Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
terelek: Nem izgató, de jó kis sztori....
2024-04-15 09:09
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

Afrika a tányérunkon

Természetes, hogy egy nemzetnek, népcsoportnak megvan a saját gasztronómiai kultúrája; finomságok egész sora alakult ki az évszázadok alatt, a társadalom pedig ápolja és továbbadja az utódoknak ezeket a nemes ételeket. Ez rendjén is van, de miért ne ismerkedhetnénk meg más népcsoportok ételeivel, illetve miért ne próbálhatnánk meg a saját gasztronómiai hagyományainkba becsempészni olyan étkeket, élelmiszereket, húsokat, amik más földrészekre jellemzők?

Mostani összefoglalónkban Afrika ízeit próbáljuk elhozni a hazai konyhákba. Lehet hogy az ára kissé borsos, de higgyék el megéri!. Lássuk mi az első receptünk:

Elefánt kondérban

Egy igazi piknik étel! Nagy baráti összejövetelekre egy kellemes kora őszi napon, valahol egy tisztáson... szóval ilyen alkalmakra ideális étel, de megcsinálhatjuk lányunk, fiunk ballagására is nyugodtan. Mindenki jóllakik vele, tartalmas, izgalmas.... életre szóló élmény. Mik is kellenek hozzá:

1 felnőtt, kb. 3000 kg-os elefánt egyben
1 6000 literes kondér
1 serpenyő
6000 liter víz (legjobb a forrásvíz)
50 kg só
20 liter olaj
200 kg gomba
50 kg hagyma

Elefántot a piacon tudunk venni, de figyeljünk a vásárlásnál, nehogy becsapjanak minket! Onnan ismerjük meg, hogy elég nagy és egy ormány lóg ki a hús elejéből. Ha mindemellett még szürke is, akkor elefántot látunk. Vegyünk egyet -legjobb frissen venni, ha nem találunk frissen, akkor halasszuk el a partit- majd cipeljük haza. Figyeljünk oda, hogy a daruskocsival nem lehet mindenhol parkolni!

A kiválasztott tisztáson a család, a piknik többi résztvevője már rakott egy hatalmas tüzet és a kondért is felállították, amelyben feltették a forrásvizet forrni.

Előkészítjük a húst: a logikával ellentétben az állatot nem kell megnyúznunk, csak a kiálló, kondérba nem férő részeket vágjuk le. A légkalapáccsal óvatosan válasszuk le a kiálló részeket, de figyeljünk oda, hogy a csendháborítást büntetik!

A levágott részeket nem kell eldobni, az ormány jó lesz a kondérból kiszívni majd a páclevet!

Miután a húst így előkészítettük, az elefántot beledobjuk a lobogó vízbe! Persze figyelünk a kifröccsenő forró vízre! Kb. 20 órát főzzük. Eközben elkészítjük a ragut:

Felvágjuk a hagymát, olajon megfonnyasztjuk, sózzuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt elefánfület és farkat. Mikor a hús már puhulni kezd hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zsírjára sütjük. Erre persze van 20 óránk, úgyhogy ráérünk a végefelé elkészíteni. Addig igyunk meg 1,2,3....sört.

Mikor az elefánt megpuhult a kondérban, leszívjuk a főzőlevet. Jó, hogyha ilyenkor a már elég éhes társaságot elparancsoljuk a kondér mellől, mert az undorítóan büdös lé esetleg egy egész életre elveheti a kedvüket a kondéros elefánttől és akkor felesleges volt eddigi munkánk.

Miután a kondérból leszívtuk a vizet, hozzáöntjük a korábban elkészített ragut, majd összesütjük az elefánttal. Nem szabad magára hagyni, mert hamar leég! Forgassuk, rázogassuk a kondért.

Pár perc ezután és kész a kondéros elefánt. Tálalhatjuk petrezselymes burgonyával, vagy krumplipürével, esetleg főtt rízzsel.

Mai második receptünk:

Hippopotamus magyarosan

Ennek az egész egyszerűen elkészíthető ételnek az igazi jellegét az adja, hogy a húst egyben kell megsütni és ezáltal a finom ízek olyan harmóniát varázsolnak a szánkba, amit....egy életen át megemlegetünk. Lássuk mik is kellenek hozzá:

1 felnőtt, kb. 3500 kg-os víziló egyben (lehet fagyasztott is!)
40 kg só
230 liter olaj
50 kg vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
törött bors ízlés szerint
2560 evőkanál pirospaprika
2560 evőkanál

Jobb, ha hímet választunk, mert annak a húsa kellemesebb, könnyebb vele dolgozni. De persze nem kell kétségbe esnünk, ha a piacon a vízilóárusnál csak nőstények vannak. Mindig nézzünk bele az állat szájába, mielőtt úgy döntenénk, megvesszük. Ez a kulcsa a jó húsnak! Óvatosan két kézzel emeljük meg az állat nyelvét, és ha alatta üde rózsaszín a bőr, akkor friss az áru. Ellenkező esetben reklamáljunk, vagy egész egyszerűen kérjük el a panaszkönyvet és ragasszuk bele az állatot.

Ne szégyelljük, ha egyedül nem tudjuk elcipelni a húst; nyugodtan kérjünk segítséget! A teherautóba, amivel jöttünk, hátra, papírra fektessük az állatot, nehogy a bőre sérüljön!

Otthon, miután berángattuk a konyhába, egy vágódeszkára tesszük, majd óvatosan levágjuk a körmöket, az agyarokat és kivesszük a szemeit is. A flexet úgy tartsuk, hogy a kispriccelő véres zsír ne szennyezze be a ruhánkat, és ne az arcunkba repüljön, mert nagy mennyisége miatt fulladást is okozhat!

Miután előkészítettük a húst, előveszünk egy kb. 6 méter átmérőjű serpenyőt. Ha nincs, nem kell aggódni, jó lesz az 5 és feles is. A lényeg, hogy csak az otthoni serpenyőméret tudatában induljunk vízilovat venni!.

A hagymát felszeleteljük, minél apróbbra. Ehhez kérhetjük a család, a szomszédok, vagy akár a hadsereg segítségét is. Az olajt felforrósítjuk a serpenyőben, majd beledobjuk a hagymát és megfonnyasztjuk, belenyomjuk a fokhagymát majd sózzuk és pirospaprikázzuk.

Pár perc után beledobjuk a vízilovat. Vigyázzunk, a kifröccsenő 200 liter forró olaj égési sebeket okozhat! Kb. 2 órán keresztül pirítjuk a víziló egyik oldalát, majd megfordítjuk. A művelethez a legjobb egy 6 méter hosszú vasvilla, de egyszerű étkezési villával is megoldható a művelet, csak akkor kell hozzá 100 ember.

A sütés előtt a víziló száját kössük be, vagy ha nem megy, akkor figyeljünk, hogy ne felénk nézzen, mert az ordenáré bűz elviselhetetlen. De ez ne vegye a kedvünket! Süssük tovább.

Kb. 5 óra múlva, miután a víziló mindkét oldalát megpirítottuk, ellenőrizzük, hogy jól átsült-e. Én Bosch ütvefúrót szoktam használni, 60-as fúrófejjel. Arra figyeljünk, hogy használjunk védőszemüveget, mert a forró zsírok, büdös gőzök sérüléseket okozhatnak!.

Ha a fúrófej csak zsíros és nem véres, akkor készen van a víziló. Félbevágott, vajon párolt pálmafákkal tálaljuk.

Most már semmi más dolgunk nincs, mint tálalni és hívni a barátokat, akik ezután is valószínűleg szívesen fognak hozzánk járni vízilovat enni.

Magyaros hippopotamus csúnyán

Ugyanúgy készül, mint az előző receptben, csak itt káromkodhatunk közben. Ne fojtsuk magunkba a felgyülemlett dühöt mikor például megfordítjuk a vízilovat a serpenyőben, nyugodtan, ami a szánkon kifér.

Jó étvágyat!:)
Hasonló történetek
30288
Mikor már teljesen megmerett, kigomboltam a nadrágját és elővettem az óriási farkát! Nyengéden elkezdtem a nyelvemmel dédelgetni. Ő közben a melleimet kezdte simogatni. Majd a makkjához érintettem a mellbimbóimat és a faszát kezdtem dögönyözni a melleim között, úgy, hogy még a golyói is összezsugorodtak a kéjtől...
24270
Már lassan közel voltam hogy elélvezzek, ekkor ő hatalmasokat kezdett el szívní a makkomon, én azonnal elélveztem, bele a szájába, a kis édes annyira szívta a farkam hogy jó sokat kiszivott belőle. A kis szája tele volt a fehér nedüvel, majd lenyelte, és azt mondta hogy isteni volt, még soha nem élveztek a szájába...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Hétköznapi nő ·
:smile: :smile: :smile: :smile: :smile:
Naggyon jó
Kiadhatnál egy ilyen receptgyűjteményt. Mert nagy igény lenne rá. :grinning:

Vivienne ·
Hát ez kész...Nagyon tetszett!10-es mindenhova!

Mária de la Cruz ·
Szerintem neked ettől sokkal, de sokkal jobb humorod van.
Talán, mert én a vízilovakkal vagyok, szegény elefántot meg tisztára sajnálom.
mellesleg, elég nehéz ilyen recepteket írni. Hiába adja magát a királyi többes lehetősége, nagyon, de nagyon nehéz feladatra vállalkoztál.
Bízom benne, hogy legközelebb jobb lesz.
sok sikert

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: