Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
A nők bosszúja, 1. felvonás. történetnek a folytatása.
(Fantázia történet)
A történet a fantázia szüleménye, BDSM és Horror keveréke, de alapvetően a horrorba tartozik....
Lecsúsztam a fal mentén, és széttárt lábakkal csupasz fenekemmel a padlóra ültem. A fejem...
Sziasztok! Ez egy skicc, az első írásom. Szeretnék rá őszinte kritikát kapni! A történetet...
Friss hozzászólások
Dr. Stephen P. St.John: Sok gondolatom volt, de végül...
2024-03-28 20:01
Marthy: Mmm! Lányként os imádós történ...
2024-03-28 16:03
Marthy: Tökéletes ritmusú, nagyon jól...
2024-03-28 15:47
Marthy: Tökéletes ritmusú, nagyon jól...
2024-03-28 15:46
Materdoloroza: Pedig én is vártam a folytatás...
2024-03-27 22:41
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

bogu mesék: Anyám halálára várva

A huszonötös villanykörte homályában ülök a kétszobás panellakás hodályszerű nagyobbik szobájának vedlett, gödrös díványán. Az éveken át betűző napfénytől kiszítt függönyök, megfakult bútorok s kikopott kárpitú fotelok uralta lakás siralmas képet nyújt. A libafosszínű házgyári padlószőnyeg ételmaradék és bili kiömlött tartalmának foltjaitól tarkítva tartja hátán ezt a Kaffkai világot. A megkopott vitrinben MHSZ-emléklapok, egy lövészpuska, két szocialista brigád-emlékérem társaságában néhány megfakult könyv árválkodik.

A villanykörte fakó fénye rávilágít Saci gyérülő, pókhálószerű hajára. A hajdani, délcegen sudár szőke sellő arca megnyúlt, mély ráncok barázdálta, késpenge vékonyságú szájából, mikor megszólal, előugrik gereblyeszerűen ritka fogsorának megmaradt két alsó tépő és három felső szemfoga... Ennyi.

Pótoltatni kellene a fogaimat mondja zavartan, szája elé kapva kézfejét , de nincs rá pénz. Sajnos egy éve munkanélküli vagyok. Nem, nem küldtek el. Tudod, egyedül nevelem a 10 éves kislányomat, így volt annyi emberség a gyárat vezető osztrák-magyar kft. vezetőiben, hogy felajánlottak másik állást. Megalázó volt. Az én képzettségemhez, 18 éves gyakorlatomhoz képest segédmunkát végezzek ott, ahol büszke meósként dolgoztam húsz éven át? Sértette az elbánás az önérzetemet, és inkább vállaltam a munkanélküliséget, hátha fordul a kocka, s értelmes munkához jutok.

Arra nem gondoltál, hogy a lakásrezsi, a dráguló megélhetési költségek, a gyerek iskolázása viszi a pénzt?
Dehogynem gondoltam erre! Csak hát, amíg a tartalék pénzemből tartott, addig elvoltunk. Már évek óta csak a lengyel piacon, turkálókban vásárolok. Ennivalónak pedig legolcsóbb tejet, kenyeret, kolbászt, csirkefejet, lábat, zúzát: kutyaeledelként eladott nyesedéket szerzek be , amiknek pár nap múlva lejár az eltarthatósági ideje..
Nem igaz, hogy nem találtál valami takarításfélét átmenetileg?
Nézzed: találnék, de nem engedi az önérzetem. Hogy én technikusi végzettséggel a zsebemben, húszévnyi gyakorlattal mások szennyesét takarítsam? Nem, ez nem megy!
Tedd félre a büszkeségedet, gondolj a gyerekedre! Mi lesz vele?

Nem tehetem, Bogi, mert akkor szembeköpném magamat! Oda lenne az erkölcsi tartásom.
Ha beledöglök, sem adhatom alább! Vagy menjek el kurvának? Gondolkodtam ezen is, de ahhoz már túl elhasználódtam... A testemért semmit se adnának a piacon, elhiheted! A lelkem meg? Ugyan, kinek kell ma egy nyomorult lélek?...
Nincs ebből kiút, Saci?
De van: anyám halálát várom.
Hogyan? Nem értettem jól, mire vársz?
De, jól értetted: anyám halálára várok. Tudod, az anyám egyszobás állami lakásban él. Nincs senkije. A Parkinson-kór annyira elhatalmasodott rajta, hogy ágyban fekvő beteg. Én vagyok a gondozója, s ezért egy ingyen ebédjegyet kapunk a Kifőzdébe, és havonta huszonhétezer Forint szociális segélyt. Ebből élünk hárman.

Hogyan?
Nézd, a Kifőzdéből elviszem az anyámhoz az ebédet. Megvárjuk, míg kijön az iskolából a lányom: Emese. Ő megeszi az ebéd javát, aztán ami marad, abból eszem én, s pár falat jut az anyámnak is... Nézd, a feje már úgy rázkódik neki, mint a vibrátor, még azt a pár kanál levest is kilötyköli a párnára. Úgy etetem, mint a madárfiókát. Nem soká húzza már.
Pláne, ha halálra koplaltatod.
Hidd el, nem kell neki több! Látom a szemén, ha kívánja az ételt.
Istenem, olyan ez, mint amikor a pelikán saját vérével táplálja a fiókáit. Kaffkai rémálom!

Nézzed, az a tervem, hogy eladom a lakást. Már meg is hirdettem. Nem bírom a rezsit fizetni. A fűtéssel is, a villannyal is el vagyok maradva. Ki fogják kapcsolni hamarosan a villanyomat. El kell adni a lakást, és amit kapok, abból élni... Túlélni ezt a recessziót! Csupán pár év, amíg ki kell tartanunk. Csak addig... addig, megélni valahogy.
És ha elfogy a pénz? Mért nem veszel erőszakot az önérzeteden, és vállalsz valami takarítást? Bedolgozást? kérdeztem tőle, mire arca kigyúlt, púpossá görbült háta kiegyenesedett, és büszkén vágta oda a szavakat:
Másokat szolgálni: soha!
És mi lesz a lányoddal?

Elég csinos ahhoz, hogy ha padlóra kerülök, levigyem az éjszakába. Inkább legyen kurva, s éljen emberhez méltóan, minthogy technikusi oklevéllel a zsebében éhen haljon, ha nem akar koldulni!
Szörnyű! mondtam csüggedten, s a tompa fényű szemeket kutattam.
Mi szörnyű van ebben, Bogi? Nem igaz, hogy még te sem értesz meg? Át kell, hogy adja a helyét! Nincs más megoldás. Aztán, ha pár év múlva sem tudok elhelyezkedni, nem lesz más megoldás, ha elfogy a suska, amit a lakásomért kaptam, akkor elemésztem magamat, és az anyámtól öröklött lakást a lányomra hagyom, hadd boldoguljon, ahogy tud.
De hisz ez rémálom, ez egy őrület, Saci!
Nincs ebben semmi mosolyodott el révetegen, s szemei befelhősödtek , ez a világ rendje,
Bogukám. Én most az anyám halálát várom, a lányom majd egykoron, majd az én halálomat várja. Így kerek a világ!
Hasonló történetek
4640
Ismered azt az érzést, amikor rájössz, hogy valaki, valami iszonyúan hiányzik, és nem teljes az életed, mert nem kaphatod meg azt, amire istenigazából vágysz, nem kaphatod meg azt, amitől boldog lehetnél, kis morzsákra futja csak, de ez nem elég, mert a vagy szélviharként tombol benned?
7188
Fél évig volt az elvonón. Zsolt minden nap meglátogatta. Először csak szakmailag karolta fel, de aztán, ahogy Andrea szépsége, és nyugalma kezdett visszatérni, úgy szerettek egymásba. Mikorra a lányt gyógyultnak nyilvánították, tudták, hogy össze fognak költözni. Andrea vissza sem ment a régi lakásába...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Marokfegyver ·
Méghogy nem írod körbe? Dehogynem! Akkor mi a 25-ös villanykört és Saci (néni) pókhálóhaja?
Te tudod legjobban, hogy ezekre szükség van, nem lehet elintézni két mondatban a cselekményt. Megint mélyen emberit alkottál, ezt nem lehet elvitatni!
bogumil ·
De, annyira jellemzek mindenkit, amennyire szükséges. Viszont markánsan, sőt olykor pikírten. Ez nem tetsz6ik egyes széplelkeknek, de nem érdekelnek, mert én az életet élem, és írom. Nagyon köszönöm a szakértő hozzászólásodat. :heart_eyes:

Tűzmadár ·
Tetszik. Egyetlen furcsa van benne, hogy én mindezt átéltem az életem egy-egy szakaszában, és valóban nem tartom szörnyűnek. Tini koromban, a kilátástalan jövőkép miatt többször gondoltam arra, ha meghalnak anyámék én öröklöm a lakást, de vajon mikor lesz? Technikus vagyok, és segédmunkásként dolgozom. Többször veszek értékcsökkent élelmiszert, és nem egy ruhám származik túrkálóból. Ugyanakkor van a családomban, akit etetni kell, és annyit eszik akár egy veréb. Ezekről nem szoktam írni, mert számomra mindez természetessé vált.
bogumil ·
Köszönöm az együttérző kritikádat. Én ugyanebben a cipőben járok,mint te. Hevenévesen is azért kell még aktívan pénzt keresnem hogy dédunokáimnak (4) legyen mit felvenni az óvodában, és legyenek játékaik. Ne kelljen nekik ácsingózni a gazdagabb gyerekek holmiira.Én a Kádár éra alatt elektroműszerészként gondtalanul éltem. Ami most van az mindennek a csimborasszója.Több szociográfiai írásom is van a lapon,amiket 190- és 2000 között újságokban megjelentettem.A húsz év alatt semmi sem változott,csak rosszabb lett.Amiket most közlök azok a Vagabundus Masiniszta c. kötetemből való szemelvények.
bogumil ·
jav:1990

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: