Ha nem akarsz lemaradni:

Értesülj a legfrissebb történetekről első kézből ott, ahol akarod!

BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
Legfrissebb történetek:
Fordítás …. Eredeti történet: THE COLD CASE OF THE PIERCED WOMAN .... Szerző: Ronde .... Literotica;...
A mostani történetem az erotikustól a fantasy-ig terjed, benne bdsm és egyéb elemekkel. Jó...
Korábbi két történetemmel párhuzamosan fut a történet.
Fordítás …. Eredeti történet: COLD CASES AND HOT NIGHTS …. Szerző: Ronde ... Literotica; 2023<br...
Ketten különleges születésnapi ajándékot kapnak. Egy showműsor felejthetetlen zárószámmal...
Friss hozzászólások
Gömec: Bocsánat, hogy itt szólalok fe...
2024-04-19 14:26
vulipugi: Igazán minőségi történet. Érze...
2024-04-17 17:56
laci78: engem az elején elvesztett azz...
2024-04-16 13:32
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:39
sentinel: Sentinel néven visszajöttem. M...
2024-04-16 07:38
Legnépszerűbb írások:
pff
Barbara, Kedves!<br /> A villamoson láttam meg a nevetésedet, mintha csak Te lennél, akkor...
Legnépszerűbb szerzők:

&#1073;&#1088;&#1102;&#1085;&#1077;&#1090; &#1076;&#1077;&#1074;

I.

- Szépjóreggelt a hölgyeknek-uraknak. No kérem, mi történt az éjjel?
- Kovács néni meghalt a négyesben –mondta az ügyeletes orvos egy elfojtott ásítás után.
- Értem. Más egyéb?
- Nincs.

Végignézett a fehér ruhás társaságon. Néhányan szintén ásítoztak az éjjeli műszaktól vagy a koránkeléstől. Az új gyakornoklány élesen elütött a tömegből, fessen és egyenesen állt. Az egész osztály felsorakozott a reggeli referálásra, nővérek, ápolók, különböző segédszakmákban dolgozók. Csak a nővérszobán maradt egyvalaki ilyenkor –mindig más, persze-, őhozzá öt perccel ezután fog menni. Mindenki szólhatott ilyenkor bármilyen szakmai dologban, rangjától, korától függetlenül. A reggeli referáló olyan szerves része volt az életének, mint a fogmosás. Rend, egyenlőség, szakmaiság –mindig is ezek vezették a pályáján. Az utóbbi huszonhat évben.

Még valami hozzá kezdett nőni Szabó doktor reggeleihez. Egészen a nyárig minden áldott nap felkelt, megmosdott, megborotválkozott, adott egy csókot az alvó felesége homlokára, majd pontban öt óra negyven perckor érkezett meg a központi öltözőbe. Fontosnak tartotta, hogy az alárendeltjei között öltözzék át; eztán a referáló öt ötvenkor, aztán kávé hat órakor, és már el is kezdődött a munka. És most ehhez csapódott az a reggeli ital, amit mindig az asztalán talál június elseje óta. Először nem is tudta, hogy mi az, aztán bejött az új lány, és merészen előadta. Valamit konyít a vegytanhoz vagy a vizsgaidőszakokhoz. Sűrű koffeinoldat aromával.

Hát persze: már megint az az új lány. Szabó doktor nem csak az emelkedett szellemű sajátos szabályairól volt híres, hanem a csapnivaló névmemóriájáról is. Bár folyamatosan a beosztottjai között járkált, mégis előfordult, hogy hetekkel, hónapokkal –akár egy fél évvel- később is a névjegyéről olvasta le a neveket. A nővérek először azt hitték, hogy a telt kebleiket bámulja, mielőtt meg tudna szólalni. Az egyik referáló után hangosan nevettek, amikor az egyik nő emlőrákból felgyógyulva előadta, hogy nem bán semmit az életben, mert a főorvos úr az élete végéig nézni fogja a mellét… jók voltak ezek a referálók.

Már csak az ügyeletes orvos állt az asztala előtt.
Egy ember meghalt az éjjel.
Szóval Kovács néni a négyesből. Talán ideje volt, dörmögte magában. Kilencven százalékos osteoporosis-sal egy negyvenkilós nő, vagyis valaki, aki valaha nő volt, nem tud élni. Mikor behozták, már látta az egészet maga előtt. Éppen negyvenes nő, korai menopauzával, ami jó eséllyel a válás miatt is volt. Két gyerek, másfél szobás lakás, amit a bíróság neki ítélt. Jól akart kinézni újra, ezért belekezdett egy nulldiétába, hogy a kádárgulyásos házikoszt és a békés évek növesztette zsírpárnáit gyorsan leadja. Most a gyerekeit kell leadni a gyámhivatalnak.

Ötvenöt kilósan, szépen kisminkelve egy javakorabeli férfi mellett a színházban, egyszerre csak eltörte a kezét egy rossz mozdulattal. Pocsék volt az az este –mondogatta még az elején nagyvizitkor. -De utoljára szeretkeztünk előtte még egy jót. Aztán a férfi behozta a kórházba, egyszerű kartörés, nem sok idő, és mehet haza. Aztán itt maradt.

- Milyen halála volt? – kérdezte az ügyeletest.
- Nem igazán tudom megmondani –csodálkozott a szokatlan kérdésen a segédorvos. –Egyszerűen elindult utoljára, legalábbis ezt mondja az egyik szobatársa. Aztán hirtelen összecsuklott, még a tüdejéből hallatszott valami hang, nyilván a kipréselődő levegőtől, ami talán egy név volt. Én már így találtam meg.
- Értem.

Mintha direkt a hiúsága miatt halt volna meg –töprengett szórakozottan a doktor. Mintha önmaga előtt szenvedett volna vereséget, hogy vagy szép, vonzó nő lesz újra, vagy inkább meghal. Az utolsó papírt is aláírta, és ezzel Kovács néni a négyesből egy tapasztalattá magasztosult a másodikon. A gyerekekért azért kár.

- Még valami?
- Igen… Kiss igazgató úr látni kívánja nyolc órakor.
- Köszönöm, Balázs –mondta magas, tiszta hangon, mikor a kollega az ajtó felé lépett.

Az igazgató!
Vajon miért hívatta?
Kiss Béla, akivel együtt doktoráltak és együtt is jöttek el ide. Aztán Kicsi -ahogy a százhatvan centis férfit az egyetemen nevezték- törtetőbbnek vagy csak egyszerűen szerencsésebbnek bizonyult. Törtetőnek és szerencsésnek, akárcsak Tímea. Az új lány egyből a gyengéjére tapintott, a kávéra. –kuncogott magában, miközben vígan felhajtotta egy slukkra a kotyvalékot. Persze az oldat mellett a kávét sem hagyta el, hiszen jó szíve van, bírja. Mindig betartja a szabályokat, de mégis kitűnik a társaságból. Talán a szokatlan, hosszú ujjú köpenyével? Talán azzal, hogy mindig akkor és úgy látszik, hogy éppen és pont olyan, amilyennek látszania kell?

Dehogy, gondolta. Egyszerűbb a képlet. Hetven nő mellett az abszolút sikerét azért mégsem érteni teljesen. Hat férfiből öt házas, és négy már büszkén mesélte, hogy a lakása is milyen ízléses. Az én kezemhez is hozzáért ma reggel –gondolta Szabó.

Aztán gyorsan elhessegette magától a gondolatot.

- Tudod miért hívattalak, ugye? –az egyetemista barátok félreérthetetlen arcrándulással ültek le.
- Hát persze.
- Húsz név. Húsz név a hetvenhatból.
- Hetvenhét, június óta.... –’már megint Timi…’
- Egyre megy.
- Amikor együtt kerültünk az osztályra, lényegében munkaerőhiány volt. Most meg… ’tudod, hogy hányadik osztályvezető vagy a héten?’ –tette hozzá gondolatban.
- Na jó –fújt. Grosics. Ápoló, ötvenöt éves.
- Nem rokona annak a -
- Nem. Már nincsenek híres magyarok –ahogy ezt mondta, egyből eszébe jutott még egy gondolat. –Itthon.
- Miért pont ő?
- Dolgozik még két évet, és nyugdíjba mehet.
- Ötvenöt évesen, harminchat év ápolóság után.
- Mit nyerünk vele, ha megtartjuk? Alig bírja már a betegeket emelni. És különben is: neveket kértél. Minden élettörténet egy dráma. Félbetört karrier? Kezdő bukás? Végső pofon az élettől és hajléktalanszálló?
- Szóval Grosics – mondta egészen szenvtelen arccal az igazgató. A következő tizenkilenc névnél már nem kérdezett.
Hasonló történetek
4660
Ismered azt az érzést, amikor rájössz, hogy valaki, valami iszonyúan hiányzik, és nem teljes az életed, mert nem kaphatod meg azt, amire istenigazából vágysz, nem kaphatod meg azt, amitől boldog lehetnél, kis morzsákra futja csak, de ez nem elég, mert a vagy szélviharként tombol benned?
5283
Felöltöztették este feketébe a lányt, esküvői díszeket festettek arcára és kezére, felékszerezték, fején a kendőt ezüst pánttal fogták oda, nyakába arany láncot akasztottak, ujjára égköves gyűrűket adtak, derekát arannyal átszőtt övvel díszítették, és lábára selyem szandált húztak. Aztán az asszonyok elénekelték neki a menyasszony dalát...
Hozzászólások
További hozzászólások »
Manó01 ·
Nyilván valami elbocsájtásféléről.... halkan megjegyzem valahogy érzem benne a mostani élethelyzetünk és a válság hangulatát... :smile: Vagy csak én vagyok szőrszálhasogató???:)

Andreas ·
Eddig tetszett, várom a folytatást. Mivel a cirill betűk nem jelennek meg, jobb híján a fonetikus írásmódot ajánlanám. Daszvidannyija!

AmandaAdmin ·
Kedves Felhasználók! A tortenetek csapata új társkereső oldalt indított. Ismerkedés meleg férfiaknak: WWW.BOYSXX.SITE Ismerkedés heteroszexuálisoknak: WWW.TEENSFK.SITE Ezer erotikus történetet gyűjtenek össze ott, vannak ismeretségek és kommunikáció. Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon. Az ingyenes regisztráció továbbra is nyitva áll

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Ha nem akarsz lemaradni: