Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
Gömec: Bocsánat, hogy itt szólalok fe...
2024-04-19 14:26
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Az út - első fejezet: A lelkész

A lelkész

Azt hiszem eltévedtünk. – szólalt meg a fiatal lelkész. Amióta bekanyarodtak a bekötőútra, furcsa érzés gyötörte, de most, hogy elakadtak a nagy hóban, már tudta: eltévedtek. Két napja kezdődött a havazás, addig csak mutogatta, ígérgette magát a tél, mostanra azonban szabályos vihar kerekedett, az úton hótorlaszokkal, és akkora széllökésekkel, hogy néha alig bírtak az úton maradni, ráadásul kevesebb, mint mínusz 10 fokkal. Csak azt nem értette, hogyan történhetett ez, hiszen a térképen olyan egyértelműnek tűnt – mindössze egyetlen egy leágazás volt a falu irányába. Azonban gyenge kartográfiai tudásával is rájött, hogy a térkép szerint nem lehetett több mint 1 km-re a falu a főúttól, ők pedig legalább 3-4 km-t jöttek ezen a vékonyka bekötőúton, ami annyira keskeny volt, hogy megfordulni sem tudtak, különben már rég visszafordult volna. Amikor egy helyen lehetőség kínálkozott – kiszélesedett az út egy kicsit – akkor pedig vesztére a hó alatt egy árok volt, és az autó megfeneklett – se előre, se hátra. Ahogy ránézett a mellette ülő középkorú asszonyra, kedves és szelíd tekintetébe szomorúság költözött.

- Most mit csináljunk Ildi?
- Nem tudom. Nem kellett volna még ebbe a kis faluba is elmennünk. Délután ráadásul próbám lesz… lett volna – helyesbítette magát – a gyülekezeti kórussal.
Fanyar mosoly ült ki az asszony arcára. Eszébe jutott, hogy a gyerekei is várják otthon, a kisebbik fiának azt ígérte, hogy palacsintát süt neki. Hát, valószínűleg az sem ma lesz. – gondolta.
- Tudod jól, hogy miért szerettem volna elmenni Erzsikéhez. Nehezen viselte a harmadik gyereket, és a férje sem egy mintapéldány. Ritkán tud a templomba jönni, vagy beszélgetni valakivel, és legalább karácsony környékén... Felhívom, talán tud segíteni! – jutott eszébe az ötlet. Felvillanyozottan kotorta elő telefonját, ám amikor ránézett a kijelzőre, rögtön feltűnt neki valami felirat. Biztosan keresett valaki vagy sms jött – gondolta, majd lenyomta a billentyűzár kioldó gombját. Ám amikor sikerült elolvasnia a feliratot, sokkal jobban meglepődött. „Nincs szolgáltatás.” Amilyen lakonikus, tömör volt az üzenet, annyira meglepő és lelombozó. Egy pillanatig elkeseredve bámulta a telefon kijelzőjét, aztán Ildire nézett.
-Nem fogod elhinni, de úgy tűnik, hogy pont most purcant ki a telefonom. Fel lehetne hívni Erzsikét a te telefonodról?

Ildikó szó nélkül hátra fordult – a hátsó ülésen, a retiküljében volt a telefonja. Egy kis izgés-mozgás után elcsípte a táska fülét, majd egy mozdulattal előre húzta, és kivette belőle a telefonját, hogy átnyújtsa, majd meggondolta magát.
-Inkább felhívom én.
Kiválasztotta a telefonkönyvből a nevet, majd megnyomta a hívás gombot, és a füléhez emelte a telefont. Jó 20 másodperc múlva elvette, és ránézett a kijelzőre, mert ahelyett, hogy kicsengett volna – néma volt. Nem nyomtam meg elég erősen a hívás-t? – kérdezte magától. A kijelzőn azonban a hívás jele volt kirajzolódva, így visszaemelte a füléhez. Semmi. Újra tárcsázott, de akkor sem reagált a telefon semmit. A harmadik próbálkozásra sem ért el eredményt – hacsak azt nem, hogy ezúttal meg sem kellett szakítania a hívást, mert a telefon alaphelyzetbe állt.
- Van egy rossz hírem! – vált idegessé a hangja. –Az én telefonom sem működik. – ijedten egymásra néztek. A hóvihar mintha megérezte volna, hogy mi játszódik az autóban, és – talán hogy fokozza a kétségbeesésüket? vagy csupán még jobban tombolni támadt kedve? – hatalmas széllökésekkel támadt az autóra, megremegtetve azt, jeges kezébe szorítva azt a meleg kis univerzumot, amely a hideg és kihaltnak tűnő téli erdőben kilométereken keresztül az egyetlen valami volt, ami még nem volt fagyott. Az élet vagy a hótakaró alatt várta a tavaszt, vagy átkocogott 4 csülkén védettebb völgyekbe, ahol néhány etetőt és szélcsendesebb vackot talált – szinte tüntetőleg magára hagyva az autót és benne a két embert.
- Úgy érzem, most tényleg nagy bajban vagyunk. – szólalt meg Ildikó felé fordulva a fiatal lelkész.
- Attól tartok én is. Ráadásul nálam csak ez a vékony kabát van, ami városban rövidtávon jó, de itt kint ebben a cudar időben… azt hittem, a fűtött autóban nem lesz szükségem többre. Neked van valami vastagabb ruhád az autóban? Vagy neked is csak ez a dzsekid?
- Nem, nem hoztam én sem magammal, viszont van egy vastag pulcsim! Talán elég lesz, amíg visszajutok az útra. Bár, azt nem tudom, hogy mit csinálok, ha visszajutottam, mert nem volt nagy forgalom, de majd kitalálok valamit. Az utolsó falu, amin átjöttünk, nincs túl messze.
- Biztos vagy benne, hogy ebben az időben ki akarsz szállni?
- Ha itt ülünk, és várunk, attól nem lesz jobb. Ne félj, Isten vigyázni fog rám! – mosolygott a mellette ülőre. Érezte, hogy a mosoly kicsit bizonytalanra sikerült – ami azt illeti, elég félelmetes volt így eltévedve és kiszolgáltatva a természetnek még ketten is, de tudta, hogy utastársának esélye sincs a vékonyabb ruházatában.
- Igyekezni fogok visszaérni minél előbb. Te addig maradj itt, benzin van az autóban, hadd járjon a motor, kell a fűtés. –Igyekezett magát minél magabiztosabbnak mutatni, de belül egy kicsit félt, csak a hite választotta el attól, hogy az autóban maradjon, és tényleg csak Istenre bízza a menekülést. Minél előbb indulok, annál jobb. – gondolta.

- Ha már nagyon unatkozol, mondj el egy imát értem! – Megfordult az ülésen, és ügyesen kihalászta a pulcsit a vezető ülés mögött, a padlón lévő szatyorból. Belebújt, felhajtotta és begombolta a nyakát még mindig az ülésen térdelve, majd kihúzta barna haját a pulcsi nyakrésze alól, és megrázta a fejét – vállig érő haja az autó körül szálló hópelyhekkel versenyre kelve repdesett a feje körül. A hátsó ülésre dobott kabátért nyúlt, és azt is felhúzta. Visszaült, és becipzárazta a kabátot, még egyszer bíztatóan rámosolygott az idősebb asszonyra, aztán egy hirtelen mozdulattal kinyitotta az ajtót, és kiszállt. Becsukni már nem volt lehetősége, mert egy erős széllökés egyszerűen kitépte a kezéből és becsapta az ajtót. Megborzongott, de aztán elhessegette a baljós érzést – lelkész vagyok, nem hiszek az ómenekben – és elindult visszafelé az úton. Az első két kanyarban még nem is volt semmi gond, a harmadikban azonban igen. Nem volt nyom, amit követni lehetett volna, hogy merre menjen, mert a sűrű havazás s a viharos szél röpke fél óra alatt teljesen eltüntetett minden nyomot.

Nem tudta, hogy amikor rossz irányba ment, egy erdészeti bekötőútra tévedt, és mint az ilyen utak közül talán mind, ez is egy erdőben bujkáló, kanyargós, ösvényszerű kis út volt. Vadászoknak és erdészeknek – terepjáróknak és erdészeti gépeknek tökéletesen elég volt. Nyáron, amikor látszik az aszfalt, képtelenség lett volna eltévedni, azonban télen, amikor a kitermeléshez vezető szélesebb földút és az aszfaltozott bekötőút között nem volt semmi szemmel látható különbség, csak a területet ismerő közlekedhetett biztonsággal. És abban a kanyarban pontosan egy ilyen elágazás volt. A sok kisebb-nagyobb kanyartól tájékozódását vesztve nem tudta, merről jöttek – talán ha figyelt volna a visszapillantó tükörbe is, vagy talán még akkor sem. De nem figyelt, hiszen a mély árkokkal szegélyezett úton minden tudására szükség volt, hogy az úton tartsa a viharban a városi körülményekhez tervezett autót. Elbizonytalanodva álldogált az elágazásban. Mit csináljon? Visszaforduljon? Alig pár kanyar után? A hideg vihar nem hagyott sok időt gondolkodni, alig egy perces tűnődő álldogálás után már fázni kezdett.

Döntött. A jobbra vezető út egyenesebbnek tűnik, biztos arról jöttünk – gondolta. Sietős léptekkel tovább indult annak a reményében, hogyha siet, akkor egy kicsit talán kimelegedik, és nem fog fázni, na meg hamarabb tud segítséget szerezni – a vastag hótakaró miatt nem tűnt fel, hogy már nem aszfaltozott úton megy. A következő „X” szerű kereszteződésnél nem jött zavarba, mert ahogy lehajtott fejjel a vad széllökések ellen szegülve, a mély hóban való járásra koncentrált – észre sem vette. Igaz, ha nem hajtja le a fejét, akkor sem valószínű, hogy észre veszi, mert egy szálas öregerdőben vezetett mindkét út, és ha figyelmesen körbenéz, csak akkor látszott volna, hogy hegyes szögben keresztezi egy út a fák között a másikat. Meg-megcsúszva, botladozva, de szilárdan kitartva haladt előre. Egyszer csak azt vette észre, hogy kiszélesedett az út, aztán rájött a felhalmozott farönkökből, egy irtásra ért. Szorongva tett egy lépést előre, illetve csak tett volna, mert a hó alatt egy ág feküdt keresztbe láthatatlanul, és hasra esett benne. Szerencséje volt, mert ahogy elesett, a hó alatt nem volt több orvul lapuló ág vagy ágcsonk, így egyszerűen csak végigterült a puha havon, amely olyan puha volt, mintha Isten vigyázó karjaiba esett volna – azonban ez utóbbi minden bizonnyal nem olyan hideg, mint a csillogó porhó. Letörölte a kézfejével a havat az arcáról, ami a szájába ment, azt kiköpte – és közben vétett egy súlyos hibát: nem törölte az arcát szárazra egy darab szövettel vagy papír zsebkendővel, és ez egy olyan hiba volt, amelyet a süvöltő szélmetsző arculcsapással és lassan, de biztosan csontig hatoló hideggel büntetett meg. Eltévedtem – megint.

Ez nem lehet igaz! – mérgelődött magában, de attól óvakodott, hogy a száját is kinyitva ennek hangot adjon egy mély sóhaj keretében, mert a hideg megfájdította az előbb a fogait, mint amikor túl hideg jégkrémbe harap – és ezt a kellemetlen élményt fagyi nélkül nem akarta átélni újra. Majd fagyival. – gondolta. Aztán a helyzetére gondolt, és ez egy minutum alatt letörölte az arcáról a mosolyt – okkal, mert bár nem volt tisztában a helyzete komolyságával, azt azért érezte, hogy olyan bajban van, ami korántsem hétköznapi, és könnyen duzzadhat akkorára, hogy azzal már nem boldogul. Hacsak nem Isten segítségével. – fintorgott egyet. Visszafordult az úton, és az előbbieknél is sietősebb léptekkel indult vissza. Az utak kereszteződését most sem vette észre, csak most – mivel a másik oldalán haladt az útnak – rossz irányba fordult, és ez volt az a pont, amikor totálisan eltévedt. Ebből a helyzetből már csak egy tapasztalt erdőjáró ember – erdész vagy vadász – aki életének mindennapjait az erdőben tölti, tudott volna kikeveredni – de még az sem könnyen. Ő pedig nem volt tapasztalt erdőjáró – kirándulni szeretett ugyan – hanem csak egy lelkész, aki másféle sűrűkben igazodik ki: emberi léleknek hívják.

Tovább botladozott és közben meg-megdörzsölte az arcát. Kezdte megérezni azt a pofont, amit a szél adott neki. Egy óra multán, bár nem tett meg nagy távot, rájött, hogy megint eltévedt, csak most jobban, mint eddig, mert most már csak egyetlen biztos pont volt az életében – Isten – amelyről tudta, hol van – mindenütt – és amelyről tudta, hol keresse – a szívében. Már nem volt ott hívogató otthonként az autó, ahol szólni lehet valakihez vagy megpihenni. Már nem volt aszfaltozott út sem, hogy a társadalmat, a civilizáció nyújtotta biztonságot jelképezze. Már csak ő volt és az erdő, amely végtelennek tűnt. Már csak ő volt – egy fiatal és eltévedt lány – és vele szemben az erdő, amely most ellenségesnek és hatalmasnak tűnt. Már csak ő volt egyedül – és a hóvihar, amelyben könyörület nem volt, csak hideg szelektől űzött hópelyhek.

Kétségbeesés öntötte el, nem tudta, mit tegyen. Nem a hite gyengült meg, vagy hagyta cserben. A test volt az. Néha a test fellázad, és legyűri az őt irányító és használó lelket, néha pedig megtagadja az engedelmességet, a működést – most mindkét lehetőség egyszerre vált valósággá. Megállt. Felemelte fejét, és igyekezett körbenézni, felmérni a helyzetét. A vihar nem könnyítette meg helyzetét, bár nem is ejtette kétségbeesésbe – sem még vadabb tombolással, amelybe beleremegett volna, sem egy kis csenddel, hogy fel tudja mérni a helyzetét, amely a végső kétségbeesésbe kergette volna. Tudta, hogy nem a helyes úton jár, az út mellett felhalmozott farönkök sokasága nem hagyott kétséget. Mit tegyen? Menjen tovább, mert csak érzékei csapták be, és hamarosan valamilyen célhoz ér? Forduljon vissza? Nem tudja, merről jött, hisz korábban is eltévedt már, nincs miért visszafordulni. Azt sem tudja, merre tart, így tovább menni sincs miért. Nincs tovább. Először a lábujjain érezte meg a hideget – az arcán már nem tűnt fel neki.

Ahogy egy erősebb szélroham most szemből támadt rá, megérezte a mellein is a láthatatlan, jeges kezeket. A majd kétórányi, mély hóban való gyaloglástól kimerülten és a ránehezedő helyzettől rémülten lekuporodott, nekitámasztotta a hátát egy fának, és fázósan körbe fonta magát karjaival, kézfejét behúzta a dzseki ujjába. Elöntötte a rémület, az a rémület, amely a nyers, durva fizikai vágyhoz hasonlít, amelyet csak a test érez, és talán már nem is vágy, hanem csupán vak gerjedelem, ami kielégülésre éhezik mit sem törődve az árral, melyet fizetni kell érte. Elveszettnek érezte magát, és tudatába kezdett a hideg kérlelhetetlenségével együtt beszivárogni a halandóság érzése. A lélek nem félt, nem remegett, hiszen őt bántódás nem érhette – legfeljebb visszatér az Atyához, a Mennyei honba, ahol sem hideg, sem fájdalom, sem kétségbeesés nincs többé.

De a test, a lázadó test, a rebellis anyag, megérezte a kikerülhetetlenül közelgő véget, a jeges szelek szárnyán közelgő fagyos angyalt, amely azért közelgett, hogy elválassza azt, aminek itt kell maradnia, a léleknek pedig utat mutasson abba a hazába, ahonnan jött, és ahova a test nem követheti sem hűtlen szolgaként, sem hű rebellisként. A helyzet könyörtelen volt, hisz övé volt a hideg. A pillanat türelmes volt, mert a markában érezte a vergődő, rémült testet. Az erdő pedig közönyösen nézte a benne játszódó drámát, melyet tél idején oly sokszor látott már: egy élet készült elmúlni, mert Isten így akarta. Mit tegyen hát? A kétségbeesés feneketlen örvénye előtt, mielőtt fel kellett volna adnia a küzdelmet, egy végső erősfeszítéssel egy utolsó néma sikolyt kiáltott, amely hangosabb volt, mint egy szívdobbanás! – Istenem, segíts rajtam! A vihar örvénylő szelei magukkal ragadták ezt a sikolyt – mohón szétszaggatták, hogy testének melegéből és kiáltásának reménységéből mind egy-egy foszlányhoz jussanak. A válasz: végtelen csend.
Hasonló történetek
29927
Bezárta az ajtót és a kis polóját már vette is le, de már azon keresztül is jól látszott a melle, mert melltartó nem volt rajta. Olyan édes feszes mellei voltak, kis barna mellbimbói, csak az ölembe ült és már a nyelve a számba volt, ahogy elkezdtem masszírozni a kis mellet, a kis bimbója már olyan kemény volt, hogy már szúrt, hehe.
20911
Csókolóztunk és simogattuk egymást. Lassan lefejtette rólam a ruhámat, a melltartómat és végül az aprócska bugyimat. Símogatott és csókolt ahol csak ért. Levette a pólóját és elkezdte kigombolni a nadrágját. Őrjítöen izgató mozdulat volt. Megkérdezte, hogy mit csináljon velem. Nem voltam szégyenlős és elmondtam őszintén a vágyaimat. Ettől teljesen bepörgött...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Tűzmadár ·
Valahol, valakinek írtam, bár lehet, nem ezen a honlapon, hogy hasonló jellegű írásoknál próbáljon meg súlypontozni. Ami lényegtelen azt nem kell részletezi, mert vontatottá, unalmassá teszi az írást. Pl.:
„Kiválasztotta a telefonkönyvből a nevet, majd megnyomta a hívás gombot, és a füléhez emelte a telefont.”
Vagyis egyszerűen telefonált, és kész.

Ha tudod, hogy mit lesz a vége, mit akarsz kifejezni, akkor arra helyezd a hangsúlyt. A „hó” szó szerepelhetett volna kevesebbszer, és a hideget, vihart, az eltévedés kétségbeesését, lehetett volna jobban kifejteni, kifejezni, éreztetni. Nem fagyott le semmije? Ujjai nem fáztak? Tudod a lábujjaknál kezdi érezni az ember a mínuszt. A magas hóban átázik a csizma, vagy cipő. Már nem emlékszem, mi volt rajta. Úgy vélem fiatal vagy, mert aki a katonaságnál átélt két telet, az mindezt tudja. Én anno az egyik szolgálati helyen, éjjel befeküdten az út menti árokba, mivel úgy éreztem, a bordáim közt szlalomozik a szél, hiába voltam álca mögött.

Mellesleg az ötletet már megírta egy világhírű író, meg is filmesítették, de ott a férfi kutyával volt. Mégis, ahhoz viszonyítva, hogy ez volt az első írásod, szerintem, nagyon jó, de be kell vallanom, ha valaki nem hívja fel rá a figyelmemet, nem olvasom végig. Azt hiszem, sok van benned, csak próbáld jobban átélni, amiről írsz.
JagerColonel ·
Még jó, hogy időnként az ember visszatéved régebbi fórumokba is :) Szóval bocsi, hogy csak most válaszolok, de bevallom, nem vettem észre a hozzászólásod.

Igazad van a részletekkel kapcsolatban! Egy-két helyen nem sikerült eltalálnom - így utólag annyi minden jut az ember eszébe, pláne, ha adnak ötleteket is! :) Szóval abszolute igazad van a felhozott dolgokban, pár apróságot kivéve. Voltam katona, /sor+szerződéses/,
voltam mínusz 10-20 C-ban fűtetlen őrtoronyban (és csak a bajszom fagyott meg :blush:), igaz, jól felöltöztem, szóval tapasztalatnak kevés. Amúgy nem vagyok annyira fiatal, a láthatáron már a 3. X tüntedezik :( A többi viszont megáll! :))

Köszönöm az ötleteket, javaslatokat, és sajnálom, hogy nem korábban olvastam a hozzászólásod, így már csak a 4. részben hasznosíthatom. Ha esetleg van kedved/időd hasonló építő kritikát mondani a 2. és 3. részről, szívesen veszem! :innocent:

Üdv
JC
Tűzmadár ·
:-) Köszönöm hogy ilyen pozitívan fogadod a kritikát, sokan támadást látnak benne.

Ami a katonaságot illeti, 1977-79 januárja közt sok helyen voltam mínuszban. Én is mafiban, út mellett, civilben vonaton, gyepűn. A vonatos volt a legrosszabb, mivel az ember a járműben nem vetkőzhetett, le, ezért nagyon fel se lehetett. Márpedig azon a pályaudvaron, ahol több órán át vártuk a szerelvényeket, nem volt fűtés. Előfordult, hogy odamentünk a pályamunkásokhoz és elkértük tőlük a csákányt dolgozni, hogy felmelegedjünk. Gyepűt kedveltem legjobban, csodálatos volt kettesben a kutyámmal télen-nyáron barangolni az erdőben. Engem is hívtak hivatásosnak, és komolyan meg is gondoltam, hiszen két év alatt otthon sok dolog változott, nem igazán kötött haza szál, de úgy véltem, azért van két kezem, hogy dolgozzak. Pedig sok csodálatos élményt, és a természet szeretetét kaptam a határőrségtől. Persze voltak negatív dolgok is, de közel nem annyi, mint amennyire az elkényeztetettek tartanak tőle, és az is igaz, a múlt az idő függvényében szépül.

Ha lesz időm elolvasom a többi műved is, de számomra túl hosszúak. :-(
JagerColonel ·
Azért reménykedek! :)

Én is imádom az erdőt! Te az erdőben mit csináltál? Csak úgy barangoltál? Vagy valami céllal mentél? Netán vadásztál? :))

Hétköznapi nő ·
Tetszenek a kifejezéseid, és a képeid, szeretem az ilyen írásokat, aminek olvastán, mint egy film játszódik le előttem a történet. Nekem nem volt túlzott részletezés a hívás, mert sarkallatos pont, és szerintem jól fokoztad vele a helyzet drámaiságát, viszont azt picit sokalltam, hogy a törénet 1/5-d részében a végén már nem történik semmi, csak többféleképp megfogalmazod a kétségbeejtő helyzetet. De lehet, hogy csak azért éreztem így, mert az utolsó előtti, majd az utolsó bekezdésben is ismét csalódtam, hogy nem viszed tovább a történetet, pedig én már annyira vártam, hogy megmeneküljön. Egy- két kiküszöbölhető szóismétlés maradt benne ugyan, de összességében remek írás. Már olvasom is a folytást :)
JagerColonel ·
Köszönöm a kritikát!
Tény, hogy nem sikerült mindenhol konzekvensen megvalósítani az elképzelésemet, ami a történet leírását/megírását illeti - de hát elsőre... ennyi sikerült :) Eredetileg egyébként az elkezdett történet egy rész volt, csak amikor túl nagy lett, akkor ketté "vágtam" - így sikerült. :)
Hétköznapi nő ·
Nem akármilyen kezdet ez!!! Nagyon jól írsz.


Szívesen megismerkednék, beszélgetnék veled, ha van kedved. Az adri.logoped@t-online.hu e-mail címen elérsz.


Üdv

Adri

Francisco ·
Szia!

A cím nekem is felkeltette az érdeklődésemet, aztán mégsem olvastam el rögtön. Valószínűleg azért, mert mást vártam - a hiba tehát az én készülékemben van. :)
Az út mást sejtetett - persze a történet folyása később terelődhet abba a mederbe, ahol a szó filozófikus jelentést /Út/ kap. Talán ez is a célod, csak nem derült ki rögtön a legelején.
Volt egy mondat, ami nem tetszett, mivel a lelkészt úgy képzeltem el, mint akit fűt a hivatástudat, elönt Isten szeretete - ehelyett grimaszol. "Hacsak nem Isten segítségével. – fintorgott egyet."
ja, és még valami - én úgy gondoltam, a hosszú haja ellenére, hogy férfiről van szó. "Már csak ő volt – egy fiatal és eltévedt lány – és vele szemben az erdő". Persze lehet, hogy a lány lény, illetve azzal, hogy lányként ábrázolod, még jobban ki akarod fejezni helyzetét, kicsinységét, védtelenségét a természet erőivel szemben. /Csak a félreértések elkerülése végett: nem vagyok férfisoviniszta./ Tehát a "bírálatok" ellenére jó kezdet, s remélem, valamiféle el caminoi végletekbe fog torkollni. :)
JagerColonel ·
Ahogy korábban is írtam, első írásom, kéretik "kímélettel" olvasni :)
Már nem nagyon emlékszek, honnan jött az út, hacsak nem...asszem azért lett út, mert a vadász egy Utat jár be, amin sok minden történik vele - szerettem volna egy olyan színezetet adni az egésznek, hogy ez több, mint egy pár km-es szakasz. A végére remélem sikerült egyértelműen kibontakoztatnom ezt. Egyébként ezért is kapott mindegyik rész külön alcímet is.
Lelkészek...nem tudom, hogy szoktál-e templomba járni, de a lelkész az nem lángoló tekintetű vallási fanatikus, hanem ugynúgy ember, mint te vagy én. Ők azt választották, hogy az életüket ezen a módon, ezen az Úton éljék, de ettől még emberek. És mint írtam, ott a test is, az a fránya, rebellis anyag :)
Azt pedig szándékosan hagytam a végéig nyitott kérdésként, hogy milyen nemű a lelkész, tudtam, mindenkiben az a kép él, hogy a lelkész férfi. Hihi :blush:

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: