Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
Gömec: Bocsánat, hogy itt szólalok fe...
2024-04-19 14:26
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Éjszaka egy halott asszony ágyában 06: Esküvői fotó (1938-41)

A videót visszaraktam a polcra. A következő tárgy szinte kínálta magát: a nagyiék esküvői képe volt. Emlékszem, régen kint lógott a nappaliban, a kereszt alatt. Odavittem az ablakhoz és a beszűrődő sárga lámpafényben percekig nézegettem a vőlegény öltönyét. Szerencsére nem találtam azt, amit kerestem. Egy pillanatra arra gondoltam, ahogy állnak a dolgok, talán pár év és a mi esküvői fotónk sem lesz kint sehol sem, legfeljebb egy íróasztalfiók mélyén. Az ilyen magányos, álomtalan éjszakákon reménytelennek tűnt, hogy Luca kimondatlan szeretetéhségén és összetörtségén kívül bármi is egybe tartson minket.
Mégis, ahogy néztem a képet, lassan újra süllyedni kezdtem a régmúltba…

A Volksbund megjelenése, ha nem is szakított szét családokat és barátságokat, mégis megosztotta Istenadta népét. Nem mintha, bárki is úgy gondolta volna, hogy nem fontosak német gyökereik, de a hajlított horogkereszt és amit képviselt, sokakat elidegenített. Jellemző módon, a régi Népművelődési Egyesületből sokan, köztük Feri, nem léptek át az új szervezetbe.
Régebben, az egyesület jórészt a falu ügyeivel foglalkozott, ülései nyitottak voltak, Németország és a Birodalom, legfeljebb „bezzeg-példaként” szerepelt a beszélgetésben, nem követendő minta. A sör mellett egyszerre énekeltek magyar és német nótákat, de az utóbbiak sohasem voltak nemzetiszocialisták.
A Volksbund már egy új, szervezett, fegyelmezett világot képviselt és jelenített meg. Az utcán nem a falusi, hanem tájidegen német népviseletben masíroztak, mintha valami rossz paródiáját adták volna a sörpuccs előkészületeinek. Amikor üléseztek, a kávéház ajtaját becsukták, de az új indulók dübörgése kihallatszott. Majdnem mindig megjelent köztük egy német „turista”, aki gyakorlatilag levezette az üléseket és a szavát nem volt ildomos kétségbe vonni. S egy-egy ilyen látogatás után a faluban kézről kézre adták a könyveket és brosúrákat, amiket magával hozott. Aki elolvasta, megtudta, hogy Németországban már a Volk, a nép az úr, mindenki jól él s a világnak róluk kellene példát venni. A Volksbundban egy új világot építenek, ahol nincs szegénység, minden németesen jól szervezett, amely inkább Berlinhez, mint Budapesthez húz. Bár viszonylag kevesen voltak, a svábok harmada lépett csak be és ennél még kevesebb volt az aktív tag, és ezek is gyökértelenek, nem a nagy családokhoz tartozók, hanem a falu szegényebb rétegeiből jöttek, mégis, mindenkivel éreztették, hogy hamarosan ők lesznek az urak.
Ha a volksbundista fiatalok a kocsmában énekelni kezdtek s a rádióban ismételt dalhoz értek, annak a vége már nem úgy hangzott, hogy „… visszaadta Horthy nékünk”, hanem hangos röhögések között így fejezték be: „… visszaadta Dolfi nékünk”. Ilyenkor a csendes többség arrébb húzódozott. Megszólalni, tiltakozni kevesen mertek, talán csak Feri, Kati férje és még néhány fiatalember, akik hittek abban, hogy a világnak van rendje és igazsága – hamarosan meg is kapták, hogy ők a magyar urak és a zsidó pénzemberek talpnyalói. De majd új idők jönnek, ahol végre… - A mondatot sohasem fejezték be, csak sokatmondóan körbenéztek.
Közben pedig csendesen, mint a Duna, folyt az idő. A vitákból nem lett verekedés, s a konjunktúrának köszönhetően egyre jobban éltek az emberek. Úgy tűnt, az idősebbeknek, akik azt hajtogatták, túl fogjuk élni Hitlert és a háborút is, ahogy túléltük a császárt és az első nagy háborút, lesz igazuk.
Kata az egészből alig érzett valamit. Összeházasodtak, volt egy saját szobájuk, a falon kereszt és az esküvői fotójuk, a férje jól keresett, vele egyre többen varrattak s azzal együtt, ami a kertben megtermett, minden hónapban félre tudtak tenni, nem is keveset. Még szüleik házában éltek, de már önállóan. A sok megrendelés miatt szinte semmi szabadideje sem volt, de a lopott percekben magának is varrt divatos ruhákat, olyanokat, amiket a városbéli nők hordtak, olyanokat, amilyeneket kislánykorában a filmekben látott. Ahogy végigment az utcán, egyre több férfi fordult utána, nem csak azért, mert szépen visszafogyott a szülés után, hanem már egy másik, sokak által csodált világot testesített meg könnyű nyári ruhájában. És ugyanezért fordultak utána az asszonyok is, csak az ő szemükben irigység volt, mert ugyanaz a ruha a szemükben gazdagság és jólét jelképe volt, amiből ők sohasem részesültek.
A filmhíradókban a Maginot-vonal bevételét, a Dünkirchen-i* beszorítást, a párizsi diadalívet megkerülő német katonákat mutatták – és közben megszületett a kisfiuk, akit apja után Ferinek kereszteltek. A háború nem volt több mint pár vágás a filmhíradókban, nem több mint a gyarmati háborúk képei egy évtizeddel korábban.



Megszületett a második bécsi döntés – és a Német Birodalom és a Magyar Királyság megkötötte a népcsoport egyezményt. Visszatért Észak-Erdély – és egyre több fiatalt csábított ki Németországba a Volksbund, hogy aztán néhány hónap múlva, vagy Isten tudja mikor, SS egyenruhában térjenek vissza. A szülők panaszt tettek a hatóságoknál, azok továbbították tiltakozásukat a németeknek és tanácstalanul széttárták a karjukat, már nem tehetnek semmit sem, hiszen a fiaik már nem magyar állampolgárok.
Egy szép nyári napon, úgy egy éves lehetett Ferkó, amikor megtette első lépéseit. Addig négykézláb járta a világot, de aznap, amikor apja este hazatért a munkából, rámosolygott, lassan felemelkedett, egy pillanatig megállt, s mielőtt visszadőlt volna, mintha egy bizonytalan lépést tett volna apja felé. A büszke szülők persze megbeszélték egymással, hogy már szinte rohan a gyerek. Kata felkapta, hogy a szüleinek is eldicsekedhessen, milyen nagy már az unokájuk. Egy fél perc sem volt az út, elképzelte, hogy anyja hogy csapja össze a kezét, hogy apja előveszi a pálinkát és koccint a férjével… Kopogás nélkül lépett be az ajtón, hogy elújságolja a nagy hírt, de azonnal megdermedt.
A család néma csöndben ült és a rádiót hallgatta: Kassát bombatámadás érte.
A háború elérte őket is. 1941. június 26. volt. Örökre beléjük égett a dátum. 

* Dunkerque német neve; 1940-ben itt kerítették be a brit-francia csapatokat. Ekkor Nagy-Britannia lakossága összefogott, és minden elképzelhető vízi járművet elindított a megmentésükre a Dinamó hadművelet keretében. Május 25. és június 4. között mintegy 350 000 katonát és menekültet vittek át a La Manche túloldalára, állandó bombázás, tüzérségi tűz közben. Mind a német, mint az angol propaganda győzelemként állította be az eseményeket.
Folytatások
2649
Csendben odaléptem Andihoz és kávét töltöttem a csészéjébe. Csendes kis szertartás volt; pár percre félreraktuk a munkát és beszélgettünk, elmondtuk a napi apró-cseprő ügyeket, aztán kipihenten visszaindultunk az irodába. Egyre ritkább öröm, már messzebb voltunk egymástól de ha összejön, annál szebb.
De van, ami sohasem változik: még mindig két édesítőszert rak a kávéjába, pár csepp tejjel (de nem többel, mert tűzforrón szereti), egyet kortyolt és megkérdezte:
- Mit terveztek...
2238
- Kedvesem. Válaszolj őszintén: ha nem huszonéve, hanem mondjuk egy éve találkozunk, akkor is feleségül akartál volna venni?
Lefagyott az agyam és nem tudtam válaszolni. Luca rám nézett és folytatta:
- Látod, Kedvesem… A hallgatás a válasz. Hogy nem. Már régóta tudtam, csak azt nem, hogy hogyan ébresszelek rá. Kellett hozzá ez a mai reggel. És szeretném, ha ez lenne az utolsó szó, amit mondok neked: szeretlek.
Megsimogatta az arcomat, szájon puszilt, felszállt a biciklire...
2109
A történet véget ért. Ott ültem a fészerben, az egyetlen társaságom egy összegyűrődött véres bicikli. S annak ellenére, hogy az elmúlt órákban évszázadnyi szenvedést és küszködést kellett átélnem, mintha kicsit megkönnyebbültem volna. Minden tagom ólomnehéz volt, olyan fáradt voltam, mintha évtizedek óta nem aludtam volna, de valahol a lelkem könnyű volt. Nem tudom, ismerik-e a fáradtságnak azt a fokát, amikor már nem számít se a múlt, se a jelen, csak a pillanat, az a furcsa éber álom,...
2356
Egyik éjszaka arra ébredtem, hogy egyedül fekszem az ágyban. Rossz előérzetem támadt, elkezdtem keresni. A fény irányába mentem: Luca a gyerekszobában volt és Katica játékait porolgatta, rendezgette. Megálltam az ajtóban és néztem. Mosolygott, kicsit mintha dúdolt is volna, valami bugyuta altatót. Boldog volt. Odatérdeltem mellé, de észre sem vett. Szerettem volna bekerülni abba a kis világba, ahol újra ilyen boldog, megfogtam az egyik babát, hogy odanyújtsam neki. Amikor észrevett, megrázkódott,...
2548
Hálás volt a nagyapjának, hogy megtanította biciklizni a kicsit. Furcsa, máskor alig tud menni, de mintha megfiatalodott volna. Kár, hogy a dédi már nem mer biciklire ülni, akkor most hármasban mehetnének, de így is szép lesz.
A busz átgördült a falutábla előtt. Otthon volt. A szemével keresgette a dédiék utcáját. A busz azelőtt is elhalad és pár méterre van a megálló, valaki már megnyomta a leszállásjelzőt, így a helyén maradt, hogy beleshessen, hogy egy pillanattal előbb láthassa...
Előző részek
1979
Régebben mindig a filmre voltak kíváncsiak, a filmhíradó csak a szükséges rossz volt. Bezzeg a filmek… Pedig mindegyik ugyanarról szólt: a szegény lány hogyan talál egy gazdag férjet, sok nevetés és néhány sláger közben. A férfiak mindig jóképűek voltak, lenyalt hajjal, a telefonok mindig fehérek, a lányok frizurája és sminkje mindig tökéletes. Régebben mindig fellázadt benne valami: ő is dolgozik, ő is küzd, neki miért nincsenek olyan ruhái, miért nem jön el érte is a herceg fehér lovon?
2081
A falut, és a falu szívét, a templomot, minden irányból szentek és kápolnák védték. Északról Szent Rókus vigyázta, délről Szent Sebestyén állta útját a rontásnak, keletről, a vizek árjától Nepomuki Szent János (akit nem csak mint védőszentet becsültek sokra, hanem azért is, mert cseh volt, mégis szent lett) s nyugatról a kálvária, fent a hegytetőn. Nagyböjtben kalaplevéve járták Krisztus szenvedésének útját, Szent Anna napján ünnepi misét tartottak, télen a bátrabb gyerekek szánkóztak...
2148
„A föld és a ház évszázadok óta a miénk, de emberséget, mesterséget magadnak kell tanulnod”
2255
Halkan, felkeltem, megpróbáltam valami fegyvernek használható tárgyat keresni, a filmeken ilyenkor mindig előkerül egy székláb vagy hasonló, de sajnos a drága nagyszülők elfelejtettek az önvédelmi eszközökről gondoskodni, így csak megacélozott lelkemmel tudtam felszerelkezni. Kinyitottam az ajtót; a szobában természetesen nem volt senki, csak az emlékek. A redőny rácsaim átszűrődött az utcalámpa fénye.
2358
Bepakoltunk, Luca lepakolt az egyik ágyra és rámutatott a másikra:
- Te majd ott alszol, a nagyi ágyában, ha nem zavar, hogy egy halott asszony ágyában kell töltened az éjszakát.
A nyelvemen volt a válasz, hogy már megszoktam… A sok élettelen, essünk túl rajta szexet, az ébressz fel a végént...
Hasonló történetek
5027
Egy fiatal huszonöt-hat éves fiú lépett be. Kissé nyomott volt az arca és elég cingár volt, de Susan próbálta a jó tulajdonságait nézni. A fiú mellé ült és félresöpörte a lány haját. A nyakát majd a vállát kezdte csókolgatni. Kezeivel a lány hasát simogatta és néha betévedt a topp alá is...
4708
Eva letette a kagylót, majd kiment a fürdőbe és megmosta az arcát. Aztán leült a hálószobába vezető lépcsőre.
- Legalább egy üveg konyakot hagyhattál volna nekem! - gondolta. Nem gyújtott villanyt, csak ült ott fáradtan, és az agya teljesen üres vol...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Andreas6 ·
Nekem is!

Rozványi Dávid ·
:grinning:

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: