszteket. Persze meghagyta a vendégeknek, hogy csak a kijelölt területekre léphetnek......
3165
Ebben a pillanatban Mr. Tuvok pultján az érzékelők kijelzője két rövid hangjelzést adott le. Mindenki felé kapta a fejét. A parancsnok helyettes higgadtan válaszolt, miután leolvasta az adatokat.
- Kapitány. Három Rektaarián hadihajó közeledik felénk elfogó pályán. Alig egy perc múlva lőtávolságba érnek. – tájékoztatta a jelenlévőket.
- Élesítik a fegyvereiket! – jelentette izgatottan Harry.
- Mr. Paris! Irány a csillagköd teljes impulzussal! – utasította a kapitány...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Manila ·
Jelentem: én mosolyogtam rajta, pont azért, amiért szárazan adatokat írtál csak...

Pi-Tec ·
Jó volt. :sleeping: Picit eluntam a végére, de a klasszikus Galaktikákban olvasott sci-fi novellákat idézi. :blush: Szerintem érdemes folytatnod.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: