Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
A nők bosszúja, 1. felvonás. történetnek a folytatása.
Friss hozzászólások
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
terelek: Nem izgató, de jó kis sztori....
2024-04-15 09:09
terelek: Igazán izgalmas történet volt....
2024-04-15 08:43
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Éjszaka egy halott asszony ágyában 12: Képeslap Aradról (a dél-e

Egy képeslap, olyan, mint amilyet feltalálása óta számolatlanul küldenek. Rajta a város nevezetességei, pár üresnek tűnő szó és a dátum: 1944. szeptember 15. Kata büszke és boldog volt – nem tudta, hogy majd egy évtizedig ez lesz az egyetlen hír a férjétől.

Ahogy mesélték, Mihály román király augusztus 23-án díszebédet adott Antonescu marsall és a német tisztikar részére. A „taknyos király”, ahogy Hitler nevezte bizalmas beszélgetéseiben meglehetősen udvariatlan módon csak egy letartóztatási parancsot szolgált fel… Egy héten belül kiadta őket a szovjetnek és megnyitotta a határokat a szövetségesek előtt.
Eddig a napig a magyarok furcsa és irreális biztonságérzetben ringatták magukat. Mindenki úgy érezte, hogy Magyarország ezt a háborút könnyen „megúszta”. Hiszen a Kárpátok áttörhetetlen védőfalat képeznek, amin a vörösök nem tudnak áttörni, vagy ki kell egyezniük Hitlerrel, vagy a nyugati szövetségesek érik el előbb a magyar határt. A férfiak majd visszatérnek a háborúból és a szövetségesek csak nem fogják elkövetni ugyanazt az őrültséget, mint 1920-ban és megközelítőleg a természetes etnikai határokat veszik alapul a békekötésnél. És egy nap alatt mindezek a remények semmivé foszlottak.
Mégis, mintha ettől a csapástól a magyar politikai elit magához tért volna, mintha még egyszer utoljára megpróbálta volna saját kezébe venni a sorsát. Augusztus 29-én hivatalba lépett Lakatos Géza vezérezredes, az I. Magyar Hadsereg parancsnokának kormánya. A Kormányzó abban reménykedett, hogy képes lesz végrehajtani a háborúból való kiugrást, de emberismerete ez egyszer cserbenhagyta. Lakatos katonaember volt, becsületével nem fért össze, amit a nácik a zsidókkal terveztek, de az sem, hogy háborús szövetségesit elárulja, hátba támadja.


A várban, egy páncélszekrényből elővették a régi haditerveket, amiket a második Bécsi Döntés után a vezérkarban Dél-Erdély visszaszerzésére készítettek. A német katonatisztek és diplomaták barátilag elismerték, hogy valóban nagy hiba volt, amikor román igényeket ilyen túlzó mértékben vették figyelembe… De majd a háború után természetesen, az utolsó fegyvertárs, Magyarország érvényesítheti jogos igényeit.
Közben teltek a napok, amíg a II. és III. hadsereget mozgósították, a szovjet erők akadálytalanul haladtak előre.
És szeptember első napjaiban, még egyszer utoljára kiadták a parancsot: előre az elcsatolt részek visszatértéért!
Szeptember 12-én a honvédek megindultak Arad, Torda, Világos irányába. És megtörtént a csoda: a magyar haderő, mely már három éve vérzett a keleti fronton, képes volt a háromszoros román túlerő ellenére visszafoglalni a vértanúk városát.

Feri a korábbi visszacsatolásokat csak a filmhíradókban látta, a katonaság eddig neki csak idegen területek megszállását, ellenséges, vagy jobb esetben, semleges civilekkel való érintkezést, partizánvadászatot, vagy többszörös túlerővel szembeni kétségbeesett helytállást jelentett – itt viszont, 13-án este olyan örömöt látott, olyan boldogságot érzett, amit egyenruhában még sohasem. Mint a filmeken, virágeső hullott rájuk, minden ablakban magyar zászló (ugyan, hol találtak ennyi lobogót, kérdezgették magukat). Abban a pillanatban úgy érezte, hogy igen, ez az a haza, amiért érdemes akár meghalnia is. Abban a pillanatban elhitte, hogy az egész országból kiverhetik a románt, feltartóztathatják a muszkát… Még a racionális elmék is a pillanat hatása alá kerültek, akik jól tudták, hogy mindez csak látszat, minden siker csak napokra, hetekre szólhat…
Aznap este kis pihenőt tartottak a városban. A polgárok mindenféle jóval kínálgatták őket, kibukott belőlük a fájdalom. Hogy mit éreztek, amikor bevonultak a románok, amikor aláírták a trianoni békét és ezzel Magyarország lemondott róluk… A Bécsi Döntés előtt hogyan reménykedtek, hogyan imádkoztak, hogy azt a határt úgy húzzák meg, hogy végre ők is hazatérhessenek. Milyen bénító gyász volt, amikor kiderült, hogy maradniuk kell román fennhatóság alatt. Hogy a fiatalok csapatostul hagyták el a várost, hogy a magyar részeken élhessenek. Hogy augusztus 23-án úgy érezték, hogy itt a vég, nem elég, hogy a románok maradnak, de még nyakukba kapják a kommunizmust is… Aztán mégsem ez történt, hanem a magyar honvédek jelentek meg és újra magyar lobogó és a magyar Szent Korona alatt élhetnek. „Magyar” – úgy ejtették ki ezt a szót, mintha egy féltve őrzött titkot jelentene, amiről eddig senki sem tudhatott, csak a szív mélyén őriztek. Az egyik városi, akinek szatócsboltja volt, kérte, hogy segítsenek leverni a román cégért, alatta még ott volt a régi magyar… Hálából pálinkával és régi, monarchiabéli képeslapokkal ajándékozta meg őket. Azt mesélte, hogy amikor bevonultak az oláhok, félrerakta őket, azzal, hogy lesz még magyar világ, amikor újra elő lehet venni. Negyed évszázadot várt, de végre eljött ez a nap! Feri gyorsan megírta a feleségének és megkérte, hogy adja majd fel…
Nem sokáig tartott az ünnepség, szinte azonnal indulniuk kellett… Világos, mintha teljesen más világ lett volna: a lakosok a magyar erők elől elmenekültek. Kísérteties volt az üres város, mintha a sors figyelmeztetni akarta volna őket az elkövetkező napokra…
Otthon, Istenadtán, Katáék folyamatosan a rádió előtt ültek, megpróbálták dekódolni a cenzúrázott jelentéseket. Apja csak annyit mondott; talán itt az ideje, hogy a zászlót kicsit újra feljebb húzzuk. A faluban az összes magyar zászló félárbócon volt, mint Trianon óta mindig, kivéve a visszacsatolás boldogságban úszó heteit… Most újra visszatért a régi haza egy darabja, hát újra fel kellene húzni az árbóc csúcsára a piros-fehér-zöldet. Az apja azt mondta, most ünnepelni kellene, holnap megbeszéli majd a falusiakkal, de nem volt öröm a hangjában. És a zászlók megrekedtek a félúton.
Arad egy hétig sem volt magyar város… 19-én újra és immár végleg elveszett. Közben a román és szovjet erők felvonultak, a Pankota és Világos közötti mezőkön került sor a legnagyobb összecsapásra. A T-34-esek, mintha gyerekjátékokat sodorták el a Toldi és Turán harckocsikat. A terület a román hadsereg korábbi lőtere is volt, minden egyes bokrot, minden egyes fát ezerszer bemértek, úgy lőtték a magyarokat, mintha a vurstliban lettek volna. A magyar gyalogság úgy kísérelte meg a támadást, hogy a páncéltörő fegyverek és a beígért német légi támogatás is hiányzott.
A vérfürdőben a rend felbomlott, eszeveszett menekülésbe kezdtek a katonák. A magyar sereg fele ott veszett a csatamezőn – köztük Feri is.
Mivel nem volt élő szemtanú arra, hogy meghalt volna, az illetékesek megállapították, hogy „ütközet közben eltűnt”, s erről a tényről a családját, jelen esetben Katát, távirati úton értesítették.

A távirat nem sokkal azután érkezett meg, mint az aradi képeslap, amit egy jótét lélek, nem tudni, hogy ki, postára adott. Katát belülről sírás fojtogatta, de egyetlen könnycseppet sem ejtett. Tudta, hogy Isten megbüntette a házasságtöréséért, a pillanatnyi elgyengülésért, amit a festő mellett átélt; bár semmit sem tett, de lélekben mégiscsak megcsalta a férjét. Kihúzta a komódfiókot, amiben az igazán értékes holmikat tartotta, elővette a rajzot, ami őt és a kis Ferit ábrázolta, begyűrte a kályhába és meggyújtotta. Némán nézte az elhamvadó képet… S úgy gondolta, ha meghozta ezt az áldozatot, akkor Istennek is válaszolnia kell, nem lehet néma, vissza kell adnia a férjét. De Isten nem válaszolt.
És nem sokkal később megérkezett a festmény fotókópiája. És akkor döbbent rá, hogy a múltat, ami megtörtént, nem lehet megváltoztatni. Hiába égetne el mindent, hiába dobná ki a szemétbe, az örökké megmarad és marni fogja belülről.
Folytatások
2646
Csendben odaléptem Andihoz és kávét töltöttem a csészéjébe. Csendes kis szertartás volt; pár percre félreraktuk a munkát és beszélgettünk, elmondtuk a napi apró-cseprő ügyeket, aztán kipihenten visszaindultunk az irodába. Egyre ritkább öröm, már messzebb voltunk egymástól de ha összejön, annál szebb.
De van, ami sohasem változik: még mindig két édesítőszert rak a kávéjába, pár csepp tejjel (de nem többel, mert tűzforrón szereti), egyet kortyolt és megkérdezte:
- Mit terveztek...
2237
- Kedvesem. Válaszolj őszintén: ha nem huszonéve, hanem mondjuk egy éve találkozunk, akkor is feleségül akartál volna venni?
Lefagyott az agyam és nem tudtam válaszolni. Luca rám nézett és folytatta:
- Látod, Kedvesem… A hallgatás a válasz. Hogy nem. Már régóta tudtam, csak azt nem, hogy hogyan ébresszelek rá. Kellett hozzá ez a mai reggel. És szeretném, ha ez lenne az utolsó szó, amit mondok neked: szeretlek.
Megsimogatta az arcomat, szájon puszilt, felszállt a biciklire...
2107
A történet véget ért. Ott ültem a fészerben, az egyetlen társaságom egy összegyűrődött véres bicikli. S annak ellenére, hogy az elmúlt órákban évszázadnyi szenvedést és küszködést kellett átélnem, mintha kicsit megkönnyebbültem volna. Minden tagom ólomnehéz volt, olyan fáradt voltam, mintha évtizedek óta nem aludtam volna, de valahol a lelkem könnyű volt. Nem tudom, ismerik-e a fáradtságnak azt a fokát, amikor már nem számít se a múlt, se a jelen, csak a pillanat, az a furcsa éber álom,...
2354
Egyik éjszaka arra ébredtem, hogy egyedül fekszem az ágyban. Rossz előérzetem támadt, elkezdtem keresni. A fény irányába mentem: Luca a gyerekszobában volt és Katica játékait porolgatta, rendezgette. Megálltam az ajtóban és néztem. Mosolygott, kicsit mintha dúdolt is volna, valami bugyuta altatót. Boldog volt. Odatérdeltem mellé, de észre sem vett. Szerettem volna bekerülni abba a kis világba, ahol újra ilyen boldog, megfogtam az egyik babát, hogy odanyújtsam neki. Amikor észrevett, megrázkódott,...
2547
Hálás volt a nagyapjának, hogy megtanította biciklizni a kicsit. Furcsa, máskor alig tud menni, de mintha megfiatalodott volna. Kár, hogy a dédi már nem mer biciklire ülni, akkor most hármasban mehetnének, de így is szép lesz.
A busz átgördült a falutábla előtt. Otthon volt. A szemével keresgette a dédiék utcáját. A busz azelőtt is elhalad és pár méterre van a megálló, valaki már megnyomta a leszállásjelzőt, így a helyén maradt, hogy beleshessen, hogy egy pillanattal előbb láthassa...
Előző részek
2066
- Egyszerű. Egy gyárat pár hét alatt újjá lehet építeni, vagy a föld alá telepíteni, de a szakmunkás érték, évekbe kerül pótolni. Logikus, hogy ha már szőnyegbombázás, akkor inkább a munkásnegyedeket pusztítják el.
1975
- És tudod, mi volt a legszörnyűbb az egészben? – Fejezte be a mesélést Feri. - Hogy már nem a győzelemért, a hazámért, vagy értetek harcoltam. Nem is a bajtársaimért. Hanem csak arra az egyre vártam, hogy még egyszer melegben legyek, hogy egyszer az életben ki tudjam magam aludni… Már nem rád és a kisfiamra gondoltam, csak erre az egyre: egyszer még az életben érezzem a meleget és a biztonságot. Ezt az egyet nem tudom magamnak megbocsátani. Hogy elárultalak titeket…
2057
Túl sok a halál, félek, kicsi lesz ez a pár márványlap, hogy minden halott neve ráférjen. És a falunak erre nincs pénze. Maga is tudja, hogy egyre kevesebb a férfi, egyre kevesebb adó folyik be és egyre több az özvegy és az árva, akikről gondoskodnunk kell.
2164
Egyik nap, valami nevenincs kis faluban pihentünk egy kicsit, amikor megállt mellettünk egy német teherautó. Mintha kaszinó lett volna: kártyáztak, beszélgettek. Amikor megláttak minket, egyikük ránk mutatott, valamit mondott és erre a többiek hangosan felröhögtek. Egyikük fogta a csokit, amit éppen majszolt, ledobta elénk a földre és azt kiáltotta, hogy egyél magyar! Mintha kutyák, vagy csimpánzok lennénk.
Én akkor arra gondoltam, hogy ha a szemükben csak egy kutya-magyar vagyok,...
2242
Gondolkodjanak. Nem maga lenne az első, már vagy harmincan jelentkeztek az SS-be a faluból.
Hasonló történetek
4825
A fehér mezes New Yorki csapat védvonala mögül előretört ez a viszonylag magas kb. 180 cm magas leomló barna hajú lány. Arcán néhány piros folt volt. A meze karja felszakadt és a térdét is lehorzsolta egy esés következtében...
4476
Most zuhanyozzál le, aztán irány a szülői ház. Utólagos engedelmeddel haza telefonáltam, hogy előkészítsem a terepet. Csak azt mondtam, hogy összevesztetek Adammal és te, ott hagytad...
Hozzászólások
Pusheen ·
Ez a rész is tetszett, fájdalmas rész ugyan, de megvan a maga szépsége! :)

Rozványi Dávid ·
köszönöm! a történelmünknek ez az része kevésbé ismert, de majd később kiderül, hogy ez a "kaland" is visszaköszön :-)

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: