Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
A nők bosszúja, 1. felvonás. történetnek a folytatása.
(Fantázia történet)
A történet a fantázia szüleménye, BDSM és Horror keveréke, de alapvetően a horrorba tartozik....
Lecsúsztam a fal mentén, és széttárt lábakkal csupasz fenekemmel a padlóra ültem. A fejem...
Sziasztok! Ez egy skicc, az első írásom. Szeretnék rá őszinte kritikát kapni! A történetet...
Friss hozzászólások
Marthy: Mmm! Lányként os imádós történ...
2024-03-28 16:03
Marthy: Tökéletes ritmusú, nagyon jól...
2024-03-28 15:47
Marthy: Tökéletes ritmusú, nagyon jól...
2024-03-28 15:46
Materdoloroza: Pedig én is vártam a folytatás...
2024-03-27 22:41
Dr. Stephen P. St.John: Sajnálom, hoyg nem tette egyér...
2024-03-27 20:43
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

HANGYAMESE

- Na, az nem semmi vót, ahogy ottan állt, oszt a rajta még a gumikesztyű, amirű csöpögött lefele a lé a csizmájára, de a bika meg mán ódalrú gyütt, oszt...
- Hé, Gizi! Hozzá mán még két felest meg nyóc sört!
- Anyád nyomott vóna agyon te marharépa, nem látod, hogy itten állok bazmeg, oszt te meg majd kilököd a kezembű ...
- Feri, ...várgyá Feri! Vigyé bazmeg hazafele a lovaidnak ekkis zőődet, mostan kaszáták le a kisrétet a közmókusok, ottan van összegereblézve...
A szokásos esti hangzavarból hallatszottak ki ezek a harsányabb hangfoszlányok a Két Vadkacsában, ahol ilyenkor zajlott a nagy élet.

A szokásos törzsközönség ült bent, a füstöt szokásosan vágni lehetett, a pult feletti tévében éppen Berényi Miki fondorkodott valamit a szokásos módon Claudia ellen. A szokásos csilingeléssel zakatolt a gyümölcspóker is, ahogy Lunya -svájcisapkáját magasra tolva a homlokán-, rendíthetetlen optimizmussal nyomkodta el rajta az utolsó ötezresét. Két suttyó a billiárdasztalt kerülgette és a golyókat löködte, a harmadik társuk meg fogta az ő sörüket is, és nézte mit bénáznak a haverok.
Szerencsére ma még senkinek sem volt kedve bedobni egy ötvenest a zenegépbe, mert akkor még Győzike vokálja is vonyította volna szokásos módon, hogy ` Szeretem a bőröd illatát `. Az udvari WC - re nyíló hátsó ajtó melletti asztalnál a Tanár úr sakkozott Lecsóval, a szokásos pohár nagyfröccsbe, és Lecsó a szokásos módon vakarta a ritkás haját, mint mindig, ha vesztésre állt.


Nyílt az ajtó, bejöttek a munkásjárattal érkezők, ők voltak az utolsó vendégek, mint mindig. Csak kilencre értek haza a busszal Pestről, addigra a többiek már a kellemes félrészegség állapotában lebegtek.
Béla, Jumó és Kiskopasz sört rendeltek rummal, a rumból mindjárt kettőt, hogy hamar behozzák a lemaradást. Béla zöld Drehert kért. Neki voltak ilyen bolondériái, a cigarettát például mindig kiszedte a gyári dobozból és átpakolta egy bőrtokba, nem ette meg a disznósajtot, és sört csak zöld címkéset ivott. Régebben, amikor még a globalizáció nem hódította meg a falusi kocsmát, akkor is zöld üvegest kért.
- A régi szép időkbe - szokta volt mondogatni - egy láda kőbányaiba ha vót tizennyóc barna és két ződ üveg, akkó a za kettő mindég a zenyém vót.
Manapság már ilyen nincs, minden üveg egységesen vagy zöld, vagy barna a ládában. De Béla azért megmaradt zöldhívőnek, ezért ivott Drehert, a többieknek, akiknél nem játszottak a színek, jó volt az Arany ászok is. Letolták gyorsan a rumokat, aztán a sörösüvegekkel a kezükben leültek a sarokasztalhoz, ahol Józsi, Pinka, és Vadács Laci váltották meg éppen a magyar focit siralmas helyzetéből.
- Isten, isten!
- Szasztok!
- Csőváz!
- Na, mi vót Nagyfaluba? Megvan még a Lánchíd?
- Annyukat basszák, megen olyan dugó vót, alig vergőttünk át regge. Én nemtom bazmeg, de mintha Pesten minden balfasznak autója vóna és mind egyszerre akarna menni és mindég egy irányba! De vezetni egy se tud, mind bénáznak meg dudágatnak a kurva annyukat!
Ez Jumó volt, az esztergályos, aki nem órabérben dolgozott, mint a többiek, neki minden perc számított, hogy időben kezdhesse a műszakot. Kiskopasz viszont, aki a buszon két perc alatt képes volt elaludni és az egész utat végigszunyálta, csak a vállát vonogatta:
- Nekem mindeggy bazmeg, úgyis odaérünk,... egy a fizeccség.
Béla nem szólt semmit, kortyolt egy nagyot, és nézett maga elé, mint aki erősen töpreng. Aztán egy hajtásra kiitta a sört, kirázott a bőrdobozából egy szál cigit. Pinka tüzet adott, ő csak bólintott, aztán még egyet bólintott, intett Gizikének, körözve a fejek felett, mutatva is az üvegekre, hogy hatot, és sejtelmes hangon elkezdte, ami láthatólag már nagyon nyomta a bögyét:
- Ma olyan kalandom vót baszki, ha elmondom, berosáltok!
- Na, mi vót? Föllökte regge a disznyó a zanyósod?
- Lófaszt! Odabe, a melóba. Ma ilyen fejtágítós izé vót. Legyütt a főkökségtű a za kis picsa, az a Zévok luvnya.
- Na, oszt valami jó bőr? Sunáznád?
- Sunáznám há, hogy a kurva életbe ne! Érted öcsém, olyan izmos kis segge van nekije mint a versenylónak! Persze jácca a zeszit a kis cafat, meer a szemünkbe mindég így kollegák, meg úgy kedves munkatársak,... oszt tudod hogy hí a hátunk mögött minket? Hangyáknak! Meerhogy mink rakoggyuk a ládákat, egész nap mint a hangyák. Há dógozunk is rendesen baszki azé a szar kis pénzé, de ettű még nem köllene minket így fikázgatnija, csak azé meer nekije diplomája van.
- Áááá, tudod milyenek mind ezek a zértelmiségi barmok. Asziszik a diplomáva kapnak kuttúrát es, oszt csak űnek egész nap a zirodába, vakargassák a seggüket jódógukba, oszt közbe meg annyi eszük se niccsen mint a kijáró tehénnek.
- Ja! Fasztalicskák mind ezek a nagy menezzserek meg irodás kisasszonyok. teszik veszik magukat, pedig ők es csak büdöst szarnak. De várgyá mán baszod, hadd mongyam végig.
Közben Béla átkiabált még a szomszéd asztalhoz is:
- Héé, Janó! Gyertek mán át ide,... olyat mondok, beszartok!


Amikor Janóék is odahurcolkodtak, meg még a pulttól is ketten-hárman, Béla folytatta:
- No, érted öcsém, legyütt a kiscsaj, elegáncs lila kösztümbe vót, meg magas sarkú cipőbe, ilyen mintásizés harisnya es vót rajta. Apám, annak a bigének olyan hosszú lábaji vannak, mire végignézed megéhező, és akkora melle, mint a te két fejed!
Na szóva,... szót a főnök, hogy fog gyünni, oszt akkó abbahagyjuk majd a pakolást. Na oszt mire gyütt, mán jóva elmúlt tíz , ...jaaa, meg odaette a fene parádézni aztat a Zalán fijút es, aki mostan a nagyfőnöknek valami új seggnyalója. Baszki az egy olyan bénaforma úri gyerek, tudod milyen faszok ezek a zőttönyös, közgazgaságis genyák. Aszinnéd rulla, hogy két kézze nem tanájja meg a saját seggit a kölök, de olyan fain bordó sportverdáva virít be reggelente, hogy az úgy vót legalább hat milla mint a szél.
- Ááá, a lófaszt! Ezeknek a zapjuk veszi baszki! Lízingre, csak hogy jáchassa a kis buzigyerek a nagymenőt, oszt lehet a szüleji meg évek óta zsíroskenyért vacsorálnak, hogy neki jusson flancos kocsira! Nálunk es vót egy ilyen kis pöcsarcú csávókám, az es villogott a zúj kocsival mindég, hogy metálfény, meg mélynyomó bazmeg, meg bőrülés van benn nekije, oszt eccő tőlem kért egy ötvenest a kávéótómatába bazmeg.
Béla itt vetett egy lapos pillantást Kiskopaszra, de aztán mégis úgy gondolta, ha veszekedni kezd, hogy ne szóljon senki közbe, elveszítheti a fonalat. Márpedig ez egy tuti sztori volt, amit mindenképpen el szeretett volna mondani. Úgyhogy inkább csak kortyolt a sörből és visszavette a szót:
- Na, oszt akkó baszki elkezdett e za kiscsaj dumálni ottan mindenféle baromságot öszevissza, hogy így a kőccséghatékonyság, meg úgy a kapacitáskihasználás, meg mifenék. A felit se értettem, csak az vót a lényeg, hogy dógozzunk megen többet, meg be köll maj menni szombaton es ha úgy adódik, meer ha nem lesznek időre mögrakva a kamijonok, akkó elvonnyák prérijumot a kurva annyukat.
Na, érted öcsém, oszt akkó ottan ücsörögtek a többijek, én meg úgy sullárijumba oda tanáltam állni a pócok mellé, kicsit félre a többitűl. Meer kitanátam, hogy megszivatom üket. Amikó a kishőőgy a legjobban bele vót melegedve a süketelésbe, akkó óvatossan odanyútam a söprűnyéllel a póc mögött a főkapcsulóhó, oszt lenyomtam a záramot.
Érted öcsém, a raktáron meg niccsen ablak, olyan sötét lett ecceribe mint iccaka a tehen seggibe. No, oszt hallom, hogy mindenki mocorog, mög pusporognak, és eccő csak a kiscsaj meg előrenyújtott kézze elkezdett tipegni a Zalán felé. Látom ám, amikó odaért hozzája, elkezdi a fijú tapizni a zódalát, oszt emmeg haggya, csak vigyorgott a sötétbe mint a pék kutyája a vizes zsömlére. No, oszt összeborútak mint a zeperfa lombja. Ottan smaciztak mint a zállat, folyt a nyáluk mint a fogazó malacnak, oszt a fijú csöcsörészte, a csaj meg bekapta a zujját oszt aztat szopogatta!
Vadács Laci, esténként sosem ivott három sörnél többet, mert ő a saját hitvallása szerint nem volt alkoholista. Csakis a társaság kedvéért ment esténként a kocsmába, nem a piáért mint a többi részeges. Ő volt tehát az, aki a viszonylagos józansága miatt, elsőnek kapcsolt:
- Várgyá mán Béla! Hogyan láttad baszki, ha töksötétet csinátá?


Béla nagy pillanata most jött el.
Szép lassú mozdulattal lenyúlt a lábánál fekvő táskájához, és előhúzott belőle egy terepszínű foltokkal tarkabarkázott nagy, zöld gumiszemüveget. A szemüvegben vastag, sötét lencsék voltak, szára nem volt, csak valami homlokpánt szerűség, aminek a hátsó részéről egy vékony drót tekergett és egy kisméretű akkumulátorhoz csatlakozott. Béla szépen kirakta maga elé az asztalra az egész apparátust, hogy mindenki lássa:
- Há ezze láttam, ni!
- Mija zanyám picsája ez?
- Ismered a Papp Gábrielt? Tudod, amék a közraktárná ilyen biztonságis őr!
- Ja! A kanacsi Gusztinak a fija, az alvégen lakik.
- Na, azaz. A múttkó vesztett a fájeron, amikó első vakon begyütt a húszezres nagykasszába, oszt nekem kézbe vót harminc és felem a csikókkal. Oszt szombaton atta nekem a zadóssága fejibe eztet a zizét, amive a sötétbe es lehet látni. Hogyaszongya, most niccsen pééze, de próbájjam meg Pesten elanni valakinek.
No, tennap este kipróbátam. Mikó mentem hátra ganyézni, nem kapcsútam föl a malacokná a zudvari villanyt. Há apám, látni vele a sötétbe es tisztán baszki, csak ekkicsit ződbe van minden. Mennyé ki vele a rötyire, oszt meglátod vele végig a pöcsöd, az héccencség!
- Hunnan a zapja faszábú vót ilyenje nekije?
- Aszonta még a jugókná szerezte egy ámerikaji Nátós békekatonátú. Gondulom lenyúlta tülle. Ez még akkó vót, mikó a háború után horvátoknak vittek a közraktárbú vonattal valami Enszes segélyszállítmányt, a zújjáépítéshő csavarokat, vagy mifenét.
Na, de mondom tovább bazmeg. Szóva, a kiscsaj bekapta a srác ujját, oszt szopogatta mint a promezslicukorkát, a gyerök meg kancsalított de nagyon, oszt tapizta előrő-háturó meg mindenfele. Úgy markolta a kiscsaj seggét, mint a fuldokló a kötelet. Ammeg pihegett, lihegett, tekergett mint csíkhal. No, oszt így eltémázgattak pár percig, közbe a csajnak ugrátak ám a melleji, a bimbóji meg úgy ágálltak majd kibökték a blúzát bazmeg! Érted öcsém, én meg ott lestem mint a lukinyúl a moziba, kurva jó műsor vót elhihetitek. No oszt közelebb lopóztam, aztán időnkint én is kicsinység megnyomkottam, a csöcsejit a csajnak, gondultam úccse tuggya a sötétbe hogy merre van a Zalán keze. Meg a seggit es megmarkoltam kécce.

Meer e za Zalán olyan hülye vót, csak idönkint csöcsörészte, de jobbára csak a hátát merte lapogatni, meg a hasát simogatta, úgyhogy én finoman benyútam a Zévok bugyijába es, oszt ottan jól meg is ujjaztam a lucskos kis picsáját. Simára vót neki borotválva, mint a perzselt disznóbűrke, egy szem borosta se vót azon a picsán baszki. Érted öcsém, olyan szűk kis forró lyuka vót neki, hogy az valami csudiságos. De attam is nekije rendesen, meer úgy pöngettem a pöckit mint a zsidó a tallért, oszt főőnyútam neki egész a patkósbeléig, bazmeg.
Nagyon elégedett lehetett vele bazmeg, meer láccott, hogy mán alig bír magával. Ha niccsen a szája lefoglalva a csókolózássa, háá mán biztos sikított vóna bazmeg vagy nyóccó.
No, oszt akkó, mikó mán elege vót belőle, hogy a picsáját motozzák, akkó fogta magát és háttal odafarolt a Zalánfijú elé, oszt odapucsította neki azt a világbajnok kis arany seggit,dörzsűgette magaát a Zalán farkáhó, a két csöcse meg ott ringott elöttem. A Zalán meg fogta neki a fejit a homlokáná fogva mintha a nyakát akarná kitekerni bazmeg. Háá apám a za nő mán úgy sánylott mint a kanca ha megérzi a csődörszagot, csuda hogy nem nyerített. De akkó mán kezdte észbevenni, hogy ha így folytassa akkó hamari baj leszen, úgyhogy a srác mögé kerülközött, lekapta rulla a cifra nyakkendőjit, oszt hátul összekötötte vele a kezit. A Zalán fijú csak úgy vonaglott, mint a giliszta a horgon. A kiscsaj meg csókúgatta a pofáját, mint a kódis a zezrest, végig a nyakán lefele, meg karmolászta a hátát bazmeg, mint a macska a szitaajtót. Aztán meg lehúzta a Zalángyerök sliccit, benyúlt neki azzal a finom kis kezive, oszt a vörös körmejive úgy matyizgatta, hogy a csávó majdnem beleröttyent mán a gatyájába, csak úgy rángott a lába, mint a zakasztott embernek a kötélen. Há nem mondom baszki, ha e za nő engemet eccő leszopna, sose lennék többet náthás az héccenség.

Béla tartott egy kis szünetet a mesélésben, közben ivott két hosszú kortyot és új cigit húzott elő a bőrtaslijából. Négyen is tolták egyszerre az öngyújtójuk lángját a cigijéhez, és az egész társaság sóvárogva várta a folytatást. Pinka volt legtürelmetlenebb:
- Na Bélám,... mongyad mán tovább,... mi vót?


- Mi vót, mi vót...há az vót, hogy baszki mán nekem es úgy állt a faszom mint a karórépa, oszt gondútam ha sokájig csinájják még a műsort akkó ebbű valami baj gyün. Na, akkó főkapcsútam a világíttást. Csak elébb elraktam a szemüvegöt a táskámba, hogy le ne bukjak vele. Oszt akkó a sötétbe nehezen tanátam meg a kapcsulót én es, úgyhogy ott zörögtem baszki, majnem le es vertem egy dobozt, úgyhogy mire világost csinyátam, addigra a csaj mán rendbetette magát, de a Zalán csak épp akkó rángatta még főfele a sliccin a cippzárt. Olyan vörös vót mindkettőnek a feje mint a főtt rák bazmeg. A Zévok kishőőgy meg nagy zavarába gyorsan a saját zsebibe gyűrte bele a Zalán fijú nyakkanedőjit. De eztet csak én láttam baszki, meer a többijek mind hunyorogtak még a hosszi sötét utáni hirtelen fénytű. Gondulom majd eccő főhíjja magáhó a Zévok kishőőgy a kis köcsögöt, hogy visszaaggya neki. De mennyire fog akkó csodálkozni baszki, ha a za banga Zalán megen nem mer majd benyúlni a bugyijába!

Béla elégedetten dőlt hátra, komótosan kiitta a sörét a zöld üvegből, és élvezettel nézte a többiek csodálattól fényes arcát. Csend volt, áhított csend mint a templomban úrvacsora osztáskor. Mindenki elábrándozott, milyen is lehet egy ilyen finom kis menedzsernő csupasz pináját fogdosni, és lopva Béla cigitartó jobb kezét nézték, aminek része volt ebben a csodában. Aztán Jumó lecsapta a kiürült üvegét a pultra, vállára kanyarította a sporttáskáját, és kifele indult. Pinka utána szólt:
- Hova siecc baszki? Korán van még...
Jumó csak foghegyról bökte oda a választ:
- Megyek baszki,...ma úgy megkúrom a zasszont, hogy kettéáll a füle, mint a vett malacnak!
Hasonló történetek
3798
Hirtelen ágrecsegést hallottak. Felkapták íjaikat, hogy rögtön lőni tudjanak a medvére. De a bokrokból három ló tűnt elő. Az egyiken Nabaha, a másikon Jeny ült a harmadikat meg kötőféken vezették. A két lány teljesen ki volt pirulva. Ruhájuk rendezetlen volt...
4208
Elkezdtünk beszélgetni, kiderült hogy a neve Laci, és hogy 21 éves. Nagyon megtetszett nekem, és úgy éreztem, hogy én is neki. Ahogy beszélgettünk, egyszer csak a keze a lábamon volt, és simogatott, nagyon jól esett, már akkor éreztem, hogy köztünk nem lehet csak egy kaland, ennél több kell nekünk...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Lylyana ·
Egész jó! De ugye nem a magyar nyelvet akarod kigúnyolni?
Kissemmiseg ·
Félreértetted.

zoliapunk ·
no, drága kishőgyejim és délceg uraim!
valamit tisztázzunk itten le, de alaposan!
ez az írás valóban az enyém, de nem én tettem fel ide...ha figyelmesen megnézitek, akkor láthatjátok, hogy a szerzőként szereplő Zoliapunk nagy "Z" betűvel van írva,...én pedig mindenhol kisbetűs nemecsekernőként jegyzem a nickemet....teccenekértenyi?
a másik pedig az, hogy ez a történet amolyan kihívásféleségként íródott. a Love.hu oldalon is van történetek rovat, ahol amatőr szerzők publikálhatnak. ennek a töténetnek az első variációját egy kishölgy írta. abban a mesében a főhős ez a bizonyos Évok menedzserlány, és az ő egyes szám elsőben elmesélt kalandja az, hogyan is huncutkodott ezzel a Zalánnal a raktárban az áramszünet alatt.
aztán íródott ott egy másik történet is, ami Zalán, az ifjú marketinges szemszögéből meséli el az esetet. ennek a második történetnek a hozzászólásaiban mondta valaki, hogy ezt a történetet több szempontból nem lehet megírni,...no erre a kijelentésre buzdultam én neki a feladatnak, hogy megpróbáljam egy hihető verzióban a szemtanú beszámolóját.
sajnálom, ha kifogásoljátok a nyelvezetet, de biza egy falusi kocsmában ez dívik,...és persze a figurák se valami szimpatikusak, hanem afféle ösztönlények,...de itt első sorban csak azt akartam bizonyítani, hogy igenis meg lehet írni még egy szemszögből a történetet,...no teccenekértenyi? :wink:
stevler ·
Olvastam mind a három novellát. Tetszett az ötlet, hogy ugyanazt a szituációt több nézőpontból és más stílusban mutattátok be.
Nem tudom mondtam e már itt, ez a verzió is remek. Kétségtelen, ez a legviccesebb.
Gratulálok hozzá – mindhármatoknak.
zoliapunk ·
tudod pajtás,amikor ezt írtam, az lebegett a szemem előtt, amit Sthepen King mester írt le a Tortúra című könyvében egy ilyen szituációról.
ott az őrült ápolónő fogságba ejti az autóbalesetben megsérült írót, és arra kényszeríti, hogy írja meg neki a szirupos-csöpögős regényfolyamának egy újabb részét. pedig az író örült, hogy a hatodik kötet végén végre "megölhette" a főhősnőjét, és ezzel lezárhatta a sorozatát, amit végig utált és kizárólag a rút anyagiak miatt kezdett el írni.
nos, az író végül is elkezdi, de valami olyan módon, hogy mégiscsak odaér a viharban vágtázó lovas időben a gyógyszerrel, így megmenekül a halálosan beteg hősnő stb, stb.
de az ápolónő erre őrjöngeni kezd, hogy ez csalás,...elvégre egyszer már megírta hogy meghalt és eltemették,...olyan folytatást tessék kitalálni, ami innen kezdődik. na és ez már igazi csavaros fejtörést okoz a szerzőnek, de végül is megoldja.
ez a szitu is kb ilyen volt,...egy töksötét hely, ahol csakis a két résztvevő tudhatta mi is történt, viszont a feladat az volt, hogy egy harmadik szemszögből megírni a történést... én ezzel az éjjellátó készülékes dologgal akartam hitelessé tenni a sztorit, és úgy érzem ez egész jól sikerült,...ezért tartom ezt egy sikeres írásomnak, eltekintve az egyéb fogyatékosságaitól, stílusától és negativisztikus főhőseitől...teccikértenyi?
ha esetleg valakinek lenne újabb ötlete (csak úgy a játék kedvéért), akkor érdeklődve várom,...járassuk kicsit a fantáziánkat, ki tud még hihető variációt kitalálni? :wink:
stevler ·
Ha már szóba jött Stephen King: hasonló szituáció rémlik a Titkos ablakból, bár ott egy plágium ügy körül forognak a történések. Szintén egy író a főszereplő, akinek az életébe betoppan egy különös figura valahonnan a messzi délről. Ez az idegen azt állítja, hogy az író ellopta a novelláját. Igazságot követel és azt, hogy az író rendes befejezést írjon a történetének. Tűrhető film is készült ebből a novellából. Úgy látszik, a mester szerette ezt a motívumot boncolgatni...
más
A felvetéseden, hogy negyedik esetleg ötödik szemszögből kerüljön bemutatásra a történet gondolkodom, de bevallom, nekem már ez az éjjellátós szitu sem jutott volna eszembe. Remélem, valaki majd kötélnek áll és meglep minket egy újabb nézőponttal és egy újabb novellával.

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: