Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
Gömec: Bocsánat, hogy itt szólalok fe...
2024-04-19 14:26
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Éjszaka egy halott asszony ágyában 24: Egy elszáradt rózsa (hatv

A polcon, befőttes üvegben, celofánnal és befőző gumival lezárva, egy elszáradt, színét vesztett rózsa…



Építkezni kezdtek. Azokban az években ez mást jelentett, mint manapság: téglánként kellett összeszedni az építőanyagot, a tervek tucatáruk voltak, mintha az egyetemen azt tanították volna, hogy a jó ház az, amelyik semmiben sem különbözik az összes többitől. Hogy csak ház legyen, véletlenül se otthon. Giccses gondolat, mégis Katának álompalota volt, semmiért nem adta volna. Mintha a korábban összetöretett és szétszóratott élete épülne fel apránként. 
A fiuk már férfi lett, eljegyzett menyasszonya volt, mégis, ahogy együtt dolgozott az apjával a házon, mintha újra kisfiúvá vált volna, aki teremtő Istent lát apjában, mintha az elveszett gyermekkort élték volna megkésve. Feri, a férje is éveket fiatalodott; mintha az alkotás öröme, az otthon reménye új erővel töltötte volna el. Mintha repült volna az idő, gyorsan haladtak a munkával, Kata gyakran idézgette magában a templomban hallott zsoltárt: „Ha az Úr nem építi a házat, hiába fáradoznak az építők” – és ezt a házat az Úr is építette.
1967 kora tavaszán költöztek be. Közben a férje is feladta a városi állását, lassan a falu is kezdett magához térni, már nem nézték annyira, ki milyen származású, s mivel nem volt politikai elítélt, kaphatott munkát helyben is.
Nagy ház lett, sok szobával, két családnak is elég. Szükség is volt rá, mert a fiuk is nagyon türelmetlenül várta, hogy megházasodhassanak, így épp csak belakták a házat, készülődni kezdhettek a lakodalomra is. A lány, Anna, szép arcú, kedves, szorgos lány volt, Kata abban reménykedett, hogy olyanok lesznek, mint anyja és lánya. Bár az új lakban minden fillérre szükség lett volna, Kata elhatározta, hogy héthatárra szóló lagzit ad a gyerekeknek. Meg akarta mutatni a falunak, hogy hiába vették el mindenüket, hiába űzték el őket, visszatértek és talpra álltak, mégis élnek, nem alábbvalók senkinél sem.
Kemény asszony volt, mégis, amikor a pap összekötötte a stólával a fiatalok kezét és megesküdtek ősi magyar szokás szerint a keresztre, hogy Nagyasszonyunk, a Boldogságos Szűz Mária és Istennek minden szentjei úgy segélje őket, hogy nem hagyják el és szeretik egymást, könnybe lábadt a szeme. S bár tudta, hogy illetlenség, hogy Isten házában ilyet tesz, de a keze a férje kezébe kulcsolódott. Az elmúlt hetekben nem volt ideje arra gondolni, milyen nagy dolog készülődik, csak a takarítás, a főzés, sütés, szervezés, díszítés… De ebben a pillanatban megértette, hogy valami nagynak és szentnek a tanúja. Gyerekkorában arra nevelték, hogy az Úrhoz csak szent szavakkal, évezredes liturgiával szabad szólni, nem a sajátjainkkal, most mégis, amíg az orgona zengett, az Úrhoz fohászkodott: „Add meg, Uram, hogy boldogok legyenek, hogy nekik szebb életük legyen, mint nekünk, sikerüljön az, ami nekünk nem”. Ebben a pillanatban úgy érezte, beteljesedett a sorsuk.
Napokkal később, amikor végeztek a takarítással, a csokrot a házi oltárra helyezte. Ez már nem olyan igazi házi oltár volt, mint a szüleinél, csak a kis kereszt, amit a férje Oroszországból hozott, a nagyszülők, a fiatalok és az ő fényképük, előtte egy gyertyatartó, amin sohasem gyújtottak gyertyát és a csokor.
A fiatalok beköltöztek a nagyobbik szobába, ők a kisebbikbe és hagytak egy kis kamrát műhelynek, ahol varrni tudott. A kádári konszolidációnak köszönhetően az emberek kezdtek kicsit jobban élni, egyre jobban adtak a kinézetükre, s mivel a régi idők, amikor még vád volt, hogy valaki csinosan öltözködik, elmúltak, Kata alig győzte teljesíteni a megrendeléseket. Lassan otthonossá tudták bútorozni a lakásukat, a régi idők emlékét már csak az apjától örökölt fotel őrizte.
A két asszony jól kijött egymással, beosztották a házimunkát, megosztoztak a konyhán, valóban, mintha anyja és leánya lett volna. Persze voltak hétköznapi súrlódások: Kata úgy érezte, hogy Anna kihívóan modernül öltözködik, a zene, amit a rádióban hallgatott csak csim-bum ricsaj, felesleges dolgokra költi a nehezen megkeresett pénzt, de ilyenkor mindig arra gondolt, hogy fiatalkorában őt is megszólták az öltözködése miatt, a filmzenék, amiket dúdolt, idegenek voltak a magyar nótát kedvelő apjának s anyja neki is szemrehányást tett, hogy miért szórja a pénzt. Nem számítanak ezek a dolgok, vagy megváltozik majd a menye, vagy a világ változik meg s ezek már mind természetesek lesznek.
Hónapok teltek el teljes békességben és szeretetben, amíg egy nap ki nem derült, hogy mennyire törékeny ez a kisvilág…
Kata egy este később ért haza, s látta, hogy a menye a ház előtt kiskertben szorgoskodik. Köszönt, s megkérdezte:
- Mit csinálsz?
- Gondoltam, kicsit rendbe szedem a virágágyást, vettem a boltban magokat, nagyon szép lesz.
Kata örömmel nézte, hogy szorgoskodik a fiatalasszony, de hirtelen kikerekedett a szeme: a kitépett gyomok között volt az a rózsatő, amit még a szülei házától hozott el… Nem szólt semmit, elfordult, hogy ne lássák a könnyeit, kivette a rózsát a szemétből és bement a házba. A férje egy óra múlva érkezett haza.
- Mi történt, anyjuk?
Katát már az a gondolat is boldoggá tette, hogy a férfi észreveszi, hogy fáj neki valami, anélkül, hogy mondania kellene. Már nem csak úgy eléldegélnek egymás mellett, hanem valóban egy test, egy lélek lettek, vagy legalábbis elindultak ezen az úton. Hirtelen felszáradtak a könnyei és úgy mesélte:
- Semmi különös, csak Anna rendbe teszi a kertet és véletlenül kitépte az egyik rózsámat is.
A férfi felváltva nézett az asztalon heverő rózsára és az asszonyra.
- No, majd beszélek vele.
- Ne, nem ér meg annyit az egész. Jobb a békesség.
Ennyiben maradtak, de pár órával később ingerült szóváltást hallott a szomszéd szobából.
- Megmondtam, hogy ez a mi házunk, hogy képzelte a feleséged, hogy anyád rózsáját csak úgy kitépje?! – régen hallott ekkora haragot férje hangjában.
- A mi házunk is, én is ugyanúgy dolgoztam rajta, mint te! – csattant vissza a fia hangja.
- Anyád kuporgatta össze rá a pénzt, dolgozott éjjel-nappal, nem te!
- Akkor miért nem ő mondja ezt, miért téged küld? Úgyis mindig az van, amit ő akar, mi csak bábok vagyunk az ő kezében! Mindent tökéletesen eltervezett, hogy melyik szoba legyen a mienk, hogyan bútorozzuk be, még a ruháinkat is ő akarja varrni! Saját életet szeretnénk!
- Mit panaszkodsz? Más összetenné a kezét, ha így élhetne!
- Én nem! Én azt akarom, hogy mi rendezzük be a szobánkat, akkor együnk és azt, amit mi akarunk, hogy olyan virág legyen az ablakunk alatt, ami nekünk tetszik!
- Ha nem tetszik, fel is út, le is út!
- Hát nem tetszik és el is megyünk! Felnőtt férfi vagyok, nem gyerek.
- Amíg nincs saját fiad, addig ne csodálkozz, hogy nem tekintelek férfinak!
- Addig, amíg itt lakunk, nem is lesz! Annával megbeszéltük, hogy csak akkor lesz gyerekünk, ha már saját házunk is.
Kata a szomszéd szobában lélegzet visszafojtva figyelt: a néma csend megülte a lelkét. Aztán csak egy ajtócsapódást hallott, dühös lépteket az előszobából: a férje ment ki a kertbe. Ismerte jól, a lelki szemeivel látta, hogyan gyújt rá és járkál feldúltan.
Aztán újra ajtónyitás hallatszott. Halk léptek a másik irányba. A fiú ment a saját szobájukba.
És a végtelen csend.
Szeretett volna kiszaladni, kiengesztelni a fiát, a menyét, a férjét megvigasztalni, de nem bírt megmozdulni, nem tudott kigondolni egyetlen gyógyító szót sem.
Másnap reggel csendben ültek az asztalnál. Kata egy órával korábban felkelt, hogy mindent tökéletesen előkészítsen, hátha… De hiába volt minden igyekezete, senki sem mondta ki azt az szót, amivel vissza tudta volna csinálni az előző estét. Este, munka után Anna szégyellősen ment oda hozzá: hogyan csinálja meg a kertet. Kedves volt, alázatos, de Kata érezte, hogy fal épült közöttük.
Nem beszéltek soha erről az estéről. De pár évvel később a fiatalok eléjük álltak, hogy most ők kezdenek építkezni, Anna apjától kaptak telket. Kata már nem kérdezte meg, miért más, tőlük miért tudják elfogadni. Beletörődött, hogy a boldogság, amiért annyit küzdött csak egy illúzió volt.
Folytatások
2650
Csendben odaléptem Andihoz és kávét töltöttem a csészéjébe. Csendes kis szertartás volt; pár percre félreraktuk a munkát és beszélgettünk, elmondtuk a napi apró-cseprő ügyeket, aztán kipihenten visszaindultunk az irodába. Egyre ritkább öröm, már messzebb voltunk egymástól de ha összejön, annál szebb.
De van, ami sohasem változik: még mindig két édesítőszert rak a kávéjába, pár csepp tejjel (de nem többel, mert tűzforrón szereti), egyet kortyolt és megkérdezte:
- Mit terveztek...
2238
- Kedvesem. Válaszolj őszintén: ha nem huszonéve, hanem mondjuk egy éve találkozunk, akkor is feleségül akartál volna venni?
Lefagyott az agyam és nem tudtam válaszolni. Luca rám nézett és folytatta:
- Látod, Kedvesem… A hallgatás a válasz. Hogy nem. Már régóta tudtam, csak azt nem, hogy hogyan ébresszelek rá. Kellett hozzá ez a mai reggel. És szeretném, ha ez lenne az utolsó szó, amit mondok neked: szeretlek.
Megsimogatta az arcomat, szájon puszilt, felszállt a biciklire...
2109
A történet véget ért. Ott ültem a fészerben, az egyetlen társaságom egy összegyűrődött véres bicikli. S annak ellenére, hogy az elmúlt órákban évszázadnyi szenvedést és küszködést kellett átélnem, mintha kicsit megkönnyebbültem volna. Minden tagom ólomnehéz volt, olyan fáradt voltam, mintha évtizedek óta nem aludtam volna, de valahol a lelkem könnyű volt. Nem tudom, ismerik-e a fáradtságnak azt a fokát, amikor már nem számít se a múlt, se a jelen, csak a pillanat, az a furcsa éber álom,...
2356
Egyik éjszaka arra ébredtem, hogy egyedül fekszem az ágyban. Rossz előérzetem támadt, elkezdtem keresni. A fény irányába mentem: Luca a gyerekszobában volt és Katica játékait porolgatta, rendezgette. Megálltam az ajtóban és néztem. Mosolygott, kicsit mintha dúdolt is volna, valami bugyuta altatót. Boldog volt. Odatérdeltem mellé, de észre sem vett. Szerettem volna bekerülni abba a kis világba, ahol újra ilyen boldog, megfogtam az egyik babát, hogy odanyújtsam neki. Amikor észrevett, megrázkódott,...
2548
Hálás volt a nagyapjának, hogy megtanította biciklizni a kicsit. Furcsa, máskor alig tud menni, de mintha megfiatalodott volna. Kár, hogy a dédi már nem mer biciklire ülni, akkor most hármasban mehetnének, de így is szép lesz.
A busz átgördült a falutábla előtt. Otthon volt. A szemével keresgette a dédiék utcáját. A busz azelőtt is elhalad és pár méterre van a megálló, valaki már megnyomta a leszállásjelzőt, így a helyén maradt, hogy beleshessen, hogy egy pillanattal előbb láthassa...
Előző részek
1965
A narancs Istenadtán nem csak egy gyümölcs volt, jelkép. Régen, még a háború előtt, amikor az öregasszonyok bevitték a málnát és a ribizlit a városba, sokszor narancsot vettek visszafelé, amit a legényeknek aranyáron adtak el, ők meg a szívüknek legkedvesebb leánynak ajándékozták. Svábok voltak, dolgosak, irtóztak a felesleges pénzkidobástól, éppen ezért volt különösen nagy súlya ennek az egynek: ezzel fejezték ki, hogy a másik mindennél fontosabb nekik.
Kata régen nagyon várta,...
1899
- A férjed bent a városban, legfeljebb néha-néha hazalátogat. A fiad, ha a te véredet örökli, lázadó lesz, nem jön haza Szentandrásról, hívogatja a város. Ha lenne még gyereketek…
- Már nem lesz. Öreg vagyok. Idén leszek harminchét. Ne higgye azt apám, hogy nem akartam. De mikor szültem volna? Alig házasodtunk meg, jött a háború és Ferinek mennie kellett. Tábori lapon nem lehet gyereket csinálni. Aztán ő hadifogságba esett, engem elvittek. Özvegyként éltem majdnem tíz évig. És most...
1796
Aznap este mindenki mámoros volt, mintha az első szerelmet élték volna újra át. Végre újra szabadok voltak, megrészegültek a szabadság elfelejtett zamatától. Több mint egy évtized után újra több lett, mint egy kötelező jelszó, a szabadság. És valami újat is megéreztek: az erőt. Hogy végre nem felülről mondják meg nekik, hogy mit kell tenni, hanem ők maguk érték el ezt a szabadságot. Hogy nem arra vártak, hogy a Wermacht jöjjön a csodafegyverekkel, a baráti nagyhatalmak, az USA vagy bárki...
2133
Szombat este mindig ünnepi vacsorával várta, kitakarított, hogy a férfinak ünnep legyen hazaérnie. Lassan kialakult a szombati „liturgia”: este megérkezett, megvacsorázott, udvariasan mindig megköszönte, rokonokat, ismerősöket látogatott, este pár szót beszéltek és jött az ágy. És minden szombat este megtörtént az, ami évszázadok óta az asszonynak kötelesség, a férfinak pedig jog. Kata ezekért a pár perces együttlétekért is hálás volt; behunyta a szemét és szerelmet képzelt bele, örült,...
2093
Kata lefekvés előtt hosszan fésülte a haját, felvette a régi hálóingét, amit a férje annyira szeretett, s amit, mint szent ereklyét őrzött. S közben azon aggódott, hogy nőként tud-e eleget adni a férjének, hiszen már majdnem egy évtizede nem volt férfival… Hirtelen nagyon öregnek érezte magát. Az arcát nézte: nem tudta nem meglátni a ráncokat. „Így szállt el a fiatalság”. Dúdolni kezdett, egy régi dalt még a Háborúból:
„Es geht alles vorüber,
es geht alles vorbe...”
...
Hasonló történetek
7774
Eva boldogan nyugtázta az üzenetet. Hát nem hiába jött ide. Felment a lakosztályba, beült egy kád, forró vízbe, majd mikor már teljesen átjárta a jótékony meleg, felfrissülve ült le a fésülködő asztalhoz, hogy végre ismét igazi nőt varázsoljon magából...
6136
Kedves Olvasó! Ezt a regényemet 1999-ben írtam. Azóta Saddam Hussein hatalma megdolt. Sajnos nem olyan kevés vérrel, mint ahogy az ebben a regényben történt.

Kedves Olvasók!
Fogadjátok sok szeretettel Letíciától ezt a folytatásos regényt, mely 42 részes lesz!
Jó olvasást! Anita, anita@mellesleg.hu
Hozzászólások
További hozzászólások »
Csuklos ·
Uncsi - mint eddig mindegyik rész.
Andreas6 ·
Akkor miért olvasod, ha NEKED uncsi?

Rozványi Dávid ·
köszönöm! De ezek szerint mégiscsak van benne valami érdekes, ha Csuklos eddig végigolvasta :D

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: