Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
laci78: nem semmi továbbra sem! Reméle...
2024-04-23 17:20
CRonaldo: Nagyon jó ez a story! Nekem te...
2024-04-23 12:09
kaliban: Folytasd!
2024-04-22 18:25
KutyaSzex: Szia! Van kutyád, és szeretnéd...
2024-04-21 14:04
KutyaSzex: Szia! Van kutyád, és szere...
2024-04-21 14:02
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Éjszaka egy halott asszony ágyában 16: Egy doboz bonbon (1947-48

Már meséltem, hogy a kilencvenes években kint jártam Berlinben. Bár itthon szegények voltunk, Európa bőséggel gondoskodott rólunk; olyan szállodákban laktunk, amilyenben otthon még soha, olyan napidíjat kaptunk, ami arra a pár napra több volt, mint az otthoni rendes havi fizetésünk. És ellentétben a Horn-korszak Magyarországával, embernek, partnernek tekintettek minket.
Ebédidőben és este sokat sétálgattam a Kurfürstendammon, ajándékokat vadásztam. Hiába történt meg a rendszerváltás, hiába utáltuk az elmúlt negyven évet, valahol tetteinkben, gondolkodásmódunkban homo kadaricus-ok maradtunk, génjeinkbe mélyen beleívódtak a régi viselkedésminták. Ha „nyugatra” megyünk ajándékot kell vinni, nem is akármilyet, olyat, amit otthon nem lehet kapni, nem számít, ha drága, ha a napidíjból csak egy doboz kekszre futja, csak hadd érezzük egy kicsit, annak a gazdag, mesés világnak a részei legyünk. Őrizzük a látszatot, az otthoniak hadd higyjenek sikeresnek és gazdagnak minket, annak a bizonyos másik világ sorsosának.
A Nagyiéknak valami különösen szépet, még ha nem is túl hasznos ajándékot választottam: tudtam, hogy szereti a díszes dobozokat, gombokat, cérnákat, szalagokat tart bennük. Egy bonbont vettem, fémdobozban, rajta dombornyomással a város nevezetességei. Nagyon boldog volt, kibontotta, mindenki vehetett belőle szigorúan egy-egy darabot. Aztán kézbe vette a dobozt, nézegette az épületek rajzát és megjegyezte:
- Bezzeg, amikor mi jártunk arrafelé, még kenyér is alig volt…
És mesélni kezdett a kitelepítésről.
Most én fogtam ugyanúgy a dobozt, már megkopott a festése, a sarkain már rozsdásodni kezdett…

Egy nyári reggelen, néhány nappal Szent István ünnepe után (hol volt, már az a nyári éj, amikor megismerte Ferit!) az évek óta vajúdó rettenet valósággá lett: teherautóval géppisztolyos rendőrök érkeztek, lezárták a falut, összegyűjtötték a listán szereplő személyeket, és útnak indították a gyűjtőtáborba. Kata ott ült a platón, ölében a kisfiával és még egyszer nézte a falut. A szülőhazáját. Az otthonát. Amit talán sohasem fog viszontlátni. Megpróbálta magába szívni a folyó illatát, a békét, a boldog pillanatok emlékét, de nehéz volt.
A többiek izgatottan tárgyalták, hogy ugyan hova viszik őket. Szibériába? Németországba? Ha igen, akkor a nyugati vagy a keleti megszállási zónába? Mi vár ott rájuk?
Az út szélén egy sovány, öltönyös férfi nézte a teherautók indulását. Kata felismerte, látta eleget a hírekben: Rajk László volt, a belügyminiszter. Elégedetten vigyorgott. Valaki mellette gyűlölettel azt suttogta felé: „Verjen meg az Isten, ahogy te minket…”. De csak halkan, nehogy valamelyik rendőr is meghallja. Csak Isten fülének szánta. A házak ablakából már az új lakók néztek feléjük.

Jó órányi utazás után érkeztek meg a gyűjtőtáborba. Ott újabb kellemetlen meglepetés várt rájuk: a másnap esti indulás helyett, még három napot várhattak. Voltak, akik morogtak (ezek még egy kitelepítést se tudnak tisztességesen megszervezni), mások meg biztosak voltak benne, hogy vagy lelövik őket, vagy a szibériai táborokba szervezik a transzportot. Végül egy este mégiscsak bevagonírozták őket, s a vonat északnak indult, a folyó túlpartján. Voltak, akik megpróbáltak kilesni a marhavagon résein, de Kata csak ült és az izzadtságszagban, az olajbűzben megpróbálta megérezni, még egyszer a folyó illatát. Arra gondolt, hogy talán sohasem fogja újra szagolni. Behunyta a szemét és megpróbálta azt elképzelni, hogy újra a folyóparton sétál egy nyári estén Ferivel…
Neki ez az illat jelentette a hazát. Az otthont.


Két és fél napig zötykölődtek a vonaton. Végül fertőtlenítés és egy újabb láger, de már a szovjet megszállási övezetben, ahol elosztották őket. Egy, talán valamikor bájos kis falut jelöltek ki kényszerlakhelyükül. Magyarországon nem ismert ínség fogadta őket. Mert igaz ugyan, hogy rengeteg ügyes szerszámuk volt a helyieknek, de az egész vidéken látszódott, hogy anno a nácik komolyan vették a „vaj helyett ágyú” programot. Már az Istenadtán elszállásolt német tisztek is mondogatták ’44-ben, hogy még sohasem ettek olyan jókat, mint Magyarországon, s háború vége és a megszállások még csak növelték a szakadékot a két ország között.
Utólag már szégyellte, de akkor természetesnek tűnt, hogy éjszakánként lopni jártak a kis Ferivel a földekre. Nem sokat, csak pár krumplit. Mintha azon a földön, ott a távolban már nem lettek volna érvényesek azok a parancsolatok, amiket otthon, az öreg illatú plébánián, a katekézisen tanult… Idegenek voltak egy idegen földön, idegen törvények, a helyeik szemében idegenek, cigány-magyarok. Ingyenélők, kényszercselédek. Nem volt törvény, csak egy: enni kell adnia a gyerekének és neki is ennie kell, hogy gondoskodni tudjon róla.
Néha összejöttek a többi kitelepítettel, mind magyarországi svábok voltak és a jövőről beszéltek. Nem volt köztük, aki maradni akart volna. A legtöbben a nyugati megszállási zónába akartak átjutni, a határokat lezárták, de a csempészek, embert, aranyat, csempészárut jó pénzért mindig át tudtak vinni. Ha Katát kérdezték, ő mindig csak azt mondta, haza akar menni. A többiek csak nevettek rajta, minek visszamenni oda, ahol utálnak minket, ott már úgyis a kommunisták az urak, ha még sikerülne is visszajutnia, újra kitelepítenék, hiszen már nem magyar állampolgárok. Fasiszták. Ráadásul, ha nyugatra menne, ezzel segítene igazán a családján is, az otthonmaradottakon, mert előbb-utóbb Németország törvényszerűen felemelkedik, ahogy az első nagy háború után is, és akkor talán őket is ki tudná hozatni oda, a jólétbe.
Hosszú idő volt, amíg össze tudott gyűjteni annyi pénzt, hogy csatlakozni tudjon a többi „őrülthez”, akik visszavágytak a régi hazájukba. Ekkoriban, bár a hivatalos deportálások, át- és kitelepítések már véget értek, titokban, a föld alatt még mindig titkos népvándorlás folyt. Fasiszták, vagy fasisztának minősítettek menekültek, mindegy hová, csak el Európából. Zsidók titokban alijáztak a születő Izrael államba, a most születő saját földjükre, az Erecre*. Aki már megtapasztalta, mint jelent a népi demokrácia, nyugatra vándorolt. És voltak olyanok, mint Kata is, akit nem érdekeltek a rendszerek és az államhatárok, csak egyszerűen szerettek volna hazajutni.
Az embercsempészek jól bejáratott útvonalakat alakítottak ki. Napi járóföldre pihenők, éjszaka vonultak, nappal aludtak, elhagyatott csűrökben, kukoricaföldeken. Keserves vonulás volt a kisfiúval, a legrosszabb az állandó szomjúság volt. Mindig mardosta a lelkiismeret: vajon jól döntött? Vajon nem teszi egy életre szerencsétlenné, hogy haza és nem nyugatra indultak? Mi vár rá az új Magyarországon?
Végül hiába érkeztek haza Magyarországra, Istenadta még mindig tiltott volt nekik. Busszal, egy óra alatt otthon lehettek volna, de akkor azonnal le is tartóztatták volna őket és kitoloncolják Ausztriába, vagy talán még börtönbe is csukják. Szerencsére, voltak rokonaik Keserűn, ott meghúzhatták magukat. A falusiak nem ismerték őket, legfeljebb sejtették, kik is, ha jött a razzia, nem adták fel őket. A rendőrök már nem a rend őrei, hanem az új hatalom öklei voltak. Apja néha meglátogatta őket, igaz, fél napos út volt neki, mert csak a városon keresztül mert jönni, nehogy valaki kitalálja, hova és miért utazgat.
Apja mintha újra életre kelt volna, volt értelme az életének. Most újra az az ember volt, aki a lányáért és az unokájáért a világgal is szembeszáll. Bár parasztemberként életelve volt, hogy hivatalnokhoz, ügyvédhez nem szabad fordulni, a baj úgyis megtalálja az embert, minek elébe menni, most mégis utánakérdezett, ki a legjobb. Felvette a templomi ruháját, a zsebkendőjébe csomagolta a jegygyűrűjüket és bement a városba. Először egy zálogházat keresett, a becsüs előtt kibontotta a zsebkendőjéből az aranyat. Az üldözött gyermekén és az unokáján kívül a legdrágább dolog volt a szemében a házassága, most ennek jelképét adta fel. A kapott pénzt elrakta, majd elment az ügyvédhez. Elegáns, belvárosi iroda volt, úgy érezte magát, mintha egy porszem lenne az ügyvéd úr zakóján, amit mindjárt lepöcköl. Hellyel kínálták, még soha nem ült ilyen öblös bőrfotelben. Az ügyvéd meghallgatta, jegyzetelt, visszakérdezett, behívatta a titkárnőjét, diktálni kezdett. Csupa olyan szófordulat, amit nem értett az öregember, csak egyes szavak jutottak el a tudatáig:
„…tekintetbe véve, hogy a jelzett személy nem volt tagja a nyilaskeresztes pártnak… a Volksbundnak… nem fejtett ki nemzetiszocialista agitációt”
„…figyelembe véve 1947. október 28-án az Országgyűlés módosította a kitelepítési végzés jogalapjául szolgáló törvényt, így az utolsó népszámláláson a német nemzetiség vállalása nem esik a hűtlenség büntetőjogi kategóriájába”
„jelezett személy esetében ezek alapján kérjük a kitelepítésről szóló végzés hatályon kívül helyezését”
Az ügyvéd a papírt három példányban az intarziás asztalra helyezte és rámutatott:
- Itt írja alá. Három példány. Kettőt adjon le, majd elmondom, hogy és hová. Aztán bízzunk a legjobbakban.
- És ha megkérném az ügyvéd urat, hogy esetleg… Természetesen megfizetem a fáradozását. Van pénzem. – Kezdte előcsomagolni a pénzt.
- Ne fáradjon a pénzzel. Higgye el, jobban jár, ha személyesen viszi be. Öntől talán még elfogadják, talán még el is olvassák.
- Az ügyvéd úr mégiscsak jobban ért ezekhez a dolgokhoz.
- Már nem. Valamikor igen. Még a nyilasok idejében is volt valami törvényszerűség, még akkor is, ha mutattam egy pecsétes papírt, átengedtek. Ma már csak papíron vannak törvények, semmit sem tartanak be, csak az számít, hogy az ügyintéző, akihez kerül az akta, éppen milyen kedvében van, vagy az, hogy milyen színű a párttagkönyve. És az mindig vörös.
- És úgy gondolja, az ügyvéd úr, hogy talán nekem?
- Maga ránézésre olyan, mint akikre épül az új rendszer. Paraszt, szegény.
- Köszönöm a jó tanácsot. Mivel tartozom az ügyvéd úrnak?
- Hagyja csak. Isten tudja, hogy meddig lehetek még ügyvéd, meddig vagyok még szabadlábon. Akkor meg úgyis mindenemet elveszik. A rendszer már halálra ítélte a fajtámat. Ma még jótékonykodhatok. Nemsokára lehet, hogy én szorulok rá másokra. Tudja mit? Ha a lánya visszaköltözhet, majd eljön hozzám és ha még itt talál, megadhatja, amivel tartozik.
Elköszöntek egymástól és elment a jelzett hivatalba. Három napjába került, míg végre fogadták, de akkor leadott két példányt, megfizetve az illetéket, majd hazament Istenadtára.
Néhány héten belül egy címeres papír, bélyegzővel érkezett a címükre: Katával szemben eltörölték a kitelepítési végzést. Hiába volt már öregember, akinek már kalapot kellett hordania, hogy kopaszságát leplezze, most könnyezett. Annyi év után végre egy jó hír, talán mégiscsak jóra fordulnak végre a dolgok…

Először Katát kereste fel Keserűn, majd rögtön bement a városba, hogy az ügyvédnek megfizesse a tartozását. De az ajtót lepecsételve és lezárva találta, s a szomszédokat hiába kérdezte, hogy hová tűnt az ügyvéd úr, egyik sem hallott róla, hogy valaha is lakott vagy dolgozott volna itt ilyen nevű ember.

* Föld (ivrit)
Folytatások
2651
Csendben odaléptem Andihoz és kávét töltöttem a csészéjébe. Csendes kis szertartás volt; pár percre félreraktuk a munkát és beszélgettünk, elmondtuk a napi apró-cseprő ügyeket, aztán kipihenten visszaindultunk az irodába. Egyre ritkább öröm, már messzebb voltunk egymástól de ha összejön, annál szebb.
De van, ami sohasem változik: még mindig két édesítőszert rak a kávéjába, pár csepp tejjel (de nem többel, mert tűzforrón szereti), egyet kortyolt és megkérdezte:
- Mit terveztek...
2239
- Kedvesem. Válaszolj őszintén: ha nem huszonéve, hanem mondjuk egy éve találkozunk, akkor is feleségül akartál volna venni?
Lefagyott az agyam és nem tudtam válaszolni. Luca rám nézett és folytatta:
- Látod, Kedvesem… A hallgatás a válasz. Hogy nem. Már régóta tudtam, csak azt nem, hogy hogyan ébresszelek rá. Kellett hozzá ez a mai reggel. És szeretném, ha ez lenne az utolsó szó, amit mondok neked: szeretlek.
Megsimogatta az arcomat, szájon puszilt, felszállt a biciklire...
2109
A történet véget ért. Ott ültem a fészerben, az egyetlen társaságom egy összegyűrődött véres bicikli. S annak ellenére, hogy az elmúlt órákban évszázadnyi szenvedést és küszködést kellett átélnem, mintha kicsit megkönnyebbültem volna. Minden tagom ólomnehéz volt, olyan fáradt voltam, mintha évtizedek óta nem aludtam volna, de valahol a lelkem könnyű volt. Nem tudom, ismerik-e a fáradtságnak azt a fokát, amikor már nem számít se a múlt, se a jelen, csak a pillanat, az a furcsa éber álom,...
2356
Egyik éjszaka arra ébredtem, hogy egyedül fekszem az ágyban. Rossz előérzetem támadt, elkezdtem keresni. A fény irányába mentem: Luca a gyerekszobában volt és Katica játékait porolgatta, rendezgette. Megálltam az ajtóban és néztem. Mosolygott, kicsit mintha dúdolt is volna, valami bugyuta altatót. Boldog volt. Odatérdeltem mellé, de észre sem vett. Szerettem volna bekerülni abba a kis világba, ahol újra ilyen boldog, megfogtam az egyik babát, hogy odanyújtsam neki. Amikor észrevett, megrázkódott,...
2548
Hálás volt a nagyapjának, hogy megtanította biciklizni a kicsit. Furcsa, máskor alig tud menni, de mintha megfiatalodott volna. Kár, hogy a dédi már nem mer biciklire ülni, akkor most hármasban mehetnének, de így is szép lesz.
A busz átgördült a falutábla előtt. Otthon volt. A szemével keresgette a dédiék utcáját. A busz azelőtt is elhalad és pár méterre van a megálló, valaki már megnyomta a leszállásjelzőt, így a helyén maradt, hogy beleshessen, hogy egy pillanattal előbb láthassa...
Előző részek
1953
Az új rend azonban módszeresen mindenkinek utánajárt, nem volt menekvés, az „én nem tettem semmi rosszat” védekezésre mindig ott volt a válasz: „de tehettél volna”, „de a szíved mélyén egyetértettél velük”. Furcsa módon, úgy tűnt, mintha a bizottságok nem törnék magukat azzal, hogy az igazi bűnösöknek utána járjanak, sőt, nem egy korábbi volksbundista, kisnyilas is feltűnt közöttük. Mintha ugyanazokkal a módszerekkel, ugyanazok ellen folytatták volna a harcot, csak új jelképek alatt. Ugyanazokat...
2275
...valahol a távolból csörömpölés, dübörgés hallatszott. Széttört a „csendes éj”. Sztalin vasszekerei áthajtottak a falun. Megkezdődött az új, a „békés” élet.
2036
- Mondja, maga mit gondol? Végül is csak jobban látja, mint mi falusi szatócsok… meddig fog még tartani ez az őrület?
- Hát… – vakarta meg a fejét a tolmács. – Nem sokáig. De ahhoz éppen elég, hogy ami még megmaradt ebből az országból, azt tönkretegyék.
1927
Ahogy mesélték, Mihály román király augusztus 23-án díszebédet adott Antonescu marsall és a német tisztikar részére. A „taknyos király”, ahogy Hitler nevezte bizalmas beszélgetéseiben meglehetősen udvariatlan módon csak egy letartóztatási parancsot szolgált fel…
2067
- Egyszerű. Egy gyárat pár hét alatt újjá lehet építeni, vagy a föld alá telepíteni, de a szakmunkás érték, évekbe kerül pótolni. Logikus, hogy ha már szőnyegbombázás, akkor inkább a munkásnegyedeket pusztítják el.
Hasonló történetek
4623
Ezután jelentéseket kellett olvasnia és kiszúrni az árulókat. Sok kettős ügynököt lebuktatott, többek között azt a nagy medvét is, aki költöztette. Teljesen nem lehetett rábizonyítani, hogy kettős ügynök, de azon túl csak apró - seprő ügyeket bíztak rá...
5039
Egy fiatal huszonöt-hat éves fiú lépett be. Kissé nyomott volt az arca és elég cingár volt, de Susan próbálta a jó tulajdonságait nézni. A fiú mellé ült és félresöpörte a lány haját. A nyakát majd a vállát kezdte csókolgatni. Kezeivel a lány hasát simogatta és néha betévedt a topp alá is...
Hozzászólások
Pusheen ·
Tetszett ez a rész is. Az ember együtt örült a szereplőkkel a jó hírnek! :)

Rozványi Dávid ·
:innocent: azért várjuk ki a végét!

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: